Tylko że on zawodników zapraszał w maju do hotelu Starego w Krakowie. Ale oczywiście dyskutowali wyłącznie o kadrze. ;)
-
-
Drgnęło w polskim hokeju??
Ponad 33 godziny minęły od kolejnego terminu (tj. 6.10.2013) kiedy to Wielki Bajarz miał ogłosić sponsora, a tymczasem nie ma nawet suchego komunikatu/konferencji prasowej z dymisją/czegokolwiek, generalnie nic nie ma. I ta właśnie sytuacja dobrze obrazuje stan polskiego hokeja. Tąpnięcie jest blisko.
I to mnie najbardziej rozwala, że to był maj i wszyscy już wiedzieli jaki to pajac, a dali się nabrać jak dzieci.
http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/1010673,tajemniczy-sponsor-znow-nie-przelal-pieniedzy-na-konto-pzhl-prezes-piotr-halasik-chce-isc-do-sadu,id,t.html?cookie=1#czytaj_dalej
jak w Misiu, bedzie w Londynie zalatwial. nawet lysina sie zgadza.
ino nioech uwaza, bo tam wodke na myszach pedza.
Jak żyję pierwszy raz słyszę, żeby ktoś z własnym sponsorem po sądach latał jeszcze zanim ten ktoś został oficjalnie przedstawiony...
A tak w ogóle - czy coś jeszcze formalnie stoi na przeszkodzie podać nazwę firmy? Przynajmniej byśmy wiedzieli jakiego to poważnego magnata Wielki Bajarz zbajerował?
Rufus T. Firefly Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/1010673,taj
> emniczy-sponsor-znow-nie-przelal-pieniedzy-na-kont
> o-pzhl-prezes-piotr-halasik-chce-isc-do-sadu,id,t.
> html?cookie=1#czytaj_dalej
>
> jak w Misiu, bedzie w Londynie zalatwial. nawet
> lysina sie zgadza.
> [b]ino nioech uwaza, bo tam wodke na myszach pedza.[/b]
taką rudą, kieliszek wypijesz i trzy dni cię trzyma :D
MSC Napisał(a):
> Rufus T. Firefly Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> > ino nioech uwaza, bo tam wodke na myszach
> pedza.
> --------------------------------------------------
> taką rudą, kieliszek wypijesz i trzy dni cię
> trzyma :D
Jego to już 1,5 roku trzyma. Jak dobry termos...
5 dni później
No tym razem to naprawdę drgnęło i to mocno! Oprócz oczywistych korzyści mają też te dymisje jednak pewne wady. Mam nadzieję klekot, że wiecie co robicie, sprawdziliście wszystkie ewentualności i na każdą z nich jesteście przygotowani. No i oczywiście wierzę głęboko, że na walnym dobierzecie się teraz Wielkiemu Bajarzowi ostro do dupy!
Bo 3 dymisje w zarządzie powodują już konieczność nadzwyczajnego walnego zjazdu wyborczego. Gdyby była tylko 1 lub 2 dymisje, to pozostali w zarządzie towarzysze z Bajdocji mogliby uzupełnić skład wg własnego widzimisię, to jest tfu, ależ mi się przejęzyczyło, wg własnych przemyśleń nad dobrem polskiego hokeja oraz przekonań o przyjętej drodze rozwoju rzecz jasna.
Dobra, ironia mi się skończyła, więc napiszę wprost - mam nadzieję, że to jest wstęp do konkretnej rewolucji i że skończy się głową głową Wielkiego Bajarza spadająca z szafotu. Ja bardzo optowałem za takim rozwiązaniem, jeśli będzie ono konieczne i rozumiem, że takim się okazało. Takim rozwiązaniem, to znaczy za rozpieprzeniem układu z mchu i paproci od środka 3 dymisjami w zarządzie lub 2 w komisji rewizyjnej. Wiem, że ma to znamiona anarchii, ale jeśli to był najskuteczniejszy sposób to po prostu należało to zrobić. Teraz zostało już tylko ostrzyć miecze i ruszać w pole, bo decydująca bitwa tej wojny o hokej przed nami.
Ode mnie szacun dla Was i powodzenia!
Strona PZHL milczy, a tymczasem w "PS" czytamy:
[quote]
W polskim hokeju sporo się dzieje nie tylko na lodowych taflach. Podczas piątkowego posiedzenia zarządu PZHL [b]do dymisji podało się dwóch jego członków: Andrzej Skowroński i Adam Zięba[/b]. Obydwaj mieli zastrzeżenia do sposobu finansowania związku, który zaciągnął pożyczki w firmie należącej do prezesa PZHL Piotra Hałasika. Kilka tygodni temu sześć klubów ekstraklasy wystosowało list otwarty, w którym apelowały o podanie się do dymisji obecnego szefa związku. Są zbierane podpisy, aby zwołać nadzwyczajny zjazd PZHL, który wybierze nowe władze. Wojna w polskim hokeju trwa w najlepsze. Jesień będzie gorąca.
