pmx: no i jak?? wiadomo już coś?? bo jestem w podobnej sytuacji... a że leń jestem to po najmniejszej lini oporu zrobię dopiero jak napiszesz co i jak.
PS. co do wymian karnetów - jak w zeszłym sezonie pacany z Hektora mi Legie na pierwszym czy drugim meczu u nas przedziurkowały zamiast właściwego meczu - to wystarczyła 1 wizyta w klubie żeby wymienic karnet, przy czym zaznaczam iż wcześniej sprawę zgłosiłem do el Monety i on sprawdzil i dał znać że karnet zostanie wymieniony. Sądzę że dzięki takiej zeszłorocznej wpadce na nowych karnetach - pod herbem klubu jest też jego nazwa by obecni ochroniarze nie kojarzacy po herbie drużyny nie miel problemów z dziurkowaniem. Nie mówiąc już o tym że hektory karnet Kobiana potraktowały jak bilet - urywając praktycznie całe pole przeznaczone do dziurkowania ;) oby mniej takich pomyłek w tym roku na bramach!
-
-
"Sektor rodzinny; trochę cierpliwości" - są KARNETY RODZINNE za 50% ceny!!!!
No pmx7 racja zamiast teraz sie rozliczac niech klub da karnecik dzieciaczkowi na runde wiosenna gratis. albo np za symboliczna złotówkę z vat , bo inaczej musieliby placic podatek od darowizny. Oczywiscie jezeli dzieciaczek nie skonczl w miedzyczasie 16 lat .
Albo karnecik dla Tatusia na hokeja , sa rozne propozycje , ale prosze was o jedno nie naróbmy sobie w gniazdo swoim uporem.
Przeciez te pieniadze nie ida dla Filipiaka na pensje tylko np. na rozbudowe bazy treningowej NASZEJ UKOCHANEJ CRACOVII pamietajmy wszyscy zanim zacznemy podejmowac pochopne decyzje.
HEJ HEJ CRACOVIA!!!
Poki co musze ruszac do wwy, wiec bede odciety od sieci ale w tzw miedzyczasie zadzwonie do klubu i dam znać ;)
Na oficjalnej wyczytałem przed chwilą, że "dla rodzin przeznaczamy sektor B 10. 1".
To ucina dyskusję o ewentualnych zwrotach kasy.
TO tak troche @!@#$ z ich strony zmienic info co do sektora dla karnetow rodzinnych i nic nie poweidziec, dobrze ze Docent zauwazyl zmiane.
a to jest jeszcze lepsze ja pier.dole co za organizacja , karnety ukradli , niby budynek chroniony , nie wiem przez kogo .
MKS Cracovia SSA informuje, że ze sklepiku klubowego zostały skradzione wczoraj karnety na sektor C 4.
MKS Cracovia SSA informuje, że w związku z kradzieżą unieważnia karnety na sektor C 4. Osoby, które kupiły karnety od sprawców kradzieży nie będą wpuszczone na stadion. Jednocześnie MKS Cracovia SSA przypomina, że karnety można kupić WYŁĄCZNIE w sklepiku klubowym przy ul. Wielickiej. Osoby, które kupią karnety w innych miejscach robią to wyłącznie na swoje ryzyko.
Czyli w takim razie jeżeli kupię karnety dla siebie małżonki i dzieciaka, to zapłacę 625,00 zł.!!!! A pocałujcież wy mnie w ....
Przepraszam, ale się zdenerwowałem. Miesiąc oczekiwania, żeby się dowiedzieć, że nie muszę bulić 600,00 tylko 625,00... To przecież kpiny są normalnie. Już przecież lepiej mi kupić bez łaski na C. Teraz zresztą nie mam ochoty wcale kupować. Może mi przejdzie, ale teraz jestem wk... no powiedzmy zdenerwowany.
No tak...
1. Abstrahując od tego, że nie rozumiem, jak te karnety mogły zostać ukradzione, jest tu punkt dla Władz Klubu za zbieranie danych personalnych użytkownika. Pani sprzedająca karnety wpisywała w grafik imię, nazwisko i numer indentyfikatora. W ten sposób nie będzie problemu z wyrobieneim duplikatu dla osób, które uczciwie kupiły karnet.
