Ręka w nocniku to niestety jest już od dawna, jeśli chodzi o ten temat. Tylko teraz udajemy że nic się nie stało i problemu nie ma, dopóki nie trzeba jej będzie wyjąć i umyć...
-
-
Drgnęło w polskim hokeju??
No nie do końca ręka w nocniku. Mamy Olivię Gdańsk i hmm... Zagłębię "Polish Team" Sosnowiec a więc 2 zespoły wokół, których polski hokej zostanie odbudowany, trenerzy (cały czas Ci sami co w reprezentacji - "pracusie"), zawodnicy (każdy by chciał, tylko najlepsi będą mieli zaszczyt), działacze zacierają ręce. Nareszcie coś drgnęło w polskim hokeju ...
Hokej ruszy z kopyta się taki Profesor zainwestuje mocno, nie ma co się oszukiwać.
Popatrzmy na Chorwatów, liga rodzima to prawie amatorka.
Jedynie dzięki Medvescak Zagrzeb, hokej u nich zaistniał i ma się co raz to lepiej(reprezentacja, jest już w 1B).
U nas jest podobnie, jeżeli nie powstanie u nas drugi Zig Zag ;) to raczej nie maco liczyć na wielki skok reprezentacji, jak i w ogóle polskiego hokeja.
Tu się nie ma co śmiać - o ile istnienie Olivii w zapowiedzianej wersji owszem, wyjałowiłoby ligę, ale dopiero w przeciągu 3-5 lat więc kluby mogłyby jakoś próbować reagować, no i przede wszystkim Olivia miała rodowód z mchu i paproci, to projekt pod tytułem HC Zagłębie Sosnowiec jest już jawną grą ze strony związku przeciw klubom i spowoduje zarżnięcie ligi od ręki. Natomiast "walka" o mistrzostwo, a i to tylko ewentualnie, bo jedynie w wypadku jeśli ktokolwiek ją wtedy podejmie, będzie przypominać kopanie się z koniem, tzn z osłem i to takim hałaśliwym specem od robienia paszczą "ii-ooo". Albo może jednak z koniem, żeby skojarzeń jakichś nie było... qrva sam już nie wiem... Najlepsze, że kadra na tym straciłaby równie mocno co kluby...
I żeby była jasność - nie mam nic do Zagłębia. Co więcej z całego serca im życzę wyjścia na prostą, bo Bernat mocno skrzywdził ten klub działając przez lata na wirtualnym budżecie zanim sprawa się rypła, czym przy okazji zaszkodził również całej lidze. [b][u]Ale na miły Bóg - nie w ten sposób!!![/u][/b] Nie poprzez centralne planowanie ze strony narodowego związku, który włoży wspólną kasę w jeden klub do którego wyjmie najlepszych z pozostałych. Pomijam kwestię, że to już zaczyna trącić jawnym działaniem na szkodę "ogółu społeczności hokejowej w Polsce", a nie tworzeniem lepszego jutra! Zaś co do faktu, że Wielkiemu Bajarzowi zamarzył się taki przekręt akurat na rzecz Sosnowca to zakładam że oczywiście przez przypadek...
Powiem tak- faktycznie dzieje się w polskim hokeju. Jest po cichu prowadzone kaperowanie reprezentantów, których w jednym klubie miałby prowadzić trener reprezentacji. Tylko jeden problem- nie bardzo teraz wiadomo, gdzie ten klub miałby grać, bo przedstawiciele EBEL jasno powiedzieli, że nie przyjmą tworu robionego na kolanie.
Liga zawodowa też jest tworzona na kolanie. Zresztą mam poważne obawy, czy bedzie to liga zawodowa, bo w grach zespołowych w takiej lidze będą mogły brać udział wyłącznie kluby sportowe działające jako spółki akcyjne.
Sponsor jest, ale mając na uwadze pewne umowy, obawiam się, że ten sponsor spłaci wyłącznie długi PZHL. Chyba że jest to naprawdę poważny sponsor na wiele milionów złotych rocznie.
