Przesadzacie...
Piotrek Bania miał dzisiaj bardzo udany występ...
"Swietnie sie zaprezentował" w C+ we wstepie do meczu wraz ze swoje dziewczyna pokazal sie (jak kazda wielka pilkarska gwiazda) w krótkim filmiku autorstwa Filipa Surmy (tego z C+ oczywiscie) pt. "Dominika i Piotr".
Aczkolwiek nie zablysna w filmowy debiucie, ale i tak byl lepszy w tej roli niz jako pilkarz. W roli pilkarza I ligowego nie powinien być juz obsadzany.
-
-
Cracovia - Legia po meczu . . .
w końcuu jubilat... może nie mógł poczekać do wieczora.. i z Banią cos zadziałali;/ szkoda ze nie na boisku,
MOSKAŁA MUSI ODEJŚĆ!!!!!!!
Niestety 25 minut gry w pierwszej połowie było OK, reszta dramatyczna. Opowieści że testowani napastnicy nie przekonali trenera to przy dzisiejszych popisach naszych snajperów kpiny z kibiców.
Doping był super!! (jedyny minus za rzucanie serpentyn, a właściwie zaklejonych rolek)
Za mna stal jakis balwan ktory najpierw nawymyslal Karwanowi "co bez Sagana to juz brameczki nie wpadaja dzis tez chuja strzelisz" i 2 min pozniej wlasnie Karwan wpierdolil nam bramke. Z przodu jakis jebany malkontent ktory przez caly mecz marudzi.... Ale jak trzeba spiewac to nie ma kto, ja sie pytam po co takie osoby siedza w mlynie????
Co do meczu to pierwsza polowa ok a druga to jakas pomylka, kompletnie nie trafione zmiany. Czas pomyslec o napastniku i obroncy w zimie pozbyc sie Bani i Moskaly zeby cos jeszcze na nich zarobic.
Moskała i Szczoczarz muszą odejść juz nie moge na nich patrzeć. To jest porażka !!
a szczególnie Szczota, jaki talent ?? gówno nie talent!! , przereklamowana gwiazdka i tyle, jeszcze brawa dla Pawki bo nigdy nie przypuszczałem że stać go na aż tyle.
Ja napisze tylko tyle: Stawowy out, Bania do rezerw i w czerwcu out, Moskała po tej rundzie out, a Szczote sprzedać, albo wypożyczyć niech sie ogrywa gdzies w 2 lidze...
Juz sie nie moge doczekac co powiedzial Stawowy na konferencji prasowej...
Dramat...
1. niestety już nie jestem w stanie dłużej bronić trenera Stawowego.. straciłem wiarę w tego człowieka.. nie wiem co takiego robią na treningach panowie Piatek , Szczoczarz i Moskała , wiem natomiast że żaden , ale to żaden z nich nie nadaje się do pierwszoligowej drużyny , nawet jako zmiennik i nawet do tak słabej jak obecnie Cracovia...
2. tracę resztki zrozumienia dla właściciela sekcji piłki nożnej p. Filipiaka - to co działo się przed wejściem na stadion pod bramką C (a jak piszą inni również pod B) jest skandalem , brakiem jakiekolwiek szacunku dla kibica klubu który wydał naprawdę dużo pieniędzy by oglądać mecz... tylko opanowaniu kolejkowiczów zawdzięczać nalezy że nie doszło do eskalacji napięcia i szturmu na bramkę kosztem tych żałosnych ochroniarzyków..
i kontynując wątek infrastruktury - na Amice były trzy kible ToyToya przy bramce C (tej bliżej Miastoprojektu) , na legii 1 (słownie:jeden).. rozumiem że p. Filipiak promuje swoją firmę poprzez klub na meczu którego wszyscy leją na ogrodzenie i wystawiają siusiaki na al. Focha...
3. Piotr Bania - owszem jest w beznadziejnej formie i koncertowo spieprzył okazję w ostatnich sekundach.. ale na Boga.. nie on zawalił bramkę.. mecz nie składa się wyłącznie z 93 minuty.. lżenie zawodnika przez cały mecz (jak kiedyś Ankowskiego) i idiotyczne pier...nie że ma iść do Jamy jest żenujące i bynajmniej nie pomaga.. a poza tym według Was kto jest w formie? Giza? Bojarski?
