Ja mam taką propozycje, a właściwie to tylko pytanie. Co myślicie o utworzeniu takiego sektora.
Wyobrażam to sobie jako sektor, gdzie będą przychodzić, ci kibice, którzy chcą oglądać mecz bez bluzgów (przynajmniej w najbliższym otoczeniu) i bez towarzystwa osób będących pod wpływem. Gdzie będzie tylko pozytywny doping. Od jesieni mają być karnety rodzinne i tam widzę lokowanie tych rodzin. Do tego oczywiście osoby które będą spełniać powyższe warunki. Trzeba oczywiście to ogłosić przed sprzedaża karnetów, aby na owe miejsca kupowały je osoby zainteresowane takim właśnie oglądaniem meczu i takim towarzystwem. Każdy będzie wiedział jaki to będzie sektor i decyduje się tam przebywać na pewnych zasadach, albo wybiera sobie inne miejsca. To podstawowa i dobrowolna selekcja do tego sektora. Aby nie szatkować oczywiście dodatkowo stadionu, to miejsce dla niego wyobrażam sobie na jednej połowie sektora B. Chyba na tej połowie od strony ul. Kałuży. Sektor ten jest wyraźnie oddzielony od reszty, nie trzeba zatem specjalnych nakładów. Obok są stanowiska reporterskie, co może wpłynąć na pozytywny wizerunek klubu. Kibice gości nie będą też słuchać bluzgów od tej strony.
Nie piszę tu o innych korzyściach, bo jest tego sporo, a propozycja jest bardzo wstępna. Chciałbym tylko sprawdzić, czy byłoby zainteresowanie i czy warto składać klubowi taką propozycję. Jeżeli więc są osoby widzące się w tym sektorze, to niech napiszą. Jeżeli ktoś widzi jakieś poważne przeszkody, to oczywiście niech też napisze.
Poważny dość problem to osoby związane z tym miejscem, a którym taki sektor może nie odpowiadać. Niestety nie ma miejsca na stadionie, do którego jacyś kibice nie są przywiązani. W tym przypadku może to oznaczać przeście na drugą stronę spokerki.
-
-
SEKTOR SUPER PIKNIK ?
Jesli mialoby to byc na polowie B to tylko na tej od strony Kaluzy...
Miejsce jest do przemyślenia. Wpierw trzeba się jednak zastanowić, czy jest sens takiego przedsięwzięcia.
Dodam jeszcze tylko, że jest wiele osób, które nie przychodzą na mecze w obawie przed chamstwem i ordynarnymi okrzykami. Są też tacy którzy idą sami, ale nie zabierają z powyższych powodów dziewczyn, żon, czy dzieci. To miałaby być taka strefa pewnego spokoju, gdzie można te osoby spokojnie zaprowadzić.
Pomysl dobry tylko nie wiem czy nie lepiej na C !!! Z takich przyczyn wlasnie jak wyzej wymienione moja zona nawet nie chce slyszec o wzieciu na mecz mojej corki ktora ma 6 lat swoj szalik i koszulke i bardzo by chciala isc ze mna! Zobaczymy po derbach! Zona wybiera sie ze mna i oceni jak to powiedziala, czy mala bedzie mogla ze mna chodzic na mecze! Mam juz prawie rocznego syna i chcialbym abysmy w przyszlosci mogli chodzic w czworke a mysle ze taki sektor wlasnie bylby do tego odpowiedni!
Chyba jednak Mentny przesadzasz osoba postronna czytając ten wątek mogłaby sobie pomyślec ze na naszych trybunach niewiadomo jakie dantejskie sceny się dzieją przecież możecie usiąsc na dowolnym sektorze siedząc spokojnie nic wam sie złego nie stanie (awantury na stadionie nawet u nas zdarzają sie RAZ NA KILKA LAT) a to ze da sie słyszec wulgaryzmy to nic nadzwyczajnego w autobusie w pracy czy nawet w szkole tez leca bluzgi chcąc nie chcąc i tak swojego syna przed tym nie uchronisz. Jak chcesz w spokoju obejrzedc mecz to naprawde lepiej byłoby zostac w domu przed telewizorem i pisze to bez złośliwości. Chociaż patrzac z innej strony gdyby wszyscy którym nie chce sie prowadzic dopingu a muszą juz byc na stadionie usiedli, w jednym miejscu to tego dopingu by przynajmniej nie dezorganizowali. Jeszcze co do proponowanej lokalizacji gdyvby trak gościa przyszło do głowy rozmontowanie bramy i wjazd na nesze sektory to czy postawiliście sie i co zrobilibyście z żonami i dziecmi na c sytuacja podobna
Mentny - wybacz, ale jednak przesada. ;>
Po pierwsze, to co ja mam wybaczać. Prosiłem o opinie o pomyśle i jeżeli ktoś uważa go za niepotrzebny, to przecież się nie obrażę na niego :)
Na meczu z Lechem był pełen luzik, ale nie zawsze tak bywało.
