"Transformers-ostatni rycerz"
0/10
Nie chodźcie na to! Prawie 3h mordęgi. Wytrzymałem ze względu na syna.
-
-
Kącik filmowy - czyli ostatnio oglądałem ( POLECAM/NIE POLECAM)
[quote='ronnie79' pid='1255098' dateline='1498380005']
"Wołyń"- 9/10.Takie filmy lubię oglądać w samotności.Opłacało się czekać do premiery na canal+.
[/quote]
jak byłem na tym w Bonarce było 6 osób na sali (godz.12:30).
TOŻSAMOŚĆ ZDRAJCY - 5/10, niby jest akcja, niby jest wątek terrorystyczny, niby jest trochę strzelaniny ale ogólnie film przeciętny. Takich filmów sensacyjnych jest mnóstwo. Jak ktoś nie ma co robić i się nudzi to oglądnie.
Zapowiedź zachęca do Króla Artura. Oglądał już ktoś?
wpisałem się Craco
17-06-2017, 15:33
KRÓL ARTUR : LEGENDA MIECZA - 7/10. Faaaajny Jest wszystko do zabawy - magia, szybka akcja, batalistyka, widoki, humor ale i smutek, po prostu trudno się nudzić. Polecam dopłacić na 3D
nie bądź leń, tylko poszukaj ;)
Opinia forumowiczów jest najbardziej wiążąca :) dzięki.
[quote='ian thorpe' pid='1255283' dateline='1498413814']
wpisałem się Craco
KRÓL ARTUR : LEGENDA MIECZA - 7/10. Faaaajny Jest wszystko do zabawy - magia, szybka akcja, batalistyka, widoki, humor ale i smutek, po prostu trudno się nudzić. Polecam dopłacić na 3D
[/quote]
[quote='pocahontas' pid='1255607' dateline='1498501865']
[quote='ian thorpe' pid='1255283' dateline='1498413814']
wpisałem się Craco
[/quote]
[/quote]
Chodzisz na 4DX???
4 dni później
Nie wiem czy kiedyś wrzucałem (ale wolę przypomnieć), filmy Harrego Pottera (no juz trochę stare), ale lecimy:
Harry Potter i Kamień Filozoficzny 7/10
-[]- i Komnata Tajemnic 7/10
-[]- i Więzień Azkabanu 6,5/10
-[]- i Czara Ognia 7/10
-[]- i Zakon Feniksa 5,5/10
-[]- i Książę Półkrwi 1/10
-[]- i Insygnia Śmierci 6,5/10 (obie części)
Podobno ma wyjść nowy film związany z Harrym Potterem (dzisiaj się dowiedziałem): Voldemort: Geneza Dziedzica - na ile to prawda a na ile fake news
7 dni później
Tak się okazało, że w ostatnich dniach widziałem dwa fajne filmy o napadach na banki. I tak się złożyło, że obydwa filmy miały świetną obsadę. Krótko o nich:
"W starym, dobrym stylu" - 6+/10
Film to komedia, bardziej do rozbawienia niż rozśmieszenia (co IMHO jest akurat plusem). Scenariusz jest raczej szkolny. Opiera się na pomyśle, że trzech starszych gości na skraju emerytury postanawia, z różnych względów, napaść na bank. Potem już film niczym nas nie zaskakuje, nie ma jakichś wybitnych zwrotów akcji, rozwalających zakończeń. Film nie aspiruje do niczego więcej, niż sylwestrowa komedia z motywem "heist movies". Mimo wszystko warto obejrzeć - ze względu na tercet: Morgan Freeman, Michael Caine oraz Alan Arkin. Rewelacyjnie wyciągnęli ten film do góry.
"Baby Driver" - 7+/10
Jak rozumiem pomysł na film był dosyć nietypowy. Reżyser, Edgar Wright, miał skompletowaną playlistę kawałków, a do każdego numeru miał w głowie konkretną scenę. Głównie pościgów samochodowych, bo pościgów w filmie jest w cholerę. Wright fabułę jakoś później dopisał. Więc są napady na banki, pościgi, flirtowanie z kelnerką, pościgi, planowanie skoków (znowu heist movies), pościgi itd, a przy tym wszystkim raczej nie można powiedzieć, że jest to gangsterski film. To czym można się tu zachwycać, to technika - montaż po rytm muzyki, dużo b. fajnych ujęć i światłocieni, dużo pięknych obrazków i efektownej pracy kamery (patrz - scena dialogu w pralni lub kolacja w drogiej knajpie). Polecam.
A i jeszcze jedno. Coś mnie podkusiło i poszedłem na "Voltę". Ja prdl, brak mi słów, żeby opisać jak dramatycznie słaby jest ten film. 0+/10,
- Edytowany
Wczoraj oglądałem film, który mi się podobał "Stawka większa niż śmierć" z Miqlskim i Karewiczem w głównych rolach.
