Siedem lat temu - 18 czerwca 1998 - zmarł nagle w wieku zaledwie 50 lat wspaniały hokeista i wspaniały człowiek Bogdan "Krzysiek" Migacz.
Do dziś pamiętam fenomenalne zagrania "Migawy"
Do dziś pamiętam wspaniałe rozniesienie faworyzowanego Podhala przez trenowaną przez Niego Cracovię
Do dziś pamiętam, jak "Dziadek" zupełnie społecznie pomagał biedującym hokeistom Pasów - począwsszy od ostrzenia łyżew, a skończywszy na gotowaniu kupionej przez siebie herbaty
Mam nadzieję, że gdzieś tam z góry z uwagą śledzi coraz lepsze wyniki Jego następców
Krzysiek. Pozostaniesz na zawsze w mojej pamięci. I mam nadzieję, że nie tylko mojej
-
-
KRZYSIEK - zawsze będziemy Cię pamiętać
wieczne odpoczywanie racz Mu dac Panie...
kto chcialby zapalic lampke legendzie hokeja w Cracovii, moze zajrzec na cmentarz na pasterniku, zaraz za Makro w kierunku autostrady.
[b]Cracovia pamięta o wielkich ludziach![/b]
[i]Szacunek i chwała za to co zrobił.[/i]
...Migawa zawsze będzie wsród nas.....
[']
[']
Będziemy Cię zawsze pamiętać
[']
Numer 18 na zawsze będzie Twój...
[ ' ]
Uwielbiałem tamte czasy na Siedleckiego - ciężko będzie przywrócić tą atmosferę z czasów Migawy.
Strzały zza niebieskiej zamieniane na bramki ;))
Muszę przyznać że nie widziałem ostrzenia łyżew przez Migawę ale wierzę w to bo to w jego stylu.
Ponoć o wiele lepiej mu szło jak był lekko nawiany - szkoda go ...
Powinien razem z nami cieszyć się z wielkiej hokejowej Cracovii.
"Pociąg jedzie bramka bedzie"
[']
Miałem wielką przyjemność obserwowania kariery Bogdana od pierwszego meczu w Krakowie, aż do ostatniego w oldbojach, rozegranego przy ul. Siedleckiego z jakąś drużyną zza granicy.
I mogę spokojnie napisać, że żaden z oglądanych przeze mnie hokeistów CRACOVII nie zrobił nigdy na mnie większego wrażenia niż On i nie sprawiał mi tyle radości.
On był po prostu kochany przez wszystkich za bezpretensjonalność, sposób bycia,
absolutną nieprzewidywalność, radość z życia.
Wiele, wiele osób chodziło na mecze po to tylko, żeby zobaczyć jak gra MIGAWA.
Bo zawodnikiem był wybitnym, porównywanym swego czasu do słynnego Nedomanskiego, gwiazdy czechosłowackiego hokeja.
Byłem Nim zawsze oczarowany, mógł jeszcze tak dużo dla CRACOVII zrobić.
A tu Miś pisze, że to juz 7 lat.
Mam Go na zawsze w swojej pamięci.
Niech spoczywa w spokoju.
"Już za chwile za chwileczke Migacz strzeli nam brameczke!"
[']
['] Cracovia to tacy, jak Ty Krzysiu!
Pamietam sezon(chociaz bylem jeszcze malym dzieckiem) kiedy Krzysiu przyszedl do nas jako junior z Odry Opole,pamietam wszystkie jego mecze w Cracovii
Ech! lza sie w oku kreci!
Kochany Krzysiu spoczywaj w spokoju!
2917 dni później
[small]Dziwię się, że jeszcze nikt nie wspomniał.[/small]
Dzisiaj mija dokładnie 15 lat od chwili śmierci Bogdana Migacza. Legendarny hokeista Cracovii odszedł zdecydowanie za wcześnie, w wieku 50 lat. Pamięć o nim niech trwa wśród kibiców "Pasów", a "Migawa" niech z góry strzeże od złego hokejową Cracovię!
Bluza z nr 18 na zawsze będzie Twoja.
Cześć Jego Pamięci!
[*]
Warto nadmienić, że w naszej drużynie PLHK, bodajże na obronie, gra jego córka, Magda. Może najlepszym sposobem na uczczenie jego pamięci byłby choć raz taki naprawdę masowy spęd na mecz PLHK i doping non stop, taki na maxa, z bębnem i w ogóle...
Pamietamy i pamietac będziemy ! To były rowiez, fanatasyczne chwile dla hokeja w Bialo-Czerwone Pasy..
MI-GA-WA ! MI-GA-WA ! MI-GA-WA !
[*]
Szacunek na zawsze,
potężne uderzenie z niebieskiej, za mały kask - tak Cię pamietam
To już 15-lat od śmierci tego wybitnego gracza. Rocznica jest czasem refleksji i wspomnień. "Migawa" był zawodnikiem uniwersalnym i kompletnym.Człowiekiem zaś" przywiązanym " do Cracovii na dobre i złe, a czasy dla sekcji w okresie Jego wystepów były dalekie od idealnych. Fajnie byłoby gdyby przy wykorzystaniu dostępnych materiałów i wiedzy tych którzy go dobrze znali nakrecić film-reportarz o Tej wybitnej postaci - hokejowej Pasiastej Braci !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)