mentny, 100% poparcia, dokładnie tak myśłę.
-
-
STAWOWY powinien zostać bo.....
Jedno jest pewne: jeśli Filipiak zwolni Stawowego, znajdzie się w Polsce sporo klubów, które zechcą go mieć u siebie. Bo przy wszystkim słabościach i niedoskonałościach to wciąż jeden z [b]najlepszych polskich trenerów młodego pokolenia[/b]. Wyniki tak mówią.J.Chrzanowski GW
Właśnie dlatego.
Dla mnie sprawy zmiany trenera w tej chwili w ogole byc nie powinno. Ma wciaz wazny kontrakt i rzetelnie go wypelnia. Osiagnal z Cracovia najwyzsze miejsce w I lidze od bodajze 52 lat, wypromowal reprezentanta Polski po chyba 38-miu latach, sprawil, ze o grze Cracovii, pomimo pewnych niepowodzen mowi sie w superlatywach, o maly wlos, a druzyna gralaby w UEFA (co moim zdaniem wcale nie byloby takie pozadane wlasnie teraz); kibice w Polsce i na swiecie (jak ja w Kalifornii) mogli wreszcie ogladac - i to nierzadko - Cracovie w telewizji, co chwile na temat Cracovii mozna bylo cos przeczytac w prasie i internetowych portalach, i to glownie nie w kontekscie zachowan psycholi szkodzacych klubowi.
Staral sie jak mogl i robil co mogl - z pasja, zaangazowaniem i mysle, ze takze z sercem. Zapoznal sie z I-ligowymi wymaganiami, zaczal rozumiec jak sie w tej lidze poruszac. Chocby w tym ostatnim, pechowym meczu z Amica nie atakowalismy juz jak "za jesiennej rundy", ale gralismy uwaznie, kontrujac, starajac sie kontrolowac gre. Nie powiodlo sie do konca - i trudno, to jest pilka, nie takie mecze i nie takie druzyny przegrywaly w podobnie dramatycznych okolicznosciach.
Cracovia zostala najlepszym z beniaminkow, zyskala sobie wiele sympatii i pozytywnych opinii nie tylko za wyniki, ale i za sposob gry. Wyrobil sobie Stawowy marke i dobra opinie u chyba wszystkich ligowych szkoleniowcow - jak sie to mowi, zrobil sobie nazwisko i tak naprawde, to nie on, ale my (Cracovia) musimy sie teraz martwic co bedzie dalej (w przypadku gdy sie z nim rozstaniemy oczywiscie).
Mial byc rewelacja Wlecialowski w Zabrzu, a skonczyl seria porazek. Michniewicz z Lechem podniosl sie dopiero pod koniec rozgrywek, Zielinski w Legii byl (i raczej wciaz jest) mocno krytykowany, Skorza mial fatalna wiosne, Furtok byl skazany na porazke, choc podobalo mi sie, ze walczyl... Pominalem kogos z tzw. mlodszego pokolenia trenerow?
Czy aktualny trener Mistrzow Polski zrobil lepsza robote od Stawowego, mial lepsze opinie i lepsza prase? Czy ktos z nas (Cracoviakow) chcialby sie zamienic??? Mysle, ze kibice z tamtej strony Blon poszliby na to w ciemno:)
A bylibysmy szczesliwi gdyby tu przeszedl np. Radolsky i przyciagnal kilkunastu Serbow, Slowakow, Moldawian, itp.? Kibicowalibysmy im jak Cabajowi, Radwanskiemu, Kaziowi, Skrzynskiemu, Basterowi, Baranowi, Gizie, Bojarowi, Bani i pozostalym?
Tutaj, w tych przymiarkach do zmiany trenera musi chodzic o cos innego, bo z pozycji wynikow i dotychczasowego dorobku Cracovii pod jego piecza powinno sie Stawowego nosic na rekach.
Popelnil sporo bledow, zgadza sie. Nie byl wielokrotnie taki, jak chcielibysmy, ale po stronie plusow mozna na pewno napisac wiecej niz pod minusami.
Nie jestem bynajmniej tzw. fanem Stawowego, patrze po prostu na jego dorobek i wyniki, i prawde mowiac jestem zaskoczony, ze "sprawa Stawowego" w ogole zaistniala.
A jezeli ktos juz ma do niego anse, to powinno sie mu po prostiu uczciwie dac mozliwosc pokazania sie w pracy na spokojnie, w nowym sezonie, bo na pewno zasluzyl by w 100-tu lecie Cracovii prowadzic te druzyne.
Dotad byl caly czas pod presja: awans do II-giej, awans do I-szej, utrzymac sie i zaraz ... zalapac sie na UEFA....
Jezeli teraz "podziekuje sie" mu za zaslugi i zwolni, bedzie to, jakby nie patrzec, ogromna niewdziecznosc - i zly ruch.
Nic dodac nic ująć.