Żeby nie nabiajać postów, bo już trzy wątki kończą się moim nazwiskiem odpowiadam achronologicznie na pytanie z dołu: Tak naprawdę. Mam takie swoiste poczucie humoru i zmysł estetyczny. Poza tym czuję sympatię dla Warmii, Mazur, Królewca z którymi związane są takie postacie jak: Kopernik, Kant, a z negatywnych Hitler i gauleiter Koch.
Naprawdę Ci się podobał?
Dobrze się kłamie w miłym towarzystwie
http://www.filmweb.pl/film/Dobrze+si%C4%99+k%C5%82amie+w+mi%C5%82ym+towarzystwie-2016-752725
Świetny film. POLECAM!!!!
[quote='ian thorpe' pid='1230341' dateline='1490973581']
już Ci Diable odpowiadam :
1. Akcja filmu dzieje się w Dolinie Kłodzkiej. Myślistwo jest w "Pokocie" nie tylko krwawym i okrutnym sportem, ale także symbolem zepsucia lokalnej społeczności. Ludzie Ci wręcz wykorzystują swoją pozycję, do nękania innych ( np. scena z robieniem :loda" przez dziewczynę uzależnioną finansowo). Ale to ta lepsza miejscowa "kasta", bo szarzy ludzie są przedstawieni jako ludzie prości, a wręcz prostaccy, religijnie osadzeni wręcz w świecie ciemnoty religijnej. Taki obraz rodaków. Nie było w tym filmie pozytywnych osób oprócz ekscentrycznych obrońców zwierząt.
2. Wiktor Zborowski gra rolę przyjaciela głównej bohaterki. W pewnym momencie opowiada podczas ogniska swoją historię. Ojciec jego był w obozie koncentracyjnym. Po wojnie żeni się z Niemką. Twierdzi w swojej opowieści, że ojciec nie żeni się z miłości z Niemką, tylko z zemsty. W swoim nędznym postępowaniu doprowadza do samobójstwa biednej Niemki, gdzie Zborowski jako dziecko widzi wiszącą na sznurze matkę, co rzutuje na jego całe życie
Po tej opowieści, trzy postacie przy ognisku śpiewają po niemiecku pieśń.
Mam już trochę lat, znam wady naszego narodu. Ten film jednak pokazuje nas, jako "gorszych" ludzi tej innej....Europy. Oczywiście, to są tylko moje odczucia.
[/quote]
Jestem po filmie Pokot mam bardzo podobne odczucia, Ian Thorpe,jednak film oglądalam z dużym zainteresowaniem, nie nudził mnie ani przez chwile,żałuje tylko ,że nie widziałam go na dużym ekranie
Baby driver - 8/10
dla mnie lux a i mojej żonie się podobał.
Humor, sensacja, napięcie, wszystko podane w bardzo świeży sposób, trochę w stylu tarantinowskim.
Fantastyczny soundtrack :)
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Ostatnio obejrzałam film " Zjednoczone Stany Miłości" Wasilewskiego.
Film pieknie nagrany i gra aktorska rewelacja tak jak obsada m.in Chyra i Cielecka.
Ale fabuła do bani.
Polecam za to film "Dobrze się kłamie w miłym towarzystwie"
Skłania do refleksji.
Kącik filmowy przyciąga nowe forumowiczki jak magnes. Super. Ponoć kobiety widzą co innego na obrazach niż mężczyźni. Proszę się tylko nie ograniczać do filmów. Czekamy na damskie opinie w innych tematach Fotka na PPP o3wiście też mile widziana.
ŚWIEŻO MALOWANE
4 dni później
Tomorrowland (Kraina jutra)
kino familijne, zajebiscie sie bawilem, pozytywny zastrzyk, sporo marzycielstwa, film w sumie sf, polecam, a i fajna muza tyz
http://www.filmweb.pl/film/Kraina+jutra-2015-677512#
A-jeo-ssi
Koreanski produkcja, totalna rozpierdowa, mniej hardkor niz Old Boy (na szczęscie ;)) , pare momentow leciutko kiczo-duszoszcypiatielnych ale akcja i magia klimatu azjatyckiego kompensuje
http://www.filmweb.pl/film/A-jeo-ssi-2010-582678
A jak komus sie podobal "Dobrze się kłamie w miłym towarzystwie" (swoją drogą wtf z tlumaczeniem tytułu) to polecam w podobnym klimacie / schemacie
Rzeż , Polanskiego
albo Imię
http://www.filmweb.pl/film/Imi%C4%99-2012-645396
Na dobranoc jeden z najbardziej niedocenionych filmów gangsterskich wszechczasów,
Millers Crossing - wspaniały, teatralny, klasyczny do bólu.
http://www.filmweb.pl/film/%C5%9Acie%C5%BCka+strachu-1990-7737
https://www.youtube.com/watch?v=zYifReJJn4M - trailer
Rzeź to klasyka !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)