Tak chyba może sie podpisać każdy, bo to nie jest logowane forum, tylko wpisy na stronie. Choć styl wypowiedzi przypomina "oryginał". Tak, czy inaczej nastał czas zmian. Zmieniają się jednostki, a to w konsekwencji doprowadzi do zmiany mas.
-
-
Koniec 'Świętej wojny'
Ja mysle ze to jednak napisal Ro Man,ale poczekajmy moze az sie wypowie na forum:)A w koncu w takiej chwiliwszyscy sie jednocza i sie zmieniaj,nawet ja a co dopiero Ro Man...
Mentny masz rację też nie wiem czy to orginał ale tak brzmi może ROMAN sledzi to forum i się wypowie...
w jeden wieczór zapomnieliscie o 50 letniej tradycji wisły??:>
Święta Wojna była jest i będzie !!!! Nienawidze Wisly a na widok każdej bialej gwiazdy krew we mnie gotuje. Wielu z was sie to niepodoba ale Wisła to WRÓG !! którego władze i kibice od lata z nami walcza a przez lata powojene bardzo przyczyniły sie do wyniszczenia naszego klubu , Pojednanie dla papieżaTAK, ale do piątku tylko i wyłącznie do PIĄTKU. Jedyne co chciałbym żeby ta sytuacje wniosła to to żeby walka miedzy kibicami była walką czystą bez sprzętu, bez mordowania i cięzkiego okaleczenia!! nienawidze wisły tak jak jej nienawidziełem i nienawidzić będe, i znam mnustwo osób które sa za pojednaniem tylko i wyłącznie na czas żałoby !! Możecie sobie krytykować ten post, ale w nim jest cała prawda bo nieda sie zniszczyć wielopokoleniowej nienawiści do wisły można jedynie zwrucić uwage że kibice Wisły to ludzie, i tak samo jak każdy z nas niechciał by dostać sikierą w głowe itp. Mnie wystarczy aby doszło do porozumienia koniec ze sprzętem a reszta niech zostanie taka jaka była !!
Qsper, musisz być strasznie nieszczęśliwy. Tyle u Ciebie goryczy. Chcesz sobie żyć w tej twojej chorej nienawiści, to Twoja sprawa, ale inni tak nie chcą. Znajdź sobie podobnych z Wisły i walcie się między sobą do woli. Wasza sprawa. Nie mieszajcie jednak do tego klubów i kibiców, bo oni nie mają z tym nic wspólnego. Taka wzajemna tolerancja. My nie mamy nic do Was, a Wy do nas.
Panowie, to jest małostkowość. Nikt nie zapomina krzywd. Ale co innego zapomnieć, a co innego PRZEBACZYĆ (i prosić o przebaczenie). Ojciec Święty przebaczył SWOJEMU ZAMACHOWCOWI.
Przemyślcie to
zacytuję osper
pojednanie dal PAPIEŻA tak ale tylko i wyłącznie do piątku.
no to papież musi być z CIEBIE D U M N Y !!! !!! !!!
.................
KsC_Qr2nOw: Nikt nie zapomnial. Tu nie chodzi o to - wspolczuje wszystkim, ktorzy jeszcze tego nie zrozumieli, moze ich oswieci. Nie idzie o tradycje Wisly, co do ktorej mozemy sie zawsze spierac: Wisla byla w resorcie miala lepiej i.t.d.... Wiemy, pamietamy. Ale tu o inna rzecz.
Piszesz o tradycji Wisly. Tradycja Cracovii zdaje sie jest tolerancja. Pojednanie nie oznacza niepamieci. Pojednanie niemiecko-polskie, nie znaczy, ze uwazamy Hitlera za fajnego zioma. Nie znaczy to tez, ze bede Wisle kochal za to, co sie dzialo w latach komuny. Ale wierz mi, gdyby nadal byla komuna to pewnie wiekszosc ludzi z bojowek, niezaleznie od obecnych "barw klubowych", bylaby w ZOMO: jedni i drudzy lataja z palami po miescie czepiajac sie zwyklych ludzi. Byc moze ktos uwaza, ze tlukac Wisle lby siekierami zapoznaje ich z historia GTS Wisla. Moim skromnym zdaniem jest to jednak dosc oryginalny sposob edukacji.
