Urbanowicz Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> KTO TAK PIĘKNIE GRA TO CRACOVIA
> !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Najwyższy czas zmienić sygnaturkę :) Może wróci po derbach...
-
-
sparing?
krakGW
Piłka nożna. Sparing: Raków Częstochowa - Cracovia 0:3
Dzięki środowemu sparingowi z trzecioligowcem "Pasy" przełamały złą passę - wygrały i zdobyły trzy gole. Od początku meczu mogło się pokazać kilku zawodników, którzy ostatnio nie mieli miejsca w wyjściowym składzie.
Ponad trzy tysiące widzów oglądało poczynania ekipy Wojciecha Stawowego w towarzyskim mecz z Rakowem, beniaminkiem III-ligi. Do meczu doszło dzięki staraniom Marcina Bojarskiego, wychowanka czerwono-niebieskich, a obecnie zawodnika "Pasów". Pierwsza połowa przebiegała pod wyraźne dyktando gości, Cracovia cały czas agresywnie atakowała.
Pierwszą bramkę zdobył Krzysztof Przytuła po podaniu Bojarskiego. "Bojar" wypracował również tuż przed przerwą karnego, a jedenastkę na bramkę zamienił Piotr Bania. W drugiej połowie trener Stawowy dokonał tylko pięciu zmian, ale obraz gry zmienił się na korzyść Rakowa, który mógł zdobyć kontaktowego gola. Bramka padła jednak dla Cracovii - swoją drugą bramkę zdobył Bania. Najbliżej zdobycia honorowej bramki był Rafał Popko, który strzelał karnego (po faulu Przytuły), ale trafił w spojenie słupka z poprzeczką.
Bardzo dobrze grał Przytuła, ale przydarzyła mu się kontuzja - opuścił boisko z bolącym lewym kolanem, dokładniejsza diagnoza ma być znana dopiero dziś po badaniach. W jego miejsce wszedł 17-letni Kacper Tatara, jeden z szóstki juniorów, których dokooptowano do drużyny, by rozwijali swój talent. Miał parę niezłych zagrań i wcale nie był stremowany grą z pierwszoligowymi partnerami.
Grający ostatnio ogony Bania i Bojarski bardzo się starali, pierwszy zdobył dwa gole, a drugi dwa gole wypracował.
Trener Wojciech Stawowy był zadowolony ze sparingu: - Boisko w porządku, przeciwnik ambitny i bardzo zmobilizowany. Mogliśmy przećwiczyć pewne elementy przed derbami z Wisłą - powiedział.
szóstki? Miało być "dokooptowanych" [b]czterech[/b] juniorów: Gliwa, Uszal, Tatar, Wax.
Którzy to ci TD (tacy dwaj :P) nadprogramowi?
Stawiam na Juraszka i Sepioła. Trafiłem?
Mieszko, mnie to bardziej wyglada na 4-4-2 z Bania i Bojarskim w ataku, Pawlusinskim na prawej stronie, w srodku Baran z Przytula, a na lewej Nowak.
Ale oczywiscie moge sie mylic, najlepiej powiedza ci, co widzieli.
Niemniej sklad podobny do tego i w tym ustawieniu (jesli to 4-4-2) wyglada interesujaco.
Juniorzy "dokoptowani" do I druzyny: Michał Gliwa, Łukasz Uszalewski, Tomasz Baliga, Paweł Sacha, Kacper Tatara, Kamil Waksmundzki.
czy na sparing z tymi algierczykami zostana wpuszczeni kibice ?? i czy trzeba bedzie placic jak zwykle ??
"Zmiana terminu derbów wpłynęła na plany treningowe Cracovii. - We wtorek na Wielickiej z Algierczykami nie zagrają rezerwy, a pierwsza drużyna. Natomiast w sobotę chcę zagrać sparing z jakimś mocnym zespołem. Może będzie to zespół ze Słowacji lub Czech? - zastanawia się Stawowy"
- o której godzinie jest jutrzejszy sparing na Wielickiej?
Jezuuuu, moze jednak rezerwy!!!! Bo kim my bedziemy grac w lidze? Ja juz nie chce Arabow!!!!
nie płakać panowie Pasioacy, nie płakać
ponawiam pytanie, o której godzinie ten sparing?
Sparing z algierczykami:
17.08.05 (środa) - godz. 17:00
Boisko przy ul. Wielickiej
Info z klubu.
dzięki :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)