54 dni później
HOP
... daliśmy mu szansę i rozliczymy go pod koniec rundy. Oby nie było wetdy za późno ... dla Pasów
...bo JF nie wyda kasy na kogos lepszego=drozszego.
ps
a ja i tak wierze,ze bedzie dobrze
Przez dłuższy czas nie mieliśmy tak dobrego trenera jakim jest STAWOWY.On muśi zostać bo ma jeszcze wiele planów z zespołem Pasów które chce urzeczywistnić.Czy ci co apelują nad zmianą trenera nie zastanawiają się co by było potem , a potem byłaby dalsza degrngolada klubu jak było w poprzednich latach i masowe opuszczanie klubu przez dobrych piłkarzy , ale tego chyba nie chcemy?
Kto Tak Pięknie Gra To CRACOVIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Urbanowicz Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> On muśi zostać bo ma
> jeszcze wiele planów z zespołem Pasów które chce
> urzeczywistnić.
strach sie bac
Panie Urbanowicz jedno pytanie, apropos poniższego:
"Kto Tak Pięknie Gra To CRACOVIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
mowa o naszych hokeistach, czy może kopaczach? jeśli kopaczach to teraźniejszych czy to kredytowo na przyszłość?
jeśli teraźniejszych to gratuluję poczucia rzeczywistości i smaku.
Pasy pięknie grają choć czasem przegrywają ( przegrali dopiero pierwszy mecz)kolego manferdzie , ale następny z Wisłą to się zdziwicie ale wygrają tam właśnie Tam na Reymonta ,bo powtarzam Wisła robi jak na obrone reprezentacyjną bardzo dużo błędów w obronie , które po prostu trzeba skrzętnie wykorzystać zresztą co będę dużo mówił jutro się przekonacie jak Panatinajkos to wprowadza w życie!!!
Wkrótce Pasy Liderem Ekstraklasy !!!!!!!!!!!!!!!!!!
powinnien zostac bo...
jesli teraz odejdzie to przy kazdym innym trenerze z takim skladem spadniemy z ligi...
Powinien zostać zadecydowało gremium naszego forum 140-17, kto ośmielił by się zwolnić nie bójmy się tego powiedzieć, twórcy nowej myśli;z tymi ktorymi zacząłem, z tymi skończę.Aby nie bylo to ligowe ''piekło''.
powinnien zostac bo...
bo nie bedziemy miec naraize lepszego trenera.
A nasze wyniki nie są zle to dopiero poczatek sezonu !
Masz racje Jey Jey -zawsze mogą być gorsze.Pytanie tylko gdzie w tym wszystkim jest ten styl i pasja która byla z tą drużyna , tak jak rok temu.
To wszystko jest - tylko na razie kielkuje. Trudno,ze nie trafili z forma dokladnie na start sezonu,ale uwazam,ze ona rosnie. Minusami Stawa staly sie: nie utrzymanie w druzynie dobrej atmosfery, nieskutecznosc zespolu i zle przygotowanie fizyczne. Plusy : druzyna nadal ma swoj styl, gra swoje i pilkarsko wyglada naprawde niezle. czuje,ze powtorzy sie wynik z mionych derby na <...> kiedy pierwsza polowe glowy przeciwnikom za pilka chodzily :D A mecz z Gornikiem chyba byl wliczony...
Jeedno jest juz jasne - Prezesowi nie zalezy na wlaczeniu sie w walke o mistrzostwo na 100-lecie (byc moze to jest dowod realizmu). Chce miec srodek tabeli. Ale... to sie moze okazac za trudne bez: natychmiastowego zatrudnienia trenera przygotowania fizycznego, przyzwoitego napastnika gotowego do gry i prawego obroncy.
Jak przeczytalem wczesniejsze posty - nie pomylilem sie mowiac o postepach Przytuly. Tylko dlaczego reszta musi grac jak w Zabrzu...:(
Po meczu Karwan stwierdził, że idziemy w dobrym kierunku. Przytuła, że zrobiliśmy krok do tyłu. Wychodzi, że poruszamy się tyłem. Bylebyśmy tylko nie skończyli jak nieszczęsna mysz i nie wpadli pod samochód.
Forma tez zapewne rosnie ....... w dół
szwaya - idziemy do przodu. Jak w Szpotanskim:
[i]Przed wojną staliśmy na skraju przepaści. Obecnie zrobiliśmy olbrzymi krok naprzód[/i]
imć Urbanowicz - Waści jeśli sprawdzi się na Reymonta to co piszesz zapraszam na piwo - będzie to najlepsze piwo jakie w życiu piłem. Ale sądzę, że się mylisz. A jeśli nawet się sprawdzi to będzie to tlko wyjątek potwierdzający zasadę. Z obecnym trenerem przegrywamy z <...> 7-8 pojedynków na 10. Ot tyle by zakończyć prywatną polemikę. Acha i proszę mnie trzymać za słowo.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)