Mnie to wali z gory na dol, jesli nie bede mogl spokojnie przejsc przez miasto w szaliku Cracovii, a wali mnie to w tym sensie, ze nie potrzebuje czyjegos pozwolenia, zeby szanowac Wislakow. I mam nadzieje, ze po drugiej stronie Blon tez sa ludzie, ktorzy mysla podobnie o Nas.
I jeszcze jedno: nie jestem za zakonczeniem Swietej Wojny. Jestem za przywroceniem jej prawdziwego znaczenia, a ono na pewno nie jest rownoznaczne z krojeniem szalikow i nozownictwem.
amen
Qsper>>>
"Pojednanie dla papieżaTAK, ale do piątku tylko i wyłącznie do PIĄTKU."
A kto tak, k.... ,powiedzial?! Co to ma byc, limitowane milosierdzie na kartki? Bo co, jak zrobie pojednanie w poniedzialek i wyjde na ulice to bojowka Wisly skroi mi owy szalik i delikatnie mnie pobije - tak abym przypadkiem nie doznal "ciezkich uszkodzen ciala"?! Ciekawa koncepcja.
Tak naprawde to bojowki chca czegos, co nie jest mozliwe. Bo jesli dalej bedzie tak jak jest tylko bez sprzetu, jesli dalej beda "wojny uliczne" to badz spokojny, ze jeszcze przed koncem tego roku sprzed takze wroci do uzytku.
"nieda sie zniszczyć wielopokoleniowej nienawiści do Wisły można jedynie zwrucić uwage że kibice Wisły to ludzie, i tak samo jak każdy z nas niechciał by dostać sikierą w głowe itp"
Jesli dopiero smierc Papieza pozwolila Ci zrozumiec to, ze Wislacy tez sa ludzmi i nie chcieliby nosic w glowie siekiery to gratuluje. Od czegos trzeba zaczac. Niestety nie mamy na skladzie kolejnego Papieza, ktory kibicowalby Cracovii i raczylby zemrzec dla spowodowania kolejnego stadium oswiecenia mniej zaawansowanych pod wzgledem filozoficzno-etycznym kiboli. A co do wielopokoleniowej nienawisci... Wielopokoleniowa jest rywalizacja. Nienawisc uwzgledniajaca mordowanie sie na ulicach mozna datowac od lat osiemdziesiatych. To co najwyzej jedno pokolenie.
I przeczytaj sobie slowa Papieza ze styczniowej audiencji...
"Pojednanie dla papieżaTAK, ale do piątku tylko i wyłącznie do PIĄTKU." co za paranoja
ja tam chce chodzic w szaliku po Krakowie ni tylko do piatku....
Qsper - jako wieloletni kibic Cracovii powiem Ci ze mi Cie po prostu zal, jak nienawisc przeslania Ci oczy... Piszesz wielopokoleniowej nienawisci...hmm. Nie bede Cie krytykowal,bo to byloby zbyt banalne zyj w takim razie w tym swiecie nienawisci, skoro tyle udalo Ci sie wyniesc przez ostatni tydzien. Patrzac na tresc Twojego postu to i tak wiele, bo zachowujesz sie, jakby odbierajac Ci nienawisc do Wisly, ktos odbieral Ci Twoja ukochana zabawke ... To przykre.
mam swoje zdanie i tak jak żałoba przeminia tak i przeminie żałoba, niezniknie nienawiśc i nieznikną wojny uliczne, to pojednanie jest dokładnie jak to powiedzial limitowane miłosierdzie na kartki, ja poprosu jestem realistą i za jakis czar bardzo niedługi zaczna sie łapanki przed derbowa itp. Moim zdaniem pojednanie jest rzeczą nimozliwą lepiej zrobic coś bardziej możliwego tak jak naprzykład dogadać sie co do sprzetu.
Wszystko co pisze jest to moim realistycznym punktem widzenia a napewno jesze na meczu w tym sezonie na kałuży zabrzmi pieść Wisła to stara... Ludzie bądzmy realistami !!
Qsper-Ojciec Swiety i Jezus Chrystus nauczali zeby przebaczac.,..ja juz przebaczylem i mam nadzieje ze i mi przebacza...
Pojednaniem będzie można nazwać fakt ,że nikt już nigdy nie ucierpi za to , że ma inne barwy na sobie..... W Jego Mieście dla Niego....
Wszystkim chodzi o to aby zwrócić uwage że wszyscy kibice to ludzie, i tak samo jak każdy z nas nikt nie chce dostać siekierą w głowe itp... albo inne uszkodzenia ciała, bo każdy ma pewnie jakies inne zajecie w życiu oprócz kibicowania a jesli nie to na pewno bedzie miał wczesniej czy pozniej. I każdy chce isc na nastepny mecz o własnych siłach.
"Fajne" zdjęcia widziałem w necie: mlode chłopaki i dziewczyny stojacy obok siebie ramie w ramie w szalikach legii, wisly, cracovii, arki, lecha gks'y i jeszce paru innych klubów. Wszyscy uśmiechnięci, zadowoleni?
Natomiast zdjęć kibiców nie widzialem?! Chyba było ich na mszy bardzo niewielu albo nie chcieli sie fotografować?
"POLSKI KIBIC" odchodzi do lamusa.
Proponuje w przerwie każego meczu odmawiać różaniec, co z pewnościa zapobiegnie zadymom.
W swieta bozego narodzenia na murawach stadionow ustawic szopke i niech kibice różnych drużyn graja główne role - być moze to pomoże.
ZADYMY MUSZĄ BYĆ - inaczej dla wielu ludzi którzy do tej pory bywali na stadionach mecze stracą sens.
Nie róbcie ze stadionu drgiego mc donalda albo wesołego miasteczka z całymi rodzinami. To ma być rywalizacja. Również na trybunach. Jak tak dalej pójdzie to bedzie tak jak na siatkowce. Wszyscy beda klaskac jak dj prowadzący każe a nikt nawet nie bedzie wiedzial o co chodzi! I każdy bedzie mógł powiedziec że był na meczu. Tylko po co?!
Czy na forum wypowiadaja sie także ci którzy uczestniczyli w zadymach, burdach albo rozkręcają takie akcje. Nie sądzę. Dlatego większość z tych którzy opowiadają sie na tym forum za całkowitą zgodą, to czy ona bedzie czy nie, i tak nie beda dymic i w tym uczestniczyć. Zawsze zostaje klikaset POLSKICH KIBICÓW po obu stronach, którym sie to nie spodoba i jak beda chcieli to sie beda awanturować .... I ich nie powstrzymacie... wystarczy jedna iskra zapalna. TY tez nie jestes na 100% pewny jak sie zachowasz w danej sytuacji. Tyle wiemy o sobie ile nas sprawdzono...
a moze cos takiego: Jestem kibicem wisełki kraków- szanuje legie i warszawiaków, moja piosenka jest bardzo krótka - szacunek legia i jej ... (moze bojówka, bo sie rymuje, nie wiem)... hehehehe. Nie nooo... to nie pasuje....
Pozdrowienia dla Faziego (Poznan).
awantura: "POLSKI KIBIC" i jego charakterystyka , ubawiłeś mnie,
nie rozumiem po co Ty na stadion przychodzisz? piłkarze Cie rozumieją? myślę, że też nie , wiec do lasu.....
Zacznijmy sie szanować....
pozdrawiam
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)