"Pszczelarz" 6/10
na "+" : napierdzielanka ; dobra gra aktorska 3 osób
na "-" fabuła, gra aktorska 3 osób (od poczatku widac, kto jest dretwy
Jak ktos chce sie zrelaksowac przy sobocie (milo spedzic czas) to moze sobie ten film obejrzec.
-
-
Kącik filmowy - czyli ostatnio oglądałem ( POLECAM/NIE POLECAM)
5 dni później
Wandeę ktoś widział,? ciekawy jestem opinii.
Ja w sumie jestem bardziej ciekaw filmu, opinie jak opinie, każdy ma jakąś ;)
Mam nadzieje, że gdzieś wskoczy do jakiegoś VOD szybko, bo do kina od paru lat wybieram się jak sójka za morze...
5 dni później
Star Wars po polsku.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-01/1000009266-jpg-25079092.jpg[/img]
- Edytowany
Rozrywkowo, jak ktoś lubi, powiedzmy SF akcji.
(edit) Dredd (2012, nie mylić z 'Sędzia Dredd' z 1995), Amazon Prime, dla mnie topowo zrobione kino akcji, pysznie się ogląda. Polecam.
[b]Edycja z 30.01.2024 o godz. 09:40 (scalono posty)[/b]
Ach, ps. Amazon Prime przez jakiś czas starał się wcisnąć te ich jakieś kanały (MGM , costam jeszcze) różne za dodatkowy miesięczny koszt, ale nie wiem, widocznie kiepsko im to szło, bo widzę sporo filmów, które wcześniej były w ramach tych extra kanałów, teraz już w PRime, a konkretnie spora gamma westernów z Clint'em, mus do obejrzenia ;)
To chyba trafiłem na jeszcze innego Dreada. Rozłupywanie dziecięcej czaszki siekierą to nie jest dla mnie kino akcji.
Raczej tak bo Diabeł pisze o filmie Dredd z 2012 - a Ty o Dread z 2009 ;)
- Edytowany
haha, ups sorki, wyedytowałem tytuł, hihi, zastanawiałem się o czym do cholery sterby pisze :)
hehe
Czyli Dredd w przeciwieństwie do Dreada, nadaje się do oglądnięcia? :D
"Potrojna granica" netflix takie flaki z olejem... 2/10
- Edytowany
3 Oskary, 2 nominacje, he he, według recepty, biało-czarny, pierdyliard artystycznych ujęć - 30 sekund do minuty każde, całość przyprawić wieloma scenami rosnącej trawy, quota diversity & inclusion i inne przesłanie ważne społecznie wypełnione
Roma, Alfonso Cuaron, 2018
Ja pierdole, co za flaki z olejem. Wyłączyłem po godzinie z hakiem stwierdzając że wolę oglądać palący się kominek na YT
W Krakowie ogladanie plonacego kominka jest zakazane przez ustawe antysmogową.
A nie prawda. Możesz mieć kominek co się w nim podpałka do grilla pali i ci nic nie zrobią.
Znalazłem sobie w sieci listę 100 najlepszych westernów wg czytelników filmwebu. Większość z pozycji na liście znam, ale czasami trafiają się filmy, których nie oglądałem, ani nawet o nich nie słyszałem. Właśnie dziś trafiłem na "Nienawistną ósemkę". Za późno niestety dostrzegłem reżysera i zmęczyłem prawie trzy godziny.
Tarantino jest jednak pierdolnięty.
Hehe, no jest. Ale podobał ci się czy nie?😉
Nie uwierzę. że można obejrzeć 30 minut któregokolwiek filmu Quentina i nie rozpoznać stylu :D
Na początku to pomijając zalew bluzgó,w, nawet przypominało Agatę Christi, no ,ale potem wylazł standardowy Tarantino czyli eksplodujące czerepy, odrąbywane kończyny i oczywiście wszystko w posoce.
Brakowało mi tylko w scenie wieszania nad łóżkiem puszczających zwieraczy.
No, nie jest to moja estetyka, że się tak wyrażę.
To teraz jeszcze Django Unchained, też musi być na liście,😆
Django jest nawet na pierwszym miejscu co moim zdaniem całkowicie dyskwalifikuje ten ranking. Zdzierżyłem kiedyś 20 minut i wyłączyłem telewizor. Zastanawiam się czy Samuel. L. jest tak samo pierdolnięty jak Tarantino.
Zresztą Quentin sprawia wrażenie jakby był pod silnym wpływem BLM.
wrzuć linka do rankingu sterby :)
choć jak dla mnie, 100 to dużo za dużo, ale ciekaw jestem co tam mają w pierwszej 20tce np :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)