Eksperymentalny polski horror ekologiczny z 1995r pt. "Drzewa".
25/10 Miazga.
A tu recenzja od niejakiego" Masochisty"( uwaga zawiera liczne wulgaryzmy!)
https://www.youtube.com/watch?v=bVRLErOsIfk
-
-
Kącik filmowy - czyli ostatnio oglądałem ( POLECAM/NIE POLECAM)
Memento z 2000 roku - 8/10
Grzegorz Braun o nowych "Gwiezdnych wojnach" - [url=https://www.youtube.com/watch?v=9sMGgEi1gVM]LINK[/url] >:D<
Dam znać jak 4d terefere w bonarce. Nie ma ulgowych coupe ebane. Oby mi młodego wpuscili jak mnie kiedyś.
The Big Short - 7/10, oglądnięty bez chwili znudzenia, także polecam goraco
jakaś komedia warta uwagi z ostatnich paru lat? :)
empe Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> jakaś komedia warta uwagi z ostatnich paru lat?
> :)
wczoraj oglądałem "Wkręceni"...bardzo fajna :)
dzięki, sprawdzę, a może coś zagranicznego?
Dzikie historie
Podobno Marsjanin;) a jak cos zawsze zostają minionki :)
Diabel Napisał(a):
> Dzikie historie
Pośmiać się można. Tyle, że w zależności od stopnia wrażliwości więcej razy można się przerazić.
Ale przerażenie raczej pozytywne. Film zapada w pamięć na długo.
Z tego tematu obejrzałem polecone "Początek" i "Sierpień w hrabstwie Osage".
Pierwszy mnie nie porwał. Myślę, że to kwestia mojego braku ukulturalnienia :D. Fakt, że ciężko coś skomentować, żeby nie spojlerować głównego motywu w filmie, który wciąga i daje do myślenia, to jednak jak dla mnie za dużo romansidłowego ckliwizmu, przynajmniej, nomen omen, z początku filmu.
Natomiast "Sierpień..." to mistrzowska gra Meryl Streep i Julii Roberts, scena "stypy" przy stole wbija w fotel, czy na czym kto siedzi, po czym nawarstwienie kolejnych rodzinnych tajemnic i relacji wbija jeszcze bardziej...
Znając styl pisania Kajaka mam wrażenie, że nas wkręca i ma bekę, ale z drugiej strony na pewno kiedyś obejrzę to "arcydzieło". A nuż nas nie wkręcał...
Polecam komedię Pułkownik Kwiatkowski, świetny stary film
No rola Meryl Streep w "Sierpień ...." rewelacyjna.
Z ostatnio obejrzanych:
The Revenant - rozczarował mnie.
Młodość - Sorrentino wyrasta na topowego reżysera europejskiego, ale "wielkie piękno" bardziej mi się podobało.
Palacz (ros., reżyser Bałabanow) - b.dobre jak wszystko co do tej pory widziałem tego reżysera (szczególnie jego "Morfina" )
Dureń - też rosyjski, w klimacie "Lewiatana" i "Geograf, który przepił globus"
Arizona Dream - 10/10, chyba najlepszy film Kusturicy jaki widziałem z młodym Johny Deepem. Dość surrealistyczny i emocjonalny więc nie każdemu może pasować.
Prosta historia - nie lubię za bardzo Lyncha, ale akurat nakręcił chyba jeden normalny film bez dziwactw i trafił w 10.
Wild (po polsku chyba "dzika droga" ) - dobry psychologiczny film, warto, no i aktorka ładna.
Jeszcze oglądałem jakiś film, ale do połowy u znajomych na mini imprezie, ale był tak beznadziejny, że nawet tytułu nie zapamiętałem, więc wyszedłem w połowie trzaskając drzwiami, że mnie takim gównianym filmem torturują. Oczywiście znajomi się pogniewali.
8 filmów w trzy miesiące, nie najlepszy wynik.
Edit: Napinacz właśnie poluję na ten "big short"
Zapomniałem napisać, że w Arizona Dream jest chyba najpiękniejsza i najbardziej dramatyczna scena samobójstwa (plus genialnie dobrany soundtrack Iggy Poppa i Gorana Bregovica) jaką widziałem w filmie.
pawelski Napisał(a):
> Diabel Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Dzikie historie
>
> Pośmiać się można. Tyle, że w zależności od
> stopnia wrażliwości więcej razy można się
> przerazić.
> Ale przerażenie raczej pozytywne. Film zapada w
> pamięć na długo.
>
tak, raczej czarny humor dla ludzi o mocnych nerwach ;)
zauważcie że cięzko aktualnie mówić o jakiś wybitnych aktorach komediowych i coś polecić, kiedyś był Bareja, Louis de Funes, Pierre Richard, Eddy Murphy, Monthy Python i pewnie sporo brytyjskich , a teraz hmm, pojedyńcze pozycje i to jak się coś trafi naprawdę dobrego, że chce się ponownie oglądać to rzadkość
Empe, zo ostatnich lat to jeszcze przypomniało mi się;
Druhny, niby film bardziej dla lasek, ale ile razy go widzę to polew mam ostry ;)
Nic do oclenia
Dzikie historie dooooooooooobreeeeeeeee to było :)
Dzikie historie to jedna z lepszych komedii ostatnich lat. Jeśli ktoś jeszcze nie oglądał, to polecam nadrobić to jak najszybciej. :)
empe Napisał(a):
> jakaś komedia warta uwagi z ostatnich paru lat?
> :)
http://www.filmweb.pl/film/Jeszcze+dalej+ni%C5%BC+P%C3%B3%C5%82noc-2008-453743
dzięki za wszystkie propozycje - wszystkie obczaję w najbliższej wolnej chwili :)
Creed
jak dla mnie 10/10 idealny reboot serii, Stallone w zaskakującej formie - naprawdę dwie godziny solidnego kina i dokładnie spełnia moje oczekiwania wobec tej pozycji
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)