AA
Ja nie jestem ksenofobem...Nie boję się innych narodowości, nie mam konpleksów z powodu bycia polakiem. Jestem dumnu że jestem polakiem. Gdzie tu ksenofobia?
A jeśli chodzi o tolerancje to czegoś takiego nie ma.
Jeżeli znasz historię polski powinieneś wiedzieć że POLSKA od początku związana była z wiarą chrześcijańską...Więc nie widzę nic zdrożnego w odwołaniu się do tego o czym wszyscy wiedzą...JA sie nie wstydzę że jestem katolikiem i nie widzę powodu by takich odniesień nie było w konstytucji...
Bardziej przeraża mnie że Tuska popierają takie szmaty jak urban czy miller, borman i kwas..którzy niszczyli polskę przez tyle lat..
-
-
Tusk vs Kaczyński (FORUMOWE PRAWYBORY)
eeee...nie popieram zubereczka za "wuefiste"
ale pod tym co teraz naisal podpisuję się bez dwoch zdań...
Panowie...jak wygra Tusk ,bedę go szanował jako glowę panstwa....ale mam prawo do swojego zdania i swoich wyborow.....
Wiesz co Zuber, nie przegadamy sie wzajemnie, w sumie nie chodzi mi nawet o to.
Ja jetsem dumny z tego ze jestem Polakiem, i jestem dumny z wielu moich wspanialych rodakow, takze z tych ktorzy NIE SA katolikami. Konstytucja jest takze dla nich. Polska jest dla wszystkich Polakow, niewazne czy sa katolikami, zydami, muzulmanami, gejami. Jesli tylko sa dobrymi obywatelami, to nic do nich nie mam.
Co do tego poparcia: To ze ktos popiera Tuska to o niczym nie swiadczy. Jezeli Cyrankiewicz byl za Cracovia, to to jakos umniejsza piekna historie naszego klubu?
Urban poparl Tuska, bez konsultacji z nim w przeciwienstwie do Endrju, ktory juz swoje tluste paluchy macza w tworzeniu rzadu, i juz widac ze nie bedzie spokojnie.
Co do podzialu na Poslke Libelarna/Solidarna, przytocze jeszcze jeden fragment:
"..Juz nastepnego dnia po rezygnacji Cimoszewicza przestala istniec Polska AK i Polska PRL, jakby ich nigdy nie bylo, a pojaiwly sia jka Filip z konopii Polski liberalna i socjalna. Oba podzialy choc jakos realne, zostaly dopprowadzone do absurdu. To przeciez klamstwo ze Polska dzili sie na AKowcow i PRlowcow, i to klamstwo ze Platforma chce wpedzic w biede socjalny narod, a wzbogacic gorne kilka procent liberalow. Juz wydawalo sie, ze podial nawiazujacy do czasow PRL nie wroci juz do kampanii. Ale wrocil dwa dni temu, gdy ZGODNY Z PRAWDA zarzut Tuska, ze PiS skumal sie z Lepperem, w celu odlozenia wyboru marszalka, uslyszelismy, ze Platforma weszla w brzydka spolke z Jerzym Urbanem i SLD przeciwko wspaialej reszcei z PiS na czele.."
Słowo na niedzielę: TUSK
Ja tylko sobie pozwolę zauważyć że tych wszystkich Millerów i Kwachów to ten cholerny naród polski wybrał w demokratycznych wyborach.
Co do ciszy wyborczej: co jest jej łamaniem a co nie.
"Trwa cisza wyborcza
Źródło: IAR Dodano: 2005-10-21 (09:40)
O północy w całym kraju rozpoczęła się cisza wyborcza. Potrwa do niedzieli do 20.00, do chwili zamknięcia lokali wyborczych.
W tym czasie nie wolno prowadzić jakiejkolwiek agitacji. Zakazane jest organizowanie wieców i zgromadzeń, rozdawanie ulotek czy wieszanie plakatów. Zakaz dotyczy także publikowania sondaży wyborczych. Za jego złamanie grozi kara od 500 tysięcy do miliona złotych grzywny.
Przypadki złamania ciszy wyborczej należy zgłaszać straży miejskiej lub policji - przypomina Państwowa Komisja Wyborcza"
Pojęcie to nie obejmuje dyskusji. A już napewno nie obejmuje przyznawania się kto na kogo będzie głosował. Prawybory sieciowe w tej postaci co tu nie są sondażem - nie ma ustalonej próbki reprezentatywnej, a także nie są one "publikowane" po ciszy bo w dużej części znane są też przed ciszą. taka jest nieodparta logika tego zakazu
Ja zamierzam oddać głos na Kaczyńskiego, choć jestem z dużego miasta pod Wawelem, mam wyższe wykszt., prowadzę firmę a do kościoła nie chodzę :-)) i RM nie słucham. Zauważam, że to moja opinia i garść faktów o sobie jako wyborcy. A ponieważ nie chcę płacić miliona złotych grzywny dopowiem tylko, że nie namawiam w tym momencie nikogo do niczego.
Mi się przypomina pewien dowcip. Podczas kazania w niedzielę podczas której odbywały się w Niemczech wybory ksiądz powiedział: "Ja, jako przedstawiciel Kościoła nie mogę wam podpowiadać na kogo powinniście głosować, bo to jest wasza prywatna sprawa. Mam jednak nadzieję, że wszyscy tu obecni opowiedzą się w wyborach za chrześcijaństwem i za demokracją".
wszyscy do urn !! w gore serca niech zwycieza LECH :D mam wieeeelka nadzieje , i musi wygrac Kaczynski !!
