Prawda jest jedna.TEGO MECZU nie można przegrać.Myślę że mecz ten pokaże to co głośno jest mówione, że mamy drużynę dojrzała świadomą celów i swoich umiejętnośći,że tylko [niekumaći tacy jak Ja] nieodpowiedzialnie podważają jedyną sluszną drogę WODZA.To co zatraciła teraz drużyna to umiejętność gry z drużynami z jakąkolwiek mślą taktyczną np.Zabrze [warto posłuchać wypowiedzi po meczu],koleżanka za Błoń,FC GKS K. [PIOTREK B. czapki z głów za uratowany mecz,ocena 10 za instynkt pola karnego] .Obrona Częstochowy w 2-ej połowie w Wodzisławiu.Myślę że tyle wystarczy, jest 4 miejsce i wszystko jest HEPPY.Robinksc nie mówimy o'' cudach'' ''darze z niebios'' ''Boskiej Opatrznośći'' ''Duchu Św. JANA PAWŁA II'' to był cud, i niech tak pozostanie.
CRACOVIA to my wszyscy, a nie TY.
-
-
Trener Stawowy , Treningi , Sparingi, Forma i Taktyka drużyny (temat zbiorczy)
Ja sie zawsze pytam kto z krytykow Stawowego i Jego koncepcji uczeszcza na treningi...:> To, ze ogladajac mecz czasami kibic nie rozumie, o co Stawowi chodzi, nie oznacza, ze Staw nie ma idei prowadzenia druzyny. A obejrzenie treningu moze duzo wyjasnic jesli chodzi o koncept Stawa.
Przykladowo przez bardzo dlugi czas na forum funkcjonowalo (funkcjonuje?) lobby pro-wawrzyczkowe vel pro-wisniewskie, ale niewielu z tak zachwalajacych tych dwoch zawodnikow na forum widzialo ich choc raz na treningu. Ja rowniez nie jestem na kazdym treningu i nie jestem w stanie powiedziec na przyklad w jakiej obnecnie formie jest Wisnia. Ale wierze Stawowi - nie dlatego, ze ma ladny dres, tylko dlatego ze zna sie na swojej robocie i ma pod kopula poukladane, o czym przekonalem sie przez ostatnie trzy lata.
Wawrzyczek wystapil ostatnio w meczu z Katowicami i popelnil dwa katastrofalne bledy, ktore z trudem naprawiac za niego musial Cabaj. Ktos napisal, ze w gruncie rzeczy Gitara zagral dobry mecz z Katowicami. Ciekawe co by bylo, gdyby Katowice po jednym z jego kiksow strzelily na 0:1; czy wtedy tez bylby to dobry mecz Witka? Ponadto bramka w arcywaznym meczu z Amica, ktora strzelil nam junior tez obciaza konto Witka - dal sie chlop nastolatkowi ograc jak trampkarz. Jesli to wlasnie sa te "dobre rady", ktorych Staw nie slucha, to ja sie mu szczerze mowiac nie dziwie.
Jedzmy dalej: Cabaj. Kto z Wam w trzeciej lidze wierzyl, ze Marcin za trzy lata bedzie reprezentantem Polski? (pozdro Karvin ;-)) Zapewne niewielu by sie takich znalazlo i ja tez do niech nie nalezalem. Podobnie sprawa miala sie ze Skrzynia, co do ktorego jeszcze w trzeciej lidze udzielalismy rad Stawowemu: "Skrzynski na defensywnego pomocnika, Skrzynski do pomocy". I co sie stalo? Stawowy, uparty osiol, nie posluchal. Zostawil Lukasza na srodku obrony i mamy teraz jednego z najlepszych stoperow w tym kraju (Janas, skoncz z tym kaleka Glowackim - Skrzynia do kadry! :-)).
A co do "cudow"; wole te nasze "dary Niebios", niz "dary" Kolegium Sedziowskiego :>
nie wiem kto doradza Filipiakowi w sprawach trenera.
