jaka widowiskowość?? zero strzałów z dystansu to widowiskowość???
granie z klepy to widowiśkowość ????
co wolicie???
Bombardowanie bramki, słupków i poprzeczek ??
czy?????
granie w dziada???
-
-
Znów ostatnie 15 minut - czyli pożegnanie Wojtka
Awaria co ci do tego ile ja mam lat.Mówię tylko to co widze dookoła!!!!Wszyscy tylko potrafią narzekać i zwalniać Stawa,bez którego nie byłoby Cracovii w I lidze!Jeszcze przed sezonem każdy mówił żeby utrzymać sie w ekstraklasie a tu robicie wielką afere z 5 miejsca!
A co do III ligi to nie możesz zaprzeczyć tego co napisałem!!!!!To było 500 zapalonych fanatyków którzy nigdy w Cracovie nie zwątpili.A nie to co teraz,wielcy KIBICE SUKCESU!!!!! Tyle w tym temacie z mojej strony!
mimo tego że przed sezonem 5 miejsce brałbym w ciemno... CHCE MI SIĘ WYYYYYYYYYYYĆ :-(
Najgorsze jest to że w przyszłym sezonie taka szansa na Puchary może się już nie powtorzyć, a jeszcze nasuwa mi się nienawiść jaką od dzisiaj darzę amicę - bo już kurwa o nic nie grali i przy 2:2 mogli odpuścić :-(
Dem. moze jednak o coś grali
a tak całkiem off topic: a co do linka którego zapodał Rock to:
1. klarosowi sie upiekło - nie ma Enigmy
2. faktycznie warto spojrzeć co pisano wtedy i porównać z naszą obecną pozycją w tabeli
[url]http://forum2.cracovia.krakow.pl/read.php?13,1065905[/url]
o co walczą drużyny w 1 lidze????
Mistrz
Puchary
była szansa!!!
możliwości!!!
były możliwości finansowe
ale ........ poszło sie jebać to wszystko..
nie po to sie gra aby sie utrzymać
nic się nie stało ! teraz przegraliśmy i trudno gramy dalej w następnym sezonie i z drużyną trzeba być na dobre i na złe ! walić puchary ! JESTEŚMY CRACOVIA a nie kibicki sukcesu
c.... wbijam w puchary !!!
ale gość sam się wysadził i taka jest prawda.
Taka cienka amica strzela nam 3 bramki w 15 minut. hehehe
końcówka 3:1 Groclin, 3:0 Płock, 3:2 Amica, trzy wyjazdy 9 bramek !!! dobrze że się
sezon skończył :)
Awaria: jakie możliwości finansowe? Czegoś ty łyknął? No może przypomnij sobie, ile kosztowały wzmocnienia zespołu w przerwie zimowej, i co mówi ostanio Profesor (przed ostatnimi meczami, kiedy była jeszcze szansa na UEFA).
Prawda jest taka, że ten skład nie był w stanie wywalczyć pucharów. Zrobił jednak to, co mógł. Wszystkim chłopakom należą się słowa uznania za walkę na 150% możliwości i za postępy w grze. Trenerowi również - wielkie dzięki za najlepszy sezon Cracovii, jaki pamiętam.
Smutno jest, jasne... ale jeśli czegoś bym żałował, to nie tyle przegranej we Wronkach, tylko wiochy, jaką zrobili na dzień dobry w C+ nasi wyjazdowicze (myślę o popisowym numerze o sąsiadce,który zagłuszył komentatora). Bo przegrać w uczciwej walce to nie wstyd. Nawet jeśli Amica dostała jakąś kasę z Płocka (ten zespół Polsce chluby w UEFA nie przyniesie).
Nic się nie stało, Cracovio, nic się nie stało! Dzięki mimo wszystko.
dawno sie tu nie wypowiadałem ale dzis musze zabrać glos
wiekszość z przebywajacych tu obecnie forumowiczów
jak i zapewne spooora cześć nwych kibiców na stadionie
to tacy "kibice" jak z koziej dupy trąba !!!
nie powiem żeby mnie dzisiejszy scenariusz meczu
jak i wynik nie podqrwiły ale czeba patrzeć na całokształt
a wygląda on tak iż w ciągu 3 lat zrobiliśy duuuży skok
z III ligi na 5 miejsce extraklasy !!!
czy to naprawde tak trudno dostrzec ...?