[/quote]
źródło: [url=http://hokej.przegladsportowy.pl/Hokej-PHL-KTH-Krynica-pokonalo-GKS-Tychy,artykul,184015,1,989.html][hokej.przegladsportowy.pl][/url]
Błąd merytoryczny?
Wczoraj w radio słyszałem, że trzech członków zarządu podało się do dymisji. Nie pamiętam nazwiska tego trzeciego.
Kazimierz Szynal. Dziennikarz PS popełnił błąd.
Wielki Bajarz pdobno nie planuje zwoływać Nadzwyczajnego Walnego Zjazdu Wyborczego, tylko chce uzupełnić skład zarządu poprzez wybór nowych członków przez pozostałych członków obecnego zarządu. Ciekaw jestem jak to będzie formalnie uzsadniał?
http://www.tvs.pl/46851,koniec_katowickiej_gieksy_klub_nie_ma_sponsorow.html
W sobotę był zarząd, Wielki Bajarz sam mówił, że nosi się z zamiarem rezygnacji bo jest kopany i flekowany (jakby nie dostrzegał, że to on od 1,5 roku kopie i flekuje cały polski hokej, a zwłaszcza te kluby, które dostrzegają to co robi), a tu cisza. Nic się nie dzieje... Może chociaż uszanował prawo i zwołał nwz z powodu dymisji w zarządzie sprzed tygodnia?
Głupio mi trochę solo pisać w tym wątku, ale taka myśl mnie nurtuje - Wielki Bajarz pozbył się jakiegoś speca od propagandy, czy też aż takie nic się nie dzieje, że nawet nie mają czego przeinaczyć i przekłamać, żeby wyszły peany pod adresem Boskiego? Mogliby chociaż potwierdzić w oficjalnym komunikacie coś w stylu:
[hr]
podczas obrad zarządu w dniu 19 października nie zrobiono nic i nie uszanowano prawa, gdyż nie podjęto decyzji o zwołaniu NWZ zgodnie z wymogami statutu, a zapewne któregoś dnia skład zarządu zostanie uzupełniony według własnego widzimisię. Działania te są uzasadnione głęboką troską o polski hokej i nie wystarczyło na nie czasu, gdyż opracowywano tajny plan awansu bezpośrednio do elity.
W związku z powyższym prosimy o niewysyłanie skarg i protestów, gdyż to bezcelowe i takowe będą lądować od razu w koszu.
A tak w ogóle to bujajcie się, bo możecie nam naskoczyć.
Ze sportowym pozdrowieniem
niepełny zarząd prześmiesznego zrzeszenia humoru ludowego
[i]podpisy[/i]
[hr]
Niestety nawet choć tyle nie ma, pozostają jedynie domysły i przecieki...
A ja tak trochę z innej mańki:)
Kilka miesięcy temu tak się zacząłem zastanawiać czy może rzeczywistość nie robi nam ostrego psikusa :)
Wszyscy kojarzą bajarza to co mówił wiadomo, jak jest wiadomo :) Ale nie myśleliście kiedyś że jego ktoś robi w wała? Tzn może już się kapnął,ale chodzi mi o to że Bajarzowi ktoś nawciskał bajek ? Jakiś własnie tajemniczy sponsor obiecał złote góry a doktór łyknął?
To jedna teza.
Jeżeli założymy jej prawdziwość to każdy się zacznie zastanawiać kto to taki? Czy może pomysł o budowie hokeja w Polsce przez sukces repry nie jest bajarzowy? A może nie cały? Hm szukajmy dalej.
Pojawia się nowy trener górna półka klękajcie narody. Pensja poziom ten sam. Plan na 7 lat wycenili na ileś tam mld o ile dobrze pamiętam. Abstrakcja. Ale podpisać długoletnią umowę z trenerem co nas wprowadzi na pewno do elity,a do tego jak się okazuje nawet nagra gościa z kasą i kurcze KHL ma być. EBL w sumie potem też się okazało dobre i miasto się zmieniło ale generalnie wszystko zgodnie z planem. Nie ma nic ale cała kasa poszła w zasadzie w jednym kierunku. Takie fakty nikt nie mówi że coś tu jest nieuczciwie, może po prostu wszyscy wierzyli w tego sponsora a on się wypiął po wizycie w Sosnowcu?
W sumie różne mogą być opcje.
Ale czy ktoś nie naopowiadał bajek Bajarzowi w które on uwierzył?
To by było :)
PS
Dla hokeja bez znaczenia każdy kolejny dzień to stukanie o dno.
Idąc tym tropem ja tylko dodam, że szukając organizacji, które wchodzą w różne tematy i kręcą różne wałki, same przy tym pragnąc pozostać anonimowe, na myśl przychodzą mi tylko dwie które tak działają: mafia i różnego rodzaju specsłużby.
Nawet nie wiecie, jak blisko możecie być prawdy.
rmszar Napisał(a):
> Nawet nie wiecie, jak blisko możecie być prawdy.
Tak osobiście klan Putina :D
to tak przy okazji, mozeby ktos zlustrowal Halasika, czy aby nie agent...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)