Cena za zawodnikow wzrosla. Czyli zysk.
Czwarte miejsce w tabeli. W tabeli wiosny ktos pisze trzecie.
Skad w Polsce znalesc trenera lepszego od Stawowego.
Patrzmy na mlodych. Michniewicz , Wdowczyk , Kubicki.
Lepsi od Stawowego?
Ze starszych tylko Kasperczak. Inni to bedzie
lizanie dupy prezesowi. W Groclinie tak jest. Prezes w trakcie meczu dzwoni bna lawke i kaze
przestawiac graczy na boisku.
Panie profesorz daj Stawowemu sie rozwijac.
Jeszcze nie jeden sukces osiagnie z Cracovia.
Wiem ze dopiero jesteśmy beniaminkiem w I lidze, ale apetyt rośnie z miarem jedzenia i nie można patrzec w przesłosc tylko isc do przodu i starac stac sie zespołem profesionalnym w kazdym calu czego nam jeszcze brakuje, wiem ze trener zrobił dla nas duzo za co jestem mu wdzięczny, wiem ze powtarzam sie ale...wiem również to ze nasz kochany selekcjoner na dłuzsza mete sie nie nadaje jak i jego koncepcje niesprawdzają poporstu pisze to bo mam dosć tego skandowania jego imienia i naziwska jak i jego prognozy na jutro w kóra nie wierze chodz chciałbym sie mylic. Czemu nie mozemy pomału poszukac kogos innego na jego miejsce? kawał dobrej roboty zrobił i dziekujemy - dowidzenia. "Obciąc wasy" jak to nie poskutkuje to co innego ! C.D.N ludzie obudzcie się !
Brak mi słów, trzeba było, żeby Wisła Płock strzeliła nam bramkę, to Staw w 77 min. zmienia Gizę na Citkę i ten ma pewnie w 13 minut pomóc drużynie wyrównać...
Po wspaniałej grze naszych "Asów" przegrywamy tylko (0:3) ...
Niestety pozostaje potwierdzić mi wcześniejszy wpis.3 bramki stracone w tak krótkim czasie to żenada.ZAMIAST KLAP NA OCZACH -wiecej zmian na lepsze.
no jeszcze tylko z dwie drobne korekty składu i w przyszłym sezonie będziemy wymiatać wszystkich na bojskach noaszej wspaniałej ekstraklasy.
ps.
a oto słowa pana S. w jutrzejszych gazetach:
"...Cracovia była przeważająca drużyna, niestety przegraliśmy po indywidualnych błędach.
Kto wie jak by się potoczyły losy tego meczu gdyby sędzia uznał bramkę Węgrzyna..."
Dac sobie strzelic w ostatnim kwadransie az trzy bramki... I to w tak waznym meczu. Oj, panie trenerze... :(
SKIBA nie pij ''tego'',obraz CI się rozmywa.Co do reszty faktycznie tak będzie.
I graliśmy w "najmocniejszym składzie", ze wspaniałą linią obrony "dowodzoną" przez emeryta Węgrzyna, dobrze, że Wawrzyczek nie grał to nie będzie można na niego zwalić winy za 3 stracone bramki...
hmmm widze że nie wszystcy na tym forum potrafią "czytać między wierszami" ale moze się myle :D
SSSORY SKIBA- pomeczowe nerwy-przypomniałem sobie niektóre wpisy przed meczem.
W następnym meczu nie zagrają za kartki Skrzynia i Nowak, zagra prawdopodobnie Wawrzyczek, a za Nowaka pewnie Moskała jak zdąży wyleczyć kontuzje...
Można by jeszcze posadzić na ławie Gizę i Przytyłę, a wyjściowym składzie wystawić razem Drumlaka i Citkę. Innych ruchów za bardzo nie ma "kim" zrobić, przecież mamy tylko 22 "równych zawodników"... chyba, że Cabaja zamienimy na Olsze... :)
Depesz dopiepszyłeś się do Wawrzyczka i wymieniasz jego błędy ale tyle co robi błędów Baster Radwan czy ostatnio Kazio to się w pale nie mieści nie wspomne o Przytule bo to wogóle osłabienie drużyny.Ludzie przecież nasza drużyna umie tylko grzć jedną taktyką jesteśmy już rozszyfrowani gramy ładnie ale do pola karnego bo nikt naszych nie atakuje kiedy zaczynają grać ostro i krótko to nasi się gubią i to jest cała nasza gra a że nasza liga jest kiepska dlatego jesteśmy tak wysoko.Jeżeli chcemy a napewno chcemy grać o wyższe cele CZAS NA ZMIANY!!!
Pan Wojtek ma sezon ochronny tylko do ostatniego meczu w sezonie. Potem żegna się z drużyną w przypadku zajęcia 5-6 miejsca. Powtarzam: upartość to nie cnota sama w sobie!!! Polubiłem tego faceta... Szkoda.
Nawet w liga+ nazwali Stawowego zarozumiałym buchonem który niema pomysłu na gre i to jest przykre ale i po części prawdziwe!!!Jedyną gwiazdą Cracovii jest jej trener to słowa jednego z redaktorów!!!
tak...rozwalajmy zespół na forum.Krytykujmy go,zgadzajmy się z Zarzecznym że WS to bufon,że Cabaj zawala i do reprezentacji się nie nadaje,że Baster Radwański Węgrzyn Citko to dno itd.
Na pewno pomożemy tym drużynie, że przed ostatnimi ważnymi spotkaniami chcemy niektórych wywalić,zatrudnić innych,pozmieniać wszystko.Chłopaki dzięki temu się sprężą i zrobią puchary.
TERAZ POTRZEBNA JEST JEDNOŚĆ -TRENERA,DRUŻYNY,KIBICÓW !!!
Musimy zmobilizować znajomych,żeby stadion się w całości zapełnił w meczu z Pogonią.Musimy tym razem zapomnieć o pewnej drużynie i śpiewać np".Kto nieskacze ten za śledziem"Doping musi być najlepszy z dotychczasowych-bo chłopaki mają ciężkie dni.Poczytajcie wypowiedzi zawodników po meczu z Płockiem-oni są podłamani.Pogoń jest trudnym przeciwnikiem,zawsze z nimi było ciężko i teraz też będzie prze.....bane.My musimy naszym chłopakom pomóż.Na żale,krytyke przyjdzie czas po tych dwóch meczach.
Mam propozycje-do końca rozgrywek niech zamilknie krytyka tej ekipy.Niech zamilkną malkontenci itp.
Powtarzam-WSZYSCY WALCZYMY O PUCHARY !!!
Podoba się Wam (malkontentom) to czy nie, Staw WYPEŁNI SWÓJ KONTRAKT (tj do końca sezonu 2005/06) i na szczęście Wy macie tu gówno do gadania. Przyszły sezon ma być sezonem prawdy i dopiero po jego zakończeniu będziemy mogli (a raczej nie my tylko Profesor) Wojtka rozliczać i oceniać. O Kasperczaku zapomnijcie, jak czytam podobne spekulacje to śmiech pusty mnie ogarnia...
L.D.Z. Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nawet w liga+ nazwali Stawowego zarozumiałym
> buchonem który niema pomysłu na gre i to jest
> przykre ale i po części prawdziwe!!!Jedyną gwiazdą
> Cracovii jest jej trener to słowa jednego z
> redaktorów!!!
to jakiś pismak powiedział a my uznamy to za prawdę;) To może
słowa Krokodyla z GW też za pewnik będziemy brali?
Mourinio też jest przez setki pismaków od bufona wyzywany i co z tego:)
Stawowy musi zostac.Gdyby nie on to gralibysmy teraz z Zabierzowem lub innymi mało znanymi klubami ja cenie trenera za to co zrobił.Za rok tez mozemy zagrac w uefa dobrze jest.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)