Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Fotogalerie
    • Regulamin
    • Fotogalerie
    • Kącik filmowy - czyli ostatnio oglądałem ( POLECAM/NIE POLECAM)

• Hyde Park
    • Rozpoczęto 18.07.2005 o 08:58
      Ostatnia aktywność wczoraj o 17:59
      441826 wyświetleń
    • Norbi

196
      354
    • ponad tydzień temu o 14:46
      Post #1718891 07.04.2026 14:46
    https://youtu.be/AqNFJUihSHg?si=odeNbDHLva6vZGAN Młoda dziewczyna, z ciężką i traumatyczną przeszłością, dostaje pracę w hotelu, który jest opanowany przez sektę satanistów. Widać tu inspirację "Kill Billem" co sprawiło, że bawiłem się świetnie. Polecam 8/10. Oglądane w kinie.
    • hank lubi to.
    • Diabel

14.8K
      18.7K
    • 5 dni temu o 11:00
      Post #1719270 10.04.2026 11:00
    [quote]#post1711007 https://youtu.be/R4wiXj9NmEE?si=mmBIJbnEEM7BkLXt Horror lub, jak ktoś woli, czarna komedia twórców "Martwego zła". Opowieść o kobiecie pracującej w korporacji dla szefa "dupka". Dziewczyna, przez siedem lat pracy, tkwi na tym samym stanowisku a do tego jest poniżana i wyszydzana przez innych, również przez szefa. W wyniku zbiegu okoliczności szef z pracownicą lecą samolotem do Tajlandii na spotkanie biznesowe. Samolot rozbija się i obydwoje lądują na bezludnej wyspie. Okazuje się, że dziewczyna jest pasjonatką surviwalu i ich role na wyspie zmieniają się. Świeże podejście do tematu, kupa śmiechu i sporo zwrotów akcji. Świetna zabawa. 8/10[/quote] Strasznie mnie ten film zmęczył :), liczyłem na dużo więcej po tej polecajce ;) Było pare scenek, że ostro brechtnąłem, tak konkretnie( ale to za mało na coś co określa się mianem czarnej komedii), ale ogólnie wynudziłem się i nie czułem się specjalnie związany z kimkolwiek z duo bohaterów czy wciągnięty w ich losy. Bardzo bardzo średni Średniak na szynach z minusem. Bardzo lubię Rachel McAdams, ale wolę ją wspominać z Notebook'a niż z tego filmiku.
    • Norbi lubi to.
    • Norbi

196
      354
    • 5 dni temu o 11:29
      Post #1719279 10.04.2026 11:29
    [quote]#post1719270 [quote]#post1711007 https://youtu.be/R4wiXj9NmEE?si=mmBIJbnEEM7BkLXt Horror lub, jak ktoś woli, czarna komedia twórców "Martwego zła". Opowieść o kobiecie pracującej w korporacji dla szefa "dupka". Dziewczyna, przez siedem lat pracy, tkwi na tym samym stanowisku a do tego jest poniżana i wyszydzana przez innych, również przez szefa. W wyniku zbiegu okoliczności szef z pracownicą lecą samolotem do Tajlandii na spotkanie biznesowe. Samolot rozbija się i obydwoje lądują na bezludnej wyspie. Okazuje się, że dziewczyna jest pasjonatką surviwalu i ich role na wyspie zmieniają się. Świeże podejście do tematu, kupa śmiechu i sporo zwrotów akcji. Świetna zabawa. 8/10[/quote] Strasznie mnie ten film zmęczył :), liczyłem na dużo więcej po tej polecajce ;) Było pare scenek, że ostro brechtnąłem, tak konkretnie( ale to za mało na coś co określa się mianem czarnej komedii), ale ogólnie wynudziłem się i nie czułem się specjalnie związany z kimkolwiek z duo bohaterów czy wciągnięty w ich losy. Bardzo bardzo średni Średniak na szynach z minusem. Bardzo lubię Rachel McAdams, ale wolę ją wspominać z Notebook'a niż z tego filmiku.[/quote] Mi akurat "siadł" ten film ze względu na czarny humor ale nie zawsze musimy się zgadzać :) Dzisiaj wieczorem idę na, dobrze odebrany, "Undertone". Jutro wrzucę opinie.
    • Diabel lubi to.
    • Diabel

14.8K
      18.7K
    • 3 dni temu o 09:24
      Post #1719531 12.04.2026 09:24
    [quote]#post1713801 https://youtu.be/cSeXZTKeHOI?si=1JdEAieNJqOvW0wD Na farmę w Australii spada tajemniczy obiekt. Niedługo później przybywa tam kilku amerykańskich naukowców i odkrywają zwłoki zainfekowane grzybem. Naukowcy zabierają próbkę grzyba i chowają w bunkrze, który po kilku latach przekształca się w schowek do wynajęcia. Dwoje pracowników schowka słyszy w nocy jakieś odgłosy i postanawiają to sprawdzić. Mieszanka gatunków. Trochę horroru, przygody i komedii. Takie skondensowane, do 100 minut, "Stranger Things". Film ok ale lepiej sprawdziłby się w formie serialu. Oglądane w kinie. 7/10[/quote] No i SF jako podstawa gatunkowa jednak. Taki daleki kuzyn The Thing przerobiony i z przymrużeniem oka ;) Świetna zabawa jak dla mnie. Nie wiało nudą ani przez chwilę, sporo ostrej beki. Scenka wyprawy nocnej po "sprzęt" do syna koleżanki Liama Neesona mistrzostwo hehehe Zdecydowana polecanka na wieczór z popcornem, jeśli ktoś oczywiśćie nie ma awersji do takiej mieszanki gatunkowej
    • hank oraz Norbi lubią to.
    • Norbi

196
      354
    • 3 dni temu o 16:42
      Post #1719718 12.04.2026 16:42
    https://youtu.be/j6uDeBYDHu4?si=wDrv7iHOqeXMfFd2 Młoda dziewczyna prowadzi nocne podcasty o tematyce zjawisk paranormalnych. Jeden ze słuchaczy wysyła jej podejrzane pliki audio w któtych ukryte są bardzo niepokojące treści. To jest bardzo kameralny film, którego akcja dzieje się w jednym pomieszczeniu. To jest świetny horror pod warunkiem, że oglądasz go w kinie lub masz dobry zestaw audio bądż słuchawki. Kluczowym elementem tego horroru jest dźwięk. 8/10
    • hank lubi to.
    • Diabel

14.8K
      18.7K
    • Wczoraj o 12:22
      Post #1720046 15.04.2026 12:22
    Dobry chłopiec (2025),reż Komasa, w kinach. Dramat, mocne dobre kino, dość abstrakcyjne i pokręcone jak to u Komasy, na pewno nie pozostawia obojętnym
    • hank oraz Norbi lubią to.
    • Norbi

196
      354
    • Wczoraj o 17:59
      Post #1720071 15.04.2026 17:59
    https://youtu.be/6zmKcUa4Xxk?si=R7_e02GfZHHmAINu Robert Pattison, Zendaya i wytwórnia "A24"... to nie mogło się nie udać. Z pozoru idealna para ma stanąć na ślubnym kobiercu ale kilka dni przed ślubem, niedoszły pan młody, dowiaduje się o mrocznym sekrecie swojej pezyszłej żony. Aura tajemniczości i świetna chemia pomiędzy tą dwójką sprawia, że obok filmu nie da się przejść obojętnie. Polecam 10/10
    • hank oraz Diabel lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie