a ja takjak Mielec dalej w chłopaków wierze:) bedzie dobrze zobaczyie jeszcze wam z Mielcem o tym przypomnimy!!!;)
-
-
Sen o pucharach ...
V.Z.1903:
Hehehe te wiaderka to rzeczywiscie byly bardzo zimne :) Pamietajmy jednak o tym ze Cracovia jest pierwszy sezon w ekstraklasie i nie miejmy do niej pretensji ze nie zdobedzie mistrza Polski.Dalej mam nadzieje ze pilkarze pokaza na co ich stac i jednak zagramy w pucharach Intertoto. Ja w to wierze :))
Z calym szacukiem dla W.Stawowego, ale panie trenerze: TO JUŻ 4 MECZ KIEDY DRUŻYNA PREZENTUJE SIĘ BARDZO PRZECIĘTNIE, SZCZERZE NAWET BARDZO SŁABO. Byłem w Zabrzu i kazdy z KIBICOW, ktory byl zainteresowany meczem mógł zobaczyć kogo brakuje w Cracovii. Brakuje typowego snjpera, egekutora, który nie boji się uderzyć na bramkę, który pociąnie Cracovię do zwycięstwa. T.Moskała świetnie walczył, ale cóż tego jeśli nie widać było tych potyczek rezultatu. P.Giza (uważam, że totalny brak formy). I tak mozna by było wymieniać bez końca. Żeby nie było, ze tylko krytukuje! To wynika tylko z tego, że mam nadzieję, że ktoś (odpowiedni...trenerzy?!) to wkoncu zauważą i coś zmienią. Szkod, ż enie udał się transfer Roskiego (Odra Wodzisław), bo wydaje mi się, ze dużo dobrego wniosłby do gry ( po pierwszym meczu po 20 latach w I lidze jestem na niego uczulony), ale ten zawodnik (moim zdaniem) WALCZY i STRZELA.
...:::Kocham...kocham tylka Ją...Zawsze...zawsze będę z Nią...Nigdy...nie opuszczę Jej...Nawet...nawet W CHWILI ZLEJ !!! :::...
A wasza opinia??!!
Fajny temat :-) Tak przypomnialo mi sie, jak to w drugiej lidze po ktoryms wtopionym meczu ktos (nie pamietam kto, moze sie ktos przyzna ;-)) zalozyl temat - >Banka pekla, koniec marzen o ekstraklasie<, czy cos takiego. Efekt koncowy jaki byl, kazdy widzi, wiec nie mam nic przeciwko temu, zeby i tym razem grzebanie naszych szans okazalo sie przedwczesne - i mysle ze sam autor tematu tez by nie mial nic przeciwko temu ;-) Szanse sa nadal spore; jestesmy o 6 punktow do przodu w stosunku do poprzedniej rundy, wiec nie ma powodu do paniki. Zgadzam sie rzecz jasna co do "delikatnie mowiac slabej gry na wyjazdach", ale chcialem zauwazyc, ze delikatnie mowiac slabo graja na wyjazdach rowniez Amica, Groclin, Wisla, nie wspominajac o Legii, ktora to slabo gra wszedzie. A jezeli nawet nie zakwalfikujemysie do P UEFA, to praktycznie na 100% mamy zapewniony wystep w Pucharze Intertoto i przy dobrych wiatrach moze nam sie trafi jakis mecz z zachodnia druzyna, co zawsze bedzie fajnym przezyciem dla kibicow klubu jeszcze trzy lata temu tulajacego sie po trzecioligowych oplotkach.
Ja jestem zdeklarowanym optymista, ale tez realistycznie podchodze do sprawy i jesli cos sie nie uda to uwazam, ze tez nie ma co plakac bo jestesmy beniaminkiem. Ale moim zdaniem jeszcze zdecydowanie za wczesnie na skladanie broni.
Panowie a ja myśle że kubeł zimnnej wody przydał by się nie którym naszym kibicom,ale poczekajmy od trzeciej ligi zawsze były wylewane na naszą druzyne świństwa jak tylko przegrali jeden czy drugi mecz,a efekt jest taki ze jestesmy w tak krótkim czasie w ekstraklasie!!!Trenera wyzucano tyle razy tyle ile razy zespół przegrywał a po nastepnym meczu był noszony na rekach i kochany jak tylko wygraliśmy,kazdy chciał by być z nas trenerem ale nieodpowiadać za wynik druzyny,gramy dalej i zobaczymy jaki bedzie wynik na końcu ligi,pokonalismy Legie po dobrym meczu teraz przyszedł czas na porazke przecież nie wygramy wszystkich meczy nie wieżcie w cuda bo się to nie uda!
Wszyscy chcemy dobrze dla naszej Cracovii ale nie wpieprzajmy się między wódke a zakąske
od tego są ludzie odpowiedzialni,chociaz mamy prawo wyrazać swoje opinie bo jest demokracja .Poczekajmy na nastepny mecz ze Zagłebiem we wtorek napewno będą sie nasi chcieli zrechablitować za porazke w Zabrzu ale jak sie nie bedzie strzelać na bramkę to bramek niestety nie bedzie!!!
Coż dwa mecze na wyjeździe 3pkt, niby nieźle ale biorąc pod uwagę okoliczności to bardzo słabo, i tylko nasuwa się pytanie,po co było wydawac pieniądze na pięc dni pobytu w Pszczynie skoro nie pszeniosło się to na dobrą formę naszej drużyny.
Pieniądze wyrzucone w błoto.
A ja tam sobie pośnię dalej i pośledzę co się dzieje na 8 miejscu w lidze francuskiej.
Na razie Toulouse...
1. depesz - autorem tematu był chyba Vasago (taa, knur=konfident ;-)), w III lidze bywały podobne klimaty na forum, co było szczególnie ciekawe wtedy, kiedy liderowaliśmy...
2. czas rozliczeń nadejdzie po sezonie. ja tam się wstrzymuję od komentarzy, albo niech moim komentarzem będzie małe zestawienie:
mecze z Łęczną, Odrą, Legią i Górnikiem:
Jesień: [b]1 punkt[/b], bramki 4-8 (dodając Zagłębie: 4 punkty, bramki 9-10)[z pamięci, mogłem się gdzieś rypnąć]
Wiosna: [b]7 punktów[/b], bramki 2-1 (hehe... choć w sumie nie ma powodów do śmiechu)
styl? bezcenny ;)
3. ja tam nie marzyłem o Pucharach. chciałem, żebyśmy się bezpiecznie utrzymali, do tego wygrac derby, i ewentualnie pokonać Legię. mam małe oczekiwania, to i lepszy humor :P
O pucharach nie należy marzyć, należy w nich zagrać... To racja stanu Klubu jak o dalszym rozwoju myślimy.
Teraz, jak praktycznie stracilismy szanse na puchar UEFA, nalezy sie jeszcze dac wyprzedzic Pogoni. Po cholere jechac do Azerbejdzanu, jak mozna do Moldawii? Blizej to ze trzy razy, a poziom chyba porownywalny (Poza tym jest spora szansa na porazke z nizej notowanym rywalem, to nam akurat wychodzi bardzo dobrze)
Uważam , że jeszcze wcale nie stracilismy szans na Puchary .Ale na to chyba jest trochę za wcześnie .Najpierw należy w jak najlepszym stylu dograć rundę do końca a następnie rozsądnie wzmocnić drużynę / zwłaszcza dobrymi napastnikami / .Co do taktyki to zawsze nowe rodzi się w bólach , nowego systemu drużyna nie chwyci w trzy miesiące - na to trzeba dużo czasu - patrz Legia , jak gra po zmianie systemu .
Myślę , że jeszcze trochę czasu minie i zespół złapie dobrą formę .Sądzę , że drużyna była przygotowywana ze szczytem formy na 2-ą połowę rundy . A jak będzie zobaczymy .
Myślę , że powinniśmy być optymistami .
4 dni później
odświeżam temat przed meczem z Lechem, żeby w razie straty punktów (puk, puk i tfu przez lewe ramię), ktoś znowu nie zakładał podobnego...:)
specjalne pozdrowienia dla malkontentów...
Zagłębie Lubin - Dyskobolia Grodzisk Wlkp. 1:1
Wygrać z Lechem
VZ: wspolne zgody? A Korona nie miala czasem kosy z KSZO i przez to z Arka???
Modowie nasi kochani skasowali mi wątek o typach pucharowych, to wrzucam to tutaj:
Jeśli zagramy w UEFA, w co nadal wierzę, to zagramy od razu w drugiej rundzie kwalifikacyjnej (najprawdopodobniej jako nierozstawieni - z ilością 6930 pkt)
Zagramy w tzw. regionie Central-East Europe z którymś z klubów z krajów:
Armenia, Austria, Azerbejdżan, Białoruś, Bułgaria, Czechy, Gruzja, Kazachstan, Liechtenstein, Mołdawia, Rumunia, Rosja, Słowacja, Szwajcaria, Ukraina i Węgry
Choć coś się piszena ułefie, że Rumki i Bułgi mają trafić do regionu śródziemnomorskiego.
Gdyby przyjąć takie założenia:
- dziś się wszystkie ligi kończą w takim stanie w jakim są - i weszłyby te kluby, które są na miejscach "pucharowych" (oczywiście w naszej my pakujemy się do UEFA)
- puchary krajowe zdobyłyby kluby z najwyższą pozycją w lidze (z wyj. mistrzów)
- z pierwszej rundy kwalifikacyjnej weszłyby najwyżej rozstawione drużyny
to:
bylibyśmy niestety nierozstawieni i moglibyśmy trafić na takie kluby:
Slavia Praga
CSKA Moskwa,
Austria Wiedeń
Grazer AK
Grasshoppers Zurich
Ferencvaros
Levski Sofia
Zenit St.Petersburg
Rapid Wiedeń
Litex Łowecz
Sigma Ołomuniec
Dinamo Bukareszt
Metalurh Donieck
Gdybym lubiał sygnaturki to napisałbym tak:
Od 1981 roku, kiedy zacząłem rozumieć o co chodzi w awansach i spadkach, zawsze wierzę dopóki jest przynajmniej teoretyczna (nie chodzi bynajmniej o matematyczną) szansa na awanse lub utrzymania.
Dlatego proszę o nie wyśmiewanie moich nadziei na UEFA - dopóki mamy mecze z Groclinem i Amicą przed sobą i tylko 4-6 pkt straty. Zwłaszcza, że konkurenci też potykają się o własne nogi.
klaros - ja pamietam takiego Twojego "awansowego" excela. Czy na ten rok tez takiego posiadasz? Mozna prosic? :)
porównajmy dwóch beniaminków (runda wiosenna). Zagłębie i Pasy:
Zagłębie: 6 meczów, 3 strzelone bramki, 4 punkty
Cracovia: 5 meczów, 3 strzelone bramki, 10 punktów - to sie fachowo nazywa minimalizacja nakładów :P
puchary? moim zdaniem jeszcze za wcześnie. patrzę sobie na baraczki, patrzę na grę w niektórych meczach, wreszcie mam w pamięci "występy" Lecha, Odry, Polonii, GKSy - żeby wspomnieć tylko te niedawne. no i jeszcze Hutnika sprzed lat - 3cie miejsce-> PUEFA, a potem już nie pamiętem czy spadek czy się ledwo ledwo wybronili...
nie od razu Kraków zbudowano.
Ja mam nadzieje że Diś przegramy z Lechem i moze w tedy wszyscy podejdą do sprawy acjonalnie. Z kim mamy wejść do pucharów? Z Banią i Nowakiem?
Dlaczego nie gra Wiśniewski, Wawrzyczek itd. W składie jest miejsce dla Piątka itp?
Ja przepraszam ale, nie ma sensu iść do pucharów - będzie większy blamaż niż Amika.
Kotu- tyś się szaleju najadł? Czy ogarneło cię ogólne szaleństwo?
Bania to nasz najlepszy strzelec, Nowak to też klasa.
Dlaczego nie gra Wawrzyczek?- kto widział jakis mecz rezerw ten wie. Piątek jest młody i Stawowy bardzo mądrze i powoli go wprowadza do składu.
A z Lechem i tak wygramy!!1
Masz prawo do takiej oceny. Może jestem malkontentem ale, moja ocena jest inna.
Może przesadziłem z tym Lechem, chcę wygrać, ale......
Pozdrawiam
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)