i niech w innych tematach, w innych wątkach toczy się "pozytywna" i "negatywna" (pewnie i słusznie takowa po ostatnim meczu przeważac będzie) dyskusja...
TUTAJ TYLKO WSPIERAJMY:
SZEFÓW
TRENERÓW
PIŁKARZY
[b] SIEBIE SAMYCH [/b]!
bo....
czy wygrywasz czy nie.....
-
-
A TERAZ DERBY!!!
po burzy przychodzi słońce :)
"a po burzy przychodzi deszcz, a po deszczu spokój"
po tej MEGAŚCIEMCE" psy nie wiedza jakie lanie ich czeka ;-)
mam nadzieje ze Cracovia wygra i wszystko wróci do normy potem 3 pkt z Legia na deser i jestem szczęśliwy :)
No tak, pozytywne myslenie:) Mam nadzieje, ze bedzie dobrze:):) Choc mimo wwszystko pierwszy raz sie ciesze, ze jestem daleko, bo strach myslec...
Jest bardzo dobrze.
Po 3 kolejkach rok temu mieliśmy tylko 3 pkt. i aż 8 bramek straconych, aż 6 pkt. straty do lidera
Teraz po 3 kolejkach mamy aż 4 pkt i tylko 3 bramki stracone. Tylko 3 pkt straty do lidera
czyż to nie jest wielki postęp?
Piłkarzy w Zabrzu ponad 1000 (znokautowanych przez większość meczu grą drużyny) kibiców Pasów pożegnało:
"Czy wygrywasz czy nie"
i
" WYGRAJCIE DERBY"
wygrajcie derby a wszystko będzie wam odpuszczone....
Khalid Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Piłkarzy w Zabrzu ponad 1000
Kurde i z takiej chmary Stawu nie potrafi wybrać przyzwoitej jedenastki? :D:D:D
Prawie dwa tygodnie ma Staw na wyciągnięcie wniosków ,bo poderbach Legia i dorobek punktowy może być kruchy...
chyba sami nie wierzycie w to o czym mowicie ? heh no ale wasze prawo... zobaczymy wkrótce...
Może małe typowanko składu na derby?
CABAJ
RADWAŃSKI-SKRZYŃSKI-KARWAN-ŚWISTAK
PAWLUSIŃSKI-BARAN-PRZYTUŁA-DRUMLAK(GIZA)-BASTER
BOJARSKI
Ława:
Olszewski
Wacek
Nowak-(Giza)
Moskała-Bania-Szczoczarz-Waksmundzki-Tatara
Przewidywany skład :D
Cabaj-Radwański,Karwan,Świstak,Baster-Pawlusiński,Baran,Przytuła,Nowak-Giza-Moskała
No to zabawmy się.
Zakładam, że Drumlak nie zdoła na czas dojść do formy.
Olszewski - Radwański, Karwan, Skrzyński, Baster - Przytuła, Baran - Pawlusiński, Giza, Nowak - Bojarski
Zakładając że u nich nie zagra Cantoro, położyłbym nacisk na zagęszczenie środka i zdobycie tam przewagi, a przez to odcięcie Brożka i Frankowskiego od prostopadłych podań. Przy korzystnym wyniku (także remisie) po stracie piłki wycofywanie się na swoją połowę ustawienie strefy i zmuszanie ich do ataku pozycyjnego. Nastawienie na kontry bokami (Pawlusiński, Nowak przy współpracy Bastera i Radwańskiego) i liczenie na dobry dzień Gizmy, wolne Skrzyni i spryt Bojara.
Dopiero po przerwie, gdy padnie Pawka, wymieniłbym go na Szczoczarza i przesunąłbym Bojara na bok.
jak znam zycie, to zagramy tak:
Cabaj - Radwański Karwan Swistak Baster - Pawlusiński Baran Przytuła Nowak Giza - Moskała/Bania
w tym druga polowe gramy w 10..
Ten skład podany przez PASA jest moim zdaniem w 90% optymalny. Nie ma egzekutorów z prawdziwego zdarzenia i w tej chwili nie pozostaje nic jak wykreować takiego spośród innych zawodników. Faktycznie chyba najlepiej na tą rolę pasuje Bojarski. Gość nie dość że umie dryblować i oszukać obrońców, to jeszcze umie strzelić jak juz się znajdzie na pozycji. Zastanawiam się czy Cabajowi nie dać chwilowo odpocząć, bo ostatnio zdarzają mu się błędy. Dotychczas bronił ze szczęściem i z tych jego błędów bramki nie padały a jak padały to bez konsekwencji (np. mecz z Lechem w poprzednim sezonie i bramka w ostatniej minucie na 2-4).
