W radiowej Kronice Sportowej pan komentator stwierdził przed chwilą, że swoje szanse gry w reprezentacji na Mundialu zmarnowali wczoraj: Głowacki, Saganowski, Gorawski i "stremowany" Giza, który na występy w reprezentacji musi jeszcze poczekać. Natomiast według niego Saganowski i Gorawski już lepsi nie będą. Był też wywiad ze Skorżą, który chwalił Milę, Lewandowskiego, Piechnę i Kaczmarka.
-
-
PIOTR GIZA JEDZIE NA MISTRZOSTWA!!!!
No cóż... Ale na szczęście (?) decyduje Janas...
A to jakaś choroba zaraźliwa rzeczywiście, bo i dla mnie ten mecz stał się znacznie mniej interesujący od 81 minuty. O reszczie już pisałem, a jak rozumiem, wielu Kolegów ma podobne zdanie.
On naprawdę grał dobrze. Natomiat barszo chciałbym się dowiedzieć, jakie honorarium dostali komentatorzy telewizyjni. Które, jak rozumiem idzie z moich, podatnika, pieniędzy, płaconych na TV publiczną bynajmniej nie dobrowolnie.
Piotr grał na swoim poziomie czyli dobrze.Obok pięknych,nieszablonowych zagrań niestety parę niepotrzebnych strat.W moim rankingu ofensywnych pomocników jest na III miejscu za Szymkowiakiem i Milą który myślę był najlepszy na boisku.Piotra dużą szansą na Mundial jest mała konkurencja w tej pozycji a Szymek może słabiej grać po kontuzji.
Co do komentatorów to Agnan ma 100% racji.
Ja dodam tylko tyle, że Mila albo będzie grał w tej Austrii, albo nie powinien jechać na MŚ
Dziś w Lidze+Extra Wieszczycki analizując mecz z Estonią wyróżnił trzech piłkarzy: Milę, Jelenia i Piotrka Gizę. Zgodzili się z nim Twarowski, Smokowski i obecny w studio Bobo Kaczmarek. Pokazali udane akcje Piotrka z tego meczu.
7 dni później
gdzieś czytałem że na to spotkanie trener chciał wziąść Barana,Cabaja i Skrzyńskiego . Ale niestety Dwa katastrofalne mecze i ich nie ma a wydaje mi sie że była to ostatnia szansa do pokazania sie.
Kadra reprezentacji B na mecz ze Szkocją
Trener Edward Klejndinst powołał 17-osobową kadrę na mecz reprezentacji B ze Szkocją w ramach turnieju Future Cup, który odbędzie się 6 grudnia w Kilmarnock (19:30, czasu lokalnego). Zbiórkę zawodników wyznaczono na 4 grudnia (niedziela) do godziny 19:00 w warszawskim "Novotelu". Wylot nastąpi 5 grudnia w godzinach porannych. Tego samego dnia, w porze meczu, kadrowicze przeprowadzą trening na stadionie w Kilmarnock.
- Kadrę ustaliłem po konsultacjach z Pawłem Janasem. Selekcjoner będzie na żywo oglądał to spotkanie. Z tego powodu wśród powołanych znaleźli się także piłkarze, którzy mają już za sobą występy w pierwszej reprezentacji. Mecz nie odbędzie się w terminie wyznaczonym przez FIFA i UEFA, dlatego nie mogliśmy powołać piłkarzy występujących za granicą. - powiedział trener Edward Klejndinst.
Reprezentacja Polski B zajmuje trzecie miejsce w turnieju Future Cup z dorobkiem sześciu punktów. Do tej pory zespół prowadzony przez Edwarda Klejndinsta przegrał z Turcją (0-2) oraz wygrał z Niemcami (2-1) i Austrią (2-0). Na czele grupy drużyny Niemiec i Turcji, które mają na koncie siedem punktów.
Kadra na mecz ze Szkocją
Bramkarze: Łukasz Fabiański (Legia Warszawa), Sebastian Przyrowski (Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski).
Obrońcy: Marcin Kuś (Lech Poznań), Robert Kłos (Zagłębie Lubin), Paweł Magdoń (Pogoń Szczecin), Jarosław Bieniuk (Amica Wronki), Dariusz Dudka (Wisła Kraków).
Pomocnicy: Wojciech Łobodziński, Maciej Iwański (obaj Zagłębie Lubin), Jakub Błaszczykowski (Wisła Kraków), Maciej Scherfchen (Lech Poznań), Piotr Giza (Cracovia), Rafał Grzelak (Pogoń Szczecin), Marcin Kaczmarek (Korona Kielce).
