Jestem ZA końcem z bandytyzmem, ZA odłożeniem sprzętu, ZA zaprzestaniem z wjazdami na osiedla, ZA zaprzestaniem z pobiciami kończącymi się w szpitalu, NIE jestem za zgodą z wisłą, NIE jestem za skończeniem Świętej Wojny, krótko mówiąc JESTEM ZA bezterminowym UKŁADEM Z WISŁĄ, nie mylić ze zgodą czy przyjaźnią...
Myślę, że spokojnie możemy wziąć przykład z wielu innych polskich klubów, które mają kosy, ale rywalizują jak ludzie i wzajenie się szanują, nie tną się, nie zabijają. Co więcej myślę, że to byłoby wyjście dobre dla wszystkich, hoolsi byliby zadowoleni ponieważ nie obniżyłoby to, ale wręcz podniosło ich pozycję w świecie kibicowskim, bo wiadomo, że używanie sprzętu jest źle widziane nawet wśród nich, a kibice, których interesuje tylko sport, którzy chcą oglądać tylko dobrą piłkę i nie martwić się o zdrowie również, ponieważ narażaliby się CONAJWYŻEJ na stratę szalika....
PRAGNIENIE ZGODY JAKIE DUŻA CZĘŚĆ Z WAS WYRAŻA MOIM ZDANIEM SPOWODUJE WIĘCEJ KŁÓTNI I PODZIAŁÓW DLATEGO UGODA JEST BARDZIEJ, MYŚLĘ NAWET ŻE BARDZO REALNA....
MÓJ POSTULAT JEST TAKI:
NIECH SIĘ BIJE TEN KTO CHCE I NIECH ROBI TO W UCZCIWY SPOSÓB!!!!
Wiadomość zmieniona (05-04-05 13:17)
-
-
Koniec 'Świętej wojny'
Zamiast się zabijać zacznijmy grać z sobą w piłkę nożną. Proponuję odświeżyć mój ubiegłoroczny wątek: Liga kibiców przeciw przemocy. Niech każdy mecz pierwszoligowy zostanie poprzedzony rozegranym na bocznym boisku meczem kibiców.
Jarek
pMaHsDy no i wlasnie o to mi chodzi,bic sie ale nie zabijac,to jest teraz najwazniejsze,wyeliminowac ostry sprzet - jestem za!
KUR>WAAAAAAA!!!!!!!!!!! Jakie bicie!!!!!!!!! ZADNEGO BICIA! ZADNYCH PRZEJAWOW AGRESJI!!!!
pMaHsDy i darek20!!! Nie obrazcie sie ale czy wy jestescie kompletnymi idiotami czy tylko takich rzniecie! Nie rozumiecie nie dociera do was! LUDZIE NIE CHCA ZADNEGO BICIA Z KOSA CZY BEZ!!!! WSZYSCY MAJA JUZ TEGO DOSC!!!
Chyba ze nie jestescie ludzmi to by wtedy to tlumaczylo!
sorry pMaHsDy ale Twoja wypowiedź ma znamiona bełkotu, brak mi w tym logiki, mam jednak nadzieje, że jeszcze raz to przemyślisz i dojdziesz do odmiennych wniosków.
zacznijmy od siebie...
pozdrawiam
jestem za....ZADNEGO BICIA!!!! zacznie sie od nowa wszystko
ile potrwa takie nieuzywanie sprzetu? tydzień , dwa? a potem znowu bedzie jazda
jak koniec to koniec z wszelkim przejawami nietolerancji czy to jest bicie czy wyzwiska czy noszenie szalika "smierć wiśle" czy "łowcy psów"
dajcie spokój
Święte słowa Misiopas.
Zero przemocy - tylko sport
Pasy ponad wszystko.
Cracovia+Hutnik+Wisła= Wielki Kraków
chcę żeby to się udało..!
Po pierwsze, to każdy powinien wiedzieć, że jezeli wszczyna jakieś awantury, to nie ma prawa mówić, że to robi dla klubu. Zarządy, zawodnicy i kibice dali temu wczoraj jasny wyraz. Kradnąc szalik Wiślakowi przestajesz być kibicem Cracovii!!!! Oczywiście i odwrotnie. Bijąc kibica innej drużyny niszczysz klub którego barwy masz na sobie. Jeżeli bluzgasz na stadionie, to klub, zawodnicy, kibice wolą, abyś na ten stadion nie przychodził wcale.
Nie wieszajmy flag obrazliwych szaliki anty zostawmy w domu wlepki siejace agresje zniszczmy! Skrojone szale oddajmy! Powiedzmy sobie nawzajem: WYBACZAMY I PRZEPRASZAMY a pamiec tych ktorzy przez lata zgineli lub odniesli uszczerbek na zdrowiu w tej bezsensownej wojnie uczcijmy chwila zadumy! Nagrodzmy sie brawami i nie bluzgajmy! To taki moj pomysl na derby!!!!