Przechodząc do tematu derbów to na pewno każdy wybaczyłby porażkę z Górnikiem w przypadku zwycięstwa, ale póki co jest to nieosiągalne NIESTETY:-((( Marzy mi się remis w tym meczu, ale z obecną formą jest to nieosiagalne. W obecnej dyspozycji obawiam się klęski naszej drużyny. Jeśli stanie się cud i forma przez te 2 tygodnie pójdzie w górę to wywiezienie punktu z Reymonta jest możliwe przy sprzyjającym zbiegu okoliczności.
Ja upatruję szanse w tym, że Wisła ma za kilka dni w perspektywie mecz z Panathinaikosem i dla ich piłkarzy ta potyczka bedzie ważniejsza bo tutaj mogą coś zarobić a dla ich piłkarzy (w zdecydowanej większości z poza Krakowa) derby nie znaczą aż tak wiele. To oczywiście teoretyczne rozważania a póki co nie ma powodów do optymizmu - NIESTETY. Może nie powiniennem tego pisać ale na dzień dzisiejszy widzę to czarno i obawiam się klęski nawet w granicach 5-0....
Niedawno śnił mi się własnie ten mecz, tylko nie pamiętam czy ogladałem go na żywo czy w TV:-))) Niestety był to tylko sen bo prowadziliśmy 2-0. Zapamiętałem z niego takie oto sytuacje:
- w pierwszej połowie Uche otrzymuje czerwień za oplucie któregoś z naszych graczy (to już kiedyś było), ale tym naszym graczem akurat też był... murzyn,
- Moskała marnuje idealną sytuację sam na sam,
- karny i Bania zdobywa bramkę strzelajac w środek i jest 1-0,
- Giza podwyższa na 2-0 (identyczny gol jak na 2-0 z Polkowicami)
Na Derby wymyśliłem taki skład:
Cabaj - Radwański, Karwan, Świstak, Skrzyński - Baran, Giza - Pawlusiński, Drumlak, Baster - Bojarski
Tez bym zagral skladem Pasa. Ale co taktyki... Valerenga:( W odwodzie TD z Misiem, ktorzy wyprowadza desant z trybun:)
Mój skład: Olszewski-Radwański.Świstak,Skrzyński.Baster,- Baran,Giza-Pawluśiński , Drumlak,Bojarski,Szczoczarz
Uzasadnienie: Według mnie trzeba dać odpocząć od gry takim zawodnikom jak: Karwan.Cabaj,Moskała
Wiem, że to będzie się nie podobało kibicom.że Cabaja widzę na ławce rezerwowych ,ale naprawdę ostatnio gra żle , może odpoczynek wyjdżie mu na dobrze przemyśli trochę kilka swoich niefortunnych interwencji.
WKRTÓTCE PASY LIODEREM EKSTRAKLASY !!!!!!!!!!!!!!
PS: A o mecz z Wisłą bym się nie martwił bo oni wcale tak dobrze nie grają w obecnym sezonie, tylko rywale w lidze robią proste błędy po których Wisła strzela gole.Zresztą Wisła w obronie popełnia koszmarne błędy co dziwne ,przecież ma rezprezentacyjnych obrońców.Zresztą mecze z Panatinajkosem pokażą kibicom słabość Wisły bo nie wierzę , żeby awansowali a w Atenach dostaną baty jakich jeszcze nie widzieli.
ja widze to tak
Cabaj
Wacek Skrzynia Karwan Radwanski
Baran
Pawlusinski Baster
Drumlak
Bojar
Moskała
i Baranowi zleciłbym "lepca" dla Cantoro żeby go wyeliminował zgry do tego grać bardzo ostro na pograniczu faulu bo napewno bedą uciekali z nogami zeby nie zpalac czegos na eliminacje ...
Ale jaki odpoczynek po 3 kolejkach i dwutygodniowej przerwie?!?!
Niech Stawowy wyciagnie wnioski i "DO BOJU CRACOVIA...!"
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)