Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • TO co widziałem na Kujawiaku to było dno!!!!!!!

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 20.09.2005 o 20:42
      Ostatnia aktywność 24.09.2005 o 02:04
      3956 wyświetleń
    • zac

7.2K
      1.5K
    • 22.09.2005 o 06:28
      Post #253529 22.09.2005 06:28
    A co myślicie ,że profesor nie widzi potrzeby wzmacniania drużyny.Wystarczy policzyć ilu zawodników w ostatnim czasie przewinęło się przez naszą drużynę i to zawodników ,którzy zaliczyli ponad setkę meczów w ekstraklasie. Trener jednak niewielu dawał szanse, bo nie pasowali do jego koncepcji albo byli za niscy albo za wysocy i w końcu musieli odejść, a wydaje mi się ,że większość z nich jeżeli dostałoby więcej szans na grę ,to w tym momencie byliby podstawowymi zawodnikami tej drużyny,a tym samym jej wzmocnieniem. Jeżeli zaś chodzi o tajemniczą listę zawodników to jak tam znajdowali się piłkarze pokroju Surmy ,Kosmalskiego czy Jędrszczyka to ja się profesorowi nie dziwię ,że nie chciał wydawać na nich pieniędzy,bo pożytek byłby z nich taki jak z Moskały ,który zarabia bardzo duże pieniądze, a jako napastnik z ligowym doświadczeniem strzelił w ciągu roku jedną bramkę,a powinien przynajmniej z dziesięć.Całe szczęście ,ze profesor nie uległ namową i nie podpisał z nim kontraktu na kilka lat bo tak przynajmniej w grudniu będzie można mu podziękować za grę,choć to jedyny transfer w ostatnim czasie , z którego trener Stawowy jak sam mówi jest dumny.
    • Monday

1.1K
      0
    • 22.09.2005 o 07:34
      Post #253534 22.09.2005 07:34
    Jakże Profesor ma nie być ostrożny w wydatkach, gdy został narażony na niepotrzebne wydatki na Citkę, Wiśniewskiego, Wawrzyczka ... no to teraz na zimne dmucha. Ale proszę nam nie imputować, że WS prowadzi rozumną politykę kadrową. Po prostu w tym względzie jest piłkarskim analfabetą. Klapki na oczach i nic więcej.
    • bARTOLo

50
      0
    • 22.09.2005 o 09:19
      Post #253540 22.09.2005 09:19
    Jakie dno? Z tego co ja pamiętam to ostatnie dno jakie osiągnęlismy to chyba w meczu z Lewartem przegranym u siebie 2-3 (wygrywajac 2-0) w 2001 albo w tym samym sezonie w maju 2002 kiedy to realnie zagrazal nam spadek do IV ligi (przed meczem ze Stalowa Wola trenerem zostal Hajdo, zremisowalismy z liderem 2-2 a potem juz byly tylko zwyciestwa). To co teraz jest to zla PASsa ale - przypomne niektorym - w I lidze. Kilka lat temu, nie jeden z nas chcialby miec problemy takie jakie mamy teraz. Nam wtedy grozilo unicestwienie a nie jakis tam remis z Kujawiakiem. Wybudujmy stadion, przegrajmy jeszcze kilka meczow z 14 krotnym mistrzem Polski a potem dopiero walczmy o najwyzsze cele!!! A teraz podelektujmy sie srodkiem tabeli w ekstraklasie bo tego nam chyba brakowalo przez jakis czas, nie?
    • rev_krk

252
      41
    • 22.09.2005 o 12:14
      Post #253565 22.09.2005 12:14
    1. bARTOLo w tym jednak problem że nam nie zagraża środek tabeli a raczej koniec patrzac na wspaniałą gre! 2. WS musi odejść! Nie wiem kim powinien zostać zastąpiony ale to już jest zadanie JF i Tabiasza! Już pisałem to nie raz: Za zasługi to możemy mu pomnik postawić a nie trzymać na siłe w zespole i wmawiać sobie że on najwięcej z tych zawodników wyciągnie! Powinien razem z Banią odejść po poprzednim sezonie! 3. Zauważcie, że ostatnio mamy ciągle mecze 1 zawodnika: Nowak, Moskała, Wacek! Co świadczy o wielkim spadku formy! 4. Zac zgadzam się z Tobą że JF widzi problemy kadrowe (choćby ostatnie transfery, nie najlepsze i bardziej mydlenie oczu ale są, a że JF się nie zna, no cóż nie można być dobrym we wszystkim), ale wydaje mi się że większa wina stoji po stronie WS, który boji się sprowadzać zawodników aby nie grzali ławy! 5. Nie jestem fanem profesora, gdyż niektóre zagrania ma wg. mnie poniżej pasa (karnety, bramy, itd.), ale należy zrozumieć że ten człowiek inwestuje w Pasy po woli. A pozatym chyba nie widział potrzeby wzmacniania składu, skoro i tak przyszedł Pawlusiński i Karva a drużyna się nie zmieniła od zeszłego roku, a zajeła wysokie 5 miejsce! 6. Agnan co do "klasówki" to uważam że rozwiązanie leży po środku. Wyzywanie jest bez sensu (poza paroma przypadkami), ale powinniśmy śpiewać kur.wa mać PASY grać itp. bo to też powinno ich dopingować! Agnan Napisał(a): > W tej chwili jest tak, jak jest, i uważam że dla dobra Cracovii (chyba że dobro Cracovii > jest mnmiej ważne niż antyStawowa fobia) należy naszzych podtzryywać, dopingować, i być > z nimi. Ale należy im również wytykać błędy! Tym bardziej że jeszcze mogą wrócić do starej formy! Ale WS chyba tego nie dokona! 7. Arena Napisał(a): > Vasago , były już dwie przerwy , trzytygodniowa i dwutygodniowa i postępu raczej nie > widać , rzekłbym stoimy w miejscu. Ja bym powiedział że nawet staczamy się w dół.
    • Go Cha

2.1K
      132
    • 22.09.2005 o 12:15
      Post #253566 22.09.2005 12:15
    Bogusław Baniak chwali się Przeglądowi Sportowemu: [i]Zlikwidowaliśmy styl przeciwnika. Wojciech Stawowy wystawił wszystkie armaty, jednak one nie wystrzeliły[/i]
    • bARTOLo

50
      0
    • 22.09.2005 o 12:26
      Post #253569 22.09.2005 12:26
    rev_krk: Jak dla mnie gra o utrzymanie w ekstraklasie jest bardziej emocjonujaca niz zwyciestwa z Kamaxem, Izolatorem, Starem Starachowice, Clepardią czy nawet ze Stadionem Kielce 9-0.
    • AjKot

1.2K
      0
    • 22.09.2005 o 12:49
      Post #253573 22.09.2005 12:49
    Ktos napisał o niepotrzebnych wydatkach na Wawrzyczka, Wiśniewskiego i Citkę. A jakież oni mieli szanse wykazać, że wydatki były celowe ? Jeden z nic nie zagrał ani minuty, Wawrzyczek okazjonalnie a Marek Citko wchodził na ogony, przy ustalonych często wynikach. A wspomnijmy jeszcze Świerczewskiego, który pozbawiony był jakichkolwiek szans pokazania co potrafi. bARTOLo - absolutnie sie podpisuję pod tym co napisałeś. Też tak myślę. I nasuwają mi się dwa porzekadła : - Nie od razu Kraków zbudowano, - Nie pamięta wół jak cielęciem był. To drugie dotyczy wiecznych malkontentów nie pamiętających z kim i gdzie sie grało tak bardzo niedawno, o wynikach nie wspomnę.
    • kkk_84

10.7K
      360
    • 22.09.2005 o 13:02
      Post #253574 22.09.2005 13:02
    WNRJWSNP rozszyfrujcie sobie skrot, a potem sie prosze zastosowac :P
    • konserwa