Wiadomość zmieniona (05-04-05 14:19)
Ludzie co wy piszecie ?
Chyba i tak wiecie że nie zależy to od ludzi na tym forum więc dajcie sobie spokój
SaNto a od kogo zależy? ktoś mnie formalnie reprezentuje? jakaś grupka debilnych bojówkarzy? chyba żartujesz, albo sam nie wiesz co piszesz. Skoro znacząca wiekszość tego oczekuje i daje temu przyklask to w czym problem? mam się dać zastraszyć jakiejś bandzie półgłówków mieniących się kibicami?
Ze mną to się nie uda. Bandytom mówię NIE!!
zacznijmy od siebie...
No taaaak!!!!!!!! Kur.wa!!!!! Zapomnialem ze wszyscy i wszystko jest zalezne od bandytow!!!!!! Santo lubie Cie i szanuje ale PIER.DDDDDDDDDDDOOOOOOOOOOLLLLLLLIIIIIIIIIIIISSSSSSSSSSSSZZZZZZZZZZZZZZZZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
W 1981 pewnie Santo pisałbyś, że "ludzie po co jakaś Solidarność, przecież i tak Ruscy do nas wjadą i nas wytłuką".
Od każdego z nas coś zależy, taka jest prawda.
A wszyscy, i Wy, i My wiemy, że kibicowanie jest zjawiskiem, gdzie rządzi psychologia tłumu. Gdy więc tłum czegoś zechce - tak będzie!
Wiadomość zmieniona (05-04-05 14:50)
"Chyba i tak wiecie że nie zależy to od ludzi na tym forum więc dajcie sobie spokój"
Otóz trzeba skończyc z tego typu myśleniem. Z tymi mitycznymi "ludzmi" od ktorych wszytsko zależy. Chcecie sie bić? Okaleczać? Zabijać? OK! Róbcie to, ale na wlasny rachunek, nie mieszajcie w to klubu i postronnych osób. To nie jest kibicowanie, to jest zwykly bandytyzm, ktory nie ma z Cracoovia nic wspolnego. Powiedzmy sobie jasno koledzy chetni do walki, wasni itp: CRACOVIA WAS NIE POTRZEBUJE. W miare odradzania sie klubu, kreowania jego pozytywnego wizerunku bedziecie powoli (niestety) marginalizowani. Klub powinien to Wam powiedziec wprost.
Co do zgody z Wisła...
Nawiazano cienka nic porozumienia, trzeba ja pielegnować, dla dobra nas wszystkichy chyba warto...
wy sobie możecie pisać na tym forum - bawić się w zgody a i tak wyjdziecie na miasto w barwach i dostaniecie po głowach. więc nie wiem jaki sens ma pisanie takich rzeczy na tym forum ?
SaNto pozostawie to bez komentarza, bo nie wiem kim jesteś, nie znam Cię, ale wiedz, że każde słowo, czyn ma swój sens...
zacznijmy od siebie...
Oczywiscie, ze nie zalezy to od forum. Zalezy to od ludzi. Na mszy bylo Nas 25 tysiecy wedlug agencji prasowych, a wedlug mnie ponad 30 tysiecy. Gdyby piecdziesiat lat temu ktos powiedzial, ze za nastepne pol wieku na ulicach Krakowa za noszenie szalika jakiegokolwiek klubu bedzie mozna dostac kose w plecy, to tez by sie kazdy popukal w czolo i powiedzial, ze to niemozliwe. Ktos doprowadzil do tej spirali nienawisci, wiec ktos to musi teraz odkrecic.
Umawialem sie z kumplem Wislakiem, ale nie znalezlismy sie, wyslalem mu wiec smsa:
"pokoj nam wszystkim".
Odpisal mi:
"to co dzis widzialem to byla jedna z najwspanialszych rzaczy, jakie mozna sobie wyobrazic. oby nie skonczylo sie na tym jednym razie bracie pasiaku :)"
Oby sie nie skonczylo; Ńas - ktorzy tego chca - jest wiecej!
Bo co! Bo Ty tak mowisz? Bo Ty tak chcesz? To sie mylisz!!!!! Skonczyla sie wam kur.wa ta wojenka i macie gowno do powiedzenia bo ludzie wam na to nie pozwola! Jest nas za duzo a was zamalo zeby nam cos narzucic!!!! KONIEC PANOWIE!!!!!!
Co? Jak staniemy wam na drodze jak sie wam sprzeciwimy to nam tez kosy zaczniecie zenic????!!!!! Nie zdziwiloby mnie to niestety!!!!!!!
Wiadomość zmieniona (05-04-05 14:47)
odstawmy sprzęt i tyle
amen
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)