Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Odchodza/Przychodza - 2005/2006

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 14.06.2005 o 11:57
      Ostatnia aktywność 05.08.2005 o 03:41
      9429 wyświetleń
    • Aleks

1.9K
      226
    • 25.06.2005 o 04:29
      Post #234574 25.06.2005 04:29
    A ja nadal mam wrazenie, ze rezygnacja z Kazia byla zbyt pochopna. Na renegocjacje jeszcze nie jest za pozno, Kaziu skonczy urlop zanim druzyna zacznie przygotowania. "Jakby cos" mozna sprobowac chocby na runde jesienna z opcja przedluzenia do konca roku. Kaziu po urlopie, wypoczynku, badaniach i odpowiednim treningu z pewnoscia moglby grac, jesli nawet nie cale mecze, to "czesciowki". O wiele latwiej byloby wprowadzac kogos nowego na jego miejsce majac go w kadrze. Zrezygnowanie z Kazia moim zdaniem nie wzmocnilo naszej druzyny.
    • misio126

46
      0
    • 25.06.2005 o 09:09
      Post #234583 25.06.2005 09:09
    dziennik pisze o wielu kandydatach na miejsce Kazka najpowazniejszy jest Murawski z Salonik.
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 25.06.2005 o 09:17
      Post #234587 25.06.2005 09:17
    "zamienił stryjek siekierke za kijek" Murawski..?!
    • AjKot

1.2K
      0
    • 25.06.2005 o 11:48
      Post #234599 25.06.2005 11:48
    Wklejam interesujący tekst z dzisiejszej Gazety Wyborczej. Ma on pośredni związek z tematem,choć proszę zwrócić uwagę przede wszystkim na jego PS. A i wstawka dotycząca Profesora jest bardzo na czasie. Coś mi sie przypomina powiedzenie o zgodzie, która buduje i niezgodzie, która.... Z serii "Anglia jest wyspą": Serce trenera Michał Okoński 24-06-2005. W chwili gdy szkoleniowiec Cracovii wyjechał już na wakacje, możemy wrócić do "trudnej sprawy Wojciecha Stawowego" - zamieszczonego niedawno na tych łamach wywiadu z prezesem Januszem Filipiakiem. Sprawa w istocie jest trudna: wkrótce po tym, jak Stawowy zasłabł, prezes zastanawiał się, co robić z "chorym już od roku" trenerem. A skoro w innym miejscu rozmowy, mówiąc o bezpieczeństwie na stadionie, powołał się na przykłady angielskie - warto, by wziął je pod uwagę, gdy zdarzy mu się w przyszłości mówić o zdrowiu podwładnego. Najgłośniejsza była oczywiście operacja na otwartym sercu Gerarda Houlliera, menedżera Liverpoolu. Ale kłopoty z sercem i kilkumiesięczny nieraz odpoczynek od piłki mieli również Barry "Trzy Zawały" Fry z Peterborough i Joe Kinnear z Wimbledonu, a także sam sir Alex Ferguson, który trafił do szpitala zimą 2003. Graham Souness przeszedł w 1992 r. operację by-passów, ale zdążył wrócić na trenerską ławkę, by przeżyć triumf Liverpoolu w Pucharze Anglii (trzeba mieć serce do tego klubu, bo oprócz Sounessa i Houlliera narzekał na nie również Kenny Dalglish). George Graham podczas pracy w Tottenhamie miał straszliwe problemy reumatyczne. Niemal wszyscy wymienieni wciąż pracują w zawodzie. Souness od czasu operacji odnosił większe lub mniejsze sukcesy w Turcji, Włoszech i Portugalii, a po powrocie na Wyspy - w Blackburn i Newcastle. Żadnemu z pracodawców by-passy nie przeszkadzały; o zatrudnieniu Szkota decydowała wyłącznie jego fachowość. Zresztą choroba menedżera zazwyczaj integruje piłkarzy i kibiców - tu znowu warto przypomnieć przykład Liverpoolu: tysiące fanów ułożonych na trybunie w napis powitalny, gdy Houllier wrócił na Anfield Road, i całkiem niezłe wyniki osiągane pod jego nieobecność przez asystenta Phila Thompsona. Wypowiedź prezesa Cracovii była więc pierwszym znanym mi przypadkiem, gdy zdrowie szkoleniowca stało się pretekstem do rozmowy o jego zwolnieniu. Gdziekolwiek na Wyspach zdarzały się podobne problemy, prezesi klubów lojalnie stali przy swoich podwładnych. Nawet gdy kierujący londyńskim West Ham Glenn Roeder dostał udaru mózgu, a po ratującej życie operacji miał kłopoty z mówieniem, po kilku miesiącach wrócił do pracy i zwolniono go dopiero na skutek niezadowalających wyników. Na razie "trudna sprawa Wojciecha Stawowego" szczęśliwie się rozwiązała. Miejmy nadzieję, że w przyszłości trener "Pasów" nie straci pracy z powodu skoku ciśnienia. I że dożyje w swoim zawodzie wieku sir Bobby'ego Robsona. PS W czasie gdy z Cracovii odchodzi 38-letni Kazimierz Węgrzyn, powracający do Premiership West Ham przedłużył kontrakt z blisko 40-letnim Teddym Sheringhamem. Z pewnością znaleźliby się dziś na rynku napastnicy "bardziej perspektywiczni". Warto jednak poczytać, co na temat przywódczej i wzorcotwórczej roli starszego nieraz o pokolenie kolegi mówią jego partnerzy z drużyny. Autor jest dziennikarzem "Tygodnika Powszechnego"
    • lennonksc