Idea jest bardzo prosta. Wyznaczamy miejsce gdzie przychodzą ludzie nastawieni na taką formę kibicowania. Przyjmujemy sobie odpowiednie normy (nie bluzgamy, nie przeklinamy, nie przychodzimy nietrzeźwi itp.) zachowań w tym sektorze. Inni wybierają sobie inne miejsca i jedni drugim nie przeszkadzają. Kupujemy karnet do tego sektora, wiedząc jak ma tam być, albo kupujemy karnet na inne miejsca. To wszystko.
Sektor C jest bardzo fajny, ale nie wyobrażam sobie aby wypraszać jakieś osoby z niego. Ludzie są do niego zbyt mocno przywiązani. To nie może się odbyć kosztem innych kibiców, bo wtedy to nie ma sensu. Nie chodzi mi też o to, żeby tam siedziały osoby, które nie chcą brać udziału w dopingu. Wręcz przeciwnie, z głośnym dopingiem, ale tylko qlturnym. Nie obawiałbym się też specjalnie o bezpieczeństwo owego sektora. Atakowanie pikników na naszym stadionie zdażyło się chyba tylko raz i mam nadzieję, że się nie powtórzy...
KAZZ. rozumiem, ze nie masz zony i dzieci
jak ktoś tknie dzieciaka to zareczam ci, KAZDY OJCIEC NIE BĘDZIE PATRZYŁ NA KUBATURĘ NAPASTNIKA
ZAP... GO GOŁYMI RĘKOMA
dobrowolny sektor familijny moze spokojnie powstać. potrzeba tylko wsparcia medialnego klubu (jednak gazety i TV to jeszcze ciut wiecej niz internet)
Ale to będzie oznaczać, że tam będzie spokój i idylla, a na reszcie może być Mordor
Taki sektor był na Lechu na obecnym B6 [ pod dachem, tuż przy A ]. Bylil udzie z dzieciakami, np. trzy krzesełka ode mnie siedział tata z brzdącem, który to brzdąc na oko miał jakieś 8-10 lat, na szyi szalik i reakcje starego kibcia [ może poza soczystymi słowami, ale gesty były bardzo wymowne ;) ]. W innych rzędach rodzinki z dzieciakami. No i ja z moją narzeczoną :) . Prócz tego sporo dziadków. Dzięki temu dopingt niemrawy, ale za to moja narzeczona: 1. złapała pasiastego bakcyla; 2. domagała się i dostała swój karnet; 3. wszystkim swoim znajomym na pytanie, czy nie boi się chodzić na mecze, odpowiada, że nie, bo czuje się bezpiecznie; 4. idzie ze mną na derby, a jeszcze pół roku temu nie chciała nawet słyszeć, żebym ja na derby poszedł.
Oczywiście jestem "ZA" !!!
od razu można założyć, ze sektor familijny powinien być pod dachem, dzieciaki lubią łapac przeziębienia a wtedy zony przestają lubić nasze hobby....
no to wyszło, ze B6 :)
No ja miałem nadzieję, że to będzie A1... na razie nie jest... ale oczywiście popieram i podtrzymuję lokalizację (A1)
Maniex Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> od razu można założyć, ze sektor familijny
> powinien być pod dachem, dzieciaki lubią łapac
> przeziębienia a wtedy zony przestają lubić nasze
> hobby....
>
> no to wyszło, ze B6
>
> DZIECI I RYBY GŁOSU NIE MAJĄ
Maniex, ja do Ciebie po raz ostatni apeluję - dopóki nie skończysz 14 lat nie wolno Ci mówić nic nt. sektora rodzinnego zwłaszcza, ze masz miejscówke na B7!!!
:))
B6 to dobry pomysł.
Ale należałoby w takim układzie od nowego sezonu rozpocząc sprzedaż karnetów od zera a nie na zasadzie pierwszeństwa dla już posiadających.
pmx7, twoja nowsza, lepsza wersja liczy sie juz jako prawie hools, na sektor rodzinny nie za bardzo sie nadaje ;-)
PS odbierz maile
Moim zdaniem Mentny wpadł na dobry pomysł. Może gdyby pomysł się sprawdził, to można będzie ten sektor powiększyć. Tylko czy to możliwe?
pomysł świetny, ale tylko jako sektor na karnety rodzinne. Jak nie będę musiał, to z A1 się nie ruszę. I sądzę, że inni {jak np, wypowiadający się powyżej}. Wkońcu jest to sektor w gruncie rzeczy b, spokojny i antydopingowy.
hehe Maniex chodziło mi raczej o sytuacje że tatuś idzie walczyc a syn i żonka spokojnie się przyglądają
Napewno bedzie pierszenstwo przy kupnie karnetów dla tych którzy juz je maja. Inaczej sobie tego nie wyobrażam.
Rodzinny jak cos to na C.
Ale wydaje mi się że nie bedzie wogóle takiego sektora bo kazdy z dziecmi ma prawo wykupic sobie karnety gdzie mu sie podoba a nie gdzie mu powiedza ze jest rodzinny.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)