2. Co do karnetu dla rodzin - no tak, wydzielony sektor, w czym też jest pewna logika; bo np. jeśli ktoś ma bilet najdroższy, na A, to klub tu traci przyznając zniżkę 50%. W związku z tym pmx7 nie dostanie zwrotu. Ale dalej są dwa pytania:
- A jeśli ktoś kupił karnet dla dziecka na tymże B.10 to czy dostanie zwrot? Ciekawe czy jest taki przypadek?
- A jeśli ktoś chce oddać teraz karnety np. na C i kupić na B.10 to czy to będzie możliwe? I cZY są jeszcze jakieś sensowne miejsca na tymże B.10?
- jest problem ze zwrotem wcześniej zakupionych karnetow (kasy fiskalne) ale przy przyspożeniu dużych trudności Madzi jest to możliwe.
- opiekun musi siedzieć z dzieckiem na sektorze B10,nie ma możliwości rozdzielenia osob z karnetu rodzinnego na osobne sektory.
- mamy wybór np. mój przypadek...kupiłem wcześniej karnet za 300 zł tylko dla siebie.Teraz mogę zmienic swoje miejsce na sektor rodzinny gdzie bedę siedział z synem za 375 zł.Wybór należy do mnie....
- sektor B10 na chwilę obecną jest prawie pusty....
Nie ma żadnego powodu do zwracania jakichkolwiek pieniędzy. Jeśli ktoś kupił droższe bilety dla siebie i dzieci widac odpowiadała mu ich cena. To tak jak z telefonami komórkowymi. Nikt nie oddaje pieniędzy tym, którzy podpisali umowę wcześniej, przed atrakcyjna promocją. A promocja pod nazwą "karnety rodzinne" zaczęła dopiero teraz.
Każdy miał wybór - poczekać , albo brać atrakcyjne miejsca póki są. I prosze nie opowiadać "nie wiedziałem". Wystarczy spojrzeć na cytat umieszcziny w temacie tego wątku.
"Sektor rodzinny; trochę cierpliwości"
Ale na czym ma polegać atrakcyjność tych karnetów. Zwą się one karnety "rodzinne". Rodzina to zazwyczaj jest 2+1, 2+2, 2+3. Więcej to rzadkość. Sektora B10 nie można zaliczyć do specjalnie atrakcyjnego. Ile rodzina zyskuje zatem na tej "atrakcji", w porównaniu z sektorem C lub jeszcze lepiej takimi samymi miejscami na sektorze B, tylko od drugiej strony (B1,B2,B3)
2+1 - normalne 3 karnety - 600 zł.
2+1 - "zestaw rodzinny" - 625 zł. !!!
2+2 - normalne karnety - 800 zł.
2+2 - "zestaw rodzinny" - 750 zł.
2+3 - normalne karnety - 1000 zł.
2+3 - "zestaw rodzinny" - 875 zł.
Tak więc przy jednym dziecku jest nawet drożej (to akurat mnie interesowało), przy dwójce zyskujemy niewiele, bo 50 zł. Jakieś sensowne oszczędności byłyby dopiero od min. 3 dzieciaków, ale ile jest takich rodzin, które mogą być tym zainteresowane??
Dla mnie to jest to totalne nieporozumienie ze strony klubu.
no Mentny masz racje...o ILE uważasz ,że młyn na C (a tam będzie ) to dobre miejsce dla żony i dziecka...(pozdrawiam szanowną małżonkę;)
już nie mówię o bliskim towarzyswie 375 bojówkarzy z Warszawy ( a w takiej liczbie tylko "gangsterka stoleczna" odwazy sie do nas przyjechac) na B1.
Dla mnie B10 to całkiem sensowny sektor do ogladania meczu. A 125 zeta za to miejsce dla dziecka to sensowna opłata za 9 meczy (13,5 zeta za mecz)
Młyn będzie chyba na środku, na literkach. Pozostają więc boczne sektory. Jeżeli ktoś nie chce mieć blisko do gości to ma sektory C9-C12. Tak poza tym to po niedawnych wydarzeniach nie wiem co gorsze...
