Dzisiaj niepsodzianka: Zagłębie Lubin-Groclin: 1-1(0-1)
-
-
XIX kolejka - wyniki
I bardzo dobrze to dziala tylko i wylacznie na nasza korzysc:)
włączamy sie w gre o puchary.....jutro MUSIMY wygrać z Leszkiem (sorry bracia) i następny mecz w Grodzisku....zwłaszcza że dzisiaj wykartkowali Piechniaka,Kumbeva a Goliński złapał ciężką kontuzje(mięśnie poprzeczne brzucha i musiał zejść) wtedy dochodzimy Groclin na 1 punkt!!! A dzisiaj Groclin zagrał b.słabo,dzięki nieskuteczności Zagłębia wywieźli remis.....
DO BOJU CRACOVIA !!!
CRACOVIA - KLUB JANA PAWŁA II !!!
tak sobie lookałem ów meczyk i co mnie najbardziej rozweseliło?
spiewanie pzrez kibiców Zagłębia:
"Jestesmy zawsze tam gdzie nasze Zagłębie gra "
:D
hehehhe przeciez oni ostatnio z legia nie grali :)
Po jutrzejszym meczu do Groclinu zbliżymy się, mam nadzieję, na trzy punkty. Poza tym mamy ogromną szansę wyprzedzić Amicę w tabeli, gdyż gra ona z wisłą cięzki mecz, w którym zapewne będzie remis. Wyprzedzenie Amiki powinno dać nam psychologiczną przewagę, bo wronczanie mają jeszcze jeden zaległy mecz w zanadrzu. Legia również gra ciężki mecz ze świetnym na wiosnę Górnikiem Łęczna i wcale tego spotkania nie musi wygrać. Jeśli tak ułożą się wyniki sobotnich spotkań, to po zwycięstwie nad Leszkiem (musi nam wybaczyć..) znajdziemy się już w ścisłej czołówce. Dopiero później jednak zaczną się schody, gramy jeszcze z trzema zespołami, które są w tabeli przed nami, oprócz tego czeka nas ciężki mecz z płocką Wisłą, więc łatwo nie będzie. Wszystko najprawdopodobniej rozstrzygnie się w meczach z tymi zepołami. Ale trzeba powiedzieć, że szanse mamy ogromne, nawet na wicemistrza, jak mówił Bojar...
Mecz z Groclinem przypomina mi trochę ten z przed roku z Bełchatowem, oby wynik się powtórzył :)
[url]http://pilka.interia.pl/news?inf=615676[/url]
Kujawiak - ŁKS 1-0 mecz przerwany - wyczyn sędziego niecodzienny, 4 czerwienie w 20 minut
CRACOVIA prowadzi juz 1 do 0 2min Bania
wolałbym żeby dzisiaj to Lech wygrał, bo z dwojga złego (UEFA, utrzymanie) trzeba wybrać mniejsze zło. A w pucharze Intertoto Cracovia zagra napewno i ma szanse wygrać (a wtedy wchodzi do UEFA) a straszna lipa byłaby jakby Lech spadł do II ligi =/
Jednak Cracovia 2-0 Lech
LEEEEECH LEEEEECH KOLEJORZ!!
szyba ty masz laptopa ze piszesz posty ze stadionu?? :>
Na dzisiejszym meczu niestety(dla mnie) nie było mnie, brak kaski:/
wyniki się ułozyły dla nas !!
No Odra przegrała z Górnikiem Zabrze 1:2
Jednak Lech jest na przedostatnik miejscu(spadek):
[img]http://img149.echo.cx/img149/3046/tabela9nn.png[/img]
Na szczęście Lech ma jedn mecz zaległy, z Pogonią u siebie więc w przypadku wygranej jest szansa przeskoczyc Odre i Pogoń
SZYBA Ty chcesz wybierać między Cracovią a Lechem??????????