Napastnicy: Grzegorz Piechna (Korona Kielce), Ireneusz Jeleń (Wisła Płock), Paweł Brożek (Wisła Kraków).
źródło: PZPN
Ja bym się nie martwił. Trzy dni później jest mecz z Amicą.
A nasi "bliscy kadry" są rzecyziwście w słabszej formie, więc raczej by stracili niż zyskali (= ne pokazali się) - jak który błyśnie wiosną, to kto wie...?
7 dni później
Burkhardt i Bonin za Gizę i Łobodzińskiego
Reprezentacja Polski B rozegra we wtorek (godzina 20:30 czasu polskiego) wyjazdowe spotkanie ze Szkocja w ramach turnieju Future Cup. Zespół prowadzony przez Edwarda Klejndinsta w poniedziałek po południu zameldował się w hotelu Rugby Park w Kilmarnock.
- Podróż przebiegła planowo. Najpierw z Warszawy polecieliśmy do Londynu, a stamtąd do Glasgow. Z miasta znanego wszystkich kibicom piłkarskim na świecie udaliśmy się w półgodziną podróż autokarem do Kilmarnock. Jeszcze dziś, w godzinie meczu, kadrowicze odbędą trening na stadionie Rugby Park, gdzie odbędzie się mecz ze Szkocją. Trener Edward Klejndinst poda skład dopiero na jutrzejszej, popołudniowej odprawie - poinformował kierownik reprezentacji B Jakub Mazek.
[b]W kadrze zaszły dwie zmiany. Marcin Burkhardt (Legia Warszawa) i Grzegorz Bonin (Kolporter Korona Kielce) zastąpili Piotr Gizę (Cracovia) oraz Wojciecha Łobodzińskiego (Zagłębie Lubin).[/b] Spotkanie w Kilmarnock będzie na żywo oglądał selekcjoner reprezentacji Paweł Janas.
Reprezentacja Polski B zajmuje trzecie miejsce w turnieju Future Cup z dorobkiem sześciu punktów. Do tej pory zespół prowadzony przez Edwarda Klejndinsta przegrał z Turcją (0:2) oraz wygrał z Niemcami (2:1) i Austrią (2:0). Na czele grupy drużyny Niemiec i Turcji, które mają na koncie siedem punktów.
KADRA NA MECZ ZE SZKOCJĄ - Bramkarze: Łukasz Fabiański (Legia Warszawa), Sebastian Przyrowski (Groclin Dyskobolia). Obrońcy: Marcin Kuś (Lech Poznań), Robert Kłos (Zagłębie Lubin), Paweł Magdoń (Pogoń Szczecin), Jarosław Bieniuk (Amica Wronki), Dariusz Dudka (Wisła Kraków). Pomocnicy: Marcin Burkhardt (Legia Warszawa), Maciej Iwański (Zagłębie Lubin), Jakub Błaszczykowski (Wisła Kraków), Maciej Scherfchen (Lech Poznań), Rafał Grzelak (Pogoń Szczecin), Grzegorz Bonin, Marcin Kaczmarek (Korona Kielce). Napastnicy: Grzegorz Piechna (Korona Kielce), Ireneusz Jeleń (Wisła Płock), Paweł Brożek (Wisła Kraków).
Źródło: PZPN
CO ?!
Ale spokojnie, ja znalazłem takie coś:
Bonin i Burkhardt w kadrze B
22-letni pomocnik Korony Kielce Grzegorz Bonin uzupełni kadrę B na mecz Future Cup przeciwko Szkocji, który odbędzie się jutro w Kilmarnock (początek spotkania o 20:30 czasu polskiego).
Bonin otrzymał powołanie kilkadziesiąt minut po niedzielnym meczu z Cracovią wygranym przez Koronę w dramatycznych okolicznościach 3-2.
Jest to trzeci zawodnik Korony powołany na to spotkanie po Grzegorzu Piechnie i Marcinie Kaczmarku.
Do kadry powołano także dodatkowo Marcina Burkhardta z Legii, który zastąpi piłkarza Pogoni Przemysława Kaźmierczaka.
źródło: własne / www.korona-kielce.pl / Super Express
I bardzo dobrze, bo naszym piłkarzykom reprezentacja nie służy.
No to widać wszystko. Jak Bonin dostał powołania za Gize to ja nie mam pytań.
