TYCA Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> nie pamietam wiele kobiet z ciezkich czasow ale te
> co byly z twarzy napewno pamietam
A mnie pamietasz;)
-
-
Tylko szmata bije brata !
Veroni Napisał(a):
> Prawda jest taka,ze wiekszosc ludzi juz od dawna
> miala dosyc spiewania na Wisle.Nie pamietacie tych
> wielu postow,dyskusji co zrobic aby pozbyc sie tej
> "piosenki" i wielkiej radosci jezeli byla ona
> zaspiewana mniej razy.
Od dawna, to znaczy od kiedy? Odkąd Cracovia gra w I lidze, czy może od rundy wiosennej w II lidze? Większość, to znaczy kto? Większość tych co zaczęli niedawno przychodzić? Jakoś nie przypominam sobie, żeby na III-ligowych meczach ktoś próbował zagłuszać tę głupią piosenkę. Wręcz przeciwnie, wtedy była motorem napędowym dopingu. Zaznaczam, NIE JESTEM ZWOLENNIKIEM ŚPIEWU non stop tego "utworu", jednakże przestańcie siebie i nas okłamywać! Nic się nikomu nie stanie jeśli raz czy dwa grupa chętnych zaśpiewa sobie, problemy się zaczęły - gdy grupa spod znaku "frajerskiego pojednania" zaczęła ją zagłuszać. A że sposób rozwiązania konfliktu-z przepychankami włącznie- jest najgorszym z możliwych, to niezaprzeczalny fakt. Powtórzę jeszcze raz niektórym co już pisałem:
Przez lata niedoli zawsze kochaliśmy Pasy i nienawidziliśmy wiślactwa. Doping był dla Cracovii i był doping anty-w! To nas łączy, to nas jednoczy i takimi pozostaniemy! Wiem-zaraz napiszecie, że łączyć nas powinna tylko miłość do Pasów, a ta druga część to kompleksy. Też chciałbym, aby tak było, żeby łączyła nas na stadionie tylko miłość do CRACOVII. Ale tę miłość w 3 lidze okazywało może 300-500 osób u siebie i kilkanaście, może kilkadziesiąt na wyjazdach. Większość z moralizatorów i niektórych z JG połączyła z nami na stadionie dopiero miłość do II- czy I-ligowej Cracovii.
Tak jak nie zabijecie we mnie miłości do CRACOVII, nie uda Wam się też uciszyć nienawiści do wiślactwa. Chodzenie w dwóch szalach, wszelkie pojednania z wiślactwem to zwykłe frajerstwo. to policzek dla wielu, którzy tyle poświęcili, by nas nie zalała plaga z drugiej strony błoń. Prawdziwy PASIAK nie założy wiślackiego szalika na szyję (choć-wybaczcie-nie będę też gonił z nożem po osiedlach).
A więc śpiewajmy: HEJ HEJ CRACOVIA HEJ HEJ CRACOVIA ale też przypomnijmy im: ZAŚPIEWAJMY BRACIA RAZEM WISŁA STARĄ QUTWĄ JEST! i potem na całe gardła chwalmy naszą CRACOVIĘ i cieszmy się ze zwycięstwa :)
Pozdrowienia dla wszystkich prawdziwych Pasiaków - i tych, z którymi jeździliśmy na trzecią ligę i tych, którzy chodzą od niedawna, i dla Areczki.
K.
PS. Wbrew temu, co niektórzy z forum sądzą - Metal to nie napis na prześcieradle, ale człowiek, który naprawdę wielką część swojego życia poświęcił dla Cracovii. Metal-jesteśmy z Tobą.
knur Napisał(a):
> isaac napisał: "pojednancy zafajdani" - kogo masz
> na myśli? chłopaków z JG, którzy się pojednali z
> niektórymi Wiślakami i przyjęli ich do swego
> grona? rozumiem, że przekazałeś im swoje uwagi i
> spostrzeżenia na temat "ortodoksji" Pasiackiej?
Uwazasz ze z JG pojednali sie z wislakami?? Pijany jestes??
isaac Napisał(a):
> najbardziej mnie smieszy to,ze prawie wszyscy
> pisza,ze jakies dziady dostaly po mordach za to ze
> nie spiewali "wisla to stara...."...juz nie macie
> co pisac i piszecie takie pierdoly...pewnie gadali
> cos co sie nie spodobalo chlopakom i tak to sie
> skonczylo...
> wskazówka zegara-ja od pieciu lat opuscilem tylko
> jeden mecz Cracovii u siebie(wesele),a bylem juz
> na 18 wyjazdach...lat mam 19,a te dziady co
> dostali po mordach chodza pewnie na Pasy od 2
> lat,bo wczesniej chodzili na wisle i chca sie
> pojednac zeby moc chodzic tu i tu..
człowieku człowieku zaatakowano kibiców z około 40 letnim stażem
chodzenia na Pasy.
AP
bo widzisz tak to jest w biznesie ,JG wynajął podwykonawców od czarnej roboty.
I chłopaki od gwiazdy białej wykonują swoją robote ... ;-)
Taka jest prawda... Jeden z tych co dostal, to ma wykupiony karnet na wisle i na CRACOVIE..... co to jest za Pasiak???
AP niestety trapez ma racje...
