Szkoda Pasiuta. Też zastanawiam się, gdzie zagra. Cały czas może się rozwijać, więc byłoby bez sensu, żeby dla paru euro więcej grał wśród jakichś ogórków.
-
-
U naszych rywali (prywatne pogaduchy będą kasowane)
Jedna kwestia, ze nieco odjechali niektórzy hokeiści z roszczeniami. Inna kwestia, że się w Podhalu nie przelewa. Jak i w innych klubach.
Znów wracamy do sytuacji, że płaci jedynie Cracovia.
Rmszar twierdzisz ze Podhale nie placi?
Nie. Jakiś czas temu, gdy kluby nie napinały się tak finansowo, mówiło się, że tylko Cracovia płaci (w sensie- daje wyższe od innych klubów zarobki). Teraz znów zaczyna się tak mówić.
Zwłaszcza zawodnicy mówią o posusze na rynku.
Podobno że Brytyjczycy zgłosili Nottingham Panthers do PK. Rmszarze, wiesz coś może o jakichś przeciekach kogo inne kraje pozgłaszały?
Słyszałem przed walnym, żeby GKS Tychy nie był taki pewny zgłoszenia, bo to PZHL decyduje, kogo zgłasza. Nie wiem, kogo zgłoszono w podziękowaniu za postawę 28 maja w Warszawie. Najbardziej pasowałoby Podhale, bo dali najwięcej głosów.
Hmmmm, obiecywać im mogli, ale wiesz - bajkowa ekipa obiecywać zawsze umiała, co nie znaczy że słowa dotrzymywali. Ba, ja bym nawet powiedział, że tym bardziej jeśli Podhalu obiecali PK, to dadzą je Tychom, bo ta ekipa ma na sztandarach zapisane że robi rzeczy wręcz przeciwne do tego co zapowiada :)
Poza tym, choć zdanie mam o nich... no powiedzmy takie na jakie zasłużyli, to w taki wał, że zabiorą Tychom PK i dadzą komukolwiek innemu nie wierzę - to byłaby już jawna prostytucja.
[hr]
Ale wracając do meritum - pytałem czy nie obiły Ci się o uszy jakieś zgłoszenia z innych krajów? Bo tego to akurat nigdzie znaleźć nie idzie, słyszałem tylko o tym Nottingham i tyle.
Jakub Wanacki podpisał kontrakt z Polonią Bytom.
[img]https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13319891_1238791462797867_6162427147530636306_n.jpg?oh=40afe2240ab580d03b16ad2110758249&oe=580DD018[/img]
Noi fajnie, Bytom zajmnie miejsce Jastrzębia w lidze :)
Kaczko- nic nie pisałem, żeby ktoś komuś cokolwiek obiecywał, tylko co ja usłyszałem o zgłoszeniu przez PZHL.
Co do innych krajów, to wybacz, ale Mirek Minkina, jako stały bywalec zjazdów IIHF ma lepsze kontakty ode mnie i do niego odsyłam. ;)
Cieszę się, że w Polonii się nieco poprawia sytuacja. Wizyty w "Stodole" uwielbiam. ;)
Agencie, "stodoła" to może być przeszłość. Podobno Ministerstwo Sportu ma dać środki na nowe lodowisko w ramach Narodowego Centru Hokeja Kobiet.
Orlik Opole has signed coach Jason Morgan from DVTK Jegesmedvek of the MOL Liga for the 2016/2017 season.
http://www.eliteprospects.com/player.php?player=10398
żółta kaczka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja tam Grześkowi bardzo dobrze życzę - dobry
> zawodnik, wiele mu zawdzięczamy i sporo dla nas
> zrobi
Nie przesadzałbym ze zdaniem że wiele mu zawdzięczamy....
Niestety mam też przeczucie,że wyląduje w 1-lidze angielskiej w klubie ... niedaleko sortowni śmieci...
Wiele. Mi Grzegorz na zawsze utkwi w pamięci jak będąc 21-latkiem jeszcze wchodzi na taflę w finale ligi jako 6ty, do końca jest 40 sekund, wynik 2-4 i najpierw ładuje bramę, a zaraz potem ma asystę. To była czysta magia! A przecież już kiedy miał 18 lat wybraliśmy go jako nr3 w MVP play-offów 2006! Grzesiek bardzo się Cracovii przysłużył. I żeby nie było - Cracovia Grześkowi także.
Polonia Bytom idzie w ślady Kredyt Team Hałasik . I tak samo skończą, niestety. Dziś zatrudnili Wanackiego
A Omasta już nie maści w Sanoku tylko w Opolu. Będzie kolejny klub z 15 obco na pokładzie
No proszę... Pasiut i Guzik nie zagrają w NT !