To o tyle ciekae, że gdzieś czytałem, że po meczu w Krakowie, Piechna z Kaczmarkiem i Gizą pojechali samochodem Gizy do Warszawy. To co niby w Warszawie powiedziano Gizie : dla pana nie ma rezerwacji?
Z którym numerem grał ten Bonin? Bo ja jakoś nie widzaiłem tak wyróżniającego się pikarza...
15
W ogóle nie zwróciłem na takiego uwagi.
Paweł Janas oraz Maciej Żurawski z Arturem Borucem oglądali wczorajszy trening dublerów przez meczem ze Szkocją. Najlepsi mogą trafić do pierwszej kadry. - Ale trzeba się pokazać - mówi legionista Marcin Burkhardt.
Oddalone od Glasgow 40 kilometrów na południe Kilmarnock to sławne miasteczko. Sławne dlatego, że właśnie tu przed laty została wymyślona receptura szkockiej whisky "Johnie Walker".
- We wtorek przed meczem będzie trochę czasu, to trzeba się wybrać na miasto zobaczyć, jak oni tę whisky robią – śmieje się selekcjoner Paweł Janas. Ale nie z uwagi na sławę alkoholową polscy piłkarze przyjechali na szkocką prowincję, której sceneria mogłaby posłużyć jako tło do kolejnej części przygód Harry'ego Pottera. Bo choć miejscowość liczy sobie zaledwie 25 tysięcy mieszkańców, to mogą być oni dumni z piłkarskiego stadionu: nowoczesnego i funkcjonalnego, jakiego nie ma żaden polski klub. Właśnie na "Rugby Park" Polska B zagra dzisiaj swój mecz ze Szkocją.
Wybrańcy Edwarda Klejndinsta w Kilmarnock pojawili się wczoraj parę minut przed godziną 14. [b]Wśród nich najbardziej w oczy rzucał się Grzegorz Bonin. Nie dlatego, że taki sławny, bo o 22-letnim wychowanku Mewy Gniew nawet w Polsce mało kto słyszał. Ale pomocnik Kolportera Kielce wyróżniał się brakiem reprezentacyjnego dresu. Przyjechał w prywatnych ciuchach, bo powołanie dostał w ostatniej chwili, w niedzielę wieczorem, gdy okazało się, że kontuzjowany jest Piotr Giza, który ambitnie jechał na zbiórkę do Warszawy, ale jego poświęcenie nie miało najmniejszego sensu. Zyskał na tym Bonin, który dopiero wczoraj odsypiał niezwykłą noc.[/b]
Zresztą nie tylko on. - Obudzili nas o piątej rano. Trzeba porządnie wypocząć, bo to nie jest taki sobie mecz. Janas patrzy - mówi Ireneusz Jeleń.
Źródło: Przegląd Sportowy
31 dni później
Pasiak Adrian Gnyla w kadrze U-16.
==
Kadra U-16 na zgrupowanie w Gdańsku.
Trener reprezentacji Polski do lat 16 (rocznik 1990) Michał Globisz powołał 34-osobową kadrę na konsultację szkoleniową w Gdańsku, która odbędzie się w dniach 7-12 lutego 2006 roku.
Zbiórkę zawodników wyznaczono w dniu 7 lutego (wtorek) o godzinie 13:00 na dworcu PKP Gdańsk Główny lub w miejscu zawkwaterowania: Hotel Olimpijski - AWF Gdańsk (ulica Wiejska 1).
KADRA U-16 NA ZGRUPOWANIE W GDAŃSKU - Karol Armata, Sebastian Białas, Wojciech Wilczyński (SWSiMP Arka Gdynia), Mateusz Bigosiński (Lech Poznań), David Blacha, Martin Zakrzewski (Borussia Dortmund, Niemcy), Szymon Brzeziński (Olimpia Elbląg), Marcin Budziński (Mamry Giżycko), Piotr Cach (Orły Rzeszów), Piotr Czapliński, Adam Kisiel (Jagiellonia Białystok), Patryk Drózd, Przemysław Królak (Amica Wronki),[b] Adrian Gnyla (Cracovia)[/b], Patryk Gorajewski (Hertha Berlin, Niemcy), Maciej Gozdecki (Stal Mielec), Marcin Jałocha, Bartłomiej Kominiak (Wisła Kraków), Paweł Kośka (Lublinianka), Kamil Kowalski (Kosa Konstancin), Oskar Krukowski (Zagłębie Lubin), Sebastian Krysiński (Lechia Gdańsk), Łukasz Miś, Emil Witkowski (Jedynka Krasnystaw), Lukas Olbrich, Alan Stulin (FC Kaiserslautern, Niemcy), Sławomir Pacholczyk (CWKS Legia Warszawa), Maciej Pater (KS Piaseczno), Mateusz Prus (Hetman Zamość), Alan Syszka (Miedź Legnica), Kamil Szczepański (Junior Radom), Maciej Szymanek (MSP Szamotuły), Kamil Szymura (MOSiR Jastrzębie Zdrój), Tomasz Wełnicki (Warmia Olsztyn).
