Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Mecz w Oświęcimiu 04.03

• Hokej
    • Rozpoczęto 04.03.2005 o 22:37
      Ostatnia aktywność 08.03.2005 o 12:27
      2392 wyświetleń
    • torreador

3.6K
      1.3K
    • 04.03.2005 o 22:37
      Post #209143 04.03.2005 22:37
    To co wyprawiał dzisiaj ten sędzia z Torunia o ukraińskim nazwisku MARCZUK woła o pomstę do nieba. Albo gwizdał urojone faule albo ewidentnych przewinień nie gwizdał wcale. Zdecydowanie częściej mylił się na niekorzyść Cracovii. Cały wysiłek, poklady ambicji i determinacji ( ze stanu 3:0 na 4:4) zmarnował swoim dyletanctwem. Już tradycją w meczach Cracovia - Unia staje sie fakt że pierwszą bramkę tracimy zaraz po tym jak sedzia przepuszcza ewidentny faul przeciwnika. Tak było we wtorek w Krakowie i tak samo było dzisiaj w Oświęcimiu. Bramka na 5:4 poda po ewidentnym faulu łokciem na Urbanie - sędzia nie chciał tego widzieć. Jest zamieszanie Urban leży na lodzie, potem wstaje jakby zamroczony , zawodnicy Cracovii jakby czekali na gwizdek sedziego, on się nie rozlega, do bezpańskiego krążka dopada Mlinczenko i na wprost bramki Radzika nie atakowany przez nikogo lokuje krążek w siatce. Jestem dzisiaj naprawdę podbudowany postawą Cracovii bo była drużyną lepszą ( zwłaszcza o dziwo pod koniec meczu) Szkoda że na przeszkodzie na dalszy ciąg rywalizacji stanął palant Marczuk. Rzeczywiście jak się nie rozwali tego towarzystwa wzajemnej adoracji Hajduga-Lejczyk-WOŹNICKI- Karaś to polski hokej bedzie jeszcze długo pikował ostro w dół.
    • luka

528
      93
    • 05.03.2005 o 00:09
      Post #209145 05.03.2005 00:09
    Po przegranej w Krakowie coś łaziło mi po głowie że warto pojechać na 3 mecz.I proszę cały mecz to prawdziwy kalejdoskop zdarzeń tak bliskich naszej historii:bardzo kiepski początek,zdawałoby się pewna przegrana a nawet i klęska;a jednak Cracovia zerwała się do pięknego lotu i AMBITNIE oraz WALECZNIE grała do końca.To była ta moja mityczna drużyna o której śniłem i na którą czekałem.Co prawda w końcu dopadła nas nasza dola garbata(trochę sami sobie w tym pomogliśmy),ale to nie jest ważne bo w życiu pięne są tylko chwile(choćby takie jak te z 2 i 3 tercji).Natomiast układy i układziki to proza życia,które niestety trzeba jakoś przeżyć. Nie będę napinał sie na nieudacznika-sędziego,domniemane układy i bandę pijanych rasistów-to nie oni byli bohaterami dzisiejszego wieczoru.
    • wojt1foto

7
      0
    • 05.03.2005 o 00:26
      Post #209146 05.03.2005 00:26
    byłem na meczu w Oświęcimiu i to był prawdziwy dramat w wykoniu panów sędziów. Tak błazeńskich i debilnych pomyłek niewidziałem już dawno włącznie z piłkarską V ligą. Mam nadzieję że Tychy "usadzą" Unie, że sprawią im łomot w finale i klika Oświęcimska przestanie rządzić w polskim hokeju. Racje miał prezes Paweł Misior mówiąc na konferencji prasowej że czas rozwalić panujący układ. Nie zdrowe są stosunki jeżeli terenerem kadry narodowej jest trener jednego z zespołów walczących o mistrzostwo, nie zdrowe jest kiedy PZHL nie robi nic żeby rozwijać polski hokej i faworyzuje jedną drużyne. SZlag mnie trafia jak mecz o wielką stawke sedziują jacyć dziwni goście dziwiąc się potem że ich to przerosło i sobie nie poradzili. Wkurzyłem sie po tym meczu. Wszystko w rękach prezesów Pasów i Podhala....
    • rebbe izaak

856
      2
    • 05.03.2005 o 00:28
      Post #209147 05.03.2005 00:28
    Białoński w "gazecie" Dramatycznie słaby sędzia Waldemar Marczuk z Torunia doprowadził do skandalu w meczu, który dał Dworom/Unii zwycięstwo (5:4, po dogrywce) i miejsce w finale mistrzostw Polski, a ComArchowi/Cracovii szanse co najwyżej na brązowy medal. - Będzie protest, i to ostry. Uważam, że sędzia nas oszukał. Zostaliśmy haniebnie wyrzuceni z walki o mistrzostwo Polski. To dla nas kolejna motywacja do tego, żeby rozjechać panujący układ [w polskim hokeju - red.] - grzmiał wiceprezes Cracovii Paweł Misior. - Ten mecz z hokejem nie miał nic wspólnego. Wygrała dyplomacja, a nie hokej - dodał trener "Pasów" Rudolf Rohaczek. Co ciekawe, z sędziowania nie był zadowolony nawet szkoleniowiec oświęcimian Andriej Sidorenko. - W połowie drugiej tercji sędzia stracił kontrolę nad wydarzeniami na lodzie, zaczął dawać głupie kary - ocenia selekcjoner reprezentacji. Na początku wydawało się, że Unia rozgromi rywala. Była szybsza, agresywniejsza. Po strzeleniu pierwszego gola (Wojciech Stachura dopełnił formalności po atomowym uderzeniu z dystansu Jacka Zamojskiego) grała na luzie. A goście nie potrafili się pozbierać. Gdy Waldemar Klisiak powędrował do boksu kar, nawet nie założyli zamka. Kiedy z kolei karę musiał odpokutować Marcin Cieślak, po strzale Grzegorza Piekarskiego Rafała Radziszewskiego zmylił stojący tuż przed bramką Marek Stebnicki. Potem jeszcze druga "piątka" oświęcimian koronkowo rozegrała zamek, Marcin Jaros uderzeniem z bliska zdobył trzeciego gola i na początku drugiej tercji wydawało się, że beniaminek ekstraklasy leży na łopatkach. Ale Cracovia pokazała charakter. Po kontrze trzech na dwóch Rafał Twardy wycofał do Damiana Słabonia, a sam zablokował obrońcę. Środkowy pierwszej formacji uderzył pod poprzeczkę. W połowie tercji sędzia spowodował na lodzie chaos, wydając wiele błędnych decyzji (np. za faul Stebnickiego do boksu odesłał Klisiaka). Po okresie anarchii (np. w 35. min czterech krakowian w boksie kar) "Pasy" zdobyły kontaktowego gola: Słaboń wycofał do Pawła Kozendry, a kapitan zespołu wypalił nie do obrony spod niebieskiej linii. Zamiast wyrównującego trafienia w III tercji padł czwarty gol dla gospodarzy (Stebnicki zamarkował podanie, a strzelił nie do obrony między parkany). Krakowianie znowu nie dali za wygraną. Po błędzie Tomasza Jaworskiego kontaktowego gola strzelił Patryk Noworyta. Wyrównał najlepszy na lodzie Damian Słaboń. W III tercji sędzia najbardziej skrzywdził krakowian, gdy przerwał ich kontrę trzech na dwóch, bo usłyszał przekleństwo rzucone z boksu. Po chwili Oktawiusza Marcińczaka odesłał na 10 minut za niesportowe zachowanie. Z tą decyzją długo nie mogli się pogodzić hokeiści i trener Cracovii. Mimo słabego sędziowania "Pasy" mogły wygrać, ale na minutę przed końcem III tercji Karel Horny, po akcji Romana Tomasa z metra, nie był w stanie pokonać Jaworskiego. W dogrywce wszyscy szykowali się do karnych, gdy po błędzie Mariana Csoricha nie do obrony strzelił Jewgienij Młynczenko. Rudolf Rohaczek, trener Cracovii: We wcześniejszych dwóch meczach z Unią nie byliśmy gorsi, ale popełnialiśmy proste błędy i przegrywaliśmy. Ale to spotkanie nie miało nic wspólnego z hokejem. Sędziowanie to wielki skandal. Pierwszy gol dla Unii padł po faulu na naszym zawodniku. Wszystkie nasze przewinienia sędzia wyłapywał, a im puszczał wszystkie faule. W III tercji Unia nie istniała, ale sędzia robił wszystko, żeby wygrała. Nie szło nic zrobić. Nie możemy grać przeciwko Unii i jeszcze sędziom. Wiadomość zmieniona (05-03-05 00:30)
    • icek66