4. zachodzę w głowę po co niektórzy z Was (a jest tego coraz więcej) przychodzi na mecz Cracovii???... przecież nie jest to obowiązkowe.. dosłownie w 30 sekundzie pierwszej połowy (!!!) usłyszałem za sobą tekst "o k...a , co oni grają .." lżenie zawodników, trenera, kierownika , sędziów... bez względu na racje i bez względu na okoliczności... po prostu potok inwektyw bez ładu i składu przeciwko wszystkim , ważne ze Ci wszyscy są z Cracovii... tyłem do boiska..
5. smutek , żal , żałość... amen
4 mecze - 2 zdobyte bramki (Nowak, Nowak), najmniej ze wszystkich druzyn w lidze. Bez komentarza.
a co do zachowania kibicow to pare meczy w 3 lidze by sie przydalo dla odswiezenia pamieci
szczoczarz i moskała !!!! GARBARNIA !!!!
Najgorsze jest to że Legia faktycznie nic nie zagrała, a nasi piłkarze niestety im dorównywali (zwłaszcza w drugiej połowie bo pierwsza była w miare ok). Brakowało mi strzałów z dystasu a szczytem głupoty było oddanie piłki Legii przy wolnym w pierwszej połowie. W drugiej połowie jak patrzyłem na gre Bani to centralnie nerwy mi puszczały!.Także marna gra Moskały nawet Stawowy sie na niego nieźle wściekał, Na Szczoczarza bym nie najeżdzał na dobrą sprawe nie dostał dogodnej piłki a po prostopadłych podaniach na nowej murawie(mokrej) piłka dostawala nienormalnych i ciężko było Szczocie ją opanować.Poza tym swoje odegrał Bojar nie błyszczał ale gral solidnie nieźle walczył Nowak. Jeszcze pochwaliłbym Karwana za dobry odważny wślizg w pierwszej połowie choć nie wiem czy to nie on zawalił przy bramce Włodarczyka.
Drużyna przechodzi ostry kryzys czas najwyższy go przełamać na miejsacu Filipiaka dałbym jeszcze dwa trzy mecze czasu Stawowemu może drużyna wreszcie zaskoczy, bo później faktycznie trzeba będzie walczyć o utrzymanie.
Raczej paru zawodnikom przydaloby sie kilka meczu w 3 lidze a raczej peniazki jakie tam dostawali...
Wlasnie wrocilem z meczu. Napisze tak; nie pamietam kiedy ostatni raz pilkarze dostali po meczu gwizdy. Pierwsza polowa calkiem niezla; w przerwie bylem pewny, ze jesli zagramy dalej tak jak przez czterdziesci piec minut to nie tylko wygramy, ale jeszcze moze i druga bramke dolozymy. Niestety druga polowa, a zwlaszcza jej ostatnie pol godziny to jakas farsa, a nie mecz pilki noznej. Nietrafione zmiany, krycie za daleko od zawodnikow (w pierwszej polowie Legionisci nie mogli nawet przyjac spokojnie pilki, bo od razu ktos z naszych do nich doskakiwal; w drugiej nie tylko spokojnie przyjmowali, ale na dodatek spokojnie rozgrywali), brak pomyslu na rozegranie czegokolwiek, bezproduktywny spacerowicz Bania, bezproduktywny Giza (ktory nota bene w pierwszej polowie gral naprawde dobrze), nieporadny Baster, potem jeszcze doszedl tragicznie wolny i jeszcze bardziej zagubiony Piatek (dzieki tej dwojce Legia wchodzila w nas jak w maslo z bokow); slowem: ZENADA! Stawowy na konferecji stwierdzil, ze szczesliwie zdobylismy ten punkt, bo przewaga gosci w drugiej polowie byla miazdzaca. Trudno zaprzeczyc. Tylko trzeba sobie jeszcze odpowiedziec na pytanie dlaczego od 60 minuty wszyscy oddychali rekawami, dlaczego w ustawieniu "diamentowym" stwarzamy sobie tak malo klarownych sytuacji bramkowych, co przy 4-4-2 bylo nie do pomyslenia, i dlaczego do jasnej cholery Baster gra na pieprzonej lewej obronie?! Nie wiem, ja nie jestem trenerem i do bycia nim nie pretenduje, ale cos tu zdecydowanie nie gra. Najlepsi moim zdaniem: Nowak, Pawlusinski, no moze jeszcze Bojarski. Najslabszy: bezapelacyjnie Bania.
