Specjalnie nie wspomniałem o geju, ale jak już pytasz, to potwierdzam że występuje, ale nie pisze kto by nie psuć komuś oglądania filmu :) Jak się domyślacie, to "romans" też musiał przy takiej fabule wystąpić. Nie chce jednak pisać, kto-co-z kim :)
-
-
Kącik filmowy - czyli ostatnio oglądałem ( POLECAM/NIE POLECAM)
- Edytowany
Dzieki Ian
Czyli kopia filmu wloskiego...Daltego pytalem bo myslalem ze poczatek ten sam czyli ta gra z telefonami a tu bubel...
Jak nie ogladales to polecam pierwsza wersje .... Uwazam ze warto :)
5 dni później
Odkrywam "House of Cards" dla mnie 9/10
Odkrywasz tzn w którym momencie jesteś? Dla mnie na początku ten serial był wybitny ale im dłużej trwał tym stawał się gorszy a ostatni sezon to już ciężko komentować.
DOM STRACHÓW 4/10 - horror typu "Piła" w nowej odsłonie, do tajemniczego domu pełnym zagadkowych miejsc i osób, dotarła grupa młodych osób.
PARASITE 6/10 - nie umiem określić gatunku filmu produkcji koreańskiej, taki dziwny. Thriller, komedia, dramat w świecie bogactwa ale i biedy. Światy się przenikają tworząc nieprawdopodobną historię. Nikt nie jest bez wad w tym świecie, bohaterowie bez skrupułów.
RAMBO: OSTATNIA KREW 6/10. Dość brutalny już chyba ostatni film z głównym bohaterem. Tym razem watek kręci się wokół rodziny, meksykańskich gangów oraz porwań młodych kobiet. Reszta jak to w Rambo...
- Edytowany
Ian...kiedy Ty masz czas to wszystko oglądać ?? :huh: :D
Do tego jeszcze Cracovia, Cracovia II, inne mecze Ekstry
Edit: Zapomniałem jeszcze dodać .. do tego jeszcze czytanie i pisanie na forum ;)
Nie oglądam tv wieczorami, wolę w tygodniu kino na 20-21 :)
Umie czytać między wierszami. Ja nie potrafię zawsze sprawdzam dokładniej.
[quote='Michauuu' pid='1401772' dateline='1569852918']
Odkrywam "House of Cards" dla mnie 9/10
[/quote]
Jest osobny watek serialowy. Gdzieś ok sezonu 3 zaczyna pikowac a potem to już tragedia, ogladalem do końca coby odfajkowac i nikt mi nie powiedział że nie wiem o czy mówię. Ciekawe czy oryginał brytyjski też tak spierdolili pod koniec czy to tylko umiejętność Amerykanów. Sezonu 1 trudno nie polecić, ale czy warto się pakować w coś później tak kiłowatego
5 dni później
CZARNY MERCEDES 8/10 - w końcu zobaczyłem w kinie dobre polskie kino ze znakomitymi aktorami. Czystej krwi kryminał gdzie akcja się dzieje w okupowanej Warszawie w 1941 roku. Mamy więc niemieckich zbrodniarzy, polskich hrabiów, prawników, Żydów w za murami itd. 120 minut filmu mi minęło błyskawicznie.
Pokazali w kinie zapowiedź filmu MIDWAY. Już po zajawce widać, że pod względem batalistyki, scen, będzie to wydarzenie filmowe wielkiego kalibru. Premiera w listopadzie, już się nie mogę doczekać :)
Zwiastun wygląda bardzo, bardzo . Ciekawa konfrontacja z filmem 1 1976 roku , w którym można było zobaczyć cała galerię gwiazd Hollywoodu .
- Edytowany
JOKER - 10/10. Phoenix przycmil Ledgera i zdecydowanie zasluguje na oscara. Co do samego filmu..to jest dramat psychologiczny i pokazuje jak niektore czynniki moga dzialac na ludzka psychike.
Nie pasuje mi to stwierdzenie, że Phoenix przyćmił Ledgera. To jest inny Joker, inna postać i obaj wykonali swoją robotę doskonale. Ledger skradł show i dostał oscara, aktualnie zrobił to Phoenix. Zagrał genialnie, znakomita rola warta najważniejszych nagród ale nie ma co go porównywać z Heathem bo jak wspominałem, to zupełnie inny Joker.
Sam film naprawdę dobry. Miałem spore oczekiwania i się nie zawiodłem. Dobrze dobrana muzyka, fenomenalne zdjęcia, doskonała praca kamery co ze świetnie napisanym i zagranym głównym bohaterem tworzy naprawdę dobry, choć ciężki klimat.
taniec jokera w wykonaniu Phoenixa to coś wybitnego.
Rola znakomita.
- Edytowany
Widziałem plakaty nowego filmu Martina Scorseze. The Irishman. Obsada: De Niro, Pacino, Pesci. Lubię filmy o mafi. Lubię reżysera i aktorów. Ale najbardziej lubię artystów, którzy wiedzą, kiedy zejść ze sceny. Mam nadzieję, że nikt nie umarł zestarości na planie, bo widzowie z pewnością postarzeją się wyraźnie podczas oglądania (3h30min.)
ŚWIEŻO MALOWANE
IKAR - LEGENDA MIETKA KOSZA - 9/10
doskonała reżyseria (Maciej Piperzyca), genialny Dawid Ogrodnik (zloty lew w Gdyni, rewelacyjny jak w Chce się żyć), muzyka też.
No wszystko mi tu pasuje. Fajnie by było, żeby dotarli z tym za granicę, bo po za Komedą, Zachód o naszych jazzmanach raczej nie słyszał.
A Mietek Kosz nie dość, że niewidomy to geniuszem fortepianu był.
Teraz muszę zobaczyć Boże ciało i Obywatel Jones.
JOKER 10/10 - super film w przekazie z fantastyczną grą aktorską. Joaquin Phoenix - dla mnie pewniak do Oscara. To po prostu trzeba zobaczyć. Dałem "10", bo nie wiem do czego tu by się "dowalić" ;)
BOŻE CIAŁO 8/10 - kolejny rodzimy film, gdzie mogę napisać "brawo". Historia chłopaka z poprawczaka, który przypadkowo zostaje księdzem i wykonuje obowiązki tak po swojemu. Super film z fajnym przekazem.
ŚLICZNOTKI 4/10 - jak ktoś chce pooglądać dziewczyny na rurce które "doją" z kasy facetów, to może do kina się wybrać. Miałem wrażenie, że "Ślicznotki" z lokalu nie wyszły, akcje się powtarzały, przez co wszystko się bardzo ciągło. Ocenę podbiła Jennifer Lopez, gdyby nie ona, to bym dał między 2-3.
ZABAWA W POCHOWANEGO 2/10 - horror, który nie straszył ani nie powodował uśmiechu jak to czasem bywa. Dno dna. Gdy wychodząc z kina wyraziłem opinię "poje...ny", gość który to usłyszał odpowiedział - dokładnie. NIE POLECAM.
Teraz jeden film z poza kina, do znalezienia na Zalukaj czy CDA.
"POZWÓL MI UPAŚĆ" 8/10 - rewelacyjny film pokazujący toksyczną przyjaźń, zdradę i kolejne stadia narkotykowego piekła, to po prostu wstrząsająca historia dwóch kobiet i ich uzależnienia. Do tego filmu należy podejść na poważnie, bo jest na faktach. Jeszcze sobie pomyślałem, że film powinien być obowiązkowo pokazywany w szkołach dla nastolatków.
9 dni później
BLIŹNIAK 7/10 - fajne kino sensacyjne. Intryga, pościgi, strzelanina nie pozwalały się nudzić. Po filmie sobie pomyślałem, że klonowanie doskonałych ludzi na potrzeby wojska, nie musi być wkrótce jakąś tam fantazją.
BYŁ SOBIE PIES 2 - ocena 9/10 w tej kategorii filmów. Kontynuacja poprzedniej części wzrusza, uczy itd. Ja byłem zachwycony. Dla miłośników psów, pozycja obowiązkowa.
CZAROWNICA 2 - ocena 8/10. Kontynuacja poprzedniej części zdecydowanie na plus do tej wcześniejszej. Fajne obrazy, efekty, widoki, akcja itd. Bajka która uczy.
OBYWATEL JONES - 10/10. Nie cierpię Holland, jednak muszę przyznać że zrobiła super kino sensacyjne a motywem jest polityka wokół wielkiego głodu na Ukrainie, który pochłonął wiele milionów istnień. Film poraża obrazem Ukrainy ale też czym jest polityka. Polityka dotycząca zawodowych polityków ale też dziennikarzy. Główna postać nie jest fikcyjną. Film naprawdę mocny, od lat 15 i po oglądnięciu rozumiem dlaczego.
[quote='ian thorpe' pid='1404960' dateline='1572217322']
OBYWATEL JONES - 10/10. Nie cierpię Holland, jednak muszę przyznać że zrobiła super kino sensacyjne a motywem jest polityka wokół wielkiego głodu na Ukrainie, który pochłonął wiele milionów istnień. Film poraża obrazem Ukrainy ale też czym jest polityka. Polityka dotycząca zawodowych polityków ale też dziennikarzy. Główna postać nie jest fikcyjną. Film naprawdę mocny, od lat 15 i po oglądnięciu rozumiem dlaczego.
[/quote]
cóż Ci kobieta zrobiła, że jej nie cierpisz?
Przecież to światowy top reżyserii.
Obraża prezesa i ma odmienne od niego poglady polotyczne ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)