4.1K
      6.1K
    • 22.09.2005 o 13:08
      Post #253575 22.09.2005 13:08
    bARTOLo, z całym szacunkiem dla Twego punktu widzenia, zgadzając się z oczywistostą tezą że Ekstraklasa jest czymś lepszym od III ligi, muszę przyznać że Twój post jest wręcz klasycznym przykładem tej pasiastej poprawności o której pisałem wcześniej. Chodzi o to że, w dyskusji tej używa się wciąż tych samych prymitywnych argumentów które tak naprawdę służa tylko zamknięciu ust oponentów a nie dowiedzeniu racji. Konstrukcja tych wypowiedzi jest zawsze identyczna, doskonałym jej przykładem jest dzisiejszy tekst depesza na Teraz Pasy: 1.Narzekacie teraz a 2 lata temu bylismy w III lidze. 2.Gdzieście byli jak nas było 300 3.A może Ci co krytykują są z Reymonta. 4.Jeśli nie są to mogą tam iść, będą mieli wyższy poziom. Otóż można być kibicem Cracovii, doskonale pamiętającym mizerię III ligi, tak się składa że w tym okresie urodził mi się syn i chcąc nie chcąc musiałem chodzić na te fascynujące spotkania, nie tyle dla siebie, co dla niego,by prawidłowo kształtowała się młoda wiara. Można pamietać III ligę i widzieć słabości w grze dziś. Można całym sercem być za Cracovią, co nie jest równoznaczne z byciem za Stawowym Banią czy Filipiakiem Można rozmawiać i dyskutować na poziomie argumentów a nie pseudozaklęć rzeczywistości i doszukiwania się w każdym kryptowiślaka. Tak więc rozmawiajmy,kłóćmy się nawet ale z klasą a nie w prostacki sposób jak to zrobiono nie po raz pierwszy na stronie Teraz Pasy
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 22.09.2005 o 15:50
      Post #253590 22.09.2005 15:50
    ad vocem: absolutne veto dla comeczowych ryków "Pasy grać! K..a mać!" to powinno byc zastrzezone wyłącznie dla sytuacji, kiedy piłkarze odpuszczaja mecz, a nie kiedy nie potrafią lepiej grać, bo sa bez formy, nie rozumieją założeń taktycznych etc W CZASIE meczu tylko doping, uwagi do druzyny(trenera) PO MECZU
    • Aston1906

15.4K
      2.8K
    • 22.09.2005 o 15:54
      Post #253591 22.09.2005 15:54
    bARTOLo -> 100% racji Maniex -> 100% racji
    • bARTOLo

50
      0
    • 22.09.2005 o 16:23
      Post #253601 22.09.2005 16:23
    konserwa: Nie wiem skad Twoje tak daleko idace wnioski. Napisalem, ze - uwaga, czytaj uwaznie - to co mamy teraz jest dalekie od dna! Jak kazdy kibic Cracovii chcialbym aby ta piela sie w gore. Nie jestem tez slepy i widze, ze cos jest nie tak w grze i w klubie generalnie. Daleki jednak jestem od zwalniania kogokolwiek bo nie jestem wewnatrz tej maszynki, ktora nazywa sie MKS Cracovia SSA. Wydaje sie, ze problem jest duzo szerzy niz przypuszczam(y). Choc mnie czasem tez krew zalewa jak widze jeden schemat w naszej grze - do boku do boku. Jestem jednak spokojny. Dlaczego? Bo najpierw sobie poczekam na stadion, hale i takie tam... A potem zacznie sie czas budowy druzyny! Utopia to? Ja wierze, ze nie! A kiedy bede niespokojny? Wtedy jak znow bedziemy musieli walczyc o byc albo nie byc!
    • rev_krk