38 dni później
Za Onet/PAP
Przed MŚ: Janas powołał kadrę
Trener piłkarskiej reprezentacji Polski Paweł Janas powołał 30-osobową kadrę na towarzyski mecz z USA, który 1 marca rozegrany zostanie w Kaiserslautern.
28 lutego drużyna narodowa rozegra sparingowe spotkanie z pierwszoligowym zespołem niemieckim FC Kaiserslautern.
Mecze w Kaiserslautern będą jednym z etapów przygotowań polskiej drużyny narodowej do finałów mistrzostw świata, które 9 czerwca rozpoczną się w Niemczech.
Zgrupowanie piłkarzy z polskich klubów rozpocznie się 25 lutego, natomiast 26 i 27 lutego dołączać będą zawodnicy z klubów zagranicznych.
W kadrze jest aż czterech bramkarzy. Powołanie otrzymał Jerzy Dudek, który ostatnio wrócił do bramki Liverpoolu, a także Artur Boruc, Wojciech Kowalewski i bardzo dobrze spisujący się w bramce West Bromwich Albion Tomasz Kuszczak, który przed dwoma dniami doznał jednak kontuzji w meczu ligowym.
Wśród powołanych jest jeden debiutant - Łukasz Sosin z Apollonu Limassol, dwukrotny król strzelców ligi cypryjskiej.
W gronie zawodników z zagranicy jest aż ośmiu piłkarzy występujących na Wyspach Brytyjskich: sześciu z Anglii (Jerzy Dudek, Tomasz Kuszczak, Marcin Kuś, Kamil Kosowski, Tomasz Frankowski, Grzegorz Rasiak) oraz dwóch ze Szkocji (Artur Boruc, Maciej Żurawski).
Powołanie otrzymało siedmiu graczy z polskich klubów: Marcin Baszczyński, Tomasz Kłos i Radosław Sobolewski z Wisły Kraków, Bartosz Bosacki i Maciej Scherfchen z Lecha Poznań oraz Piotr Giza z Cracovii Kraków i Marcin Zając z Groclinu.
Kadra na mecze z USA i FC Kaiserslautern:
Bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Jerzy Dudek (Liverpool FC), Wojciech Kowalewski (Spartak Moskwa), Tomasz Kuszczak (West Bromwich Albion);
Obrońcy: Marcin Adamski (Rapid Wiedeń), Marcin Baszczyński (Wisła Kraków), Jacek Bąk (Al-Rayyan), Bartosz Bosacki (Lech Poznań), Mariusz Jop (FK Moskwa), Tomasz Kłos (Wisła Kraków), Marcin Kuś (Queens Park Rangers), Tomasz Rząsa (ADO Den Haag), Michał Żewłakow (Anderlecht Bruksela);
Pomocnicy: [b]Piotr Giza (Cracovia Kraków)[/b], Damian Gorawski (FK Moskwa), Kamil Kosowski (FC Southampton), Jacek Krzynówek (Bayer Leverkusen), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Sebastian Mila (Austria Wiedeń), Arkadiusz Radomski (Austria Wiedeń), Euzebiusz Smolarek (Borussia Dortmund), Radosław Sobolewski (Wisła Kraków), Mirosław Szymkowiak (Trabzonspor), Maciej Scherfchen (Lech Poznań), Marcin Zając (Groclin Dyskobolia Grodzisk Wlkp);
Napastnicy: Tomasz Frankowski (Wolverhampton Wanderers), Andrzej Niedzielan (NEC Nijmegen), Grzegorz Rasiak (FC Southampton), Łukasz Sosin (Apollon Limassol), Maciej Żurawski (Celtic Glasgow).
Dla mnie spora i oczywiście b. przyjemna niespodzianka
Gratulacje dla Gizy!!
Tyle miłych wiadomości dzisiaj:).
kurwa znowu Rasiak..........to jest paranoja
Mnie nie cieszy to powołanie. To tylko miesza w głowie młodemu chłopakowi.
