To jasne, że Świstak musi wrócić! Nie byłem w młynie, ale jeśli było tak jak mówicie to kto wogóle tych gości na gniazdo wpuszcza. Przecież to wstyd i żenada. Poza tym oni kompletnie nie znają piosenek o Cracovii! Wiem, że nasz repertuar jest ubogi, ale mimo wszystko jak jest Świstak to jest co śpiewać i doping układa się tak jak powinien. Pytam więc czemu Świstak siedział na C, a nie był na D? Tak po prawdzie to nawet na zazwyczaj leniwym sektorze C rozkręcił on dziś całkiem niezły doping...
-
-
A jednak - dało się...!
Nikt ich nie wpuszcza - sami wchodza.i to zeby jeszcze wsszed 1 albo 2 - ale nie, ich tam jest 10 i kazy chce co innego spiewac.
co to za pijane w trzy dupy łosie na gnieżdzie? ŚWISTAK WRÓC!!!!!1 bo bez Ciebie wisła nas zmiazdzy za 2 tygodnie!!!!
zero synchronizacji, porobiło się parę "młynów" - schizma?
na derbach tak być nie może - trzeba jasno ustalić, kto nadaje ton. D w dzisiejszej formie raczej sie nie nadaje (sorki, ale tak czuję), a na Wiśle będzie jeszcze bardziej przerzedzony. dlatego może i dobrze, że Świstak poszedł na C...
-=KsC_Qr2nOw=-
"łosie na gnieżdzie? "
Wypraszam sobie używania mojej ksywy do określania tych osobników:D To z pewnością nie ja byłem:)
Na następny sezon kupię 3-karnety i trzeba na na stadion przyprowadzać normalnych bo podrugiej stronie błoń jest bardziej kulturalny doping ,a więc roboty jest dużo przed nami normalnymi
wole sluchac 10 razy Wisla to stara ... niz 40 razy lokomotywe. :/
JacePasiak po drugiej stronie błoń bardziej kulturalni......??:) do dziś pamiętam w kółko na derbach piosenke ,, ...barak cyklon b..." i czy oni az tak bardzo kulturalni??:> a jak ci sie tak bardzo tam podoba to nikt cie tu na siłę nie trzyma....
Słyszsałem doping na Pogoni
narzekalismy na doping w tamtej rundzie i napoczatku tej a w porownaniu z tym co sie dzieje teraz to było wtedy super zajebiscie
no ja CIe rozumiem ze słyszałes....;-) tylko co tam robiłeś??:>
kkk_84 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> wole sluchac 10 razy Wisla to stara ... niz 40
> razy lokomotywe. :/
>
>
no nie przesadzajmy
ale lokomotywa za czesto odchodzi
bo małolaty nie znaja tekstów a w lokomotywie takowego brak
kurde trzeba cos z tym zrobic bo nie mozna w kólko 4 piesni zapodawac w tym "wisla to stara"
proponuje na derby: :)
Wisła to miasta hańba
Wisła to jest nasz wróg
wisły nie szanujemy
bo to ubecki klub
Komuchom się zaprzedali
skalali barwy swe
historii nie da się zmienić
gwiazda czerwoną jest...
(melodia znana: "cos tam" to jest potega "cos tam najlepsze" jest)
Dopuki nie będzie tego zasranego megafonu to doping będzie nadal lipny czy tak tródno zmontować ten megafon????? a co do tych dziś na gnieździe to bez komentarza
trzeba bedzie gniazdo wyciąć wpizdu i będzie spokój
-=KsC_Qr2nOw=- Napisał(a):
> JacePasiak po drugiej stronie błoń bardziej
> kulturalni......?? do dziś pamiętam w kółko na
> derbach piosenke ,, ...barak cyklon b..." i czy
> oni az tak bardzo kulturalni??:> a jak ci sie
> tak bardzo tam podoba to nikt cie tu na siłę nie
> trzyma....
Twoim kolegom chodzi chyba o to, że takie "piosenki" trzeba właśnie na derby zostawiać. Skoro temat zahaczył już o doping na Wiśle to potwierdzam, że na ostatnich meczach u siebie (z Polonią w PP i Pogonią w lidze) nie było ani jednej przyśpiewki anty na Cracovię. Wcześniej było ich też niewiele (raz, dwa razy w meczu, poza niesBawnym meczem z GKS-em oczywiscie)). Nie żebym się jakoś wywyższał, czy coś. Po prostu tak było. Pozdrawiam i proszę o nienapinanie się. Moim celem nie jest sprowokowanie,czy obrażenie kogokolwiek.