A ja myślałem, że bez problemu ich zatrudnią za tę bańkę, którą chcieli za Wronkę :)
Mi? Napisał(a):
> Polonia Bytom idzie w ślady Kredyt Team Hałasik
> . I tak samo skończą, niestety. Dziś zatrudnili
> Wanackiego
>
> A Omasta już nie maści w Sanoku tylko w Opolu.
> Będzie kolejny klub z 15 obco na pokładzie
Na jakiej podstawie piszesz ze Polonia skonczy jak team Hałasika?
żółta kaczka Napisał(a):
> Wiele. Mi Grzegorz na zawsze utkwi w pamięci jak
> będąc 21-latkiem jeszcze wchodzi na taflę w
> finale ligi jako 6ty, do końca jest 40 sekund,
> wynik 2-4 i najpierw ładuje bramę, a zaraz potem
> ma asystę. To była czysta magia! A przecież
> już kiedy miał 18 lat wybraliśmy go jako nr3 w
> MVP play-offów 2006! Grzesiek bardzo się
> Cracovii przysłużył. I żeby nie było -
> Cracovia Grześkowi także.
(tu)
[small]rmszar Napisał(a):
> Kaczko- nic nie pisałem, żeby ktoś komuś cokolwiek obiecywał[/small]
Rmszarze, bądźmy poważni - możemy nie wiedzieć komu i co, ale to że obiecał to jest pewne jak 2 i 2 jest 4. Obiecywanie toć przecież ich 2ga natura, ba mówiąc bez ogródek to bajkowi i to wszyscy po kolei są nałogowymi obiecoholikami. A przyspawany, to ma w głowie takiego małego krasnoludka, co mu 24 godziny na dobę, przez 365 dni w roku podszeptuje "obiecaj, obiecaj coś". Jak przyspawany idzie ulicą i widzi bociana, to aż wytrzymać nie może, żeby mu się nie wspiąć do gniazda i nie obiecać, że mu załatwi ciepłą zimę w tym roku, że on potrafi i żeby bociek nie leciał do Egiptu. Oni muszą obiecywać, każdego dnia i przy każdej okazji. Nawet jak okazji nie ma to sami jej poszukają. A jak jest walne, zwłaszcza sprawozdawczo-wyborcze, to oni mają już w ogóle karnawał i są wniebowzięci - wtedy to każdemu można obiecać wszystko, przyspawany to wtedy dopiero czuje, że żyje!
[hr]
> Co do innych krajów, to wybacz, ale Mirek
> Minkina, jako stały bywalec zjazdów IIHF ma
> lepsze kontakty ode mnie i do niego odsyłam. ;)[/small]
Ok, tyle że on nie pisuje na naszym Forum, no przynajmniej nie otwarcie, więc spytałem Ciebie czy coś Ci nie wiadomo.
[hr]
> Agencie, "stodoła" to może być przeszłość.
> Podobno Ministerstwo Sportu ma dać środki na
> nowe lodowisko w ramach Narodowego Centru Hokeja Kobiet.[/small]
W Bytomiu ma być Narodowe Centrum Hokeja Kobiet? Bajkowi to wszystko potrafią załatwić... Pozwolę sobie tylko dyskretnie dopytać, czy owe Narodowe Centrum Hokeja Kobiet będzie gotowe przed oddaniem do użytku Centrum Szkolenia Hokeja na Lodzie w Sosnowcu, czy po? Przypominam, że Centrum Szkolenia Hokeja na Lodzie w Sosnowcu miało być oddane do użytku "gotowe pod klucz", że posłużę się cytatem, w kwietniu ubiegłego roku. Być może faktycznie już 14 miesięcy działa, ale chyba jest jakieś opóźnienie w budowie, bo nic nie słyszałem. Niemniej obiecane jest, że w kwietniu 2015 gotowe pod klucz, więc pewnie niebawem obietnicę spełnią i Centrum Szkolenia Hokeja na Lodzie w Sosnowcu ruszy. Warto również przypomnieć iż w jego skład będzie wchodzić hala główna o pojemności 15 001 widzów, razem licząca 4 tafle, z czego co najmniej 2 chowane (pewnie tak je schowają, że nikt ich nigdy nie zobaczy, ale chwałka z tym, bo 2 pozostałe będą widoczne), ośrodek SPA i hotel. Rozumiem więc że choć jest lekkie opóźnienie to już kończą i zaraz je pod ten klucz oddają, skoro w Bytomiu rusza nowe "Centrum"?
Z czystej ciekawości - a do "Centrum" w Bytomiu to jakąś datę konkretną ktoś podał, czy uznano, że tą razą obiecujemy bez konkretów? :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)