"ZAWSZE BĘDZIEMY Z TOBĄ,CRACOVIA NASZĄ DRUGĄ POŁOWĄ"
SKIBA Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Agnan jesli to co piszesz jest prawda to chwala ci
> za to ze przez tyle lat byles z Cracovia ale fakt
> ten zobowiazuje cie do trzezwego spojrzenia na
> postawe trenera. nie wydaje ci sie ze jest on za
> bardzo wpatrzony w swoje wizje? a co za tym idzie,
> traci na tym Cracovia
>
>
Skiba: nie wiem czy się obrazić? Bo w podtekście Twojego zdania jest że mogę kłamać. I nie wiem, czym sobie zasłużyłem na takie podejrzenie? Dlaczego miałbym kłamać? A jak dokładnie Ty czytasz to forum? Bo o "przeżyciach" w dawnych niskich ligach ja pisałem już wielokrotnie, sprawdź sobie.
"Chwała ci za to..." czy ja wiem? Za co? przecież to normalne. Jeśli jako dziecko staję się zagorzałym kbicem Cracovii to nic dziewnego że - jak prawie każdy w takeij sytuacji - jestem z nią dalej. Chwała chyba tylko za to, że dożyłem tej - blisko pięćdziesiątki - i nie wykorkowałem, widząc nie raz i nie dwa, co piłkarze w koszulkach w pasy wyprawiają na boisku...
Odbiję piłeczkę - a w którym roku Ty byłeś po raz pierwszy na meczu Cracovii? I ile spadków do niższej ligi masz w swoim kibicowaniu? No, przyznaj się - bo może mam większe doświadczenie...
Zgadzam się, oczywiście, że wygląda na to że Stawowy jest za bardzo zapatrzony w swoje wizje. Ale ja nie obserwuję treningów, nie znam tych ludzi - on ich zna. natomiast uważam, że na zmianie trenera w tej chwili Cracovia moze przede wszystkim stracić, i to bardzo wiele.
I szczerze mówiąc nie rozumiem ogólnie tej dyskusji i niektórych dyskutantów. Chłopcy przez cały rok "gryźli trawę" (no, może opróćz GKS na wyjeździe), robili co mogli, walczyli ambitnie... Są - widać- sercem związani z Cracovią, trener też... A może byśmy wyrazili żal, że się nie udało - trudno, to jest sport, nie każdy wygrywa...
Robili co mogli...
Zaśpiewać na forum "Nic się nie stało, Cracobio, nic się nie stało"
Nie - zamiast tego "Pożegnanie z Wojtkiem".
Ładne podziękowanie za to, co zrobił przez te 3 lata.
Na szczęscie widzę, że wielu forumowiczów ma tu opinię podobną do mojej.
Ja chca aby Treneiros został. absolutnie. To trener z potencjałem na lige mistrzów, absolutnie.
Natomiast chce powiedzieć, ze wsytuacji kiedy nie było nas placu gry Drumlaka, to w 79 minucie trzeba było wprowadzic Citke a nie swiastaka. Bo Citko przytrzymałby piłke z dale od własnej bramki, dałby sie sfaulowac rywalom, czas by leciał.... a o to chodziło na miłośc boską!!@!!
Giza juz tylko dreptał, kto miał piłke przytrzymac?? Na pewno Wojtek wie, że "spsprał tu sprawę"
Hmmm.... myslę, ze w tym roku była szansa jak nigdy, gdyz 4 miejsca dawało Puchary, Nasz druzyna nie przemeczała sie gdyz szybko odpadła z Pucharu Polski więc wszystkie siły mogli poświęcic lidze.
Za rok Legia bedzie silniejsza, Dyskoboklia też zapewne bo juz słychac o kolejnych mądrych wzmocnieniach.
Wisła bedzie w ścisłej czołowce, gdyz Cupiał nie pozwoli upaść tej druzynie, dalej będa walczyc o Mistrza!!!....zreszą, zauważcie, że też sćiagaja nowych graczy.....
Dalej - Korona - świetnie budowana druzyna, z drugim chyba najepszym trenerem Wieczorkiem ( fantastyczna gra Odry jak na ich mozliwości, popatrzcie gdzie Odra jest teraz? ), przedewszystkim fantstyczne skrzydła i atak, boki obrony, druzyna stale wzmacniana.
Przypuszczam, ze brak awansu do UEFA spowoduje brak mądrych transferów (takim jest Pawlusiński - trzeba jeszcze Napadziora i Obrońcy i ....boje się, że Pasy nie rozwina sie na tyle aby zdystansowac wymienione wyzej zespoły.....no, ale sie myle mam ndzieje, powiedzcie mi to....a za rok nawet 4 miejsce moze nie dawac awansu.
