Ja nie wychwalam pod niebiosa Filipiaka pod niebiosa, ma swoje zasługi, ma swoje wady, zrobił też dużo błędów, ale proponuję skończyć z mitem, jaki tu niektórzy uparcie lansują, że gdyby nie Filipiak, to czekałaby na przejęcie Cracovii cała kolejka możnych sponsorów, którzy o niczym innym nie marzą jak o ładowaniu wielkiej kasy w Pasy.
-
-
Wojciech Stawowy - Najlepszy Trener Ligowy!
Widzę smutną przyszłość ... czarną dziurę. No i puste trybuny oraz zadowolonego JF i WS.
No nie bądźmy takimi pesymistami...
Przecież Filipiakowi też musi zależeć na pełnych trybunach. Stadion jest w remoncie...
Sądzę, że jak się postarają, to może jakoś dojdą do dużej frekwencji i zachęcania młodzieży. A w tej chwili widać, że przyszłość nie jest im obojętna :)
Jemu jednak bardziej zalezy,na oszczednym promowaniu marki Comarch
dochodzi teraz do takiej głupiej sytuacji,w ktorej wiekszosc osob spostrzega Filipiaka jako zbawiciela tego klubu,Stawowego jako superfachowca,a prawda jest taka ze Filipiak cos osiagnał,i jest z tego zadowolony,i na tak bedzie cały czas czyli srodek tabeli(zreszta chyba..srodek) a Stawowy tak naprawde nie wygrał zadnego najwazniejszego spotkania(3 liga becki z Korona,2 liga becki z konkurencja naszczecie sie mu juakos upiekło,1 liga smary w amice w wielkim stylu,teraz nie walczac o nic to wielkie upokorzenie w derbach,a co dalej?13marca,to powinna byc jego ostatnia deska ratunku,ale juz z gory zakladam ze mimio porazki poł stadionu bedzie spiewac WOJTEK STAWOWY...)
P.S TAKIE MAŁE PYTANKO JAK Filipiak ma zamiar walczyc o kibica?w tym najblizszych latach?kolejna podwyzka cen?,zamknietymi kasami w dniu meczu i podpisywaniem kontraktu z wuefistami na 10)czy jak Cupiał kolejnymi mistrzostwami Polski,budowa stadionu,pomoca finansowa psim ulltrasom i wpuszczaniem młodziezy za 5 złotych na stadion na ktorym nie polegi od dziesiatek meczow?te małolaty maja po 15,12 lat teraz ich stac isc tylko na wisłe,i ja mam wierzyc ze oni kiedys przyjda do nas?po co?chuliganka ma swoj kres,a na boisku maja ogladac krowe Banie i bramkarza ktory czyni,,cuda,,
a perspektywy w sciaganiu malolatow z calej polski majacych nam zapewnic walke o cos mozna sobie wsadzic...
gts tez sciagał ilu z nich cos osiagnało?Brozek Blaszczykowski,moze i sie nadaja na 1 lige,ale pamietajmy ze oni dostali szanse w przeciwienstwie do naszych Zimoni...
Zreszta talentow w Cracovii nie brakowało niestety ta polityka te talenty za przeproszeniem sie poszły j....
NO_REMORSE!
stawowyOUT Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> a Stawowy tak naprawde nie wygrał
> zadnego najwazniejszego spotkania(3 liga becki z
> Korona,2 liga becki z konkurencja naszczecie sie
> mu juakos upiekło,1 liga smary w amice w wielkim
> stylu,teraz nie walczac o nic to wielkie
> upokorzenie w derbach,
no chyba lekka przesada...
dwa zwycięstwa z Górnikiem Polkowice - to były właśnie takie spotkania "o wszystko", z największym ciężarem gatunkowym.
Korona w III lidze... cały czas właśnie Stawowy (i przed meczem i po meczu) mówił że to jest jeden mecz z wielu w całości. I jak się okazało miał rację,
ten mecz w sumie o niczym nie zadecydował.
