Czy ma ktoś z Was dostępny, na jakimkolwiek nośniku, brytyjski film "I.D" z 1995 roku o tajniaku?
Lub ewentualnie żródło w necie?
-
-
Kącik filmowy - czyli ostatnio oglądałem ( POLECAM/NIE POLECAM)
Merol, właśnie wyszła druga część. Chcesz sobie przypomnieć jedynkę? Kiedyś wyświetlana w kinie Wanda, podczas Tygodnia Kina Brytyjskiego. Spora grupa Łowców, robiła dźwiękowe FX, w czasie scen walki [emoji14]
ŚWIEŻO MALOWANE
[quote='Merol' pid='1192132' dateline='1476024513']
Czy ma ktoś z Was dostępny, na jakimkolwiek nośniku, brytyjski film "I.D" z 1995 roku o tajniaku?
Lub ewentualnie żródło w necie?
[/quote]
http://www.cda.pl/video/858136cc
Movies & Mash
ŚWIEŻO MALOWANE
Dziękuję!
Wołyń 9.5/10 mocny film, sale pełne łez...wątek zabicia przez Polaków siostry głównej aktorki zrobiony nie potrzebnie.
Dlaczego niepotrzebnie? Moim zdaniem główną zaletą filmu jest pokazanie bardzo szerokiego spektrum, a nie budowanie narodowej mitologii.
Rozumiem, zgadzam się z Twoją wypowiedzią, ale było to już za dużo.. Polacy odwet zrobili to fakt natomiast, że trafił akurat na siostrę głównej bohaterki i męża który wyrzekł się brata i banderowców to za dużo przypadków.
Ja ostatnio obejrzałam film "Ona" (Her). Polecam, nie jest to typowy firm o sprawach romantycznych, ale można się wzruszyć ;)
bardzo dobra scena z siostrą.
a ja mam pytanko. gdzie dorwę drogówkę? wiem że problem w sieci ale nawet bym kupił jakby co bylebym mógł pokazać dziewczynie bo nie widziała
- Edytowany
A3 koleżanka, Geodetka , Geosia? (Jednego Geosia już tu mieliśmy. Teraz się ponoć zalogował na terapii w Gorzycach [emoji6] . )mogłaby wrzucić coś ze Swojego portfolio? Kącik filmowy, zdjęcia mile widziane. Ewentualnie w PPP (taki temat z ładnymi dziew3nami)To jest taka Stara Pasiasta Tradycja,Ekstradycja! jeszcze z poprzedniego forum, forum romanum. Musisz wkleić foto, albo porwać samolot
ŚWIEŻO MALOWANE
Inferno- 8/10, po przeczytaniu książki spodziewałem się czegoś dużo lepszego, aczkolwiek Tom Hanks, jak zawsze wysoki poziom. Szkoda, że to już ostatnia część przygód Roberta Langdona.
WOŁYŃ idzie na rekord - 600 tyś luda po dwóch weekendach. Takiego otwarcia chyba nie było,
- Edytowany
Wołyń 8/10.
IMHO film na pograniczu wybitności.
Przed oglądnięciem należy zdobyć solidną wiedzę historyczną, aby połapać się we wszystkich zawiłościach.
W czasie projekcji wskazana koncentracja ponieważ wiele postaci jest do siebie dość podobnych.
Miejscami Smarzowski poświęca prawdę historyczną na rzecz dzieła artystycznego, ale absolutnie nie wypacza to przekazu.
Jeżeli elity polityczne Ukrainy odrzucą ten film, to chyba będzie jednoznacznie dowodziło, że szkoda czasu na tzw. politykę wschodnią.
Miejscami, zamykałem oczy, a nie jestem specjalnie wrażliwy :(
[quote='sterby' pid='1193638' dateline='1476857029']
Wołyń 8/10.
IMHO film na pograniczu wybitności.
Przed oglądnięciem należy zdobyć solidną wiedzę historyczną, aby połapać się we wszystkich zawiłościach.
W czasie projekcji wskazana koncentracja ponieważ wiele postaci jest do siebie dość podobnych.
Miejscami Smarzowski poświęca prawdę historyczną na rzecz dzieła artystycznego, ale absolutnie nie wypacza to przekazu.
Jeżeli elity artystyczne odrzucą ten film, to chyba będzie jednoznacznie dowodziło, że szkoda czasu na tzw. politykę wschodnią.
Miejscami, zamykałem oczy, a nie jestem specjalnie wrażliwy :(
[/quote]
Bałem się, że będzie to historyjka w stylu "Byliśmy Żołnierzami" o świętych Polakach i złych Ukraińcach, którzy "tak o, z nudy" zaczęli wyrzynać wioski, na szczęście jest pokazany cały kontekst, a później całe nieuzasadnione okrucieństwo. Początkowa scena weselna naprawdę świetna. U mnie podobnie jak wyżej, jednak to pierwszy film w moim życiu, który wywołał u mnie "efekt mokrych oczu", czego się nie spodziewałem.
9/10
- Edytowany
Właśnie wracam drugi raz z filmu Wołyń. Dlaczego poszedłem drugi raz? Pierwszy raz gdy oglądałem ten film tak mną wstrząsnął, że wiedziałem, że nie wyłapałem wszystkich szczegółów. Teraz zrozumiałem go jeszcze bardziej... mimo, że wiedziałem go drugi raz to dreszcze, szok, niedowierzanie...
Tak jak wyżej napisali bracia Pasiacy fajnie, że w filmie zawarto całą historię od czasu międzywojennego...
Tym co wątpią dam jeden argument... ludzie którzy przeżyli Wołyń i byli na seansie stwierdzili "tak właśnie było, to jest prawda".
Wojtek Smarzowski robi jeden film na kilka lat i nigdy nie zawodzi ludzi.
EDIT:
10/10
Wołyń bardzo dobry. nikt tego w sumie lepiej niz Smarzowski nie mogl wyrezyserowac.
oto żołnierz ze sceny filmowej, rozerwany końmi....
[img]https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xlf1/v/t1.0-9/14591575_1237584039646210_778608549669214763_n.jpg?oh=efb29b4c5500bf87a6b4eca1b3a31201&oe=58AA355C&__gda__=1485809955_681684bbeaa63d7cc76b82c104b7d82c[/img]
Ten film jest wręcz niezbędny i bardzo dobrze , że powstał ale nie wiem czy będę miał na tyle odwagi by go oglądnąć .
6 dni później
Grubooooo - w 19 dni milion widzów pękł na WOŁYŃ....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)