A meczów ligowych jest 8. Mecz o PP to co innego. Nie wiadomo jaki przeciwnik, inna stawka itp.
Sprzedaż wiązana generalnie jest niedozwolona swoją drogą.
Mentny: chyba masz rację. Czy typowa małżonka kibica Pasów jest osobą chętną do obejrzenia wszystkich meczów kolejki? Raczej nie, więc klub nie straciłby dużo na umożliwieniu tym kilkunastu (kilkudziesięciu?) Paniom nabycia karnetów w cenie promocyjnej. W końcu kobiety ponoć łagodząa obyczaje.:)
Ale i tak moim zdaniem jest nieźle, bo typowa sytuacja to tata z małolatem lub małolatą (nierzadko z dwojgiem). W takim układzie, przyznasz, to jest istotna ulga.
Tak wiem docent, wtedy się to opłaca, tylko takie rozwiązanie trudno nazwać "karnetami rodzinnymi" a raczej normalnie ulgowymi dla dzieci.
docent Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Mentny: chyba masz rację. Czy typowa małżonka
> kibica Pasów jest osobą chętną do obejrzenia
> wszystkich meczów kolejki? Raczej nie, więc klub
> nie straciłby dużo na umożliwieniu tym kilkunastu
> (kilkudziesięciu?) Paniom nabycia karnetów w cenie
> promocyjnej. W końcu kobiety ponoć łagodząa
> obyczaje.
> Ale i tak moim zdaniem jest nieźle, bo typowa
> sytuacja to tata z małolatem lub małolatą
> (nierzadko z dwojgiem). W takim układzie,
> przyznasz, to jest istotna ulga.
dokładnei ten temat jest nieźle ogłoszony...zobaczymy jak z realizacją...
Przydałby się też powszechny ruch kupowania grupowych dla małolatów...
Podsumowując sprawa jest OK. Natomiast pozostała dalej najważniejsza kwestia . Otwarcie Kas + id . przed meczem dla każdego chętnego.
Bilety na Placu Mariackim to już coś. O kasach na Kałuży na razie trzeba zapomnieć.
Natomiast fakt, przydałoby się nagłośnić sprawę grupowych dla dzieci w naszym otoczeniu. Każdy może pogadać z swoim proboszczem albo kolegą wf-menem z osiedla, bo sprawa nie jest powszechnie znana. Sugerowałbym zwłaszcza "pasiaste" osiedla, to było wymyślone właśnie dla nich.:)
Mentny klub raczej nie liczyl 2+1 tylko ojciec + syn, bo jak by nie bylo to zadkoscia jest 2+1 u nas na stadionie zreszta nie tylko u nas, bo to sport raczej malo interesujacy kobiety.
CO do B10 nie mozesz porownac z B1,2,3 gdyz one sa jzu na luku wiec widok taki sobie, pozatym derby pokazaly ze to malo ciekawy sektor dla dzieci, a nawet jesli nie to zawsze moze jakis madry kibic np. tak jak na Legii rzucic tam raca.
Tak wiec dosc rozsadnie wymyslony sektor, mozna jeszcze rozwazyc sektor C i nie patrzmy na to czy tam bedzie mlyn czy nie bo to klub ma w dupie tylko poprostu jest tam tanio i licza na to ze tam nie bedzie miejsca.
" Trochę cierpliwości " pojawiło się już po rozpoczęciu sprzedaży karnetów...
I podpowiedź dla tych wspaniałych "klakierów"... Przecie przy takim systemie "rodzinnym" każdy małolat namówi bogatszego od siebie tatę żeby kupił sobie karnet i z nim chodził na mecze. Tata ruszy dupę z domu i nie będzie już bił matki, a syn będzie mógł zapłacić pół stawki za karnet! Cała rodzina zadowolona. Patrzcie jaka się nowa furtka dla nowych kibiców tatusiów w ten sposób otwiera!
....
A co do placu mariackiego, to ciekaw jestem jak tam będą sprzedawać bilety na numerowane miejsca... Na kasie fiskalnej?
Pozatym jestem na 100% pewwny że anzo się wycofa po pierwszej sprzedaży, za względu na "promocje widokówek, prasy i papierosów" ...
Profesjonalizacja postępuje...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)