Stawowemu nie dałbym już w tym klubie ani minuty dłużej!!!!!Temu panu już dawno prof. Filipiak powinien podziękować!!!Panowie nie okłamujmy się Stawowy jest beznadziejny!Niech sobie trenuje klubiki w 2 czy 3 lidze albo uczy wuefu do jakoś mu to wychodziło!!!Co do picia wódy przez Banię w Jamię to jest fakt- jest tam czestym bywalcem razem z Miajlovićiem.Bania miej godność razem z Stawowym i dajcie Cracovii opdetchnąć.Nikt nie zapomni bramek strzelonych przez Banowego dla Cracovii ani tego co zrobił Stawowy awansując do 1szej ligi ale czy tylko dla tego mamy trzymać dalej te dwie miernoty?
Do Szczotki nie mam nic bo nie miał ani jednej sensownej piłki w tym meczu!Moskała-szkoda nawet pisać o tym panu wystaczy zobaczyć na dorobek tego super snajpera w Cracovii!
Panie prezesie czy naprawde nie szkoda Panu pieniążków, podejrzewam ze nie małych, na wyżej wymienioną trójcę?
Staw pewnie na konferencji prasowej znowu weźmie wszystko na siebie, powie ze piłkarze grają z mecu na mecz lepiej i ze zremisowaliśmy z niebyle kim bo z ległą!
Cabajowi tez dałbym odpocząć, niech poczuje oddech Olszewskiego na plecach bo to też świetny bramkarz!
Mam karnet za 300 zł i dostałem od w pełni profesjonalnej ochrony gazem po oczach!!!!!Jak można wchodzić na stadion sektor B1,2,3,4,5,6,7 jedną obrotową bramką????Co to w ogóle kurna jest????
tragedia. początek jeszcze ok, przypadkowa bramka, Legia żenująca, więc myślałem, że będzie ok. 2ga połowa, rozprężenie na trybunach (pokarało nas za szyderstwa z sąsiadów?), ale przede wszystkim na murawie (mowa o naszych). no żenada!
bramkę zawala bezapelacyjnie Giza (głupia strata, wiele ich zresztą było), do spóły z Basterem (nie wrócił, a dośrodkowanie z jego strony), i ktoś, kto krył Włodarcztka
najsłabszy na boisku? nie wiem, duży wybór. Bania - dno, za 93.min należy mu się opierdol straszny. Szczota? dostał piłkę na dobieg, to biegł jak panienka... Moskała? zagrał na swym zwykłym poziomie (do dupy), ale i tak był najlepszy z napastników, bo biegał.
pomoc? a ile mieliśmy klarownych sytuacji? Giza - walczy z Banią o miano najsłabszego. Baran - nie w formie, nikt zresztą nie jest!!! NIKT NIE JEST W FORMIE!!! były 3 tygodnie, żeby się przygotować, i co? i jeden wielki ch... Bojar i Pawlusiński nieźle, ale tylko jeśli porównać do reszty... Nowak? to jest, jak na 1szą ligę gracz co najwyżej przeciętny, ale u nas i tak błyszczy. dlaczego? nie wiem. może dlatego, że się stara. ale tym braków w technice nie nadrobisz...
obrona - Baster co chwilę się przewraca, i, jak wiadomo, to nie jest obrońca. Fąfel - strzał z końcówki żałosny. Piątek - dobre wejście, ale potem kicha. środkowi - w miarę, ale się gubili.
Cabaj - wykopy w trybuny, albo na przechwyt a'la Boruc, tylko że bez konsekwencji.
Stawowy - zmiany mówią same za siebie. 3tygodnie i nic. ale przynajmniej nie ma strachu o napadziorów. Bania sobie przypomni, jak strzelać bramki, jest Tomek Moskała, Szczotka dojdzie do siebie, no i niebawem wyciągnie Dudzia.