Ja tylko ciekaw jestem kto w tej quasi-kadrze stanąłby na bramce? No bo tak - o ile mi wiadomo to Najlepsiejszy zzaBramkarz w Polsce umowę na przyszły rok ma jeszcze ważną, Klękający Vice chyba również, Goalie Jr. nr 3 zdążył już przejść do nowego klubu, a Renegat na całe szczęście klub ma, więc nawet nie ma co próbować się z nim przepraszać i wciskać mu kity, że jednak był dobry i to pomyłka była.
Sorry, olśniło mnie - przecież Kieca jest na miejscu!!!! Odwiesi łyżwy z kołka i będzie jak znalazł. Wszak jeśli MegaGwiazdy z Importu będą trenerami to Pan Mariusz robotę straci i w akcie ostatecznej desperacji może się zgodzi. No chyba że Import Quality "Zdielano w CCCP" znów nie bardzo będzie na miejscu, tylko trenować będą przez smsy, to wtedy ktoś je musi odbierać? Jeśli tą fuchę trafiłby Kieca, to jednak bramkarza trzebaby szukać...
Ja będę grał :)
Serio, masz ofertę na stole? Qsss, sorry za szczerość, ale Twoja obecna robota naprawdę jest pewniejsza :D Poza tym "krajzis" jest, a kasa na wypłaty tam jeszcze niewydrukowana ani pewnie niepożyczona... I jak Ci w marcu zaproponują wypłatę zaległości w barterze, to co zrobisz? Jakieś krążki, 10 000 sztuk na ten przykład i co, na tandecie będziesz sprzedawał czy na allegro? Albo dostaniesz w postaci deputatu węglowego...
Krążki wolę. Będzie dla Czartów i dla młodych Cracoviaków :)
A44 - przepraszam za post pod postem.
h***j.net znowu donosi o tym całym dream teamie z Sosnowca w którym mają grać wszystkie gwiazdy naszej ligi, który miałby występować w EBELU.
Nie podoba mi się, że na życzenie Bajarza Polski Dream Team ma być z Sosnowca, nie podoba mi się osłabiania naszej ligi (która podobno ma mieć sponsora i być zawodowa) tworząc takie sztuczne twory.
Nosz kurwa... ktoś nad tym panuje?
PS. Podobno zainteresowany grą jest nie tylko Laszka ale również Grzesiek Pasiut przymierzany do gry u Nas w tym sezonie...
Jeszcze nic nie wiadomo, a większość już panikuje, że wspólna kasa pójdzie na projekt Sosnowiec, że się zarząd w projekt zaangażował (zaraz, zaraz, czy nie kilka osób, chciało tak z rok temu, aby zarząd ratował kluby - a wiem, nie w ten sposób :) ), że najlepszych hokeistów podbiorą z ligi (pewnie jako przymusowych pracowników, którzy nie mają nic do gadania), że bramkarza nie znajdą (nie, żeby granice były otwarte i na całkiem dobrych jak na PLH czy PHL można trafić, czego dowiódł np. Fikrt).
Przyznam, że zaczynam z rozbawieniem czytać posty z tego tematu.
Niech sobie biorą (uczciwie oczywiście) zawodników, ale nie do gry w PLH. Kto zagwarantuje, że ich przyjmą choćby do tego EBEL ?
Leesior Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Niech sobie biorą (uczciwie oczywiście)
> zawodników, ale nie do gry w PLH.
A jak zawodnicy chcą tam grać, to dlaczego nie?
wanek Napisał(a):
> Leesior Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Niech sobie biorą (uczciwie oczywiście)
> > zawodników, ale nie do gry w PLH.
>
> A jak zawodnicy chcą tam grać, to dlaczego nie?
A co to będzie mieć wspólnego z dobrem polskiego hokeja ? Postęp jakiś w PLH zrobią ?
A kibicował im kto będzie ? Prezes i kilku ruskich ?