144
      0
    • 25.06.2005 o 12:04
      Post #234601 25.06.2005 12:04
    e tam, artykul pisany wybitnie w celu popsucia atmosfery wokol Cracovii. skoro jest dobrze, to po co jatrzyc od nowa?
    • Mi?

5.5K
      3
    • 25.06.2005 o 12:30
      Post #234604 25.06.2005 12:30
    bo GW tak lubi , jak nie Krokodyl to Okoń albo inne ptaszydło
    • Miku?_KsC

1.2K
      0
    • 25.06.2005 o 15:05
      Post #234645 25.06.2005 15:05
    Uczestnik Mistrzostw Świata w Cracovii? W przyszłym tygodniu wyjaśni się sprawa Witolda Wawrzyczka i jego pozostania w Cracovii. Włodarze ,,Pasów” przygotowują plan awaryjny na wypadek odejścia popularnego ,,Gitary”. Witold Wawrzyczek trafił do Cracovii przed sezonem 2004/2005. Miejsca w składzie nie wywalczył, za wiele sobie też nie pograł. Ostatnio przebywał na testach w II-ligowym klubie niemieckim Dynamo Drezno, od którego otrzymał oficjalną ofertę. - W poniedziałek Witek ma pojawić się w klubie. Prawdopodobnie spotka się z profesorem Filipiakiem - powiedział ,,Dziennikowi Polskiemu” menedżer Cracovii Albin Mikulski. Prezes ,,Pasów” całkiem niedawno twardo deklarował, że Wawrzyczka nigdzie nie puści, tym bardziej, że w Cracovii nie będzie grał Kazimierz Węgrzyn, konkurent do miejsca na środku obrony. Gdyby jednak ,,Gitara” opuścił szeregi ,,biało-czerwonych” Cracovia zainteresowałaby się [b]Maciejem Murawskim[/b]. Były legionista ostatni rok spędził w Arisie Saloniki, w którym rozegrał 23 mecze i strzelił 2 bramki. Zawodnikowi po tym sezonie wygasł kontrakt z klubem greckim. 31-letni obrońca był wraz z reprezentacją Polski na Mistrzostwach Świata w Korei i Japonii [url]http://www.sportowefakty.pl[/url]
    • Miku?_KsC

1.2K
      0
    • 25.06.2005 o 15:12
      Post #234647 25.06.2005 15:12
    Do najbliższej środy piłkarze Cracovii mogą cieszyć się zasłużonym urlopem. W tym to dniu odbędzie się pierwszy trening 5. drużyny ubiegłego sezonu, a pojawi się na nim kilka nowych twarzy. - Na testach powinno pojawić się około dziesięciu piłkarzy. Głównie dziewiętnasto-, dwudziestolatków, ale będą też gracze doświadczeni - jak chociażby Paweł Zajączkowski. Z tej szerokiej grupy trener Stawowy wybierze najlepszych, którzy pojadą z drużyną na obóz do Zakopanego - poinformował ,,Dziennik Polski” menedżer ,,Pasów” Albin Mikulski.
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 25.06.2005 o 15:54
      Post #234655 25.06.2005 15:54
    lennonksc Napisał(a): ------------------------------------------------------- > e tam, artykul pisany wybitnie w celu popsucia > atmosfery wokol Cracovii. skoro jest dobrze, to po > co jatrzyc od nowa? no nie przesadzaj. Facio w Londynie siedzi i jak sam mówi gdzie nie pojedzie w świat to zaraz zaczyna kibicować Klubowi podobnemu do Cracovii... W Londynie kibicuje oczywiście Tottenhamowi... Tak swoją drogą Pasiak z gatunku tradycyjnych w Londynie trafia do Tottenham- wiadomo żydzi i irlandczycy... Pasiak z gatunku hools - Milwall (dawniej też pewnie Chalsea ale teraz już chyba nie) Swoją droga jestem pod świezym wrażeniem Football Factory... wiele by można o tym filmie pisać ale to chyba nie w Tym temacie...powiem tylko ,że ciekawe było,że dla hools Chalsea marzeniem było grać z Milwall...kiepskim drugoligowym Klubem... przypomina to Cracovie lat 90-ych... 3 liga a w środowisku hools czołówka "extraklasy"...jednak nie jesteśmy ewenementem na skale światową w tym względzie ...choć z drugiej strony Klub będący zarazem Papieskim , klubem krakowskiej inteligencji i najstraszliwszej , najlepiej zorganizowanej w Kraju ekipy hools to chyba faktycznie ewenement światowy. ech co byśmy nie marudzili nasz Klub na pewno nei jest "tuzinkowy".
    • PePeNH