252
      41
    • 22.09.2005 o 16:44
      Post #253603 22.09.2005 16:44
    Maniex Napisał(a): ------------------------------------------------------- > ad vocem: absolutne veto dla comeczowych ryków > "Pasy grać! K..a mać!" > to powinno byc zastrzezone wyłącznie dla sytuacji, > kiedy piłkarze odpuszczaja mecz, > a nie kiedy nie potrafią lepiej grać, bo sa bez > formy, nie rozumieją założeń taktycznych etc > > W CZASIE meczu tylko doping, uwagi do > druzyny(trenera) PO MECZU > > > Chi no salta tifoso Wisla e, e! A dla Ciebie ostatniego meczu nie odpuścili? Jak dla mnie zaangażowanych na 100% mimo spadku formy w naszej drużynie było 3 zawodników! Którym się chciało! A pozatym powinni coś pamiętać w ok 4 miesiące od zakończenia zeszego sezonu do dzisiaj nie można tak pogorszyć swojej gry (chodzi mi tylko o technike)! A na ostatnim meczu było widać że im się nie chce. Większość chwali Nowaka jaki on jest dobry a co zagrał ostatnio! Chował się za kolegami! Ajkot troszke źle mnie zrozumiałeś (albo to ja źle napisałem) ale chodziło mi o sytuacje z pkt. widzenia JF. Wątpie aby znał się na piłkarzach. Jak sam twierdzi jest biznesmenem! nie twierdze że Wawrzyczek Wiśniewski Citko czy nawet Świerczewski byli za słabi do gry w Pasach, ale JF chyba ufa WS i tak sądzi. Trenejro pewnie dostal polecenia, że ma nie ściągać byle kogo, i boji się że jak nie będą pasować mentalnie do jego koncepcji to teraz JF wyjedzie na niego. Jak dla mnie jest to złe postępowanie, gdyż nie znajdą na wolnym rynku gwiazdy. Trzeba ściągać młodych obiecujących piłkarzy i ich szlifować! Aż otrzymamy jakiś diament!
    • Miku?_KsC

1.2K
      0
    • 22.09.2005 o 17:01
      Post #253606 22.09.2005 17:01
    rev_krk Napisał(a): ------------------------------------------------------- > 1. bARTOLo w tym jednak problem że nam nie zagraża > środek tabeli a raczej koniec patrzac na wspaniałą > gre! Chyba dawno się z tabelą niezapoznawałeś :P jak narazie jesteśmy na 9 miesjcu z meczem zaległym.. Mam nadzieje,że teraz bedzie tylko lepiej i Cracovia zacznie grać tak jak nas do tego przyzwyczaiłą, ale napewno musimy im w tym pomóc.. Napewno pamiętacie jak trener,piłkarze zawsze w rozmowach, wywadiach mówili jacy to jesteśmy wpaniali.. Teraz raczej nie moga tego potwierdzić bowidza co się dzieje..
    • Vasago

3.7K
      545
    • 22.09.2005 o 17:19
      Post #253609 22.09.2005 17:19
    Ten wątek dotyczy katastrofalnej formy naszych piłkarzy w meczu z Kujawiakiem oraz znacznej obniżki formy w meczach ligowych w porównaniu do poprzedniego sezonu. Jeśli mecz z Kujawiakiem przyrównamy do spotkań z poprzedniego sezonu (wyjatek to mecz ze Skalnikiem Gracze) to niestety, ale trzeba sprawę nazwać po imieniu - po prostu dno.... Jeżeli zaś obecną sytuację porównamy do czasów trzecioligowej mizeroty (kiedy na mecze chodziło po 300 kibiców, a na niektóre po 150 i kiedy w klubie nie było żadnych perspektyw na lepsze jutro) to faktycznie mozna powiedzieć, że jest cudownie.... Wychodząc z takiego założenia powinniśmy wszyscy być zadowoleni i głaskać piłkarzy po główkach, dziekując że grają dla nas w ekstraklasie. Natomiast czy będą angażować się w grę, czy tylko spacerować po boisku to juz jest mało ważne. W tym temacie krytyka ogranicza się tylko do aktualnej formy piłkarzy, którzy biorą ogromne pieniądze za grę, natomiast wszyscy którzy krytykują płacą też ogromne jak na polskie realia pieniądze za bilety.... W tej sytyuacji kazdy ma prawo do najostrzejszej krytyki, oczywiście w granicach rozsądku.... Podam może zły przykład - otóż grający w Realu Madryt Ronaldo kiedy był bez formy, schodząc z boiska został niemiłosiernie wygwizdany przez kibiców Realu.... Biorąc powyższe pod uwagę - jeżeli profesjonalna druzyna zawodzi to krytyka jak najbardziej się należy.... Dla mnie sprawa jest prosta - kiedy widzę, że druzyna gra dobrze to chwalę (bardziej lub mniej w zależności od tego jak dobrze), kiedy zaś widzę że gra słabo to krytykuję (mniej lub bardziej ostro w zależnosci od tego jak słabo).....
    • raf_jedynka