Ap Napisał(a):
> Taka jest prawda... Jeden z tych co dostal, to ma
> wykupiony karnet na wisle i na CRACOVIE..... co to
> jest za Pasiak???
a jeśli to prawda, to co z tego wynika? że nie-pasiaków wolno bić?
> Uwazasz ze z JG pojednali sie z wislakami?? Pijany jestes??
pijany bywam, ale nie w tym momencie. z niektórymi widać tak, skoro ich przyjęli we własne szeregi. z takim np. Neo.
nie jestem żadnym kumatym, ale przeglądam net i umiem dodać dwa do dwóch. więc zastanów się, co masz na myśli pisząc "frajerskie pojednanie".
Quendi Napisał(a):
> Jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie
> normalnie...
>
>
>
> Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2005-04-23 16:16 przez
> Quendi.
Ja pozwole Sobie zapytac Cie: Jak wedlug Ciebie bedzie normalnie??
To, ze wisla bedzie przychodzic do nas na mecze, to jest według Ciebie normalne??
Słuchaj AP nie o to chodzi! Nie mam zamiaru oglądać zwisły u Nas! Zapytaj najpierw niektórych: kto to ten co bił, od kiedy jest u Nas i co robił przedtem???
Ap przeczytaj drugą stronę tematu "Dziękuję" (chodzi o wpis Bisia) to może zrozumiesz o co chodzi Quendi'emu.
Taaa, dziadki sa same sobie winne ze dostali. Niedlugo ktos napisze ze sam sie dziadek w czolo kopnal;)
PS. Ap czy Ty to nie Siva czasem ? ;)
Aaaaa, i tu sie mylisz.
Tak dla wszystkich to Ap jest skrot od Aneta-Pasiasta (z Kurdwanowa)
Oficjalnie podaje swoje dane.
Siedze na A1:)
Dobra koniec, przerwa!!! Idziemy na meczyk!!!
OI!fan 100% racja
Monday Napisał(a):
> Bandyci, nie jesteście godni naszej Świętej
> Cracovii. Wy nigdy nic nie zrozumiecie, bo
> jesteście bezmózgowcami. Wasze miejsce to
> pomieszczynie za kratkami więziennymi lub w
> klatkach dla dzikich zwierząt. Zostaniecie
> systematycznie wyłapani unieszkodliwieni, bo nie
> możecie być traktowani jak cywilizowani ludzie.
> My wiemy dlaczego szambo jest waszym żywiołem.
> Wiemy z jakich wywodzicie się środowisk.
> Patologicznych oczywiście!
> Cracovia takiego szamba nie potrzwbuje!!!!!!!!!!!!
Wal sie na ryj!!!
isaac Napisał(a):
> najbardziej mnie smieszy to,ze prawie wszyscy
> pisza,ze jakies dziady dostaly po mordach za to ze
> nie spiewali "wisla to stara...."...juz nie macie
> co pisac i piszecie takie pierdoly...pewnie gadali
> cos co sie nie spodobalo chlopakom i tak to sie
> skonczylo...
> wskazówka zegara-ja od pieciu lat opuscilem tylko
> jeden mecz Cracovii u siebie(wesele),a bylem juz
> na 18 wyjazdach...lat mam 19,a te dziady co
> dostali po mordach chodza pewnie na Pasy od 2
> lat,bo wczesniej chodzili na wisle i chca sie
> pojednac zeby moc chodzic tu i tu..
brawo isaac, jestem pod wrażeniem - masz 19 lat i byłeś juz na 18 wyjazdach! I na dodatek przejrzałeś na wylot te wszystkie 'dziady', dowodząc przy okazji swej inteligencji i pokazujac, ze jesteś dobrze wychowany. Nie wiem tylko czy nie przesadziłeś bo przeciez odrobina kultury i szacunku do ludzi starszych to nie sa cechy za które kumple poklepią Cie po plecach...
Oi!fan- dobrze mowisz. pozdrawiam!
idze idze
Dziś na szczęście nikt nie został pobity, choć "zagłuszacze" znów się napracowali. I wiecie, co zauważyłem? Oni (przynajmniej ta część, która siedziała niedaleko ode mnie, sektor B, na lewo od A, jak najbliżej ochrony i niekoniecznie były to "dziadki") - nie śpiewali z nami HEJ PASY GOL, nie śpiewali z nami KOLEJORZ, bardzo rzadko - dwa razy po bramkach - zaangażowali się w doping i tylko w niektóre lokomotywy, widać było na końcu także, że słów hymnu nie znają (stali, nie śpiewali), a przez pozostałe 90 minut meczu aktywowało ich hasło "Wisła to stara...". Wtedy i owszem krzyczeli CRACOVIA lub buczeli! Proponuję "zagłuszaczom" za tydzień iść na Reymonta poćwiczyć razem z braćmi zagłuszanie przed derbami, no i spróbować zgrać "Jazda, jazda..." oraz "Jak długo na Wawelu" na dwa głosy z ziomalami.
Pozdrowienia dla wszystkich Pasiastych, Kolejorza i Arkowców obecnych na meczu!
K.
I oczywiście pozdrowienia dla A. i śpiewajmy z Orlikiem: "Viktorka Żiżkov, Viktorka Żiżkov!".
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)