Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • U naszych rywali (prywatne pogaduchy będą kasowane)

• Hokej
    • Rozpoczęto 22.06.2005 o 01:51
      Ostatnia aktywność ponad 2 tygodnie temu o 12:23
      608855 wyświetleń
    • CHT

3.6K
      2.8K
    • ponad miesiąc temu o 12:27
      Post #1729614 11.06.2026 12:27
    Z jednej strony, trochę rozumiem burmistrza, skoro żaden polski podmiot się nie zgłosił po kupno klubu, a z drugiej wiele niewiadomych. Czy w podpisanej umowie zawarte zostały jakieś zabezpieczenia co do nazwy, herbu, barw etc. Czy w zespole będą występować polscy zawodnicy, których w Sanoku nie brakuje, a jeśli tak to jaka będzie ich rola?! Bo jeżeli mają podawać ręczniki, to uważam to za pogrzebanie sanockiego hokeja. Ktoś słusznie napisał w komentarzach, że może będą mieć swoich zawodników z jakimiś kartami Polaka, którzy wypełnią limity do THL. Diabeł tkwi w szczegółach, jakie ustalenia poczyniono. Z komunikatu - na nielubianym przez nas portalu - idzie wyczytać, że budżetowo robi to wrażenie. A tak reasumując i będąc troszkę uszczypliwym - określenie Cahox nabrało znów na znaczeniu. 😉
    • żółta kaczka oraz Lakbeti lubią to.
    • żółta kaczka

6.6K
      1.7K
    • ponad miesiąc temu o 12:44
      Post #1729615 11.06.2026 12:44
    Ja to widzę tak: - właściciel (miasto, gmina) wystawił klub na sprzedaż - nikt miejscowy nie chciał kupić - jakby nie kupił ten kto kupił, to po prostu by znikło - i zostawiło po sobie długi - nazwa? - hmmm, nie chcę zbyt głęboko wchodzić w temat żeby nie narazić się na zarzuty o brak szacunku itp. Chodzi mi o to, że "nazwa" w Sanoku zmieniała się po wielokroć w ciągu ostatniej dekady, więc czy "STS Sanok" to jest faktycznie nazwa z historią jak "FC Barelona"? No chyba nie. My też występujemy z członem sponsorskim w nazwie... każdy klub w tej lidze SAM Z SIEBIE CHCE występować z członem sponsorskim w nazwie bo to oznacza posiadanie sponsora. A w temcie "tradycyjnych części nazwy" to ja przypomnę, że JKH GKS Jastrzębie do plastikowej awansowało jako JKH Czarne Jastrzębie i o ile wiem nikt tam problemu nie robił i nie robi z powodu "nie bycia Czrnym" (nie znam w ogóle tła tej sprawy) - liczba Polaków w składzie - podnoszenie tego tematu w dyskusji to jest jawny żart i odklejenie od rzeczywistości, a w przypadku kibiców większości klubów wręcz hipokryzja. Popatrzcie na składy drużyn walczących o medale w minionym sezonie. Przecież liczba Polaków równa minimalnej wymaganej, albo ciut powyżej to jest standard. No to gdzie problem? Przecież inni są nafaszerowani dokładnie tak samo tyle że Finami, Szwedami, Czechami i Północnoamerykaninami - że Polacy nawet jak będą to będą na 1 zmianę do wypełnienia protokołu i niczym droga 7mej kategorii odśnieżania? No to zerknijcie w statsy minionego sezonu i sprzawdźcie czy nie znajdziecie klubu, w którym wszyscy Polacy razem wzięci zdobyli mniej punktów niż pojedynczy zagraniczniak w tym samym klubie. Sprawdźcie, poważnie piszę, niektórzy się mogą solidnie zdziwić - że mogą "obchodzić" kartami Polaka? Bardzo dobrze, niech obchodzą. Na kartę Polaka to "jakieś polskie korzenie" mieć i tak trzeba, hokej to nie piłka, ani koszykówka, tu nie dadzą papieru bez realnego uzasadnienia. Taki "z kartą Polaka" to przecież jeśli ktoś "narodowościowo" patrzeć już musi to i tak "bardziej polski" niż klasyczny zagraniczny zawodnik - że nie wszystkim się spodoba i będzie hejt? A to ci niespodzianka... Każdy klub jest hejtowany przez jakąś część fanów innych drużyn. Wejdźcie sobie na komentarze pod artykułem o jakimś meczu poprzednich plejofów na portalu co o hokeju wie wszystko i sprawdźcie czy aby na pewno do tej pory tam panował Wersal i faktycznie żadnych wyjątków nie było Będzie 9 ekip (co najmniej) i tworzy się coś ciekawego, ludzie będą mogli chodzić i będą mieć u siebie hokej, do tego sytuacja finansowo-organizacyjnie się pewnie wyprostuje... przynajmniej na jakiś czas, bo co będzie za 5 lat to oni sami nie wiedzą. Ale z drugiej strony - a czy jest ktokolwiek inny w plastikowej, kto z absolutnie pełnym przekonaniem może powiedzieć co u niego będzie za 5 lat? Przecież tu nikt tak daleko horyzontu nie widzi, tu się żyje z dziś na jutro kochani Ja widzę absolutnie same plusy, mniejsze lub większe, ale plusy. A Sanokowi gratuluję i cieszę się, że w 26/27 pogramy.
    • MSC oraz kaleb lubią to.
    • CHT

