ja o tej rockowej pisałem
-
-
Nowy sezon nowe stroje ? Precz z becikami !!!
ta Rockowa to jest zjebana nie da sie ukryc ;-)
zaraz zrobie moj projekt i bedzie fajnie :]
DIADORA
[img]http://img34.echo.cx/img34/3065/rysunek15zu.jpg[/img]
bez tego niebieskiego of kors :)
A swoją drogą to w sezonie ogórkowym temat strojów rezerwowych przewija się nie pierwszy raz. Swego czasu nawet stworzyłem pewne "dzieło" Sezon najwyraźniej był co prawda zimowy i pewne sprawy się zdezaktualizowały, ale ni to. Szło to tak:
Zima to dla kibiców sezon jest ogórkowy
Toczą wiec rozmowy na temat odzieżowy
Nie chodzi jednak o ciepłe się ubieranie
Grubych czapek i kalesonów zakładanie
Rzecz o wiele bardziej jest poważniejsza
O skarpety, u piłkarza rzecz najważniejsza
Oto się więc całkiem niedawno okazało
U piłkarzy w skarpetach dziur jest niemało
Z tego to właśnie bardzo ważnego powodu
Niejeden piłkarz grą swą dostarcza zawodu
Ze skarpetami o koszulkach razem w parze
W których mają występować nasi piłkarze
Gdy sędzia okrutny nie zezwoli na pasiaki
W czerń, czy błękit ubrani winni być chłopaki
Jedni zatem za niebieskimi murem obstawają
Ich starszeństwo nawet do pasów wspominają
Inni co tradycję i historię niemal za nic mają
Wolą czarne, bo się im zwyczajnie podobają
Wreszcie afera największa ostatnimi czasy
Prezes konferencje zwołał dla telewizji i prasy
Coś tam mówił o zespole i o ligi powiększaniu
Jednak nasza uwaga skupia się na ubraniu
Pan Paweł opowiada coś przejęty po uszy
A ciało jego zakrywa sweterek i to jeszcze kusy
A ja dla odmiany wznoszę teraz okrzyk radosny
Wytrwajmy więc jeszcze kochani, byle do wiosny!
No i wytrwalismy do wiosny i sie okazalo ze nie stac nas na fachowe ubranka tylko na coraz mniej znanych firm koszulki :/ Na co my te nasze pieniadze z karnetow ida ??
na oficjalnej pojawil sie button firmy ZINA
[img]http://www.cracovia.pl/logosy_zina.jpg[/img]
po wejsciu na ich strone pojawia sie napis "STRONA W PRZEBUDOWIE
PRZEPRASZAMY !"
Ale co myślicie o tym aby rezerwowe też były w pasy ? /tylko w kolorach nie biało-czrwonych/
Moglibyśmy zrobić plagiat Interowi M.
no ja bym chcial rezerwowe w pasy, jak tak bardzo chca ten blekit (brawy Krakowa) to niech beda to pasy niebiesko-biale.
Ale obawiam się, że rezerwowe nie mogą być w pasy niebiesko-białe, bo znów będą się sędziom mylić z koszulkami białymi (jak np. Amica). Rezerwowe muszą się wyraźnie odróżniać, więc nie mogą mieć nic białego.
Nareszcie beda repliki w stylu retro które duzo osób chciało miec !
No i będziemy mieć stroje firmy Zina...
Osobiście wolałbym Umbro lub adidasa, ale cóż.
Cieszy mnie pomysł strojów w stylu przedwojennych piłkarzy w pasy.
proponuje zeby stroje rezerwowe byly tak samo w pasy tylko ze w poprzek:P
No to juz wiadomo jakie cuda tworzy ta firma:
Nowe stroje Jagi:
[img]http://img102.echo.cx/img102/5503/209gc.jpg[/img]
:/ Vigo wroc!
Faktycznie literaturoznawcy spekulowali, że Mickiewicz był Żydem, no i sprawdziło sie!
A wracając do strojów: jeżeli to prawda, że nasze pierwsze były niebieskie, no to niech będzie jednolicie granatowa koszulka, białe spodenki, białe getry. Te błękitne są niepoważne (przeciwnicy dla równowagi powinni grać w różowych)
Podtrzymuje zdanie i osobiście uważam że Błękitne też nie przypadły mi do gustu niewiem dlaczego. Może warto by je było zastąpić jakimiś pasami innego koloru poprostu zeby to były pasy a nie błękitni , albo coś w stylu Feyenordu pionowo dwa paski grube czyli pół koszulki białej pół czerwonej.
Jeśli więcej osób tak uważa piszczie moze to coś poskutkuje,
a jeśli uważacie że są full wypasik,piszcze że wam się podobają.
Podejzewam ze sobie mozemy pogadac a ZINA juz nam koszulki zrobila, wiec juz sie nic nie zmieni chyba :(
W przedwojennym stylu? No zobaczymy. Pamiętacie te koszulki sznurowany u góry? Takie byłyby super. Mam nadzieję, ze na 100 lecie klubu będą takie w sprzedaży. A rezerwowe powinny być wzorowane na tych, które były używane 100 lat temu i już. Nie tworzyłbym jakiś cudów z innymi paskami, czy innych tego typu wynalazków.
Mój pomysł z granatowymi nawiązuje do historii również w tym sensie, że w takich gra często Anglia, a nasze początki są związane z Anglią, jak wiadomo powszechnie. Byłby to sympatyczny gest przypominający ważny epizod.
Mentny: z sznurkami można zagrać raz, ale miej litość dla zawodników. Pamiętasz, jak wyglądali Francuzi (Zidane jak spod prysznica) w pamiętnym meczu rozegranym w takich właśnie koszulkach i galotach?
Ja mam nadzieje ze nam nie zrobia poziomych pasow.
Ja mam nadzieję ,że stroje sezonu 100-lecia będą w 100 procentach tradycyjne!
Powiedziałbym jak najbardziej klasyczne!!!
Inaczej wielki wstyd będzie dla Klubu i wielkie rozczarowanie sympatyków...
Zarządzie dopilnuj tego bo nasi marketingowcy obecni do świerzy ludek...mogą wielu spraw jeszcze nie "kumać"!!!!!!!!!!!
ps: plotki mówią ,że na sezon 100lecia Cupiał zgodził sie usunąć logo Wisła SSA z koszulek i zastąpić je klasycznym symolem. Jak tak to szacunek za taką decyzje.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)