Świątecznie, dla kumatych filmowo. Chyba czas obejrzeć ponownie 😉
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2023-12/fb-img-1703266608050-jpg-83460918.jpg[/img]
-
-
Kącik filmowy - czyli ostatnio oglądałem ( POLECAM/NIE POLECAM)
[quote]#post1599099 "Firma" , thriller z 1993 roku , o młodym, utalentowanym prawniku, który nieopatrznie związał się ze znaną kancelarią , rządzoną przez mafię , Do tego problemy osobiste , FBI , znakomita obsada - Tom Cruise, Gene Hackman, , Hal Holbrook czy Ed Harris .
7/10 [/quote]
Na postawie książki Grishama (polecam całą jego serię).
Byłem na "Firmie" w kinie Wolność, pamięta jeszcze ktoś takie kino?
Chodziło się ;)
Ja mlody do Was to chodzilem do Wolnosci "wyginac smialo cialo"... po kinie bylo juz tylko wspomnienie 😐
Wanda, Uciecha, Warszawa, Apollo , Sztuka , Kultura czy "przesławne" kino Wisła . Było i niestety minęło .
"Bone tomahawk" , horror westernowy z 2015 roku . Całkiem niezły , 7/10 .
A z mniejszych Wrzos, Tęcza, Sfinks, Mikro - miały klimat. Lubiłem też socrealityczny Światowid w Hucie.
[quote]#post1599364 Wanda, Uciecha, Warszawa, Apollo , Sztuka , Kultura czy "przesławne" kino Wisła . Było i niestety minęło .
"Bone tomahawk" , horror westernowy z 2015 roku . Całkiem niezły , 7/10 .[/quote]
Młoda Gwardia, Dom Żołnierza, Pasaż Bielaka... :)
Kino studyjne Sfinks na os. Górali chyba jeszcze działa
"1922" , psychologiczny horror na motywach opowiadania S. Kinga . 7/10
Po latach (byłem w kinie, potem pare razy oglądałem z "wypożyczki" na VHS, potem kupiłem na DVD i pare razy obejrzałem, potem pewnie kiedyś kilka razy wracałem znowu) oglądnąłem ponownie Pulp Fiction (Netflix).
Heh, to jest arcydzieło kina gangsterskiego. Tam nie ma zbędnych scen, zbędnych dialogów, wszystko się spina w całość - obsada palce lizać, nawet drugo, trzecioplanowe role. No i muza, eh, ile godzin się przetańczyło do tej ścieżki dźwiękowej na imprezach ?? dziesiątki pewnie.
No i najlepsze, masakra, w przyszłym roku ten film będzie miał 30 lat....ja pdl...
Czy jest tu jakaś młodzież, uważająca się za "kinomanów" która filmu nie kojarzy? hehe
Kiedyś na fajce w robocie, gadaliśmy o filmach z jedną laseczką, młódką, tak ok 30, która mi powiedziała, że starych filmów np lata 90, nie ogląda, he he he
Pozostaje im zazdrościć że najlepsze jeszcze przed nimi. Ja też się ostatnio złapałem na tym, że Pupl Fiction oglądałem po raz pierwszy gdy było jeszcze całkiem świeżym filmem. Od tego czasu jeszcze kilkanaście razy.
"Prestiż" , thriller z 2006 roku opowiadający o rywalizacji dwóch iluzjonistów . Znakomita obsada - Ch. Bale , H. Jackaman , M. Caine , S. Johansson . 8/10
Nie ogladalem "Pulp Fiction" ani razu... zabieralem sie kilka razy i ani razu play nie nacisnalem....
Ja zmęczyłem Pulp Fiction, może ze dwa razy. Takie kino trzeba lubić, ja nie lubię.
Ja oglądałem w czasach szkolnych, kiedy się pojawił. Wtedy byłem zachwycony. Obecnie tak jak Sterby takiego kina raczej nie lubię.
- Edytowany
Filip 2022r. - ciekawy film, bardzo dobra gra Eryka Kulma 8/10
Teściowie 2 - świetna komedia, nieźle się uśmiałem, chyba jeszcze lepsza od jedynki 9/10
- Edytowany
Z Netflixa Niebieskooki samuraj
[quote]#post1599367 A z mniejszych Wrzos, Tęcza, Sfinks, Mikro - miały klimat. Lubiłem też socrealityczny Światowid w Hucie.[/quote]
Nie zapominaj tez o nowohuckim Swicie, no i oczywiscie Pasazu Bielaka.
Pulp Fiction oglądałem na kilka razy, tak akurat wychodziło nim obejrzałem w całości. Nadal lubię choć może nie codziennie oglądać. Fakt trzeba lubić takie kino. Tak samo jak Las Vegas parano. ;)
A tu świeżynka z kin, ale chyba poczekam jak się pojawi na jakimś streamie. Choć może ze względu na sympatię wybiorę się na duży ekran.
https://przegladsportowy.onet.pl/formula-1/slynny-pocalunek-a-pozniej-tragedia-oskarzono-go-o-smierc-11-osob/vvysrep
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)