3.3K
      25
    • 23.09.2005 o 01:27
      Post #253678 23.09.2005 01:27
    rev_krk napisał > 1. bARTOLo w tym jednak problem że nam nie zagraża > środek tabeli a raczej koniec patrzac na wspaniałą > gre! Wiesz Mikuś rev_krk w jakims sensie ma racje bo nasze 9 punktów nijak nie wystarcza jeszcze do utrzymania. Tylko ze 14 (tyle ma lider) tez do utrzymania nie wystarczy (GKS spadajac mial 16 pkt) Wszyscy wiec jeszcze walcza o koniec tabeli. A reszta wyliczanki rev_krk to kupa smiechu z przewaga kupy... "Stawowy MUSI odejsc" "Staczamy sie w doł" "profesor przegina" Zaczynam sie zastanawiac czy dotrwamy wogole do 100 lecia klubu... A wszystko w okresie najwiekszej prosperity Cracovii od ponad 50 lat! O tempora o mores!
    • JacekPasiak

181
      0
    • 23.09.2005 o 09:53
      Post #253695 23.09.2005 09:53
    Kazda drużyna przeżywa kiedyś kryzys patrz- Wisła,Real ,Barcelona . Taktyka pasów została rozszzyfrowana i trzeba szukac innych pomysłów na gre
    • AQQ

567
      14
    • 23.09.2005 o 12:38
      Post #253719 23.09.2005 12:38
    JacekPasiak Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Kazda drużyna przeżywa kiedyś kryzys patrz- > Wisła,Real ,Barcelona . > Taktyka pasów została rozszzyfrowana i trzeba > szukac innych pomysłów na gre I tu jest sedno problemu - drużyna przechodzi kryzys można nawet powiedzieć, że w miare łagodnie i bez bolesnych konsekwencji.
    • kkk_84

10.7K
      360
    • 23.09.2005 o 12:42
      Post #253720 23.09.2005 12:42
    AQQ Napisał(a): ------------------------------------------------------- > JacekPasiak Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- > > Kazda drużyna przeżywa kiedyś kryzys patrz- > > Wisła,Real ,Barcelona . > > Taktyka pasów została rozszzyfrowana i > trzeba > > szukac innych pomysłów na gre > > I tu jest sedno problemu - drużyna przechodzi > kryzys można nawet powiedzieć, że w miare łagodnie > i bez bolesnych konsekwencji. I my zamiast im pomoc, to im ladujemy jeszcze "noz prosto w serce"
    • AQQ

567
      14
    • 23.09.2005 o 13:17
      Post #253722 23.09.2005 13:17
    kkk_84 Napisał(a): min. > I my zamiast im pomoc, to im ladujemy jeszcze "noz > prosto w serce" Rozumiem, że chodzi o zachowanie trybun, że tak powiem "LIVE ON", bo krytyka na forum post factum to trochę inna sprawa

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie