Poruszam ten temat ponieważ uważam, że jest to sprawa dosyć istotna. Tutaj w zasadzie zwracam się z apelem do Zarządu.... Oczywiście wszelkie działania klubu w 100% popieram, obawiam się tylko pewnych nieodociągnięć z tym związanych, stąd ten wątek. Mianowicie chodzi mi o sprawę numeracji karnetów i biletów. Nie wiem czy otrzymany numer na karnecie będzie na stałe, czy na każdy pojedynczy mecz osobno. Niezależnie jak będzie powinien byc pewien porządek tzn.
1. Nie wyobrażam sobie by numerki czy to na bilet czy na karnet były przydzielane na zasadzie toto lotka. Mam nadzieje, że tak nie będzie i przyjęta zostanie zasada - kto pierwszy ten lepszy i wybiera miejsce.
2. Na stadionie jest kilkanaście miejsc z których meczu zwyczajnie nie da się oglądać. Mam tu na myśli konstrukcję słupów, które w niektórych miejscach zasłaniają nawet pół stadionu. Jestem posiadaczem karnetu i nie chciałbym przez przypadek trafić właśnie na takie miejsce gdzie słup zasłania ćwierć, pół boiska lub całą bramkę.... Tymbardziej powinien zostać spełniony warunek nr 1. Poza tym nie wiem czy te kilkanaście krzesełek na których nigdy nikt nie siedzi nie powinno się zlikwidować... Słupy są jakie są o co na pewno nie można mieć pretensji biorąc pod uwagę fakt - jak mało czasu było na dostosowanie stadionu do wymogów licencyjnych.
3. Żeby umożliwić każdemu optymalny wybór miejsca (tutaj konieczny jest warunek nr 1) powinien zostać umieszczony gdzieś w korytarzu klubowym na ścianie rzut poziomy naszego stadionu w skali 1 : 50, albo przynajmniej w skali 1 : 100. Na tym planie powinno być widoczne wszystkie słupy podtrzymujące konstrukcję dachu oraz każde pojedyncze krzesełko z numerem (tutaj optymalna jest skala 1 : 50 gdyż każde krzesełko będzie kratką 1 x 1 cm.). Przy czym plan powinien być bardzo dokładny pod względem usytuowania krzesełek i słupów. Z tym nie powinno być żadnych problemów - wystarczy kilku geodetów zatrudnić na umowę zlecenie i w Cadzie wykreślą to błyskawicznie. Takie rozwiązanie pozwoli każdemu zainteresowanemu na zapoznanie się z usytuowaniem poszczególnych miejsc na stadionie przed podjęciem decyzji o wyborze numerku krzesła.
P.S. Jeżeli moderatorzy uznacie temat za zbędny to prosze go przyblokować, ale nie kasować.
-
-
Sprawa numeracji karnetów i biletów
Vasago: oczywiście w całości popieram.
To bardzo ważna sprawa, i sądzę, że bezdyskusyjna.
Mnie martwi jeszcze inna rzecz - mianowicie, że cały ten proces otrzymywania numerku może trwać tak długo jak czekanie na wize na zachód w latach 80-tych. Wczoraj chciałem sobie wybrać już jakieś miejsce bo mam karrnet ale bez numerka lecz pod stadionem jakiś cieć stwierdził, że tylko jest to możliwe na Wielickiej a to, że podana jest w mediach informacja iż jest to możliwe także przy ul. Kałuży to tylko cytuje go: "kaczka dziennikarska".
Jeśli pare tys. ludzi zacznie tak całować klamki chcąc dostać numerek to cieńko to widzę. Tak czy inaczej okres przejściowy będzie od każdego wymagał więcej wysiłku niż dotychczasowe przyjście pod kase 15 min. przed gwizdkiem na rozpoczecie meczu.
Wg. mnie jednak warto - za 2-3 lata wszędzie na polskich stadionach będzie podobnie albo nigdzie nie dopuszczą nas do żadnych rozgrywek międzynarodowych, pucharów itp.
ja bym dodał, ze potrzebna jest pilna informacja którego dnia i o której godzinie rozpoczyna sie nadawanie numerów
aha, a pozytywnie myśląć: opracowanie przez ComArch [b]supersystemu[/b] sprzedaży biletówe numerowanych moze być jego nowym produktem, który da sie z czasem "ożenić" klubom I i II ligi, a w perspektywie PZPN-owi na Euro2012
:D :D :D
Maniex napisał-"pozytywnie myśląć: opracowanie przez ComArch supersystemu sprzedaży biletówe numerowanych moze być jego nowym produktem, który da sie z czasem "ożenić" klubom I i II ligi, a w perspektywie PZPN-owi na Euro2012"
Panie Profesorze do dzieła!!!
Od kiedy mozna isc do siedziby klubu lub na Kałuzy zeby dostac numerek krzeselka?!
Vasago-jak sobie wyobrazasz zasade totolotka??? idziesz po numerek z trzema znajomymi z ktorymi zawsze chodzisz na mecz a komputer losuje miejsca 1, 600, 250 i 1500. Wtedy juz chyba nie ogladniecie razem meczu....
meezeck nie doczytałeś - przecież Vasago pisze, że właśnie NIE wyobraża sobie zasady totolotka
No własnie kiedy można wyrobić sobie numerki :)? Pisałam już o tym w innym temacie ale ciągle nie dostałam odpowiedzi :-/
zadzwoncie sobie do klubu ale z tego co wiem to od poniedzialku
od poniedziałku na Wielickiej
mam pytanko-czy na mecz z Lechem wejde normalnie jak mam karnet na b...bo w oswiadczeniu pisze ze to wszystko ma wejsc po meczu z Lechem...tylko nie chce takiej sytuacji,ze przyjde pod stadion,a tu mi powiedza,ze nie mam numerka na karnecie i nie wejde...bardzo mi zalezy na odpowiedzi
isaac numerki daja od poniedzialku tak wiec jak juz mozesz go miec, pozatym jak sam napisales oswiadczenie dopiero obowiazuje po meczu z Lechem.
A przy okazji totka, widziałem dzisiaj na jednym taki napis:
NUMEREK - 750 000
Nigdy nie korzystałem z takich usług, ale wydaje mi się drogo...
juz widze ta numeracje :D tak jak juz ktos z kubu mi kiedys powiedzial duzo gadaja a malo robia .. w klubie panuje istny burdel nikt wczoraj nic nie wiedzial nawet nie wiedziewli za bardzo o błednych informacjach w niektórych gazetach
cd. numeracji juz to widze ze kazdy bedzie na stadionie siadal tam gdzie ma swój ' przydzial " ludzie to jest Cracovia a nie jakas japonska czy tez niemiecka firma gdzie wszystko musi byc składnie i dokladnie
moze beda chcieli jeszcze lancuchami nas przypiac do krzeselek
Numerowanie karnetów tylko na Wielickiej. Na Kałuży może w dniu meczu, ale nie ma pewności...
Ja sie na zapas nie martwie jakie krzesełko mi przydzielą po numerek pójde ale raczej nie będe sie przejmował jaki on będzie bo mówie wam ze pomysł z numerowaniem krzesełek po proostu nie przejdzie troche mnie to dziwi że większośc z was tak łatwo pogodziła sie z tym chybionym pomysłem.
ten chybiomy pomysł jest wykorzystywany w całej Europi w najwiękrzych klubach.......................to tak jak by ktoś nie wiedział
Nie wszystko co sie sprawdziło na Zachodzie musi sie sprawdzic u nas to ze przywiązanie kibica do krzesełka umożliwi jego zidentyfikowanie to moim zdaniem mydlenie oczu ale widze że na forum pomysł ma szerokie poparcie. To jest przykre bo wychodzi na to większośc z forumowiczów godzi sie na stopniowe niszczenie atmosfery meczu - i nie mam tu na myśli tylko krzesełka ale całokształt działań prof.Filipiaka . To jest forum kibiców a kibic nie powinien sie na godzic na cos takiego. Użyjcie wyobraźni przypomnijcie sobie takie mecze jak np z Koroną czy końcówka 2giej ligi taka atmosfera może już nie wrócic po zmianach prof Filipiaka Opamiętajcie sie!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)