A pisząc o meczu na Reymonta w tym roku, nie można zapomnieć o tym zeszłorocznym - gdy w dziesiątkę zremisowaliśmy z Wisłą naszpikowaną Szymkowiakiem, Frankowskim, Żurawskim...
Tak jakoś z tych wypowiedzi "StawowyOUT" to mi bardziej pochwała "niewłasciwej strony Błoń" wychodzi niż troska o CRACOVIĘ.
My robimy źle a oni znowu dobrze.
Przepraszam z góry jeśli masz szczere intencje, jednak takie mam odczucia.
W ten sposób można wszystko zanegować, także osiągnięcia rywalki zza miedzy.
CRACOVIA PANY!!!!!
no to moze zaneguj...?bo ja niestety nie mam czego,oczywiscie sportowo,bo kibicowsko(znacz. chuli.... to stoja na szczescie jeszcze nizej)
a Polkowice jesli mozna uznac za sukces piłkarski to wybacz,ale jakos jako sukces to do mnie nie przemawia!!!
niech ograja psiarnie to mu wszystko wybacze,ale ze ten wynik jest z gory przesadzony to po tych derbach bede mogł sie tylko zadowolic wielkiem ognisjkiem na kracie stadionu;-)
stawowyOUT Napisał(a):
> a Polkowice jesli mozna uznac za sukces piłkarski
> to wybacz,ale jakos jako sukces to do mnie nie
> przemawia!!!
>
Sam sobie przeczysz...
Pisałeś poprzednio o "najważniejszym spotkaniu"
a nie o sukcesie piłkarskim
- a to chyba było spotkanie o jednym z najważneijszych, jeśli nie najważniejszym ciężarze gatunkowym?
Zresztą co - źle było? Pokazaliśmu gdzie raki zimują pierwszoligowcowi, było nei było, który wcale nie był bez szans w walce o uniknięcie baraży. Nie był to sukces - wejście do I ligi, w takim stylu (i mimo sędziego Żyro? :D)
Obawiam się (może się mylę) - że Twój "nick: przesłania Ci nieco cel nadrzędny, jakim jest Cracovia... :)
(stawowyOUT)OUT
StawowyOUT - na Twoje życzeni neguję to co "oni" osiągnęli.
1.Wygrywają ligę ale w pucharach ich leją "potęgi" z Norwegii i Gruzji.
Te krajowe sukcesy są niewspółmiernie niskie do poniesionych nakładów.
Brak sensownej polityki kadrowej, odeszło kilku zawodników i z dnia na dzień nie ma drużyny.
Itd... itp.....
2.Na stadionie dobra frekwencja. Ale co to za kibice, to są kibice sukcesu. Zaraz się odwrócą gdy przestanie im iść. A Ci co zostaną są nieliczni.
3.U siebie nie przegrywają bo liga jest za słaba.
Tych argumentów można wypisać ile się chcę ale to czysta demagogia.
Wiem też że i nas one się dotyczą.
CRACOVIA PANY!!!!!
oka,napisze niczym pies z forum kibice.net ale siejecie piakna propagande sukcesu...
Polkowice,mozna było porownac conajwyzej do 4 ligowej Garbarnii ktora nas pykneła w pieknymj stylu i odpalismy z pucharow,albo jeszcze lepiej niczym Skalniak Gracze;-)i znowu odpadlismy z pucharu ,bo Kujawiak Włocławek to juz troche za duzo(wkoncu to nie byle kto a 2 ligowiec wiec tym razem mielismy prawo odpasc z pucharow;-)Ciekawe kto nastepny nam zamknie droge do PP,pewnie Złomex Branice,a po meczu nasz arcymistrz powie...biore wine na siebie,na co forumowicze za te piekne a jakze czesto uzywane slowa powiedza ma chłop charakter i krzykna WOJTEK STAWOWY
stawowyOUT
wyraziłeś swoje zdanie, podaj jakie są Twoje propozycje, co byś zrobił jako szef klubu.
ciekawe stawowyout jaki jest twój prawdziwy forumowy nick...............
a Twoj?
stawowyOUT - chłopie powtarzasz sie bo w każdym poście piszesz de facto to samo.
Odnoszę wrażenie (ba, właściwie jestem tego pewien), że Tobie chodzi tylko i wyłącznie o to, że (przynajmniej na dzień dzisiejszy) jesteśmy po prostu słabsi sportowo od rywalki z drugiej strony Błoń. Zapewne gdyby oni walczyli o utrzymanie nasze miejsce w środku tabeli (+ wygrane derby) usatysfakcjonowałyby Cię w 100%.
Ja jestem w stanie zrozumieć te rozterki (też wolałbym byśmy byli sportowo najlepsi w Krakowie), ale GŁOWĄ MURU NIE PRZEBIJESZ!
Nie ma - na dzień dzisiejszy - recepty byśmy tak ot, za pomocą pstryknięcia palcem nagle stali się najlepsi w Polsce.
Oczywiście - moglibyśmy nagle wywalić całą drużynę i trenera, zatrudnić Kasperczaka i kupić całą reprezentacje Polski, ALE TO JEST NIEREALNE - Ty to wiesz i ja to wiem, wszyscy to wiemy.
Filipiak niedobry, że nie chce sypnąć taką kasą jak cupiał?
To znajdź drugiego Cupiała!
W obecnej sytuacji musimy się uzbroić w cierpliwość i tyle. I spoglądać na siebie, a nie na drugą stronę Błoń...
Boże stawowyOUT czy ty woógle jestes kibicem Cracovii czy tak porpostu wszedles na to forum żeby powkurzac ludzi??Piszesz praktycznie w każdym poście to samo nie wnosząc nic do rozmowy.Skoro cie nie satysfakcjonuje to co Cracovia osiągnela przez ostatnie 3 lata to trudno ale nie znam kibica ktory by nie byl usatysfakcjonowany.Jeszcze niedawno 3 liga a teraz nagle ekstraklasa.A Wojtkowi Stawowemu za to co zrobil przez ostatnie lata nalezy sie 100%szacunku.Nie wiem czy do ciebie to dociera ze to jest trener z ktory z 3 ligowego teamu zrobik team pierwszo ligowy ktory jest wstanie walczyc o czolowke mimo tego ze nie robimy praktycznie zadnych wzmocnien.Mimo 3 ligowego skladu Cracovia ma swoj styl jest wstanie grac z polotem i ja sie nie dziwie ze czasem mamy slabe mecze wkoncu jeszcze raz to powtorze mamy w wiekszosci 3 ligowy sklad!Zobaczymy jak bedzie wygladac ta runda.Trzeba pamietac o jednym Stawowy nie jest kims takim jak Kasperczak i jesli druzyna zacznie zle grac to sam poda sie do dymisji i nie bedzie problemu ze zmiana trenera.ALe mam nadzieje ze tak sie nie zrobie gdyz wierze w naszego trenera,wierze w naszych pilkarzy i wierze w nasz kochany klub CRACOVIA!
1.Stawowy nigdy nie podda sie do dymisji,nawet gdyby rok rocznie lecieli w dół ,dół i dół,i bynajmniej nie dlatego ze jest emocjonalnie zwiazany z tym klubem,bo wcale tak nie jest.
2.jego magiczny sposob na awnas z ,do 2 atakze 2 do 1 to nic innego jak G100,a potem i sam Filipiak ze swoja kasa,bo jakos nie zauwazyłem klubu ktory z pieniedzmi miałby z tym problem;-)no my mielismy,ale po barazach z niesamowita paczka z Polkowic jakos sie udało
3.Ustatyfakconowałyby mnie zwycieskie derby,sportowo ,nigdy gtsowi nie doruwnamy(przynajmniej przez najblizsze 10lat...)ale jak mam patrzec na takie derby w ktorych nasze gwiazdy(niektore to jeszcze nawet białe) robia sobie kpine,reprezentujac conajwyzej 3 ligowy poziom to naprawde zaczynam sie wqrwiac.Kiedy dzieki bramkarzowi przegrywamy 3 mecze z rzedu,a wuefista mowi ze go nie zmieni bo u niego bramkarz to musi miec komfort to.... Czytam farmazony o jakims inwestowaniu w młodzież a nasi juniorzy walczac o medal mistrzostw Polski na 30 stopniowym upale graja z długim rekawkiem,klub załuje sosu na mineralna a juniorzy w wakacje nie maja gdzie spac przy czym jakis nowak(wiślacki przyjaciel wuefisty dostaje do prowadzenia siłownie za free)to juz człowieka krew zalewa.ZACZNIJMY SZANOWAC SWOICH PASIAKOW-a ja zaczne szanowac tych co ich szanuja...
4.najwiekszy problem teraz to Lassota bo to i tamto.Lassoata zły bo nie szanuje klubu,a kto go teraz szanuje???????????????????????????????????????????????????????????????????
5.w klubie powstaja jakies dziwne mity,i kazdy nafaszerowany ta propaganda opowiada o dobrych wojtkach i Januszkach,bez ktorych klub przestałby zyc;-)
6Psy wpuszczaja i sciagaja nowych sponsorow na okreta,a kiedy my zostajemy wycenieni jako najdrozszy w Polsce klub mamy z tym wielki problem i sie nie da.A moze sie da tylko komus nie zalezy?Albo inaczej zalezy na tym zeby miec władze absolutna?
7.na pytanie ktory wazny mecz wygrał Stawowy odpowiecie ze polkowice i z Psami zremisował,i to ma byc argument,hahaha Wkazdym waznym meczu łapiemy smary bo jestesmy poprostu słabi a z roku na rok bedziemyu poprostu słabsi.Wtedy bedziecie mowic przeciez nie było wzmocnien,zapominajac o tych nastu piłkarzach ktorzy dla Wojtka byli za słabi by grac u nas a ktorzy sa o nieboi lepsi o tych ktorych mamy...
Pozdrawiam Piechnie przy okazji;-)
stawowyOUT = no remorse
to dla niedowiarków
StawowyOut- ja sie z Tobą generalnie zgadzam.
Jeśli Stawowy będzie trenerem przez te 10 lat, to... niech Bóg ma nas w opiece. Bywało gorzej, i tylko to mnie pociesza. Mam nadzieje, ze Stawowy nie wypełni swego kontaktu nawet w jednej- dziesiątej.
Ale argumentować w ten sposob nie wolno- kazdy kibic Cracovii chyba powinien byc dumny z tego, ze nie jestesmy drugą Wisłą. Chodziłeś na mecze pare lat temu? Wtedy dystans miedzy nami a Wisłą był jeszcze większy, i Ci to nie przeszkadzało.
Generalnie jednak masz rację- Stawowy zamienia się powoli w grabarza Cracovii. Z całą pewnością on chce dobrze, ale na jego stanowisku upór i zapatrzenie w siebie, oraz poddawanie się adoracji pewnej grupki "kibiców"- to niewybaczalne błędy.
Tylko dla mnie powod do dumy to historia,a nie pilkarze,trenerzy czy sponsorzy(oczywiscie mowiac o pilkarzach wspolczesnych).I uwazam ze jesli cos jest nie tak to powinno sie o tym mowic,a nie mydlic wszystkim oczu ze wszystko jest na najlepszej drodze.Bo m.in przez takie gadanie,i unikanie niektorych tematow sami sie pograzamy,jednoczesnie dajac gorze ciche przyzwolenie na robienie tego co im sie zywcem podoba.Wydaje mi sie ze niektorzy powinni zrozumiec ze Cracovia TO KIBICE,bez ktorych istnienie tego klubu nie miało by sensu.A w czasie terazniejszym o kibica powinno sie walczyc a nie odpychac...
Cracovia to... Cracovia
Nie da się jej zredukowac tylko do kibiców...
Nie wiem czy ktoś będzie o ciebie walczył panie stawowyout
Na marginesie ilez to trzeba miec w sobie żółci żeby aż w nicku na pasiastym forum
zawrzeć, że stawowy i że na dodatek out...
Acha i jeszcze jedno.
To temat dla "klakierów" a nie frustratów.
no widzisz i w tym problem ze sie nie walczy o takich jak,za to tacy jak ja musza walczyc w przeciweinstwie do Was za ten klub...w imie takich jak Wy...
KOŁO ŁOWIECKIE...
za Teraz Pasy!
(...) Właściciel Cracovii obiecał trenerowi Wojciechowi Stawowemu podwyżkę. Od tej pory będzie on zarabiał 25 tysięcy złotych miesięcznie. (...)
300 tys rocznie przez 10 lat daje 3 mln zlociszy.
dobrze, ze Wojtek jest z nami. za te grosze nikt by tu nie pracowal.
"...- Cracovia jest klubem papieskim i czuwa nad nią Opatrzność Boska. To, że prowadząc 2:0 we Wronkach [w końcówce poprzedniego sezonu - red.] nie wygraliśmy meczu, to zasługa Opatrzności, która uchroniła nas przed zbyt wczesnym udziałem w europejskich pucharach. Może teraz Opatrzność da nam puchary, by zespół dojrzewał? - trener Wojciech Stawowy..."
Panie Trenerze Szanowny! Boga do swoich porażek to Pan nie mieszaj!
JB
Teraz wiadomo dlaczego mu się u nas podoba:)
DJ.Cat
No widzisz on nawet jak przegra to w słusznej sprawie.....
A ja mam nadzieję ze to sen...
Ze się obudzę i nie będzie Stawowego, Bani, i jeszcze kliku innych, pomniejszych ;)
Ta fajnie by było bez kilku innych,pomniejszych, ale mamy to co mamy i to też jest dobre.Wyżej PASKA nikt nie podskoczy.
[img]http://multimedia.cracovia.strefa.pl/strefa/wyniki/kluby/cracovia.jpg[/img]
[b]KRAJ PASKÓW !!![/b]
Znaczy to jedno już pora zacząć- ŁUBU DUBU niech nam........, do czasu gdy aneksy do umowy wejda w życie ,pytanie do wszystkich kiedy - PUCHARY 2006/????????
StawowyOUT: człowieku, ile w Tobie nienawiści i zaślepienia. To naprawdę przykre i smutne czytać to, co piszesz i jak piszesz. Tylu rzeczy, widocznych dla wszystkich (prawie), nie widzisz, negujesz tyle rzeczy...
Wyszukujesz same negatywy, wyolbrzymiasz je, a pozytywy ignorujesz, lekceważysz, zaprzeczasz im...
Wiesz - same pieniądze nie grają. Nawet ci, którzy bardzo Stawowego nie lubią, nie podważają jego zasług w ostatnich latach. I czy tego chcesz, czy nie, nie jest tak, że gramy tylko my i Wisła. Na tych meczach nam najbardziej zależy, ale gra się w lidze... Raz się wygrywa, raz się przegrywa... Piłka taka...
A Wisła... cóż, różnych rzeczy nie rozumiesz. Ja bym nie chciał, by mój klub był budowany na potędze zbudowanej dzięki kontaktom z UB i MO (bo bez tego żaden Cupiał by nie zainwestował) i na podejrzanych interesach Cupiała.
Nie będę z Tobą polemizował, mądrze i dobrze napisało Ci paru na tym forum (izon, Aston1906, kilku innych). Nie będę tego powtarzał. Ale dwie rzeczy:
Piszesz, że dla Ciebie powód do dumy to historia. Otóż zapewniam Cię, że to, co piszesz, sugeruje, że historia i inne rzeczy nie mają dla Ciebie zbyt wielkiego znaczenia. Dla Ciebie znaczenie ma: Stawowy - OUT! I porównanie z Wisłą (a i to też nie takie, jak zazwyczaj widzą to kibice Cracovii).
I piszesz, że niektórzy powinni zrozumieć że Cracovia to kibice. Tak. Też. Ale nie tylko. Ale zrozumieć to powinieneś przede wszystkim Ty. Bo jeśli Ma dla Ciebie znaczenie historia, to zapewniam Cię, że tej Cracovii "historycznej" nie podobałoby się bardzo to, co Ty tutaj prezentujesz. Poczytaj, co piszesz i zastanów się: jesteś Ty naprawdę kibicem Cracovii?
no tak Ci ktorzy tworzyli prawdziwa historie(sportowa)Cracovii byliby teraz niesamowicie dumni patrzac jak ich macierzysty klub zniszczył i szmaci w dalsszym ciagu młodziez ktora ktos kiedys wychowywał pod szyldem Cracovii.Wiesz Cracovia kiedys wychowała mase dobrych sportowcow,niestety pewnego dnia do drzwi zapukał jeden koles z zaprzegiem rodem z milicyjnego klubu,wprowadził ich na nasze salony a naszych chłopakow niczym smiecie powiedział-DO WIDZENIA!!!Wszyscy napewno sa dumni z nNowaka po tym jak napluł na koszulke syna,jednego z naszych 3 ligowych daroczyncow...Oczywiscie nikt o tym nie wiem bo po co;-)Nikt nie wie jak Tabisz odnosi sie do naszych juniorow,bo nikogo to tak naprawde nie untersuje,Nikogo powoli juz nie interesuje historia I.Ksiazka ktory dla tego klubu zrobił wiecej niz kazdy z dawnych czy dzisiejszych działaczy,trenerow,bo po co.Na pogrzebie zjawi sie kilku zagorzałych Pasiakow(KILKU) a reszta a co tam...Był se taki jeden dla ktorego Cracovia to matka talentow,dla ktorego ten klub to cos wiecej i juz go nie ma...
A wiec powiedz mi co takiego wielkiego dzisiejsza Cracovia prezentuje???hmmm-dla mnie NIC!
p.s i jesli mozesz to Ty sie zastanow czy Ty jestes prawdziwym kibicem Cracovii czy zaslepiony propaganda wielkiego mitu stworzonego przez to forum kibicem Stawowego Filipiaka czy Cabaja...
A jesli chcemy sobie wychowac kibicow na kolejne lata,bo poprzednie pokolenie(roczniki90/95) wybrało niewłasciwa strone Błon,to trzeba chyba cos zmienic...
Oczywiscie Ty czy inni maja to w dupie i drastyczny spadek frekwencji rowniez...
stawowyout pisze:
"za to tacy jak ja musza walczyc w przeciwienstwie do Was za ten klub...
w imie takich jak Wy..."
[b]muszą walczyć[/b]... po nicku wnioskuje że głównie ze Stawowym
a więc porażka...
zagłada Cracovii jest bliska...
W temacie historyczne sukcesy Cracovii:
Dwa awanse rok po roku i 5 miejsce w ekstraklasie
to najlepsze sportowe wyniki piłkarzy na przestrzeni ostatnich 50 lat.
Jesli twoj zarzut mialby sprowadzac sie do tego
ze nie osiagnał ich zaden wychowanek Pasów
to odsylam do lektury wypowiedzi Profesora
i trenerea na konferencji prasowej zaraz po podpisaniu kontraktu...
Są tam deklaracje na temat wychowywania nowego pokolenia biało-czerwonych zawodników.
A że nowe Pany w Cracovii nie mają kumacji w wielu cracoviackich klimatach to prawda...
Tylko ze oni chca sie uczyc, a ty?
niesamowite były te sukcesy.Ciekawe tylko czy dzieki wojtowi czy dzieki zainwestowanej kasie?a w 1 lidze kasa juz wiksza wiec 5 miejsce(ach te niesamowicie profesjonalne zmiany Stawowego we wronkach)Tylko ciekawe czy za pare lat te sukcesy gdzies beda pamietane??Bo podobne osiagnała Korona kielecka i co z tego?No tak sprzedajmy sie,w zamian za 1 lige;-)
Inwestujemy w młodychh,niestety nie pierwszy raz to słysze a co jest dla tych młodych przygotowane??podwyzka stypendium z 300 na 400?Budzet w doł pensja dla Wojtka w gore,wiec skad nawet na te 400 złotych wziasc wtedy?Od czasu wejscia w spółke Comarchu Ci nasi młodzi musza...sobie sami płacic za to ze moga sobie zagrac w turnieju pod banderola Cracovii.Kurwa co jak co ale jakims prowincjonalnym Gorniku wieliczka juniorzy sa traktowani jak ,,czlonkowie jakiejs gorniczej rodziny,, w przeciwienstwie do naszych dzieciakow,juniorow.
Zapytam tak szczerze czy nie wstydzisz sie tego ze Juniorzy Pasow dla Twojego klubu zdobywaja medal,grajac na 30stopniowym upale grajac w długim rekawie?Przeciez oni robia to dla Cracovii,za darmo,a co Cracovia daje im w zamian?hmmm NIC
a to całe inwestowanie to tylko odpowiedz Stawowego robiacego kocioł w głowie Filipiaka,A teraz obydwoje maja dobra koncepcje-Filipiak pod przykrywka długofalowej inwestycji bedzie sobie nadal reklamował Comarch, a Stawowy przez 10 najblizszych latek bedzie sobie zarabiał po 25 tysiakow,mowiac ze on ie potrzebuje wzmocnien bo on stawia na młodzież
i jeszcze jedno jaki masz patent,Ty albo inni Stawowowcy na sciagniecie nowych kibicow na trybuny bo pamietajmy ze starzy kiedys przejda na emeryturke???Hmmm wiem obnizymy ceny biletow,ale nadal beda wyzsze niz na niektore sektory po drugiej stronie.Napewno dobry chwyt marketingowy
Profesor, człowiek światowego formatu, a dał się nabrać na tanie chwyty Stawowego. Dramat! Niestety nasz trenerzyna tutaj okazał się mistrzem taktyki (aczkolwiek na boisku piłkarskim jego rzemioslo taktyczne jest niewielkie). Znakomicie rozegrał "mecz" o swoje korytko bazując na słabostkach Filipiaka, a jest to wada nieuleczalna: skąpstwo w wielu wariantach patologicznych; sknera, dusigrosz, liczykrupa, kutwa, chytrus, skąpiradło, skąpigrosz, chciwiec, harpagon, groszorób, ciułacz, chomik, ale w swoim mniemaniu człowiek gospodarczy. WS i JF łączy co najmniej trzy kwestie:
1.Obaj myślą, że zrobili dobry interes. Niestety JF jest w błędzie... dziesięcioletni kontrakt podpisany z trenerem lansujacym proszowickie "talencia" i nie potrafiącym zauważyć cech genialnych u Piechny nie wróży świetlanej przyszłości.
2. Żadnemu nie zależy na Cracovii. Obaj mają na względzie własny biznes i nic więcej.
3. Wrt Pac Pałaca, a Pałac Paca. Jednym słowem szukali się w korcu zboża ...
Wszystko skończy się na słownych deklaracjach i obiecankach tudzież wzmożonych jeszcze bardziej oszczędnościach ... a nam biednym kibicom doli garbatej ciąg dalszy.
Monday - Piechna jest genialny tylko w naszej lidze i tylko teraz. Nie ma Frankowskiego i Żurawskiego. Pamiętajcie że Bania był na trzecim miejscu za nimi w poprzednim sezonie. Postawinie na Stawowego to strzał w 10. To dalej najbardziej perspektywiczny trener w naszej lidze. I jeszcze taka drobnostka. Stawowy został ściągnięty do Cracovii wcześniej niż przyszedł ComArch. Te beztalencia o których tu piszesz to np Giza i Baran - ściągnięci przez Stawowego. We współczesnym sporcie jest albo biznes albo nie ma nic. I dlatego im bardziej zależy na Cracovii i jej rozkwicie niż tobie.
Sory, ale mnie poniosło.
Ludzie - przestańcie rozmawiać z tym gościem. stawowyOUT to ktoś kto ma problemy psychiczne. Ty się gościu najpierw pisać naucz a potem pisz takie kretyństwa. To nawet nie jest warte komentowania. Tu lekarz jest potrzebny
dolfus, człowieku, jaki Giza, jaki Baran? Masz wyraźne braki w znajomości historii klubu albo uprawiasz demagogię. Giza i Baran nie grali w Proszowiance!
Czy myślisz, że ja bym nie chciał sie mylić? Bardzo chciałbym! Niestety, na razie jestem sceptyczny.
I jeszcze jedno; zaimki osobowe pisz z dużej litery, bo ja jestem lojalny wobec Ciebie i wymagam wzajemności. Pozdro.
Monday Napisał(a):
> dolfus, człowieku, jaki Giza, jaki Baran? Masz
> wyraźne braki w znajomości historii klubu albo
> uprawiasz demagogię. Giza i Baran nie grali w
> Proszowiance!
> Czy myślisz, że ja bym nie chciał sie mylić?
> Bardzo chciałbym! Niestety, na razie jestem
> sceptyczny.
> I jeszcze jedno; zaimki osobowe pisz z dużej
> litery, bo ja jestem lojalny wobec Ciebie i
> wymagam wzajemności. Pozdro.
hahaha. No z zaimkami to masz pewnie racje. Z Gizą i Baranem też. Bo widzisz. Mnie nie obchodzi gdzie ci zawodnicy wcześniej grali. Nic a nic. Mogli wszyscy garć w Wiśle. Piszesz o Filipiaku i skąpstwie itd. Jaja sobie robisz. Jego zaletą jest własnie to, że wywalając swoje pieniądzie potrafi dokładnie liczyć grosz do grosza. To nie jest zabawa tylko biznes i nikomu nawet grosza zmarnować nie wolno. Dlatego Filipiak ma kasę a np ty nie i dlatego to Filipiak jest sponsorem Cracovii. Jest różnica między skąpstwem a realnym wydawaniem pieniędzy. A Stawowy już bardzo wiele zrobił dla Cracovii i ten sceptycyzm nie jest niczym uzasadniony. Tylko nie pisz że jest nauczycielem WF bo jest też trenerem pierwszej klasy i każdy trener ma obowiązek skończyć taką uczelnię. Skończyła się era trenerów z .... (ty nie wiem co wpisać) Oczywiście można ściągnąć trenera pokroju Wyrobka lub innego pijaka. Dzięki takim nasza piłka jest tam gdzie jest. W naszej lidze jest tylko trzech dobrych trenerów -Stawowy, Wdowczyk i Smuda
Panowie bez osobistych wycieczek i obrażania się wzajemnego pls.
no_remorse pisze denerwujące wielu poglądy. Ale ma je stabilne
i zawsze stara sie uzasadniać.
dolfuss
Na forum każdy może mieć swoje zdanie, a jeszcze lepiej jak potrafi je obronić. Ja się nie zgadzam ze stawowymOUT (ten nick to nie na miejscu, tak a propo szanowania się na wzajem) ale daleko mi do tego żeby go od razu nazywać psychicznym.
Jaka jest sytuacja z juniorami w klubie, nie mam pojęcia ale trudno się z nim akurat tutaj nie zgodzić. Może widzi pewne rzeczy z bliska, i w taki sposób je wyartykułował.
Ale patrząc na CRACOVIE 4 lata wstecz, a teraz jest to zupełnie inny klub, po prostu Filipiak podniósł nas z kolan i tutaj bezgraniczna krytyka Filipiaka jest niezrozumiała dla mnie.
A Stawowy też się do tego dołożył, i jestem przekonany że prowadząc CRACOVIE wkłada więcej serca, niż miałby to czynić w innym klubie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)