Coś takiego zdarzyło się już na Polonii, miało miejsce i teraz:
idzie - groźna akcja na naszą bramkę, a tu głośny doping stadionu
(i to naszych)
"Kolejoorz, kolejoorz!"
Ja rozumiem gościnność i przyjaźń (sam też Lecha bardzo lubię)
ale bez przesady.
Może warto przypomnieć:
głównym celem dopingu jest wsparcie NASZYCH PIŁKARZY!
bo chcemy by wygrali i ładnie grali (a co, może nie?)
i w takiej sytuacji na pewno nie jest właśviwe wyrażenie sympatii
dla Lecha.
i też z tego powodu (bo inne nie docierają)
"słynna pieśń" na meczach z Lechem, Zagłębiem nie ma sensu.
Czy zagrzewa naszych piłkarzy do boju? Nie.
Czy wyrabia dobrą opinię kibicom? Nie. A raczej naraża ich na śmieszność...
Dziś też była intonowana z 10 razy...
I chciałem zauważyć, że jak przy pierwszych 2 (3?) razach
inni siedzieli cicho,
tak od trzeciego (może czwartego) razu zaczęli krzyczeć wtedy "Cracovia!".
Ale fala wyszła nieźle.
Lokomotywy też fajnie, ale chyba było ich za dużo.
Powiem ci prawde Agnan, ze jak slucham, ogladajac przerozne mecze polskiej ligi na ITVN, to GENERALNIE caly ten doping to czysta zenada niestety. Pijackie wycia bez jakiejkolwiek melodii, urywajace sie skandowania bez sensu, totalny brak wyczucia co kiedy robic (popieram to, co piszesz). Moim zdaniem taki doping nie tylko nie pomaga pilkarzom, ale przeszkadza w grze i ogladaniu. Jest czyms w rodzaju (przeprzaszam za porownanie) sztuki dla sztuki. Odnosi sie wrazenie, ze jakies tam niby zorganizowane grupy maja "wywyc" swoj "repertuar" niezaleznie od tego jak toczy sie mecz i z kim sie gra. Chyba juz lepiej tego nie robic i pozostawic reakcje spontanicznemu zachowaniu publicznosci w mysl zasady: nie pchaj sie na afisz jak nie potrafisz.
Agnan Napisał(a):
> Coś takiego zdarzyło się już na Polonii, miało
> miejsce i teraz:
>
> idzie - groźna akcja na naszą bramkę, a tu głośny
> doping stadionu
> (i to naszych)
> "Kolejoorz, kolejoorz!"
>
> Ja rozumiem gościnność i przyjaźń (sam też Lecha
> bardzo lubię)
> ale bez przesady.
>
>
> Może warto przypomnieć:
> głównym celem dopingu jest wsparcie NASZYCH
> PIŁKARZY!
> bo chcemy by wygrali i ładnie grali (a co, może
> nie?)
>
> i w takiej sytuacji na pewno nie jest właśviwe
> wyrażenie sympatii
> dla Lecha.
A jakie to ma znaczenie jak i tak doping jest wspólny dla wszystkich i w Poznaniu było tak samo także już nie przesadzaj zwłaszcza ze wygrywaliśmy...
A tak po za tym to doping :| średni, denerwują mnie te małolaty pod gniazdem, Świstak wsumie mógłby zostać na C a na gniazdo Łysy powinien wkroczyć :) Ogolnie nie ma co narzekać bo wynik cieszy...
smiesza m nie te siksy 14 letnie :D looool czasem widze jak to wyglada to "daruj im panie"
ryje zryte a idz bleee i na dodatek to takie gowno mlode i jeszce sie pcha na D lool
nie wspomne juz o tych malolatach bo to juz dramat no ale coz czasem widze jak taki malolat albo siksa sie wydziera jescze tym glosem przed mutacja :D
ale coz nie pozostaje nic jak tylko pogratulowac checi
p.s widzialem dzis pare przezutow osobiscie znajacych ich z wczesniejszego zapalu do druzyny wisly :)
Gniazdo trzeba by przenieśc na C - dobrze tam wychodzi, bo w środku i wszyscy słyszą i widzą co sie dzieje. Może warto aby przeniosło sie tam troche osób z mocnymi gardłami?
Doping z D traci sens, po "dowcipach z lokomotywą" na meczu z Zagłębiem ludzie juz nie ufają głosom stamtąd.
Co to za dziwny obyczaj sie zrobił by pieśń stadionową Maleńczuka śpiewać jednozwrotkowo? Na jesieni nieźle to wychodziło w całości, po co to psuć?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)