A ja jestem za tym, żeby Amica jutro oberwała. Wtedy cała kolejka będzie dla nas :D
Moim zdaniem, bardzo trafnie ujal obecna sytuacje
pasiak_ksc, ktory napisal:
-------------------------------------------------------
> ...po zwycięstwie nad Leszkiem (musi nam wybaczyć..) znajdziemy się już
> w ścisłej czołówce. Dopiero później jednak zaczną
> się schody, gramy jeszcze z trzema zespołami,
> które są w tabeli przed nami, oprócz tego czeka
> nas ciężki mecz z płocką Wisłą, więc łatwo nie
> będzie. Wszystko najprawdopodobniej rozstrzygnie
> się w meczach z tymi zepołami. Ale trzeba
> powiedzieć, że szanse mamy ogromne, nawet na
> wicemistrza, jak mówił Bojar...
I dodatkowo rzeczywiscie, jak wspomnial Kludi, narzuca sie paralela z meczem z zeszlego sezonu w Belchatowie.
Trzeba tez bedzie (w wielkim cierpieniu:)) trzymac kciuki za zwyciestwa Wisly (ktorej i tak nikt juz nie dogoni) w spotkaniach z Amica, Legia i Groclinem oraz za Gornikiem Zabrze (tu juz bez bolu:)) w meczach z tymi samymi przeciwnikami.
Ogladalem wczoraj powtorke meczu Groclinu z Zaglebiem Lubin komentowanego m.in. przez Tomasza Wieszczyckiego. Bardzo slusznie zauwazyl on, ze Groclin uwielbia grac z kontry przeciwko druzynom atakujacym calym zespolem i grajacym w tylach w linii. (A tak wlasnie graja nasi...)
Sytuacje na boisku potwierdzaly te opinie. Kilkakrotnie prostopadle pilki zagrane pomiedzy obroncow przechodzily za defensywe Lubinian i tylko nieskutecznosci zawodnikow Groclinu moze Zaglebie zawdzieczac remis. Przy naszych raczej wolnych srodkowych obroncach, ktorzy na dodatek musza sie wtedy odwrocic (a zwrotnosc tez nie jest ich silnym punktem), jest to takze duze niebezpieczenstwo.
Mecz z Groclinem jest jednak do wygrania przy zalozeniu: "na zero z tylu" - co sie Cracovii w tej rundzie zadziwiajaco swietnie udaje pomimo pewnych zaklocen w zestawieniu optymalnej linii defensywnej - i co najmniej 50-procentowym wykorzystaniu wypracowanych czystych sytuacji bramkowych. I kto wie, czy nie powinien wyjsc w podstawowym skladzie Drumlak, ze wzgledu na wyjazd Gizy z kadra (i jak sie wydaje nie tylko ze wzgledu na to;)). Oby tez Arek Baran wrocil do pelni sil. No i pewnie takze Moskala bedzie chcial sie pokazac przeciwko swoim bylym pracodawcom:)
SZYBA_KSC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A w pucharze Intertoto Cracovia zagra napewno
> i ma szanse wygrać (a wtedy wchodzi do UEFA)
A ja co do sensu tego nie jestem przekonany...
Oczywiście, UEFA byłoby miłą niespodzianką
(choć wcale sięnie obrażęjak nie zajmiemy gwarantowanego pucharem miejsca)
ale ja wcale nie jestem przekonany co do tego Intertoto.
Oczywiście, miło będzie mieć w czewrcu, lipcu
mecze "nie o pietruszkę"
ale pytanie - czy to dobrze współgra z przygotowaniem do następnego sezonu?
Jeśli sztab szkoleniowy uzna że tak - to wpsaniale, grajmy.
jeśli nie - wolę ewentualny(!) puchar UEFA odłożyć na za rok. :-)
Szczesliwie Wisla Krakow wygrala z Amica :) Czyli do przyszlego tygodnia zachowujemy 4 miejsce.
Wystarczy ze zajmiemy 4 miejsce a ktoras z wyzej notowanych druzyn(1,2,3 miejsce) zdobedzie puchar polski to 4 druzyna automatycznie gra w pucharze UEFA
Puchar dla Lecha !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)