Oto fragment artykułu z dzisiejszej INTERII....
Bułgarski król futbolu we Wronkach
21.09.2005 09:33
Ilian Micanski (z lewej) fot: Łukasz Grochala
Ilian Micanski (z lewej) fot: Łukasz Grochala / Przegląd Sportowy
Ilian Micanski to odkrycie roku 2004 w Bułgarii według fachowej gazety sportowej "Meridian Match". W poprzednim sezonie w barwach Pirin 1922 Błagoewgrad strzelił 21 goli i został królem strzelców II ligi.
Pomimo młodego wieku (19 lat), w gazetach często poświęcano mu całe kolumny. W lipcu trafił do Amiki na zasadzie rocznego wypożyczenia (z prawem pierwokupu), choć interesowała się nim także Cracovia oraz mistrz Bułgarii z 2004 roku, Lokomotiw Płowdiw.
Cały artykuł jest dostępny pod adresem
http://pilka.interia.pl/liga/1/news?inf=668457
Czyżby mentalnie nie pasował do koncepcji W.S.?
PASY ASY
-
-
Jak to się stało że Bułgarski Król do nas nie trefił?
Heh to już nie pierwszy raz kiedy ktoś bierze z podnosa nam świetnego zawodnika.Mnie to nie dziwi że do nas nie trafił zresztą pewnie nie pasowałby mentalnie do drużyny a takto przynajmniej ma szanse sie wypromować.
Pytacie jakbyście forum nie czytali... Latem była całkowita rezygnacja z transferów- wyjątkiem był stoper za Kazka. Dopiero mecz z Legią to zmienił. (może szkoda ,żeśmy od Korony nie oberwali bo wtedy coś lepszego od raczej przeciętnego towaru "od Kozy" byśmy wynaleźli)
Jakby nie było Stawowy stwierdzi że żaden z testowanych przez niego zawodników nie wyszedł na ludzi! Bo on jest wstanie w 45 min. powiedzieć, czy będzie gwiazdą czy nie!!!!
Bułgar się nie załapał gdyż był zbyt młody, oraz nie grał nigdy w Proszowiance..W tej trudnej sytuacji wuefista mógł zaproponować mu tylko grę w rezerwach, aż osiągnie wiek 28 lat i będzie tak uformowany że by mógł podjąć walkę o podstawową jedenastkę....
małe pytanie: czy kiedykolwie latem ktoś z Klubu (Prezes, Trener lub ktokolwiek inny) powiedział, że takim transferem, takim zawodnikiem jesteśmy zainteresowani?
JA SOBIE KOMPLETNIE CZEGOŚ TAKIEGO NIE PRZYPOMINAM
skoro tak... to wierzcie dalej w każdą bzdurę, jaką PS czy jakaś strona internetowa napisze.
dobrego mamy Mikulskiego!!!
To zdaje mi sie on powinienm zajmować sie transwerami, ale raczej mysle ze czyta sobie forum i cieszy sie, zaciera rece ze wszyscy obwiniają Stawowego, i tylko czycha na ciepła posadkę trenera...
A prof. tez sie cieszy bo nie bedzie musiał placic dwóm...
Niby czym obajwia sie to czyhanie na ciepla(*) posadke przez Albina? 2 rok juz facet jest u nas, a w zadnym wywiadzie nie przeczytalem zlej jego wypowiedzi na temat pracy WS.
* - czy po tym co czyta na forum dalej moze sadzic ze to ciepla posadka?:]
Gdyby źle wypowiedział się o pracy WS już by go w tym klubie nie było. To nie jego sprawa i nie ma prawa wypowiadać się na ten temat. Ocenianie WS z pewnością nie leży w jego kompetencjach. On teoretycznie powinien zajmować się transferami, tymczasem jak na razie to gówno robi, a kasę bierze i to niemałą...!
o ile wiem to Albin zajmuje się uporządkowaniem struktur szkoleniowych w klubie
A o ile ja sie znam na piłce to funkcja którą pan AM pełni jest stworzona po to by wyszukiwać zawodników...
A ze nic nie robi to wszyscy widzą, ale o tym sie nie mowi bo bezwzgledu na wszystko w Pasach i tak bedzie pracował i wiekszość ludzi wie dlaczego.
Taki zawodnik ??? nie powala na kolana ...a napastnik z niego, na pewno nie jest lepszy od Bani ,Moskały ,Szczoczarza.
Nasz tercet egzotyczny jest nie do ruszenia i nie straszny im nawet Ronaldo - nie miał by szans przebić się do składu...-) No może zagrałby z 5 minut na rundę..
A mnie to najbardziej śmieszą ci co to ciągle wypisują za jaką to kaaaaaasę i za jakie "zasługi" pracuje w Cracovii Mikulski i do tego nic nie robi.
Co to jest państwowy moloch czy co ?!
Jeśli Filipiak ma ochotę go zatrudniać i płacić SWOJĄ podkreślam SWOJĄ kasę nawet za pierdzenie w stołek na Wielickiej to co do tego maja coponiektórzy forumowicze?? Tego nie pojmuję!! Paranoja
A ja jednak chcialbym wiedziec, co to jest "porzadkowanie struktur". Sam chetnie bym sie czyms takim zajal:)
Tomecki może to i nie jest państwowy moloch. Z pewnością nie jest to również prywatna firma pana Filipiaka. Ale przede wszystkin jest to Cracovia, którą w sercach nosi wielu ludzi, dlatego kibice mają prawo wyrażać swoje zdanie i widzieć efekty działalności poszczególnych ludzi zatrudnionych w Klubie. Równie dobrze można powiedzieć, że skoro Profesor zechce płacić Trenerowi jak tylko długo mu się spodoba, to do uśmiechniętej śmierci (swojej, naszej i pupili) będzie trenował coraz gorzej grających zawodników, a nam będzie do tego zasię, tak?
Mario wszystko to racja co piszesz, ale jest różnica między wyrażaniem opinii (czego ja absolutnie nie krytykuję), a próbą dyrygowania na co Filipiak MA SWOJE pieniądze wydawać a na co nie MA SWOICH pieniędzy wydawać
Gdzieś właśnie wyczytałem - na jakiejś stronie
- Mikulski twierdzi, że wynalazł tego Bułgara, ala okazało się, że dla nas za drogi.
No bo to tak łatwo twierdzić "był taki i taki a myśmy nie wzięli"
- ale nei zawsze ów "wzięty / nei wzięty" się sprawdzi.
Kto by rok temu powiedział że Piechna czy Rocki będa strzelać znacznei lepiej od Jelenia?
Tak, że zawsze mądry Polak - no, nie po szkodzie, po fakcie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)