Nawet kahokowi będę kibicował w pojedynku z tym czymś. Polska przegrała mistrzostwo Polski :)
kasa na ten dream team zapewne z kar nalozonych na Cracovie miedzy innymi :)
jak za prywatne, to niech se robia co chca, ale jak z pieniedzy na kadre, czyli panstwowych, to niech w.y.d.u.p.c.a.j.a
Halasik to wpada do Krakowa chyba tu:
http://babinski.pl/
na kontrole.
a reszta to przy okazji
Leesior Napisał(a):
> wanek Napisał(a):
> -----
> > Leesior Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > Niech sobie biorą (uczciwie oczywiście)
> > > zawodników, ale nie do gry w PLH.
> >
> > A jak zawodnicy chcą tam grać, to dlaczego
> nie?
>
> A co to będzie mieć wspólnego z dobrem
> polskiego hokeja ? Postęp jakiś w PLH zrobią ?
> A kibicował im kto będzie ? Prezes i kilku
> ruskich ?
Czasy kiedy władza narzucała ludziom miejsce pracy odeszły (mam nadzieję po wsze czasy).
Zawsze możesz skontaktować się z tymi graczami i powiedzieć: "Chłopaki, nie grajcie tam, bo to nie ma nic wspólnego z dobrem polskiego hokeja". Chyba domyślasz się jak to skwitują.
"Postęp jakiś w PLH zrobią " - a to to dopiero żart, przecież i tak grali by w tej plastikowej lidze, żadnego polskiego gracza nie ściągają z zagranicy (chyba, że gwiazda Borzęcki dołączy :) ), a przynajmniej potrenowali by między najlepszymi (tryb przypuszczający użyty celowo).
Rufus T. Firefly Napisał(a):
> jak za prywatne, to niech se robia co chca, ale
> jak z pieniedzy na kadre, czyli panstwowych, to
> niech w.y.d.u.p.c.a.j.a
O, to jest istotna kwestia!!!
O tyle jestem spokojny, że to nie mogą być państwowe (albo przynajmniej tylko takie) bo zwyczajnie by ich brakło.
W każdym normalnym kraju to by jego na butach już wynieśli ze związku już!
Muertes Napisał(a):
> Inna sprawa czy kluby się zgodzą przystąpić do
> PHL w takim kształcie, tym bardziej jeśli
> Hałasik podbierze im najlepszych Polaków i każe
> płacić kasę za dodatkowych starnierich, a w
> starciu PZHL-kluby raczej ten pierwszy będzie na
> straconej pozycji, tym bardziej, że kluby mają
> już go chyba powoli dosyć i zaczynają tęsknić
> za normalnością
>
Co Wy z tym podbieraniem? Gracze dostają propozycje i podpisują kontrakt albo nie! Jakoś w ostatnich sezonach nikt się nie buntował, jak Sanok podbierał najlepszych np. z Nowego Targu, a swego czasu Cracovia też dość mocno szalała na rynku transferowym. Trochę obiektywizmu.
> może się skończyć na tym, że wszyscy
> wczorajsi uczestnicy spotkania z podkulonymi
> ogonami wrócą do prezesów klubów prosząc o to
> by dostali tyle co wcześniej a nie mniej
Słuszna uwaga, ale to są dorośli faceci i będą ponosić ewentualne konsekwencje swoich decyzji.
Wanku, jest nieco dwuznaczne, kiedy trener kadry angażuje się w projekt klubowy i zachęca do gry zawodników reprezentacji, razem z prezesem PZHL.
Zresztą zawodnicy mamieni są po raz kolejny. Najpierw niby mieli grać w Olivii, która miała przystąpić do KHL. Teraz w Sosnowcu, który niby mają grać w EBEL. Teraz oczywiście są już ostrożniejsi, dlatego zapewnie wypuszczono info o sponsorze, żeby byli bardziej skłonni podpisać umowy przedwstępne.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)