3.2K
      1
    • 05.03.2005 o 00:30
      Post #209148 05.03.2005 00:30
    Coz od jakiegoz czasu o Unii spiewaja na Polskich lodowiskach "mistrz za pieniadze" co prawda poprawniej by bylo mistrz za uklady... Posluchalem relacji naocznych swiadkow skandalu w Oswiecimiu. Po prostu dramat. Pora dogadac sie z Podhalem Tychami Toruniem Stocznia i rozgonic za 4 wiatry tych lobuzow z PZHL. Wiadomość zmieniona (05-03-05 00:31)
    • dev

4.9K
      359
    • 05.03.2005 o 01:22
      Post #209150 05.03.2005 01:22
    dobrzeby było gdyby sie zgadali i zbojkotowali ta cała smieszna lige moze wtedy te stare matoły hajdugi i inni złodzieje pojda w pizduuu
    • icek66

3.2K
      1
    • 05.03.2005 o 01:28
      Post #209151 05.03.2005 01:28
    nie dev. Wtedy oni dalej spokojnie beda sobie wyplacac pensje z dotacji rzadowych do PZHL;) zajmujac sie kadra ktora powolaja z uczniow SMS w Sosnowcu;) Trzeba odebrac im lige tak samo jak teraz PALP odbiera lige pilki Listkoludkom z PZPN.
    • torreador

3.6K
      1.3K
    • 05.03.2005 o 08:02
      Post #209152 05.03.2005 08:02
    icek66 napisał(a): > Coz od jakiegoz czasu o Unii spiewaja na Polskich lodowiskach > "mistrz za pieniadze" co prawda poprawniej by bylo mistrz za > uklady... > Posluchalem relacji naocznych swiadkow skandalu w Oswiecimiu. > Po prostu dramat. > Pora dogadac sie z Podhalem Tychami Toruniem Stocznia i > rozgonic za 4 wiatry tych lobuzow z PZHL. > > > Wiadomość zmieniona (05-03-05 00:31) Icek, Stocznię pod obecnym kierownictwem Kosteckiego możesz sobie "darować" bo on tkwi w uszach w tym bagnie.
    • icek66

3.2K
      1
    • 05.03.2005 o 12:36
      Post #209169 05.03.2005 12:36
    Torreadoe - wnerwiony wczoraj byłem to i pisałem co mi wściekłośc na klawiaturę przyniosła;)
    • stary kibol

5.4K
      2.2K
    • 05.03.2005 o 13:50
      Post #209171 05.03.2005 13:50
    Nieudacznik Marczuk "drukował" mecz, a sędzia międzynarodowy Chadziński nie został wyznaczony do prowadzenia play off-u. Paranoja w wykonaniu PZHL !!!
    • cwiaraps

282
      0
    • 05.03.2005 o 14:18
      Post #209172 05.03.2005 14:18
    stary kibol: to nie jest paranoja to jest s.......o ja przynajmiej tak to obieram pozdro dla wszystkich co byli DZIĘKI!!!!
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 05.03.2005 o 15:21
      Post #209174 05.03.2005 15:21
    Koles to wy nie umiecie przegrywac. A co do sedziowania to sedzia mylil sie w dwie strony. I Tylko zawsze wy placzecie nadete BUFONY!!!!! ze to was sedzia skrzywdzil.Mysleiliscie ze wygraliscie z Podhalem to teraz pojdzie wam z gorki???? A Taki H......J!!!!!! A co do Rohaczka. To jest pseudo trener ktory nie umie pogodzic sie z porazka!!!!!!!!UNIA MISTRZEM POLSKI!!!!!!!
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 05.03.2005 o 15:37
      Post #209177 05.03.2005 15:37
    Wniosek "płaczków" sprowadza się do jednego: sędziowie dali nam 15 z rzędu finałów i 8 tytułów w tym 5 w finałach do jednej bramki. W tym roku to już wybitnie sędziowie przyłożyli do naszego awansu rękę: wydrukowali trzy mecze z Katowicami (3-0) i trzy z Cracovią (3-0) wcześniej eliminuąc pod nas Podhale abyśmy mieli wygodnego rywala w półfinale. Woźnicki to swietny dyplomata wszystko przewidział, załatwił a Sidor rozbił ligę zgrupowaniem kadry. PANOWIE TAK DALEJ: jeśli zamiast myśleć o swoich błędach będziecie dalej wyciągać takie wnioski z meczów to ja się nie martwię o kolejne tytuły dla Unii. Moze lepiej pomyślcie o Hornym czy Csorichu i ich zagraniach mających wpływ na losy meczu. Gratuluję Kozendrze i Urbanowi opinii o Unii przed i w trakcie rywalizacji.
    • V.Z.1903