3.6K
      2.8K
    • ponad miesiąc temu o 12:58
      Post #1729621 11.06.2026 12:58
    ŻK, odniosłeś się jakby do mojego posta, a żebyśmy się dobrze zrozumieli. Ja nie widzę w tym wszystkim problemu, jedynie zasiałem ziarno zastanowienia pod dyskusję i przemyślenia, w którą stronę pójdzie Sanok. Co do nazwy etc. nie widzę problemu w członie sponsorskim, ale żeby Sanok został Sanokiem, a nie jakimś Sokołem Kijów z siedzibą w Sanoku. Ciarko, Banki i inne Autosany przerabiali, ale zawsze był to klub kojarzony z Sanokiem i tylko to miałem na myśli. Reszta jak najbardziej może być OK. Jedno jest pewne, że jest to projekt ciekawy jakiego w zatęchłej plastikowej jeszcze nie było. Jednak nie będziemy lać Sanoka jak przypuszczałem.
    • Lakbeti oraz żółta kaczka lubią to.
    • Lakbeti

1,000
      1K
    • ponad miesiąc temu o 13:00
      Post #1729623 11.06.2026 13:00
    To prawda, będzie batalia o miejsce w playoff, teraz najsłabiej wygląda Jastrzębie
    • żółta kaczka

6.6K
      1.7K
    • ponad miesiąc temu o 13:07
      Post #1729626 11.06.2026 13:07
    [quote]#post1729621 ŻK, odniosłeś się jakby do mojego posta (...).[/quote] A to nie, jeśli tak to wygląda to wybacz, w ogóle nie taki był mój zamiar i bardzo Cię przepraszam. Napisałem "generalnie". Dostrzegam (subiektywnie), że "odczucie ogólne jest niespecjalne przyjazne", odebrałem parę smsów, odbyłem parę rozmów telefonicznych, poczytałem wczoraj komentarze na portalu co podobno wie wszystko... no i moje spojrzenie jest nieco inne. Mój wpis był "przedstawieniem mojego prywatnego toku myślenia o temacie" i nie był on w ogóle "polemiką", a przynajmniej nie miał nią być w moim zamierzeniu. A jeśli nawet mój wpis był w jakimkolwiek stopniu "polemiką", to raczej z tym co obserwuję jako "globalne podejście do tematu", a nie do Twojego wpisu. Wybacz kolego.
    • CHT

3.6K
      2.8K
    • ponad miesiąc temu o 13:11
      Post #1729630 11.06.2026 13:11
    Ależ ja się nie gniewam, nawet gdybyśmy poróżnili się w zdaniach, to z Tobą zawsze na poziomie.
    • żółta kaczka lubi to.
    • żółta kaczka

6.6K
      1.7K
    • ponad miesiąc temu o 13:13
      Post #1729632 11.06.2026 13:13
    [quote]#post1729630 Ależ ja się nie gniewam, nawet gdybyśmy poróżnili się w zdaniach, to z Tobą zawsze na poziomie.[/quote] Bo chyba trochę dorosłem 😀 Lepiej późno niż wcale 😂
    • CHT

3.6K
      2.8K
    • ponad miesiąc temu o 13:48
      Post #1729640 11.06.2026 13:48
    https://www.facebook.com/reel/1566391018429099/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
    • żółta kaczka oraz PanSzym lubią to.
    • Blizzy