Hm mlodemu ?
Niedlugo sie okaze ze Bania jest mlody...
znaczy ze Giza jest mlody? chyba sie zrobiles nadopiekunczy?
Koszer - młody to był Rooney jak go powoływano po raz drugi lub trzeci.
ale z tym, że mu misza, to się zgadzam (choć nie tak jak innemu "młodemu" też kiedyś powołanemu :P)
kurde, Giza ma potencjał. ale jeśli nie wypali na 100proc w klubie (a na razie chyba jeszcze nie wypalił), to reprze też sie na dużo nie przyda.
niemniej - cieszę się. niech się pokaże. no i mały nuis na plus dla Cracovii.
Nie rozumiem tych powołań (bez urazy) dla Piotra Gizy..
Coś tam facet zagrał w lidze i już którys raz na kadrę.
Bez cienia zawiści - ale Iwański jest dużo lepszy.
a ten brazyliero to dopiero mial byc magic.
jak to po co Janas powoluje Gize ?? zawsze po powolaniu Giza chuja gra za przeproszeniem w lidze, a ona tuz tuz, wiec trzeba oslabic Cracovie troche, czyz nie :>
Jake Blues Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> a ten brazyliero to dopiero mial byc magic.
No Jake... :)
dajmy temu odbój bo wstyd.. głupio mi za tych frajerów działaczy-złodziei.
A naród (lubiński) naiwny i ciemny uwierzył w tę bajkę (w tym i ja oczywiście) tych dyletantów sld-owskich.
Brawo Piotrek. Mnie on w tym meczy z Estonią podobał się bardziej niż Mila
Giza to mój idol :D
i gra zajebiście tylko proponuej sie mu kiedyś przypatrzyć cały mecz jak gra i z piłką i bez
ja go obserwowalem nie raz bo sam gram w środku i ciekaw byłem jak on się zachowuje w typowych sytuacjach i mogę powiedzieć że jest zajebisty
Giza na mistrzostwa !!! :)
Może teraz to będzie znów ten "stary" Gizmo, bez super taktyki Stawa...:)
Były Trenerze, mecze wygrywa się strzelonymi bramkami, a nie strategią...
"- A taktyka? Pan kończył uniwersytet, a piłkarze szkołę średnią.
- Przyszliśmy ze szkoły średniej, ale przychodzili do nas chłopcy z uniwersytetu, czyli ekstraklasy. Było kilku zawodników - bez nazwisk, w szczególności jeden - którzy byli zmęczeni taktyką.
Może nowy trener będzie miał nieco inne podejście i zawodnicy będą grali z większym polotem? Jako taktyk czuję się jak ryba w wodzie. Gdyby nie ta taktyka, to Cracovii nie byłoby w pierwszej lidze. Mecze wygrywa się strategią."
http://www.cracovia.pasy.net/index.php?option=com_content&task=view&id=1508&Itemid=62
Rafał Dzwonek po raz kolejny został powołany do kadry U-17
8 dni później
Piotrek zagrał cała drugą połowe z meczu z amatorami FC Kaiserslautern (III liga)
Mecz wygrali Polacy 3-1.
GieWu: Wynik spotkania ustalił tuż przed jego końcem Kamil Kosowski, który wykończył składną akcję Piotra Gizy i Marcina Zająca.
http://ms2006.interia.pl/news?inf=723080
Trener Paweł Janas był zadowolony ze sparingu. Selekcjoner pochwalił Piotra Gizę, który w drugiej połowie rozegrał dobre spotkanie, asystując przy trzeciej bramce. Janas zapowiedział, że jeżeli Giza dalej będzie grał tak dobrze, to ma duże szanse na wyjazd na mistrzostwa świata do Niemiec
szkoda, że Janas nie powiedział, żeby grał tak samo dobrze w klubie jak w reprze :P, może by to Piotrka trochę zmobilizowało ;)
ale taka opinia to chyba fajny prezent urodzinowy :D
no to ja tez wrzuce cos a co ...
:D
Wynik spotkania ustalił pod koniec drugiej połowy Kamil Kosowski, który dobił piłkę do pustej bramki po tym, jak uderzyła ona w słupek po strzale Andrzeja Niedzielana. Wcześniej pięknym prostopadłym podaniem popisał się Piotr Giza.
mówiłem że mój idol :D
[img]http://img.interia.pl/sport/nimg/Zwycieski_sparing_kadry_948505.jpg[/img]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)