11
      0
    • 27.06.2005 o 00:28
      Post #234901 27.06.2005 00:28
    Mam mam zarówno prośbe jak i pytanie,czy ma ktoś napisane zbiorczo,tzn.wszystko razem jedno pod drugim kto przychodzi i odchodzi?? Jeśli tak to dziękówka.!
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 27.06.2005 o 07:32
      Post #234923 27.06.2005 07:32
    PePeNH Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Mam mam zarówno prośbe jak i pytanie,czy ma ktoś > napisane zbiorczo,tzn.wszystko razem jedno pod > drugim kto przychodzi i odchodzi?? > > Jeśli tak to dziękówka.! Niewiele tego...mogę napisac z pamięci. W 100% dokonane ruchy w kadrze Cracovii. Odchodzą : Citko, Węgrzyn Przychodzi : Pawlusiński. cała reszta to plotki , spekulacje , przymiarki
    • Aston1906

15.4K
      2.8K
    • 27.06.2005 o 21:37
      Post #235067 27.06.2005 21:37
    ....i mrzonki
    • Mi?

5.5K
      3
    • 28.06.2005 o 00:38
      Post #235124 28.06.2005 00:38
    [i]W środę na pierwszym treningu Cracovii będzie można zobaczyć ośmiu kandydatów do gry w pierwszym zespole. Prezes Janusz Filipiak zapowiadał, że postawi na zdolnych i perspektywicznych piłkarzy. Kilku zawodników kibice z pewnością pamiętają. [b]Rafał Grodzicki[/b] (Górnik Wieliczka) i [b]Paweł Zajączkowski[/b] (Motor Lublin) zdobyli po 12 goli i wspólnie uplasowali się na trzecim miejscu w tabeli najskuteczniejszych strzelców III ligi małopolskiej. 20 goli zdobył [b]Kamil Sendorek[/b] dla Puszczy Niepołomice i dzięki temu był drugim strzelcem IV ligi małopolskiej grupy zachodniej. [/i] IMHO 12 goli oprócz Zajaczkowskiego zdobył [b]Bagnicki[/b], ale ja sie nie znam :P [i]29 czerwca do Krakowa przyjedzie drugi strzelec (19 goli) IV ligi dolnośląskiej [b]Robert Kaźmierczak[/b] (Gawin Królewska Wola, beniaminek III ligi śląskiej), najlepszy strzelec (20 goli) IV ligi lubelskiej [b]Marek Galiński[/b] (Avia Świdnik, beniaminek III ligi małopolskiej) i trzeci strzelec IV ligi warmińsko-mazurskiej (24 gole) Piotr Ruszkul (Orlęta Reszel). Zaproszenia dostali też Paweł Kaczmarek (Kaszubia Kościerzyna, III liga wielkopolska) oraz Artur Skiba i Grzegorz Baran z Górnika Wieliczka. [/i] A ci z Rakowa i Koszarawy zobyli po 23 gole i sa młodsi od wyż wyszcz :). Ale ja się tam nie znam :P [i]Dziś na temat swojej przyszłości [b]Witold Wawrzyczek[/b] będzie rozmawiał z prezesem Cracovii Januszem Filipiakiem. Czy będzie grał w Dynamie Drezno? - Nie chcę się na ten temat wypowiadać przed rozmową z prezesem - odpowiada Wawrzyczek. [/i] Jak go puszczą za darmo to wolę nie mówić co tu się będzie działo :S [i]Jacek Wiśniewski jest już po artroskopii kolana. Lekarze twierdzą, że po kilkutygodniowej rehabilitacji na 90 proc. zagra w rundzie jesiennej. - Prawdopodobnie opuszczę tylko pierwsze dwa mecze - mówi "Wiśnia".[/i] (90minut.pl) [i]W Gdańsku widzieliśmy także [b]Karola Piątka[/b]. Byłego gracza Lechii, który obecnie jest związany kontraktem z Cracovią Kraków. - Zależy mi przede wszystkim na grze, a tych szans wiosną zbyt wiele nie otrzymałem - powiedział Piątek. - Rozegrałem tak naprawdę trzy mecze. To trochę mało jak na moje ambicje, dlatego nieśmiało myślę o zmianie barw klubowych. Mam pewne propozycje. Dwie z zespołów ekstraklasy i tę z Lechii. Nie ukrywam, że mam sentyment do tego klubu. [/i] (90 minut.pl) [b]A teraz zagadka: Jak myślicie KTO TO napisał, że Grodzicki strzelił 12 bramek? TAAAAAAAAAAAAK Nie mylicie się, to TEN rzetelny i obiektywny dziennikarz oczywiście [/b] :P (nie dziwię mu się: ten (Grodz)"icki" i ten drugi też (Bagn)"icki", w ogóle same "icki" w tej aferalnej Cracovii. ;)) Panie WAK, pisz pan raczej o krokodylach....
    • dario

