jak w temacie.....
Wiadomość zmieniona (28-12-04 22:23)
-
-
CRACOVIA - Unia Oświęcim 3-3 (3-0,0-2,0-1,0-0)
Vasago: boisz sie, ze ktos Cie wyprzedzi w zalozeniu tematu o meczu z Unia ?? ;-)
bylem juz na pilce noznej na Pasach a chetnie wpadlbym na hokej wiec jak mozecie udzielic mi kilku info ,gdzie jest hala jakie ceny biletow (trzeba jakies identyfikatory ?)ktory sektor jest najlepszy do kibicowania ,to bylbym bardzo wdzieczny:)pozdro TARNOVIA&CRACOVIA
Hala jest przy ulicy Siedleckiego (koło hali targowej) - bilety po 12 i 8 PLN - identyfikatorów nie trzeba, sektor najlepszy to sektor A (czyli całe trybuny poza sektorem VIP ;-)) Zapraszamy serdecznie!!!
dzieki za info moze wpadniemy na meczyk tzn ja i jeszcze jeden Toviak pozdro dla Cracovii!!!
Kid napisał(a):
> Vasago: boisz sie, ze ktos Cie wyprzedzi w zalozeniu tematu o
> meczu z Unia ?? ;-)
>
Dla mnie nie ma róznicy, ale pomyslałem, że im wcześniej da się znać tym lepiej bo może więcej ludzi przyjdzie. Bądź co bądź nie mam monopolu na na zakładanie tematów informujących o meczach:)))
No ja sie wybieram razem z kolegami 1 raz, tylko maly problem. Nie wiem jak dojsc na hale z dworca głownego. Wytlumaczy mi ktos?
antek.1 napisał(a):
> No ja sie wybieram razem z kolegami 1 raz, tylko maly problem.
> Nie wiem jak dojsc na hale z dworca głownego. Wytlumaczy mi
> ktos?
>
Z dworca głównego nie ma bezpośredniego połączenia i najlepiej przejść piechotą (około 15 min spokojnym tempem). Najlepiej kogokolwiek spytać o ulicę Wielopole i do niej dojść Plantami. Później ulicą Wielopole trzeba dojść do ul. Dietla i kierować się w lewo w stronę wiaduktu kolejowego. Przejdziesz pod wiaduktem kolejowym i po prawej stronie będziesz miał halę targową i koło niej znajduje się lodowisko Cracovii. Ewentualnie na wstępie pytać kogokolwiek jak dojść pod halę targową (każdy krakowianin powinien wiedzieć).....
według mnie krócej będzie:
kładką nad Lubicz -- Radziwiłowska --potem w lewo w Kopernika --potem prawo w Blicha i wychodzimy prosto pod Hale Targową.
w końcu wszystkie drogi prowadzą na Cracovie. :):)
Zdecydowanie krótsza opcja nr 2.
Chyba że chodzi o spacer rekreacyjno-turystyczny przez Planty.
Trzy treningi dziennie hokeistów Cracovii. Kto czwartym obcokrajowcem?
W ekstraklasie hokejowej mamy teraz przerwę do 28 grudnia, kiedy to w Krakowie "Pasy" podejmować będą aktualnego mistrza Polski i lidera Dwory Unię Oświęcim.
Teraz na pierwszy plan wysuwa się reprezentacja polski, która w dniach od 16 do 18 grudnia wystąpi w Krynicy w turnieju EIHC z udziałem Białorusi, Norwegii i Francji, a 22 grudnia zagra w katowickim "Spodku" z teamem gwiazd NHL.
Drużyna Cracovii, wykorzystując przerwę, ostro trenuje. - Mamy trzy treningi dziennie, rano na lodowisku, w południe na siłowni przy ul. Wielickiej i wieczorem drugi trening na lodzie - mówi trener Cracovii Rudolf Rohaczek.
- Czy w tym okresie rozegracie jakieś mecze kontrolne?
- Nie, ten czas poświęcamy tylko na treningi.
- Nastąpiły zmiany w regulaminie rozgrywek, decyzją zarządu PZHL zmniejszono liczbę rund w sezonie zasadniczym z sześciu do pięciu. Co Pan na to?
- To nie jest korzystne dla polskiego hokeja. Wprawdzie wygospodarowano dzięki temu dodatkowy czas na przygotowanie reprezentacji do turnieju olimpijskiego w Rydze, ale stratne będą kluby. Przez miesiąc nie będzie ligowych rozgrywek. Jak wypełnić ten czas? Z kim grać? To nie jest dobre rozwiązanie, mając na uwagę dobro całego polskiego hokeja.
- Czy Cracovia awansuje do pierwszej czwórki przed play off?
- Nadal o to walczymy. Byłoby dla nas lepiej, abyśmy startowali do play off z jak najwyższej pozycji. Stojący wyżej w tabeli zespół jest dodatkowo premiowany, bo w razie remisu zawsze decydujący o awansie mecz gra na swoim lodzie.
Podobno część klubów uważa, że przegłosowanie zmiany rozgrywek było nieformalne, m.in. Wojas Podhale sugeruje, że tę sprawę należy jeszcze raz przedyskutować i poddać pod głosowanie podczas obrad zarządu w Krynicy. W PZHL twierdzą jednak, że sprawa jest definitywnie zamknięta i związek nie będzie do niej wracał.
Z zespołem Cracovii nie ćwiczą bramkarz Rafał Radziszewski i Damian Słaboń powołani do reprezentacji Polski. Trenuje natomiast po wyleczeniu kontuzji Czech Dalibor Rzimsky. Jest czwartym obcokrajowcem w zespole krakowskim obok Pavla Urbana, Karela Hornego i pozyskanego ostatnio Słowaka Romana Tomasa. A jak wiadomo, w jednym meczu może występować tylko trzech zagranicznych graczy. - Nie ma nic lepszego jak rywalizacja i konkurencja - mówi trener Rohaczek. Zdaniem szefa sekcji hokejowej Adama Zięby po miesiącu zapadnie decyzja, która trójka obcokrajowców zostanie w Cracovii.
Źródło: Dziennik Polski (AS)
Niech ćwiczą, bo chcę 28.12 zobaczyć upokorzoną Unię :))
możę nie 8:1 (7:1?) jak naście lat temu ale wystarczy np. 5:3 :))))
A propos, ktoś pamięta ten mecz i ich odblaskowo żółte jak kupa niemowlaka stroje. To był chyba ich pierwszy sezon w I lidze ?
Vasago, Pac-Man wielkie dzieki. Teraz to napewno trafimy.
To będzie ciekawy mecz.
28.12 to będzie wielki dzień. PASY MUSZĄ WYGRAĆ.
ja chce zobaczyc krew Jarosa!!!
Antek.1 jak wejdziecie na hale to stancie na wysokosci niebieskiej lini tercji, na ktora atakujemy i nie zapomnijcie glosno spiewac :D
No nie ma sprawy, nas bedzie ok. 6-10, i napewno bedziemy glosno dopingowac, (jak zawsze zreszta). Wstyd sie przyznac, ale bedzie to moj debiut przy Siedleckiego, ale mam juz zaliczony wyjazd, to Tych we wrzesniu.
6 dni później
czy jutro jest jest mecz podobno na hokej net pisze ze jest jutro?
hop!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)