ok. 1500 karnetów :) Na razie tyle nie sprzedano
-
-
Michał Karwan...
racja , 100 ojro mimo wszystko piechota nie chodzi, zwlaszcza przy dzisiejszej sytuacji na rynku transferowym na swiecie.
a Lasocki był za darmo - ale już go bierze Groclin
a Szwed dalej JEST za darmo - poczekamy, zobaczymy kto go weźmie
Miś a może byś tak popodsyłał takie różne infa Profowi - bo wisz rozumisz moze on najzwyczjaniej w świecie o tym nie wie ?
Sparing z FC Tatran Preszov Michałowi nie wyszedł, przynajmniej 1 brama jest na jego koncie. Natomiast inteligencja - pozazdrościć, chyba nawet większy polot niż u Bojara. Gość swobodnie odpowiada na wszystkie pytania żurnalistów, ba, kontroluje się cały czas. Ułożony, spokojny i wiedzący czego chce piłkarz. Brać go!
Też mi się wydaje ,że to będzie dobry transfer...a poza tym jest to dowód dobrych intencji właściciela. On dalej chce Pasy na wysokim poziomie piłkarskim trzymać skoro najlepsze co na rynku dało się wziąść na stopera bierze.
Sprawa jest prosta:
na gwałt potrzebny jest nam dobry, ograny choć trochę w pierwszej lidze stoper.
Jeśli jest taki, co chce i my go w miarę chcemy, z jednej strony a z drugiej perspektywniczny - należy wziąć.
Bo czasu mało, byśmy się nie obudzili w sezonie bez stopera...
A poza tym zaoszczędziło się trochę na uposażeniach Węgrzyna, Citki, Wawrzyczka...
i darmowy Szwed też już zagospodarowany:
[i]Rafał Szwed oraz Brazylijczyk Andersson Santos Silva dołączą w czwartek do zespołu Lecha Poznań. "Kolejorz" trenuje we Francji, korzystając z ośrodka RC Lens - jednego z najlepszych w tym kraju[/i]
kukuryk:
primo - ja się nie znam (już wielu znawców na tym forum tak mi powiedziało i pewnie mają rację)
secundo - nie znam adresu Profesora, co by mu cokolwiek podsyłać
tertio - nie pasuję mentalnie do ComArchu i jego spółek-córek :P
Cieszyłbym sie niezmiernie , jeszcze tylko niech nam profesor sprawi prawego obrońce :))) moze za rok :))
Prawego nie ma, ale za to jest lewy... Tomasz Rząsa... mam nadzieję że po tym co z nim zrobili w Holandii zrozumiał, że to ostatni moment na przejście do Cracovii z klasą. Za rok to już może być Podbeskidzie albo GKS:(
Waldemar Kordyl: Co skłoniło Pana do przyjścia do Cracovii?
Michał Karwan: Postanowiłem zmienić klub, bo sytuacja w Górniku nie rokuje żadnych nadziei na lepsze. Cracovia to klub z dużymi ambicjami, preferujący ofensywną piłkę na "tak", walczący o europejskie puchary. W Krakowie mam szansę na rozwój, o którym w Zabrzu nie było mowy.
Zainteresowanie Panem wyraziła także Legia.
- Miesiąc temu szykowałem się już do wyjazdu do Warszawy. Ale w pewnym momencie sprawa stała się nieaktualna [Górnik nie zgodził się na warunki proponowane przez Legię - przyp. red.].
Jak przebiega aklimatyzacja w zespole?
- Atmosfera jest bardzo dobra, jak w dużej i wielkiej rodzinie. Pomagają mi chłopcy i trener. Mieszam w pokoju z Darkiem Pawlusińskim, ale pozostali są weseli i komunikatywni. Arkadiusza Barana, Łukasza Skrzyńskiego i Marcina Cabaja poznałem trochę bliżej podczas zgrupowania kadry B.
Czy podobnie jak trener, chce Pan walczyć o mistrzostwo Polski?
- Bardzo bym sobie tego życzył, a cel minimum to walka o europejskie puchary. Każdy inny wynik będzie porażką. Stawiam sobie wyższe cele niż tylko wywalczenie miejsca w pierwszym składzie.
Ciężko będzie zastąpić Kazimierza Węgrzyna.
- Zdaję sobie z tego sprawę, kim był Węgrzyn dla Cracovii. Jego charyzmę i charakter ciężko będzie zastąpić. Chciałbym jednak udowodnić, że potrafię kierować grą całej obrony.
Marzy Pan o występach w reprezentacji Polski?
- Oczywiście że tak. Mamy dobrych stoperów, ale wkrótce może nastąpić zmiana pokoleniowa. Nic im nie wypominając, są już w takim wieku że będą powoli kończyć grę w kadrze. A dobre występy w Cracovii mogą mi tylko w tym pomóc.
Nie macie szczęścia do sparingów, z Tatranem zabrakło kilku piłkarzy, z Banikiem mecz storpedował deszcz.
- Bez względu na to pracujemy bardzo solidnie. Taka praca z pewnością zaprocentuje w lidze. Jestem przyzwyczajony do ciężkiej pracy, treningi w Cracovii przeprowadzane są z głową i dlatego jestem pełen optymizmu.
A może to dzięki Pana dobrej grze Cracovia nie strzeliła gola Górnikowi w minionym sezonie?
- Może był to jakiś argument? Trudno teraz ocenić, czy mam się z tego cieszyć czy nie, może przez to Cracovii zabrakło punktów do gry w pucharach?
W prawie 50 występach w ekstraklasie strzelił Pan jednego gola.
- Stało się to w Zabrzu w meczu z Widzewem Łódź, zdobyłem gola po stałym fragmencie gry. Mecz zakończył się hokejowym remisem 3:3.
Źródło: gazeta.pl
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35800,2807715.html
Kurna ale wypadki chodzą po ludziach....
MY powiniśmy Michałowi pełne badania zaordynować przed podpisaniem
kontraktu
Przy 400 000(+ pewnei ze 150 000 kontraktu dla gracza) to nie można badań
medycznych odpuścić. Wisła się napaliła i po Dawidowskim drugi chory gracz....
ps: Oby to pomyłka lekarza była bo szkoda chłopaka!
:/
5 dni później
Michal tez dostal powolanie do kadry B...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)