Szczęśliwe 2:0 z GKS zadało pytanie co z stoperami naszego zespołu.Kontuzje Skrzyńskiego
i Świstaka zmusiły trenera Stawowego do wystawienia Witka W.i trzeba przyznać,że zagrał bardzo poprawnie.Drobne nieporozumienia z Cabajem i większą odwagę w wolnych nabędzie więcej grając w I zespole.Jednocześnie chyba wszyscy to widzą,że dobry duch naszej drużyny czyli Kaziu W. z meczu na mecz popełnia coraz więcej błędów.Dzisiaj mógł niestety spowodować nawet porażkę Cracovii.Trudno powiedzieć czy to tylko chwilowy spadek formy.W tej sytuacji proponowane odejście Witka powinno być przez sztab starannie przeanalizowane a wyniki jasno podane sympatykom choćby na łamach forum.
-
-
Witek Wawrzyczek
Kaziu i tak ponoć kończy z piłką i moim skromnym zdaniem to właśnie Witek powinien go zastąpić !!
zagral poprawnie??
przez wawrzyczka moglabyc sensacja
niech lepiej kariere skonczy bo zagral gorzej niz dno!!
W tym meczu Wawrzyczek spisał sie bardzo dobrze w obronie zagrał poprawnie, w ofensywie potrafił zagrac długą piłkę. Zgadzam się że mógłby zastąpi Węgrzyna w przyszłości.
Nesta - czy ty byłeś na tym samym meczu co reszta czy po prostu nie znasz się na piłce? Brawo Witek. Brakuje ogrania, ale ciężko się ogrywa siedząc na ławie. Martwi mnie Citko, który w tej rundzie osłabia drużynę swoją grą.
Witek powinien zostać!!! Dobry mecz Wawrzyczka, ale niestety muisimy się pożegnać ponoć mamy lepszych. Żegnamy panie Witku i DZIĘKUJEMY! SZKODA.
Mnie się też bardzo podobał. Kilka wejść miał naprawdę znakomitych.
I uważam, że był to pewny punkt obrony...
W tej chwili trudno sobie wyobrazić, by para Skrzyński-Węgrzyn nie była podstawowoą parą, ale za kilka miesięcy - kto wie... Kaziowi niestety naprawdę latka lecą...
Miejsce Witka jest moim zdaniem na środku, a nie na boku. Uważam, że powinien zostać u nas. A i kopyto ma dobre... Bardoz chciałem by strzelił... Moze nastepnym razem...
Dzisaj Witek obchodzi urodziny - TAK WIEC WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
Dziś to był bardzo dobry mecz naszego WW :D oby tak dalej...
Widzialem Wawrzyczka tylko raz - w pierwszym meczu z Wisla. Zagral wtedy na boku (za usunietego Bastera bodajze) i wypadl bardzo dobrze (m.in. swietnie bity rzut wolny z trudem obroniony przez Majdana).
Wlasciwie wiec nie mam zadnych podstaw by sie wypowiadac na temat tego zawodnika. Tym bardziej, ze sam bylem przez 9 lat trenerem co prawda polonijnej, amatorskiej druzyny (ale zawszec to jakis staz i doswiadczenie) i wiem, ze czasami trzeba naprawde sporo czasu, zeby odpowiednio ocenic i ustawic zawodnika.
W kazdym razie staralbym sie, aby Wawrzyczek pozostal w Cracovii. Moim zdaniem (podobnie jak Agnana) jego miejsce jest bardziej w srodku niz na boku. Raczej rzadko sie zdarza (o ile w ogole) by atakujacy przy linii zawodnicy przeciwnika dysponowali warunkami fizycznymi zblizonymi do "wawrzyczkowych", a naprawde trudno jest grac wysokiemu, solidnemu obroncy przeciwko z reguly niskim, szybkim, zwrotnym skrzydlowym. Lepiej z takimi uporaja sie zawodnicy typu Baster i Radwanski, obojetne czy sa prawo, czy lewonozni - to jest tylko kwestia wyuczenia zwrotu. (Ja mialem przez kilka lat w druzynie prawonoznego napastnika, ktorego z koniecznosci musialem wystawiac na lewa strone ataku w systemie 4-4-2 bo przyszedl gdy po prawej gral naprawde dobry inny; i po jakims czasie, kiedy tamten odszedl i chcialem go przesunac na prawa, prosil mnie, zeby zostawic go na tej lewej, bo sie nauczyl tam grac i dobrze sie z tym czul:)) na dodatek byl czolowym strzelcem w druzynie!
Wydaje mi sie, ze rozumiem problem Stawowego. W srodku ma pare dobrze grajacych, rozumiejacych sie Skrzynskiego i Wegrzyna, a na bokach zwinnych, ofiarnych, szybkich i dobrze radzacych sobie z przodu Radwanskiego i Bastera. Wawrzyczek raczej nie bylby tak ofensywnie nastawionym lewym jak Baster (i byc moze nie ma jego "zdrowia"), a z kolei rozbijac pare Skrzynski - Wegrzyn byloby zupelnym nieporozumieniem i mogloby ponadto zepsuc uklad z druzyna, bo zawodnicy najlepiej wiedza komu z kim sie dobrze gra.
I dla prawdziwie rozumianego dobra zespolu, dla Wawrzyczka w tym ukladzie nie ma miejsca! mimo, iz jest to na pewno solidny, doswiadczony, ligowy zawodnik. Jest to cholernie przykra sytuacja i naprawde wspolczuje Stawowemu (za "moich czasow" juniorowi Cracovii) dealowania z ta sytuacja. Z pewnoscia ambicje Wawrzyczka sa wyzsze niz siedzenie na lawce (i nie ma sie czemu dziwic), a z drugiej strony powinno sie go trzymac bo jest dobrym zawodnikiem i szkoda go stracic. Nie wiem, moze moglby np. zastepowac Barana, ktory lapie zdecydowanie za duzo zoltych kartek? Takie ustawienia (jego w roli defensywnego pomocnika) powinno sie probowac w sparingach. W kazdym razie, ja bym sie staral Wawrzyczka zatrzymac, ale trzeba tez zrozumiec, ze chlopak ma swoje ambicje i chce grac, a nie siedziec na lawce czy narazac zdrowie na IV-ligowych boiskach.
Aleks akapity! Pliiiiiiizzzzz
Oddanie Wawrzyczka byłoby wielkim błędem.
[b]Wszystkiego Najlepszego Witek z okazji urodzin :)[/b]
Witek zostaje w CRACOVII pewna informacja!!!
Z okazji URODZIN WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!Graj u nas jak najdłużej i jak najlepiej!!!
L.D.Z. niby skąd wiesz, że zostaje??
Wypowiedz Stawowego z Dziennika: "Jak oceniam grę Witolda Wawrzyczka? Pozytywnie. Czy zgadzam się na odejście tego piłkarza z Cracovii? To nie zależy tylko ode mnie. Nie wiem jakie intencja ma sam zawodnik."
BTW. Dzisiaj ma urodziny....
Witek myślę że zostanie bo Kazek jest coraż słabszy(mimo ogromnego szacunku- to powoli widać)
L.D.Z. założymy sie? :>
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)