3.6K
      2.5K
    • ponad miesiąc temu o 14:47
      Post #1729648 11.06.2026 14:47
    Prawie jak Bytom, gdzie jest 5 Ukraińców. Druga sprawa, Sanok musi spełnić wymóg ilości Polaków. Teraz to chyba już 10.
    • Lakbeti

1,000
      1K
    • ponad miesiąc temu o 16:43
      Post #1729660 11.06.2026 16:43
    Mnie to śmierdzi. Ukraińcy mają hajs?? Raczej do wyprania w Polsce poprzez wypłacenie go sztabowi i zawodnikom.nie podoba mi się sponsor, który chce ogrywać zawodników w Sanoku. Sponsor dostaje marketing, ale żeby mieć wpływ na skład drużyny.... To już jest przywilej właściciela. Czyli generalnie pitolenie że właścicielem jest miasto.... Właścicielem jest ukraiński oligarcha.
    • Jake Blues

4.2K
      8.7K
    • ponad miesiąc temu o 17:06
      Post #1729662 11.06.2026 17:06
    a mnie ciekqawi nowy prezes Sanoka: W STS Sanok rozpoczął się nowy rozdział. Po sezonie zakończonym wycofaniem drużyny z TAURON Hokej Ligi doszło do gruntownych zmian w strukturach klubu. Martę Przybysz na stanowisku prezesa zastąpił Marek Pieniążek (hokej.net)
    • żółta kaczka lubi to.
    • CHT

3.6K
      2.8K
    • ponad miesiąc temu o 21:44
      Post #1729699 11.06.2026 21:44
    Sytuacja ciekawa, ale nie do końca klarowna. Dlatego cieszę się, że nas od niebytu uratowała BAC, za prezesa robi znana w środowisku Pani Michalska, a sponsoruje nas póki co i w dalszym ciągu Comarch.
    • Blizzy oraz żółta kaczka lubią to.
    5 dni później
    • CHT

3.6K
      2.8K
    • ponad 2 tygodnie temu o 11:20
      Post #1730395 17.06.2026 11:20
    Jest podobno szansa na powrót Podhala do rozgrywek THL.
    • żółta kaczka oraz kaleb lubią to.
    • żółta kaczka

6.6K
      1.7K
    • ponad 2 tygodnie temu o 11:27
      Post #1730397 17.06.2026 11:27
    Jak na razie to artykuł jest, a nie szansa. Ale przyznaję - byłoby fajnie.
    • kaleb lubi to.
    • kaleb

8.8K
      6.8K
    • ponad 2 tygodnie temu o 13:55
      Post #1730412 17.06.2026 13:55
    Tak, bez Podhala jest jakoś łyso... Mnie i tak szkoda zapasów z Baildonem, ŁKS-em, Naprzodem, Budowlanymi czy Stoczniowcem.
    • żółta kaczka oraz hank lubią to.
    • MSC

9.3K
      5.2K
    • ponad 2 tygodnie temu o 21:58
      Post #1730453 17.06.2026 21:58
    A z Borutą Zgierz? 😂
    • żółta kaczka, hank oraz kaleb lubią to.
    • garbus

1.6K
      1.2K
    • ponad 2 tygodnie temu o 08:12
      Post #1730475 18.06.2026 08:12
    jeszcze z Pomorzaninem
    • żółta kaczka lubi to.
    • Leesior

11.5K
      3.2K
    • ponad 2 tygodnie temu o 08:21
      Post #1730478 18.06.2026 08:21
    No i z Towimorem.
    • garbus oraz żółta kaczka lubią to.
    • hank

47.1K
      56K
    • ponad 2 tygodnie temu o 12:58
      Post #1730532 18.06.2026 12:58
    Nie zapominajmy o Bzurze Chodaków ...
    • żółta kaczka lubi to.
    • kaleb

8.8K
      6.8K
    • ponad 2 tygodnie temu o 11:05
      Post #1730671 19.06.2026 11:05
    Pomorzanin ma kontynuację, więc go nie ująłem w moich tęsknych wspomnieniach. Lata siedemdziesiąte i osiemdziesiąte to dla mnie szczególne wspomnienie paru zapasów z Toruniem i Bydgoszczą, bo to nieliczne momenty, kiedy mogliśmy liczyć na w miarę wyrównane zawody. A szczególnie pamiętam mecz, kiedy w ciągu paru minut wyciągnęliśmy wynik z 4:7 na 8:7.
    • garbus, vamos, żółta kaczka oraz riplemark lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)

Goście (2)
    • Główna
    • Działy i kategorie