... któryś jest w Niebie, Święć się imię Twoje. Przyjdź Królestwo Twoje, Bądź Wola Twoja, jako w Niebie tak i na Ziemii, Chleba naszego, powszedniego daj nam dzisiaj i odpuść nam nasze winy jako i my odpuszczamy naszym winowacjom. I nie wódź nas na pokuszenie, ale zbaw nas ode złego.
Niech wszyscy pomodlą się dzisiaj za wygraną Cracovii w Derbach Krakowa! Niech Bóg i Nasz Największy Kibic - Jan Paweł II - usłyszą nas w Niebie i wezmą Cracovię pod swoją Opiekę!
-
-
Ojcze nasz....
Myślę, że jak zrobimy to wspólnie, to szanse na wysłuchanie są większe.
Proponuję 22'30
ludzie...
Nawet mi sie nie chce zamykac tego...
ALE JAJA
Freencvaros przeczytaj moze a potem cos pisz ...
Ja sie też juz dzis modliłem za zwyciestwo ! (A ja sie juz danow nie modliłem)
Bo ty odrazu tylko to odniosłes do pojednania.
Modlić sie ludziom zabraniasz ??
Prziecież derby trzeba wygrać !!! Wszedzie sie szuka pomocy.
właśnie ludzie bez jaj, już byście wylajtowali każdy się ciśnieniuje na myśl jutrzejszych derbów z obu stron, Ferencvaros ma racje troche dystansu
Ja nawet slow nie znam, ale i tak jestem pelny wiary i nadzieji.
ha, i tu szydera z mędrkowaniem po raz kolejny jest nie na miejscu
pisałem te przypowieść juz pewnie z rok temu (albo i dawniej):
na derbach w 95 stało przede mną dwóch kibiców: mocno umięsnieni, na głowach wygoleni, na twarzach ślady licznych bojów, flejersy i te sprawy
90 minuta, wygrywamy 1:0, napiecie taaaaaakkie ze wszyscy ledwie zipią
kibice ci składają dłonie do modlitwy a jeden intonuje:
"Jezusie Nazareński, daj wygrać!"
Tak było, potwierdzam.
Minimum tolerancji......
Skoro ktos wierzy że modlitwa pomoże wygrać to niech się modli.
Inna sprawa czy wypada się modlić o wygranie meczu.
Ale to jest kwestia sumienia każdego kto chce się modlić.
Ja chyba do meczu nie wytrzymam i zaraz pojadę na stadion.
CRACOVIA PANY!!!!!
jak przegramy to sie nic nie stanie ; ) gorzej jak oni przegrają
Czy wypada sie modlic o wynik meczu??
Czy wypada robic to za posrednictwem internetu??
Czy wypada angazowac w to pamiec Ojca Św.??
Na drugie i trzecie pytanie odpowiedz jest chyba oczywista- NIE!!!
poradzimy sobie bez pomocy "góry" ;)
nie psujcie Papiezowi zabawy z ogladania meczu jakimis obowiazkami ;)
Ferenc - daj na luz
Czy zawsze robisz to co wypada??
Akurat tu poprę Ferenca. Nie o użycie Internetu chodzi. Natomiast modlitwa to poważna sprawa. Modlimy się o zdrowie dla ciężko chorych, o powodzenie w najważniejszych sprawach życiowych - choćby takich, jak zdanie matury. Kiedyś modliliśmy się o odzyskanie niepodległości. O zwycięstwo w derbach? No pewnie, że chcę, ale modlić się? Nie wypada.
Pomysłodawco, nie obraź się...
Modlitwa jest indywidualną rozmową z Bogiem. Każdy, w swoim "monologu" do Boga, wyraża swe troski, podziękowania, prośby..
Nie na miejscu jest cytowanie modlitwy na Forum, nie na miejscu jest ten post za wygraną naszej Drużyny..
Każdy w coś wierzy.. Ale piłka, to piłka..
I mimo, że ja pragnę, by te Derby były nasze (a czy sie modlę, czy nie, to moja sprawa) - modlitwy cytować się nie powinno..
Przeciez zdanie Matury to pikuś w porównaniu z wygraniem derbów :))
O takie błahostki sie modlicie ?? :)
do mnie dzis kumpela powiedziala: "wez mi zalicz kolokwium a ja ci derby wygram" :)
wiec chyba nie jest tak jednak do konca z tym co mowisz Robin
No ty byś jej kolokwium zaliczył (albo ja w jak by było trzeba) ale jak ona wygrałby nam derby ?? :)
Robin, to proste! Była kiedys taka reklama, panienka na trybunach, bramkarz w nią zapatzrony i piłka w siatce :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)