1.1K
      801
    • 05.03.2005 o 15:50
      Post #209180 05.03.2005 15:50
    Darek25, Jestem Czechem, który mieszka w Krakowie i tutaj chodze na hokej. Tesla Pardubice jest moją drużyną (bo Viktoria Żiżkov hokeja nie ma). Nie jestem super ekspertem w hokeju, choć w Czechach trudno być laikiem. Nie byłem tym razem na meczu, ale wiem, jak wasz sędzia ten mecz przekręcił. Tak się nie wygłupiaj. Unia trzyma władze w polskim hokeju, i dla tego jej to wszystko uchodzi na sucho. Ten czas się konczy.
    • Agnan

4.4K
      96
    • 05.03.2005 o 16:06
      Post #209182 05.03.2005 16:06
    darek25 napisał(a): > Koles to wy nie umiecie przegrywac. Zastanów się co piszesz. Cracovia przegrała z honorem i nikt tego nie neguje. Ale przegrywać a przegrywać w nieczystej grze to różnica... Czy, gdy piłkarze przegrali z Tłokami na wyjeździe 0:1 ktoś nadawał na sędziego? A sędzia Żyro dał popis na meczu z Pogonią - a był to mecz zremisowany... > A co do sedziowania to > sedzia mylil sie w dwie strony. Tak, mylił sie w dwie strony. Ale - przypomina sie stary dowcip: - Czym sie różni kanarek? - Tym, że ma jedną nóżkę bardziej... > I Tylko zawsze wy placzecie > nadete BUFONY!!!!! ze to was sedzia skrzywdzil.Mysleiliscie ze > wygraliscie z Podhalem to teraz pojdzie wam z gorki???? A Taki > H......J!!!!!! A co do Rohaczka. To jest pseudo trener ktory > nie umie pogodzic sie z porazka!!!!!!!!UNIA MISTRZEM > POLSKI!!!!!!! Cóż... Styl wypowiedzi mówi sam za siebie. Pogratulować Unii kibica.
    • Blady Niko

9.5K
      201
    • 05.03.2005 o 16:26
      Post #209183 05.03.2005 16:26
    W wiadomościach sportowych TVP3 było pół godziny temu w miarę obszerne sprawozdanie Krzoski. Były m.in. wszystkie bramki. Ale nie usłyszałem ani jednego słowa komentatora o poziomie sędziowania.
    • marcin_ksc

9.1K
      629
    • 05.03.2005 o 16:31
      Post #209184 05.03.2005 16:31
    ZDZIWIONY ?
    • jkm05

829
      0
    • 05.03.2005 o 16:50
      Post #209185 05.03.2005 16:50
    To ciekawe tym bardziej że wczoraj wieczorem na gorąco w TVP 3 było mówione że sędzia był beznadziejny.Pewnie dzisiaj już nie jest beznadziejny. CRACOVIA PANY!!!!!
    • torreador

3.6K
      1.3K
    • 05.03.2005 o 17:10
      Post #209186 05.03.2005 17:10
    Blady Niko napisał(a): > W wiadomościach sportowych TVP3 było pół godziny temu w miarę > obszerne sprawozdanie Krzoski. Były m.in. wszystkie bramki. Ale > nie usłyszałem ani jednego słowa komentatora o poziomie > sędziowania. Bo poprostu podczas montażu Krzoska wyciął drugą część wypowiedzi Kozendry na temat meczu. A jego brak rzetelności dziennikarskiej jest żenujący.
    • AjKot

1.2K
      0
    • 05.03.2005 o 18:51
      Post #209187 05.03.2005 18:51
    Żeby mówić o hokeju to trzeba na nim się znać. Skąd taki Krzoska, reprezentujący do niedawna cinkciarza z Zarabia, może coś na ten temat wiedzieć. On ma ubecką gwiazdę w oczach i ona mu wszystko przysłania. A miłość sędziów do Unii jest wielka. Nie tak dawno niejaki Zarodkiewicz nie pozwolił im zrobić krzywdy w Krakowie. I nawet go, ku zdumieniu wszystkich, za to zawiesili. A jak zmajstrował remis to pamiętamy. A przy okazji, to przed fazą finałową każdy mecz miał być filmowany z trzech kamer. I co z tego wynika ?

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie