Kto mi powie dlaczego Cracovia mająca 100 lat tradycji twardo nie stoji za graniem w swych klubowych biało-czerwonych barwach.Od kogo to jest zależne?,bo nikt chyba nie powie ,że przeczuwając przegraną spełnia słowa Osieckiej-do łezki łezka ąż będę niebieska....
-
-
Dlaczego na niebiesko
W lidze hiszpańskiej wielokrotnie widuje się taki zestaw:
- jedna drużyna całkiem na biało,
- druga w koszulkach w biało czerone pasy + czarne spodenki i getry
I tak właśnie mogło być wczoraj. Jak w cywilizowanym świecie.
W PZPN istnieją jeszcze faceci pokroju pana sędziego Roberta Małka,
którym się wydaje że mogą wszystko. Tradycje mają w nosie.
Mam nadzieję że do czasu.
Sędziego Małka podsumowano sprawiedliwie w sąsiednim wątku a co do strojów to można jeszcze dodać że trochę to głupio wygląda-flagi ,szaliki biało-czerwone a drużyna na niebiesko.
ciekawe co będzie na derbach :/
całe szczęście żę derby u nas, więc gramy na biało-czerwono. Ciekawi mnie tylko że sedzia jak były derby kazał naszym grać w rezerwowcyh strojach, to w jakich strojach zagra u nas Wisła? Z tego co wiem ich rezerwowe stroje też są biało czerwone tylko z przewagą czerwieni (spodenki są też czerwone).
ponoc maja tez blekitne komplety.
no niech oni grają na biało z tymi czerwonymi a my Pasy i na czarne spodenki i getry !
Może trzeba zrobić rezerwowe flagi w kolorze błękitnym na wyjazdy ;)
mnie najbardziej wk,rwia jak widze tych pajaców z drugiej strony błoń w błekitnych
takich samych jak nasze (jak historyczne stroje Cracovii sprzed fuzji z Biało-Czerwonymi)
skąd te k.rwy wzieły sobie ten błękitny to ja nie wiem
chyba pomieszali swój granat z kolorem gwiadki:/
EPT - dawno nie widzialem lekko prowadzacaej sie sasiadki zza blon w niebieskich strojach ... Co do strojow to nie ma chuja - gramy w pasy na derbach, a oni moga nawet w workach na ziemniaki
Stroje w ktorych gramy zalezą od sędziow prowadzacych mecz, jezeli oni zdecydują tak jak to bylo na derbach ze im sie beda mieszac przy ew. spalonych to kazą zmienic stroje. Np. Legia tez ma biale koszulki tak jak Groclin ale wtedy arbitrzy sie zgodzili zeby Cracovia grala w "Pasiakach". No chyba ze nasi wogole nie wzieli bialo-czerwonych strojow no to wtedy to juz ich blad.
ale przecież Groclin ma też zielone stroje...czy k.urwa nie ubrali sobie ich, przecież przeważnie w nich grają w lidze. Na jesień jak byli u nas grali w nich, my w pasach i było ok...
tak jest EPT - Wisła niech gra na granatowo... mundurowy odcień!
bill - dlatego ze domowe stroje Groclinu sa bile i w nich przewaznie grają u siebie.
Nie pamiętam z kim wtedy graliśmy, ale było to w ostanim dla nas sezonie trzeciej ligi. Jako gospodarze zostaliśmy zmuszeni, by to goście wystąpili w swoich barwach..
Więc już nie wiem, jak to jest..
Czy są jakieś jednoznaczne wytyczne PZPN?
anafly to chyba było dlatego że goście nie mieli innych strojów które odpowiadałby sędziemu.
I chyba poszliśmy na ustępstwo.
Wtedy jeszcze nie bylo przepisow mowiacych o tym,ze gospodarze maja prawo wybrac sobie kolor kostiumow. Potem to zmienili, bo jak Odra(albo Ruch?) grala z Widzewem to przywiozla jeden komplet strojow i musiala ubrac odblaski. Tak mi cos swita.
szybkilopez - właśnie były juz wtedy, dlatego większość z nas na stadionie sie dziwiła..
Ale jak mówi Robinksc - być może dlatego tak się stało.
szybkilopez Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wtedy jeszcze nie bylo przepisow mowiacych o
> tym,ze gospodarze maja prawo wybrac sobie kolor
> kostiumow. Potem to zmienili, bo jak Odra(albo
> Ruch?) grala z Widzewem to przywiozla jeden
> komplet strojow i musiala ubrac odblaski. Tak mi
> cos swita.
Sytuacja, o ktorej piszesz miala miejsce w meczu z udzialem Lecha Poznan. Dokladnie roku temu, 3. maja 2004 roku pilkarze z Wodzislawia biegali po Bulgarskiej w odblaskowych kamizelkach "drogowcow".
Tak ? No to sorry w takim razie :) Moj blad:) Ale mowilem ze nie jestem pewny.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)