To o czym mówię jest działaniem jak najbardziej dozwolonym.... Jest realna szansa, że czwartą pozycję, która może zagwarantować nam udział w europejskich pucharach.... Może, ale nie musi bo to zależy od innych okoliczności, które pomijam.... Wszystko więc wskazuje na to, że dwa korespondencyjne pojedynki: Cracovia - Amica Wronki i Wisła Płock - Legia Warszawa będą najważniejszymi w następnej kolejce, gdyz będą pojedynkami o wszystko dla nas i Płocka.... Wiadomo, że Legia i Amica nie grają już o nic, więc możliwe że nie będą się zbytnio angażować w te mecze co będzie z korzyścią dla nas bo jeśli wygramy z Amicą to wynik w Płocku nie będzie miał żadnego znaczenia.... Problem tylko w tym, że wcale nie będzie to takie łatwe i moim zdaniem łatwiejszą przeprawę będzie miała Wisła Płock z Legią u siebie, która z kolei bedzie oszczędzać siły przed półfinałem Pucharu Polski.... Jeśli obie drużyny (zarówno Legia i Amica) nie zostana zmotywowane finansowo to na pewno nie będą gryźć trawy.... Przechodzę jednak do rzeczy.... Uważam, że piłkarzy Legii należy zmotywować finansowo i trzeba o tym pomyśleć.... Sądzę, że dokładnie tak samo postąpią działacze Wisły Płock.... Oczywiście jeśli wygramy mecz z Amicą to nie musimy się martwić o wynik w Płocku, ale musimy wygrac co jednak nie będzie łatwe, jak juz wczesniej powiedziałem. Nie miałbym nic przeciwko jeśli zarówno my, jak i Wisła Płock przegramy ten ostatni mecz bo to da nam ta upragnioną czwartą pozycję.... Jeśli Wisła Płock podejmie działania o których piszę, a my nie to z tej batalii na pewno nie wyjdziemy zwycięsko....
-
-
Motywacja finansowa Legii i Amiki
Umiesz liczyć? to licz na siebie....;-)
Jak się chce grać w pucharach to takie mecze jak z Amicą trzeba wygrywać .
W innym wypadku : [b]kończ waść, wstydu oszczędz[/b] i nie kompromituj się w pucharach...
Ale się wielki motywator znalazł.;)
Trzeba wygrać z Amicą w uczciwej walce i w d...e mieć wszelkie motywacje.
Wisła z Legią wygra tak czy inaczej:-)
Legia się na 100% podłoży w Płocku ( bo my to Kraków a (L) stolyca , za to że przegrali u Nas i Petro - załatwi sobie reklame na stadionie przy Łazienkowskiej w pucharach ) a tak na serio czyt(Trapeza) Umiesz liczyć? to licz na siebie
Cóz... nie wiem, jak będzie, ale ewentualne "podłożenie się" drużynay to dla mnie jej kompromitacja... Legia powinna co najmniej zremisować... szkoda tego gola Jelenia w ostatniej minucie, ale cóz...
Natomiast jestem przeciwko motywacji finansowej dla Legii. Uważam, że to byłoby absolutnei nie na miejscu, i nie taką ligę chciałbym mieć. Oczywiście, to trochę marzenie, ale reformy należy zaczynać od siebie. Mnie jest miło, gdy na boisku widzę, że Cracovia nie przesuwa miejsca wykonywania rzutu wolnego o kilka metrów, korzystająć z tego, że sędzia patrzy w inną stronę (a tak dziś robiła Pogoń).
Od razu się podłoży. Wisła Płock spokojnie może ograć legie, bez zadnego podkładania.
MY TAM MUSIMY WYGRAĆ !! Co też jest bardzo prawdopodobne bo Amica już o nic nie walczy i gra słabiutko.
PS Dlaczego za każdym razem jak graja inni i te mecze mają jakieś znaczenie dla Cracovii, wszyscy snują teorie spiskowe i , że grają przeciwko nam ?
Yankes Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Od razu się podłoży. Wisła Płock spokojnie może
> ograć legie, bez zadnego podkładania.
> MY TAM MUSIMY WYGRAĆ !! Co też jest bardzo
> prawdopodobne bo Amica już o nic nie walczy i gra
> słabiutko.
> PS Dlaczego za każdym razem jak graja inni i te
> mecze mają jakieś znaczenie dla Cracovii, wszyscy
> snują teorie spiskowe i , że grają przeciwko nam ?
Bo to Cracovia właśnie...
ja bym był bardziej za motywacją finansową ale dla Cracovii ...
Santo, a ja myślę, że nasi są super zmotywowani. Widać, że bardzo chcą grać w tych pucharach. A profesor zapowiedział za awans do UEFA spore pieniądze.
zauwżmy że Amica o nic niegra i niebędą sie odsłaniać ,a nam atak pozycyjny wychodzi tragicznie
i to jeszcze na wyjezdzie
Amice, to Wisła Płock, moze zmotywować legalnie do gry na najwyższym poziomie. Z drgugiej strony Amica teraz gra słabiutko. Cracovia nie gra może zbyt rewelacyjnie, ale na Amice to powinno wystarczyc.
Do wszystkich co pisza ze Amica nie gra o nic.A wiec gra ostatni mecz u siebie i chce jak najlepiej msie porzegnac ze swoja publicznoscia-oczywiste i gra jeszcze o utrzymanie 5 lokaty bo jesli przegra a Łeczna wygra to amica spada na 6 miejsce.Pozdro
NA JESIEŃ AMICA Z NAMI WYGRAŁA SPUSZCAJĄC NAS Z 4-TEGO NA 6-TE WIĘC TRZEBA SIĘ IM ZREWANŻOWAĆ I NIE PATRZEĆ NA INNYCH PO PROSTU WYGRAJMY BO W PUCHARACH NIKT NAD NAMI NIE BĘDZIE SIĘ ROZCZULAĆ
Jestem niezmiernie zdziwiony gdy czytam wypowiedzi niektórych forumowiczów w tym temacie.... Ja rozumiem, że ostatnio afera goni za aferą w polskiej piłce, ale... SĄ DWIE ZASADNICZE RÓŻNICE MIĘDZY ŁAPÓWKARSTWEM A PREMIĄ ZA SPORTOWĄ POSTAWĘ !!! Odnoszę wrażenie, że dla niektórych jedno i drugie znaczy tyle samo.... Jeszcze raz powtarzam: MOTYWACJA DO LEPSZEJ GRY JAKIEGOKOLWIEK KLUBU JEST DOZWOLONA !!!!!!!!!!!!!!!!! Odnoszę wrażenie, że niektórzy naprawdę rozsądni forumowicze wypowiadający się w tym temacie po prostu błądzą...... Co by tutaj nie mówić mam zdecydowanie rację !!!!!
Ja sadzę że Amica w ostatnim meczu może dać szanse pokazania się zmiennikom co jest wielce prawdopodobne , ponieważ o nic nie grają bo nawet ich wygrana domniemana nie przesunie ich nawet o deko w górę tabeli.A więc Pasy przy maksymalnej mobilizacjii( ostatniej w tej rundzie rozgrywek) może spokojnie wygrać we Wronkach.
kTO TAK PIĘKNIE GRA TO CRACOVIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vasago , to kopsnij ze 100 000 na motywacje...;-)
Nie, możemy wygrać, tylko musimy!!!!!I srać na wisłe itd.!My gramy swoje i wygrywamy ze słabą Amicą!nawet jeżeli Legia sie podłoży to nic to nie da bo i tak wejdziemy!!!!!!!!
hmmm no pewnie mecz bedzie rezyserowany, zakładam ze bedzie tak:
Akt 1 - 90 minuta meczu,karny dla Legii (dla niepoznaki bo sedzia wie co jest dalej w scenariuszu). podchodzi załóżmy Surma (oczywiscie motywowany finansowo przez Płock) i strzela beznadziejnie słabo wprost w bramkarza. Euforia na stadionie, kibice Pasów przy radioodbiornikach zaczynaja przeczuwac, ze cos jest nie tak.
Akt 2 - 92 minuta, ostatnia akcja meczu. Płock, po złym wybiciu Boruca (wiadomo motywowany) wychodzi kontrą i Jeleń strzela gola. Wyrok wsród kibiców Pasów zapada na poczekaniu. Mecz sprzedany, Legia sie podłozyła, Wisła kupiła, sedzia pomógl. Scenariusz jak sie patrzy. Ale zaraz, zatraz ja juz gdzies to widziałem ....
A teraz na powaznie! Jestem przekonany ze Płock wygra u siebie z Legią. Wygra bo po prostu zagra o zycie a Legia przyjedzie z myslami na wakacjach. Płock wygrał z nami u siebie Legia z nami przegrała na wyjezdzie wiec daje 95 % szans na zwyciestwo wWisły.
Jesli nie wygramy we Wronkach to sami sobie bedziemy winni!!! Dobrze powiedział Boniek zapytany o to czy bedzie motywował inne druzyny po to zeby weszedł Widzew. Boniek stwierdził ze jesli jego piłkarze ie wygraja ostatniego meczu to nie sa na tyle dobrzy aby grac w 1 lidze.
Dario poprawka - Legia w Płocku nie będzie grać z myślami o wakacjach, bo w środę grają arcyważny rewanż w półfinale PP. A czy wpłynie to na nich mobilizująco czy wręcz przeciwnie to już insza inszość...
wystarczy że legła pojedzie w składzie lekko odmienionym ....i na chłopski rozum nie wygra
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)