2.3K
      12
    • 28.06.2005 o 08:00
      Post #235178 28.06.2005 08:00
    o której godzinie jest trening we środe ... no i zasadnicze pytanie, gdzie ten trening?
    • zac

7.2K
      1.5K
    • 28.06.2005 o 09:54
      Post #235194 28.06.2005 09:54
    Będzie snajper ze Świdnika Jutro pierwszy trening piłkarzy Cracovii Zbiórka o 10.30, początek treningu - na obiekcie przy ul. Wielickiej - o godz. 11. Jutro piłkarze Cracovii rozpoczną przygotowania do nowego sezonu. Na zajęciach, zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami, pojawi się spora grupa piłkarzy z III i IV ligi. Na zbiórce spodziewani są m.in. Marek Galiński z Avii Świdnik i Paweł Kaczmarek z Kaszubii Kościerzyna. Cracovia interesuje się oboma piłkarzami od kilku miesięcy, 20-letni Kaczmarek był bliski przenosin do "pasów" już zimą. Galiński ma lat 23, w minionym sezonie - z 20 zdobytymi golami - był najlepszym strzelcem Avii, która wygrała lubelską IV ligę. Z tego samego regionu pochodzi 28-letni lewy pomocnik Paweł Zajączkowski. Futbol krakowski mają reprezentować m.in. dwaj byli piłkarze Cracovii, a obecnie Górnika Wieliczka - Grzegorz Baran (młodszy brat Arkadiusza) i Rafał Grodzicki. Razem z obrońcami zaproszony został napastnik Artur Skiba (rocznik 1985). Szansę podjęcia testów w "pasach" otrzymał też jeden z lepszych strzelców małopolskiej IV ligi, 19-letni Kamil Sendorek z Puszczy Niepołomice. Nadal nie wiadomo, czy w zespole pozostanie Witold Wawrzyczek. Wszystko wyjaśni się po rozmowie piłkarza z szefem klubu, prof. Januszem Filipiakiem. - Do spotkania prezesa z Witkiem dojdzie najprawdopodobniej we wtorek - informuje menedżer Cracovii Albin Mikulski. - Trzeba liczyć się z tym, że ostateczna decyzja w sprawie Wawrzyczka zapadnie dopiero po konsultacji z trenerem Stawowym. Szkoleniowiec "pasów", który od tygodnia przebywa na urlopie w Tunezji, do Polski wróci dziś wieczorem. Jeśli w omawianym przypadku jego głos ma się liczyć, decyzję o zgodzie (lub jej braku) na przenosiny piłkarza do drezdeńskiego Dynama poznamy nie wcześniej niż w środę. BOCH - Dziennik Polski
    • rozrabiaka

5.5K
      3.8K
    • 28.06.2005 o 11:06
      Post #235211 28.06.2005 11:06
    Artuś Skiba? :P heheheh Znam go osobiście :P:) Wysoki,Szybki,Myśli Jak Gra...Niezła inwestycja na przyszłość :) P.S. Pozdro Artek ;)
    • docent

8.8K
      3.4K
    • 28.06.2005 o 11:23
      Post #235216 28.06.2005 11:23
    Tak na marginesie, jak to jest, że przy całej przyjaźni z Sandecją zawsze jesteśmy ostatni, kiedy chodzi o ewentualne przymiarki transferowe do graczy z (w tej chwili już 2 drużyn) tego klubu?
    • szybkilopez

3.6K
      0
    • 28.06.2005 o 11:32
      Post #235220 28.06.2005 11:32
    Bez kitu ... Grodzicki?? 12 bramek to on strzelil, ale chyba w calej seniorskiej karierze. Czemu nie Grzesiek Baran? Ja juz nie mam sil ...
    • lennonksc

144
      0
    • 28.06.2005 o 16:57
      Post #235272 28.06.2005 16:57
    lopez: ale jak nie, jak tak?
    • szybkilopez

3.6K
      0
    • 28.06.2005 o 19:47
      Post #235299 28.06.2005 19:47
    Racja Lennon - ale pisalem po przeczytaniu postu Misia.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie