Jak czytam wpisy że to co wymyślił prof.Filipiak to jest normalnośc to już naprawde słów mi brakuje. Pół stadionu puste, wszyscy grzecznie siedzą na swoich ponumerowanych krzesełkach, nie ma kibiców gości i niech ktos tylko sie odwarzy zaklnąc !! Czy to jest normalnośc ?? już normalniejsza atmosfera była w czasach trzecioligowych (heh urosły już chyba do miana legendarnych;))może nie było dopingu i tłumów ale nikt mi nie mówił gdzie mam siedziec albo stac.
Co ciekawe większości tu wpisujacych sie to się bardzo podoba - przecież możecie sobie kupic dekoder Canal+ na fotelu przed telewizorem bedziecie mieli o niebo "lepszą" atmosfere. Ludzie opamiętajcie sie!! Prawdziwi kibice powinni protestowac przeciwko takim rozwiązaniom.
A jeszcze niedawno wszystko szło w strone normalności ale - jak juz ktoś napisał - ludziom sie w głowach poprzewracało zarówno chuliganom jak i piknikowcom. Ja jeszcze dodam że był Metal wszystko było ok nikt nie lał swoich, nikomu nie przyszo do głowy gwizdanie na swoich kibiców kto chciał śpiewac na Wisłe ten śpiewał kto nie chciał nie śpiewał , było ok zabrakło na trybunah Metala wszystko zaczęło sie piepszyc.
-
-
Oświadczenie Zarządu MKS Cracovia SSA
KsC_Qr2nOw - karnet nie chroni przed odpowiedzialnoścą karną, dlatego napisałem że dla wielu może to być ostatni mecz w sezonie.
TY Kumaty;] o mnie się nie martw to nie będzie mój ostatni mecz;]
KAZZ, przecież Ci którzy chcą kląć i cały mecz śpiewać Wisła to stara... też mogą sobie kupić C+. Kiedyś można było chodzić po całym stadionie. No to prawda i mnie też bardzo się to podobało. No niestety czasy się zmieniły i teraz jest to niemożliwe. Trzeba niestety się z tym pogodzić. To nie klub doprowadził do konieczności numerowania miejsc, ale banda debili. Prawdziwi kibice powinni protestować-no tak po tym poznaje się prawdziwego kibica, że protestuje przeciw własnemu klubowi. Nikt nie chce, aby robić ze stadionu kółko różańcowe, ale każdy chce się czuć bezpiecznie. Wreszcie stadion nosi imię Jana Pawła II. Po każdej wulgarnej piosence media zatem będą sobie używać na klubie. Nie ma zatem inne możliwości, jak tylko się tego pozbyć. Najnormalniej w świecie, nie ma innego wyjścia.
|||KAZZ||| Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jak czytam wpisy że to co wymyślił prof.Filipiak
> to jest normalnośc to już naprawde słów mi
> brakuje. Pół stadionu puste, wszyscy grzecznie
> siedzą na swoich ponumerowanych krzesełkach, nie
> ma kibiców gości i niech ktos tylko sie odwarzy
> zaklnąc !! Czy to jest normalnośc ?? już
> normalniejsza atmosfera była w czasach
> trzecioligowych (heh urosły już chyba do miana
> legendarnych)może nie było dopingu i tłumów ale
> nikt mi nie mówił gdzie mam siedziec albo stac.
> Co ciekawe większości tu wpisujacych sie to się
> bardzo podoba - przecież możecie sobie kupic
> dekoder Canal+ na fotelu przed telewizorem
> bedziecie mieli o niebo "lepszą" atmosfere. Ludzie
> opamiętajcie sie!! Prawdziwi kibice powinni
> protestowac przeciwko takim rozwiązaniom.
> A jeszcze niedawno wszystko szło w strone
> normalności ale - jak juz ktoś napisał - ludziom
> sie w głowach poprzewracało zarówno chuliganom jak
> i piknikowcom. Ja jeszcze dodam że był Metal
> wszystko było ok nikt nie lał swoich, nikomu nie
> przyszo do głowy gwizdanie na swoich kibiców kto
> chciał śpiewac na Wisłe ten śpiewał kto nie chciał
> nie śpiewał , było ok zabrakło na trybunah Metala
> wszystko zaczęło sie piepszyc.
Kazz, czy zdarzyło Ci się być na jakimkolwiek meczu za granicą (i nie pytam o mecze naszej reprezentacji tylko ligowe)? Czy byłeś na Wyspach albo w Hiszpanii, ew. we Francji, etc.? Czy jesteś w stanie sobie wyobrazić, ze istnieje inny sposob przezywania emocji związanych z piłką niż ten, który Ty uważasz za normalny? Czy dla Ciebie jedyna alternatywą dla chamstwa i prymitywizmu, a także zwykłej głupoty pomieszanej z brakiem wychowania, jest C+ w domu?
Pytam oczywiście retorycznie więc daruj sobie odpowiedź.
Skoro sankcje są dopiero po Lechu, to jak się dresy dowiedzą, to zrobią bydło w sobotę... :( Czemu nie od razu te sankcje? Przecież można byłoby wprowadzić wszystko na Lechu, z wyjątkiem nie wpuszczania kibiców gości.
Magnat, wydaje mi sie, ze to czego sie obawiasz sa w stanie przewidzieć takze ci którzy odpowiadaja za monitoring, ochrone i respektowanie prawa. Nie tylko przewidziec ale i wyciagnąć z tego wnioski.
Po przemysleniu sprawy - kibice gości powinni być mimo wszystko wpuszczani na nasz stadion!
Jest sprawą ochrony oraz policji zapewnić im bezpieczne wejście i wyjście ze stadionu. Poza tym nie widzę powodu, dla którego nie mieliby być wpuszczeni w liczbie proporcjonalnej do liczebności naszej widowni.
Niewpuszczenie Wisły na derby to posunięcie niehonorowe po tym, jak oni wpuścili nas. Trochę głupio.
Dlaczego karać gości?
Dlaczego karać kibiców Pasów tym, że nie ma gości?
Dlaczego karać kogokolweik poza bandytami i ich poplecznikami, którzy doprowadzili do tej sytuacji?
Nie no jak czytam ze ktos chce juz sankcje na Lecha bo sie boi no brak mi slow jak sie boisz to siedz w domu bo jak na derby przyjdzie Wisla JG nie wpuszcza to dopiero bedziesz sral po gaciach jak co wisla po sektorze poleci.EEE zreszta sram na to forum bo mi cisnienie skacze.Pa pikniki niech moc bedzie z wami
CO NAS NIE ZABIJE, TO NAS WZMOCNI!
Zamiast lamentować o zniszczeniu "atmosfery",pomyślcie że właśnie dzięki tym bolesnym wręcz drakońskim krokom pojawia się szansa na zbudowanie super atmosfery,nie za mecz czy dwa ale za kilka miesięcy,może lat. To działania długofalowe które być może zaowocują dopiero na nowym stadionie. Ale zaowocują tego jestem pewny.
Jeszcze przyjdzie taki czas,że na Pasy będzie przychodzić 12-15 tys, młyn będzie dopingował głośno i zywiołowo a kibice jadący na wyjazd do Rzymu nie przyniosą nam wstydu.
Tak będzie, ale warunkiem podstawowym jest definitywna eliminacja bandy kryminalistów i bezmózgów (ile ich może być 50- 100 osób?).
I nie mówcie pogardliwie o "piknikach" bo jak sraliście w majtki jeszcze większość z tych pikników już się goniła z Wisłą po Błoniach.
Tak konserwa a na miejsce zbiorki wyjazdu do Rzymu wpadnie wisla i po wyjezdzie !! brawo, ludzie czy wy tego nie rozumiecie !!
Tak a co mają powiedzieć tacy jak ja, których nie stać na karnet? Przecież nie będe kupował na połowe meczy w tej kolejce karnetu, nie dość, że mnie nie stać to jeszcze jest to bez sensu. Wątpie, ze zdobęde bilet na derby:|Teraz będzie wojna o każdy bilet i karnet;/
Mentny - czyli mam rozumieć, że jesteś cielęciem, które nie ma swojego zdania. Z tego wnioskuje, że zgodziłbyś się na każdą forme obostrzenia pod egidą "walki z bandtyzmem" bez rzadnego ale ???
Ktoś dobrze napisał, że prawdziwy kibic powinien walczyć z tymi chorymi w gruncie rzeczy restrykcjami, a nie bezmyślnie się zgadzać, bo "tak trzeba", "to jedyne ratunek i zbawienie"
Borsuk - chciałbym być naprawde taki pewien, że zarówno Ty jak i wypowiadający się w podobnym tonie rzeczywiście tak głęboko wzieli sobie nauki Ojca Świetego do serca i postanowili być lepsi bo tak po prostu czują a nie robią czegoś na pokaz, albo nie podąrzają za stadem.
P.S. Również gorąco pozdrawiam Karnetowiczów :D
Wojti mam wrażenie że Ty czegoś nie zrozumiałeś.
Czy aby się obronić przed wisłą potrzebni są nam bandyci?
Jakoś nie wierzę w to że akurat te bezmózgi które się tak pięknie objawiły na meczu z Zagłębiem stanowią siłę bez której zorganizowana grupa normalnych kibiców licząca np.500 osób nie potrafiłaby sobie poradzić z jak to piszesz wpadającą Wisłą. :)
No karnetow juz nie sprzedaja.Popieram decyzje zarzadu. Przeciez jak ktos sie bedzie normalnie zachowywał to wejdzie bez problemu. Tak naprawde to wydaje mi sie moze na Wisłe to by przyszło z 10 tysiecy ale na Katowice czy Pogon to juz watpie.Zatem w sumie sie nic nie stalo. a z tym numerowaniem to bardzo dobrze nie bede musial 2 godziny przed meczem sobie miejsca zajmowac.Ja to bym zrobil to tak.
Bilet kupujesz po okazaniu dowodu tozsamosci, Twoje dane wpisywane sa do bazy komputerowej. Składasz odciski palców do bazy.Przy wejsciu na stadionzamontowac przenosne czytniki lini papilarnych.Ci co maja zakazy stadionowe napewno nie wejda.
I po zatym sprawdzac tez plastikowe politrowe butelki po minaralnej , ludzie sobie wodke do tego przelewaja. Najlepiej wprowadzic zakaz wnoszenia wszelkich napojow. Mozna to przeciez kupic juz na stadionie. A poza tym kierunek dobry.
HEJ PASY GOLLL
Vojnar ty sie zastanow . Co myslisze ze przyjdziesz do klubu i pokazesz miejsce ktore chcesz miec? A jak nie tak sobie mogles zajac na 2 godziny przed meczem a tak ci dadza w 2 rzedzie na luku i jestes w dupie :d, a co do alkoholu to co ci przeszkadza picie ja widzialem cale rodziny pijace flaszeczke i jakos mi to nie przeszkadzalo a jak wodki sobie chlopaki nie wniosa to bedzie na stadionie in. Jana Pawła II jedna wielka chmura Trway:d Nagle sie wszyscy nawracaja. Jka ktos sie chce nawracac to niech sie sam nawraca anie zmusza innych.
Vojnar ty śmieszny jestes
Zgredek i slifer_KSC wasze wypowiedzi dowodzą, że nigdy nie byliście na normalnym meczu np.na Zachodzie.Uważacie że dziwne jest że na mecz się przychodzi 20min przed pierwszym gwizdkiem ? TAK WŁAŚNIE JEST WSZĘDZIE i tak będzie u nas, taka jest wizja Wielkiej Cracovii.
Tam są dwa zdjęcia:
[url]http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,2666462.html[/url]
A oto jeden z komentarzy użytkowników tamtego forum:
----------------------------------------------
[i]> Ale trzeba być debilem żeby bić takiego dziadka niezależnie od tego co zrobił
Nic nie zrobił. Skandował "Cracovia!" w czasie kiedy intonowano wiadomą
piosenkę na D.
Nawiasem mówiąc to właśnie ten "dziadek" jest autorem transparentu "Ojcze
Święty pozdrawia Cię Twoja Cracovia", który widnieje na zdjęciu podarowanym w
Rzymie przez prof. Filipiaka Ojcu Świętemu Janowi Pawłowi II. W styczniu był w
Watykanie członkiem delegacji Cracovii goszczącej u Ojca świętego. [/i]
------------------------------------------
Wszelkie dodatkowe słowa zbędne.
Chciałbym to dedykować tym, którzy na tym forum w jakikolwiek sposób usprawiedliwiają "działania" podjęte we wtorek na meczu przez grupę "łysych" i inicjatorów całej akcji.
konserwa nie rozumiem z kąd Ci przyszło do głowy że mi to przeszkadza, przeszkadza mi natomiast bełkot co poniektórych a teksty Vojnara śmieszą mnie szczególnie
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)