Legia - jest kiepska, ale była lepsza. nasza liga to dno!
trybuny - ok, niezły doping, i zasłużone gwizdy na koniec!
dawno nie wróciłem z meczu tak wk... tym, co pokazali nasi...
kurwa.. poprostu kurwa mać..
Dramat po prostu... aż szkoda komentować, a najgorsze jest to, że właściwie już za późno, aby cokolwiek zrobić. Trenera WS można oczywiście wyrzucić, ale kto na jego miejsce? Macie jakichś kandydatów. Moim zdaniem żaden szanujący się trener nie przejmie drużyny, co do której są bardzo duże oczekiwania (walka o europejskie puchary), a która:
a) nie posiada w ogóle napastników;
b) nie posiada w ogóle ławki rezerwowych - kadra zespołu w sumie liczy chyba 16 zawodników (bez juniorów), a każda przeprowadzona zmiana osłabia drużynę (moim zdaniem bardzo dużym błędem było pozbycie się Marka Citki, który nawet jeśli wchodził na 15 min. zawsze coś do zespołu wnosił, a poza tym potrafił doskonale dograć piłkę chociażby do P. Bani - np. mecze z ubiegłego sezonu z Wisłą Płock, Pogonią itd.;
c) jest bardzo źle przygotowana do sezonu pod względem kondycyjnym (sił starcza właściwie tylko na pierwszą połowę). Niektórzy z zawodników posiadają moim zdaniem widoczną nadwagę i kompletny brak szybkości (na pierwszym miejscu oczywiście wspaniały kapitan Bania, ale niestety chyba także Bojar, po którym można było spodziewać się czegoś innego, oprócz nich inni niewiele lepiej, w 2-giej połowie zawodnicy Legii zawsze pierwsi dochodzili do piłki);
d) składa się w całości z "pupilków" poprzedniego trenera, których prowadził od 3 ligi.
Moim zdaniem każdy trener powiedziałby w takiej sytuacji, że może co najwyżej walczyć o miejsce w środkowej części tabeli.
Niestety, trzeba więc chyba na razie zostawić WS, dając mu jeszcze szansę do końca rundy - nawiasem mówiąc moim zdaniem należy mu się to za to, co dla nas zrobił (jeżeli oczywiście wyniki nie zrobią się całkowicie tragiczne i nie znajdziemy się na miejscu spadkowym). Jednak w zależności od wyników tej rundy w zimie może być konieczna kompletna rewolucja (co najmniej kilku nowych zawodników i prawdopodobnie nowy trener).
Dzis możemy cieszyć sie z remisu bo to super szczęsliwy wynik dla nas.To jedyny pozytyw.Organizacja meczu tragiczna 1 kołowrotek na 6 sektorów czyli jakieś 2 tys ludzi.To musiało skonczyć sie rozróbą na bramie.1 połowa w naszym wykonaniu niezła w 2 paranoja.Stawowy zrobił super idiotyczne zmiany .Chyba najlepszego u nas dziś Nowaka ściagnąłnie wiadomo czemu,podobnie Pawlusińskiego wprowadzając za nich super nieudaczników moskałę i szczotę.Nie wiadomo tez po co sciagał bastera a wprowadzał super nieudacznika karola wielkiego piatka.Bania przez cały mecz ani jednego dobrego zagrania.Panie profesorze wydaje sie że kadre trzeba przewietrzyć .Szkoda kasy na nieudaczników piątka,moskały,banii.nalezy zastanowić sie gruntownie nad zmianą trenera -który foruje swoich pupili mimo że są bez formy.Wypusciliśmy swietnego Witka Wawrzyczka a gramy nieudacznikami typu piatek -bądź nie nadającymi sie na kryjących obronców (baster)W zespole jest klika zawodnikow i zupełnie celowo nie współpracują z nowymi ewentualnymi zawodnikami szczególnie obcokrajowcami.Jeśli na sparingu testujemy np almanyego sowa i dostaje 4 piłki na całą jedną połowę to jest o czym mówić.
Oczywiście, że kadrę trzeba przewietrzyć, ale kiedy? Okienko transferowe trwa jeszcze do środy... A każdy ewentualnie testowany zawodnik "nie rzuci trenera na kolana", bo przecież mamy świetnych napastników...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)