Wolę Lecha, ale którykolwiek z nich wygra - marne się rysują dla Polski perspektywy w kontekście ptasiej grypy - jeden Kaczka, drugi Donald :D
Chory kraj, czyli o tym jak śpioch dozorca zatrzymał koło historii na 25 minut. Programy radiowe i telewizyjne będą mogły ogłosić prognozy dopiero o 20,25. Jakby to miało jakieś znaczenie dla paru wyborców, którzy mogą się w owej legnickiej komisji w tym czasie pojawić. :)
===
PKW: cisza wyborcza przedłużona o 25 minut
- Cisza wyborcza w niedzielę zostanie przedłużona prawdopodobnie o 25 minut - powiedział na konferencji prasowej wiceprzewodniczący Państwowej Komisji Wyborczej, sędzia Stanisław Kosmal.
"Na to się zanosi" - odpowiedział sędzia na pytanie PAP, czy cisza wyborcza zostanie przedłużona o 25 minut
Jak wyjaśnił, ma to związek z koniecznością przedłużenia czasu głosowania komisji obwodowej w Legnicy. Kosmal powiedział, że PKW nie ma na razie informacji o tym, jakie decyzje podjęły dwie komisje w Krakowie, w których także otworzono lokale z opóźnieniem.
Legnickie kłopoty
Jeden z lokali wyborczych w Legnicy otwarto z blisko półgodzinnym opóźnieniem, ponieważ dozorujący go mężczyzna, który przebywał wewnątrz obiektu, zaspał i komisja nie mogła dostać się do środka - poinformował o tym w niedzielę PAP Sławomir Masojć, rzecznik prasowy legnickiej policji.
Jak powiedział policjant, członkowie jednej z komisji podjechali do siedziby, gdzie mieli rozpocząć pracę około godziny 4.55. Instytucja była zamknięta i mimo pukania oraz dzwonienia nikt nie otwierał.
"Na miejsce przybyli funkcjonariusze oraz koordynator z ramienia prezydenta miasta, próbując się dostać do środka. Udało się to dopiero ok. 6.25. Drzwi otworzył zaspany dozorca tłumacząc, że jego budzik nie zadzwonił i dlatego zaspał" powiedział Masojć.
W związku z tym komisja w tym lokalu rozpoczęła pracę 25 minut później
Jak poinformowała PAP Ewa Pietruszewska, dyrektor legnickiej delegatury Krajowego Biura wyborczego, czas pracy tej komisji zostanie wydłużony o 25 minut.
Dodała, że oprócz tego epizodu nie odnotowano więcej incydentów.
Źródło: PAP
[img]http://krowa.art.pl/crazy_duck.jpg[/img]
crazy duck
AA
Ja nie zakazuje być wszystkim w polsce katolikami....Ale polska jest krajem katolickim ja w tym nic zdrożnego nie widzę...Nie widziałem żeby ktoś siłą kogoś zmuszał do zmiany wyznania:) A jeśli chodzi pedryli to przecież nikt ich po domach nie goni, ale parad to k.rwa nie muszą urządzać
Ja tez nie widze nic zdroznego w tym ze wiekszosc osob w Naszym kraju to katolicy. Widze zdroznosc w fanatyzmie, ktory sie przejawe w owej propozycji preambuły.
PKW:
[i]cisza wyborcza przedłużona o 25 minut[/i]
To i dobrze. Powiedziałbym że w sam raz, bo akurat o 20,25 kończy się Liga+Extra, w której Żelazko z Wieszczyckim będą wałkować temat "nieudacznika" Marcina Borskiego i rzekomych dwóch karnych dla Pogoni. Wczoraj wieczór w Lidze+ red. Adam Godlewski z "Piłki Nożnej" arbitralnie utrzymywał że dwa karne dla Pogoni były. Prowadzący ten program red. Andrzej Twarowski jakby nie był już tego taki pewny.
Ile ten dozorca w tej Leginicy miał alkoholu we krwi? Poza tym dziwnie się tam zakłada, że jak ktoś chciał iść do wyborów od 6 do 6.25, a nie mógł z przyczyn obiektywnych, to pójdzie między 20 a 20.25. Ja nie zagłosuję, bo sobie nie wziąłem z Wodzia do Gliiwc zaświadczenia, ale duchowo głosuję na Tuska. Przypominają mi się wybory, kiedy miałem wybierać w drugiej turze między Wałęsą i Kwachem. Dla mnie to była tragedia. W końcu zagłosowałem za Wałęsą, poczym wszedłem do knajpy i schlałem się z rozpaczy.
zubereg.. proszę popraw:
[i]nie mam konpleksów z powodu bycia polakiem.[/i]
na:
[i]nie mam konpleksów z powodu bycia [b]P[/b]olakiem.[/i]
:):)
zubereg.. proszę popraw:
nie mam konpleksów z powodu bycia Polakiem.
na:
nie mam ko[b]m[/b]pleksów z powodu bycia Polakiem.
:):):)
:):):):)
No cóż , kaczka prezydentem, socjalizm zwyciężył. Zwolennikom L. Kaczyńskiego gratuluję. Teraz pewnie Marcinkiewicz wraca do Gorzowa bo już nie jest potrzebny. Prezydent i premier to bliźniacy. Chyba trójpodział władz nie zna takiego przypadku... Ech...
na demokrację nie można sie obrażać...
no, będzie ciekawie, trochę zabawnie...
jestem trochę rozczarowany, ale nie rozważam opcji pozostania na obczyźnie ;)
Mamooooo ratunku za co Kaczynski :(
Dobrze że władza prezydencka w polsce to władza reprezentacyjna !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)