Kutwa szkoda :( i tyle była szansa na puchary, Mieszko ma racje za rok bedzie przerabane w walce o miejsce w pucharach
Oglądałem mecz w knajpie pełnej Wiślaków nas Pasiaków było chyba 4 po naszych bramkach cała knajpa aż piała z zachwytu wszyscy się cieszyli, zostało ostatnie 15 min i sie zaczęło 1:2, 2:2, 3:2 cały nastrój minął. Po zakończonym meczu i pokazywanej fecie na Wiślę nikt nie miał radosnej miny, nawet nasi przeciwnicy zza miedzy, którzy powinni świętować Mistrza wszyscy zastanawiali się jak "to" się stało.
Teraz radość z 5 miejsca po tak długiej przerwie zastępoje rozgoryczenie po tak straconym 4. Może jak byśmy przegrywali od początku nie było by aż takiego napięcia, jakie panuje teraz.
Nie dziwmy się że w tej chwili wielu obwinia Stawowego za to co się stało, w końcu to on odpowiada za wyniki.
Stawowy - pełny szacunek za dokonania i pomnik, ale temu Panu już dziękujemy!!!
Dell
Wojtek zostań z nami!!! Za rok mistrzostwo!!! Teraz chu.j-nie udało się. Jestem wkur.wiony na maksa ale damy rade!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NIE ODCHODŹ!!!!!!!!!!!!! NIE ZWALNIEJCIE GO!!!!!!!!!!! TO JEST WŁAŚCIWA OSOBA NA WŁAŚCIWYM MIEJSCU!!!!!!!!!!! NA STULECIE JEST MISTROZSTWO I O TO NAM WSZYSTKIM CHODZI!!!!!!!!!!! JA W TO WIERZE I MAM NADZIEJE,ŻE PRAWDZIWI KIBICE PASÓW TEŻ!!!!!!!!!!!!! W TYM ROKU DZIĘKUJE ZA 5 MIEJSCE-JESTEŚ WIELKI!!!!!!!!!!
na ostatnim meczu u siebie z pogonia skandowane bylo tylko "Wojtek Stawowy" i "Paweł Misior". A dlaczego nikt nie krzyczał "JANUSZ FILIPIAK"??????????!!!!!!!!!!!! Panu Stawowemu szacunek za to co osiągnął ale z innym trenerem myślę że podobny wynik można by osiągnąć, natomiast bez Janusza Filipiaka nigdy bysmy tego nie osiągnęli. Po tym meczy mam tylko pytanie: dlaczego wszedł na boisko Michał Świstak? Bo według mnie to w dużej mierze on zawalił dwie ostatnie bramki: na 2:2 wrzucili mu piłkę za plecy i nie zablokował dośrodkowania a samobój skrzyni był wynikiem błedu Świstaka; na 3:2 w dziecinny sposób dał się ograć na skrzydle i po dośrodkowaniu padła bramka. jak się mylę to mnie poprawcie. I kto odpowiada za zmiany??? Niech pan Stawowy, z pełnym dla Niego szacunkiem za to co dla nas zrobił, nie robi z siebie uciemiężonego pracownika i w telewizji nie wypowiada buńczucznych wypowiedzi w strone władz klubu czytaj pana Filipiaka!!!!(że jest zdrowy i silny bo pochodzi z gór bo to nie nic wspólnego z piłką)!!!!
CRACOVIA ZAWSZE PANY !!!
No pozostając w wielkim szacunku dla Profesora przyznaj jednak ,że po sprawie "Poznańskiej"
cała Polska by nas wyśmiała jakbyśmy akurat na pierwszym meczu po tej historii zgotowali
don Felippe wielką owacje.
Masz rację Khalid, mógł się profesor nie wypowiadac tak ostro (chociaz wydaje mi sie ze pismaki jak zwykle troche przekrecili jego wypowiedzi) tylko wysla rezerwowy sklad i tyle. Ale chodzilo mi o to, że skoro wychwalamy pana Stawowego to również by wypadalo pomyslec o Prezesie.
A czy może ktoś mi powiedzieć czy rzeczywiście Świstak pozwolil na dosrodkowanie przy dwoch ostatnich bramkach??????
CRACOVIA ZAWSZE PANY !!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)