Ej to do was dociera... przecież to jest chore... Ktoś może zginąć (trafić na intensywną) za to że kibicuje drużynie 11 kolesi biegających za kawałkiem skóry ubranych w nie te stroje co trzeba??
Mamy XXI wiek... a ludzie są gorsii niż zwierzęta one atakują gdy są głodne lub się boją... A człowiek dla zabawy, z nudów, za rase, za wygląd, za poglądy ??
Człowiek mnie przeraża... nastała era homo debilus...
-
-
Uczmy sie od Angoli (apropo tematu który poleciał)
słowo "państwo" pojawia sie tu wielokrotnie; chciałby wiec zwrócić uwage na jedną sprawę: państwo (w rozumieniu władza) nie odpowiada za produkcję psychopatów
to ze w znacznej cześci społeczeństwia zachwiał się, czy wręcz zawalił system wartości nie jest winą państwa, państwo może wkroczyć w momencie, kiedy nalezy uruchomić system represji (no i tu mozemy pokrytykowac)
ale to, że:
1. rodzice wychowują psychopoatów - rodziny patologiczne
2. rodzice nie zauwazają, ze dziecko nabiera cech psychopatycznych poza domem - rodziny dysfunkcyjne
nijak nie da sie zwalić na władze
chcielibyście, zeby państwo zajmowało sie wychowywaniem i prewencyjnie zaglądało do domów?
.
W dzisiejszych czasach jest b. mały system wartości...
Tak sie zastanawiam czy zgromadzonym tu krzykaczom pomaga zasnac mysl ze "publicznie" sprzeciwili sie złu na świecie. Że nie stali z zalozonymi rękami jak te chordy tępych i tchurzliwych kibicow Cracovii ktorzy nic nie robia aby zmienic sytuacje, tylko zdobyli sie na ten niesamowity wysilek i przelamali milczenie... wpisujac sie na forum.
PS: Senior, mam nadzieje ze zrobisz (biorąc do ręki pędzel i plotno) ten transparent i powiesisz go osobiscie w piątek na meczu. Bo widzisz, mnie osobiscie,jako Opravcy, srednio sie do tego spieszy (choc mnie do tego oddelegowales kilka postow wyzej)
Koteja - wyjąłeś mi to z ust.
Brawo. 100% poparcia.
Dyskusja forumowiczów na ten temat nie zmienia się już od kilku lat.
Wiadomość zmieniona (17-03-05 01:16)
Rock napisał:
> Tak sie zastanawiam czy zgromadzonym tu krzykaczom pomaga
> zasnac mysl ze "publicznie" sprzeciwili sie złu na świecie.
Nie wiem kogo masz na myśli używając liczby mnogiej. Krzyczy tylko koteja (chyba wcisnął Ci się taki guzik po lewej stronie z napisem CapsLock - jak naciśniesz jeszcze raz to koszmar minie).
Forum internetowe jest miejscem wymiany poglądów i to właśnie robimy. Sądzisz, że nic się nie stało i nie ma o czym rozmawiać? Jeśli tak to gratuluję samopoczucia, pewnie nie masz problemów z zasypianiem.
> chordy tępych i tchurzliwych
Litości! Proszę! Język polski zasługuje na większy szacunek.
> PS: Senior, mam nadzieje ze zrobisz (biorąc do ręki pędzel i
> plotno) ten transparent i powiesisz go osobiscie w piątek na
> meczu.
Jeśli to zrobi to może liczyć na moją pomoc gdyby ktoś na niego napadł. Także w zeznaniach w Prokuraturze. Mimo, że pomysł z transparentem nie wydaje mi się najszczęśliwszy i nie widzę potrzeby jego wieszania.
> Bo widzisz, mnie osobiscie,jako Opravcy, srednio sie do tego spieszy
Nie podoba Ci się pomysł czy "siły wyższe" mogłyby dać klapsa?
A jak mi sie ma podobac pomysł rodem z kosmosu?
Wiadome jest ze sytuacja w miescie jest tragiczna, wiadomo to juz bylo przed ostatnimi wydarzeniami w Biezanowie.
Drażni mnie gadka Seniora o transparencie i to juz nawet nie dlatego ze jest to pomysl zupelnie bez sensu, ale przede wszystkim dlatego ze jestem pewien, ze Senior tego transparentu NIE POWIESI! (jesli to zrobi to z checia to odszczekam).
Rock - oceniaj proszę intencje S-B zamiast wdawać się w niepotrzebne szarpaniny. Ja oceniam je jako szlachetne i słuszne. Co do formy ich wyrażania, hmm... Nie jest to najlepszy pomysł ale możemy się spokojnie przekonywać zamiast wkręcać niepotrzebnie w awantury.
Akurat w naszym gronie nie widzę troglodytów gotowych gonić za kimś z nożami. To już coś w dzisiejszych trudnych czasach :-)
Też wolałbym żeby S-B nie wieszał tego w piątek. Konieczność dyskusji z jakimiś człekokształtnymi na temat darowania życia Pasiakowi nie jest miłym zajęciem :-)
lucekpas, mg
Mozecie uwazac, ze zachowuje sie bez sensu angazujac sie w te czesto prostackie (ale nie tylko z mojej strony) gadki z SB. Ale tu nie chodzi o publiczna klotnie z kims konketnym (chociaz w pewnym momencie- przyznaje ze wstydem) wlasnie zaczelo chodzic tylko o to. Ja po prostu nie moge pewnych rzeczy zaakceptowac. Przez paplanine takich jak SB musze tlumaczyc chyba kazdemu znajomemu, ze Cracovia, ktorej ja kibicuje, i Cracovia ktorej kibicuja "bandyci", to dwie zupelnie inne Cracovie. Wam sie podobaja gadki typu "za to powinna byc kara smierci", lub "zamknac ich w klatce, niech sie pozabijaja"?? Nie wydaje mi sie. I teraz moglbym zachowac sie w stylu SB. Napisac, ze skoro jestescie tak super madrzy, pieknni i inteligentni, to przeciez oczywistym jest, ze sie ze mna zgodzicie. Za dobrze by Wam bylo :)))
lucekpas
Mowisz o dystansie. Przyznaje- nie bardzo mam do tego dystans. Tylko, ze mi przejdzie po dwoch, trzech dniach, a problemy wyimaginowane osnuje mgielka codziennosci. A SB bedzie tak pierdolil za tydzien, miesiac, rok...
A teraz odnosnie tematu:
Co do transparentu, to pomysl jest moim zdaniem zdecydowanie chybiony. Po pierwsze- jest to hipokryzja. Cala Polska bedzie sie z nas smiala. Kilku tatusiow z Cracovii nagle zauwazylo to, co sie dzieje od ponad 10 lat i postanowilo sobie zrobic transparent. Sprawa zalatwiona, sumienie spokojne. Tak to bedzie wygladalo z perspektywy ciut bardziej odleglej niz Wasza.
JR tos dał do pieca,ja nie komentuje:/
Panowie spokojnie ,po pierwsze zrobienie takiego napisu i wywieszenie go na Cracovii nie jest problemem ,nawet nie obawiam sie o t.z.wpie......
bo trudno abym bal sie kibicow Cracovii sam nim bedac ,o to nie podejrzewam nikogo z kibicow aby w czasie meczu albo po meczu ktos mnie czy kogokolwiek z kibicow Cracovii potraktowal gazrurka albo nozem ,to wykluczam.
A po drugie ...na wywieszenie takiego napisu musi dac zgode prezez klubu czyli prof.Filipiak , prezes Misior oraz zarzad klubu,kilka miesiecy temu sam pisalem ,ze Cracovia to nie jest bezpanski plot na ktorym mozna wieszc co sie komu podoba ,taka akcja musi byc przemyslana i uzgodniona .
I po trzecie ,taki napis jesli juz ma sie pojawic to tez przy pelnym poparciu pilkarzy , klubu kibica jak tez i G-100 .
Po czwarte musi to byc w odpowiednim terminie --i teraz to co napisze to wywola kolejna burze listow --tym terminem jest mecz derbowy..bo wkoncu chodzi tu przedewszystkim o kibicow Wisly.
Po piate taka akcja powinna byc tez uzgodniona z klubem zainteresowynym czyli Wisla .Bo tylko wspolna akcja przeciw przemocy ma sens, bo jesli tylko kibice Cracovii maja byc od dzis potulni jak baranki a kibice Wisly nie, to mija sie to z celem i faktycznie jest to niemozliwe bo tego nawet ja nie mogo sobie wyobrazic .
Zdaje sobie sprawe ,ze jest to trudne ale tez wiem ,ze mozliwe i nie ma tu zadnej hipokryzji z mojej strony tylko troska o kolejne pokolenia kibicow Cracovii i nie tylko.
Pamietam kiedy strach bylo w Krakowie isc do innej dzielnicy nie mowiac juz o tym aby z innej dzielnicy miec dziewczyne ,to byly pewne baty i po pewnym czasie wszystko stalo sie normalne ,az do momentu kiedy pojawili sie kibice oj przepraszam teraz to nazywa sie ich pseldokibice ale i to wroci do normy bo wrocic musi .Nie wyobrazam sobie aby takie zachowanie jak ostatnio mialy sie powtarzac i nasilac ,bo nie trzeba byc prorokiem ale latwo przewidziec ,ze po kolejnych derbach tez znajdziemu trupa na ulicach Krakowa i kto wie czy jednego ,oczywiscie ,ze wiele lat temu w Angli trup padal gesto az wrescie wladze nie wytrzymaly i zrobily z tym porzadek ,tylko mam pytanie czy to sie musi powtorzyc w Polsce czy nie mozna sprobowac zmienic faktyczny stan rzeczy tylko trzeba czekac na kolejna tragedie ,ktora kolejny raz wywola burze na forum i nic nie zmieni tylko pozwoli odreagowac stres a przy okazji skluci kilku kibicow na forum ,mysle ,ze nie o to chodzi.
Wiadomość zmieniona (17-03-05 09:46)
Ferencvaros napisał:
> Przez paplanine takich jak SB musze tlumaczyc
> chyba kazdemu znajomemu, ze Cracovia, ktorej ja kibicuje, i
> Cracovia ktorej kibicuja "bandyci", to dwie zupelnie inne
> Cracovie.
Potężną siłę ma S-B i parę zrzęd z naszego forum, skoro potrafią przekonać cały niemal Kraków do swoich tez.
A może to nie ich wina? Może Twoi znajomi po prostu kojarzą pewne oczywiste fakty.
> Co do transparentu, to pomysl jest moim zdaniem zdecydowanie
> chybiony. Po pierwsze- jest to hipokryzja. Cala Polska bedzie
> sie z nas smiala.
I właśnie dlatego uważam to za pomysł chybiony (delikatnie mówiąc). Pełna zgoda.
Jesli uwazacie, ze to JG pobil chlopaczka to ja nie mam pytan.
o i ciekawych rzeczy sie dowiaduje ,ze sa dwa kluby Cracovia ,bo ja znym tylko jeden ,moze ktos mi poda adres drugiej Cracovii ????
> Co do transparentu, to pomysl jest moim zdaniem zdecydowanie
> chybiony. Po pierwsze- jest to hipokryzja. Cala Polska bedzie
> sie z nas smiala.
Cała Polska śmieje się teraz, że w 30, ze sprzętem napadli na 3 gimnazjalistów. To jest prawdziwy powód do wstydu. Od chuliganów, do pikników i osób zupełnie nie intersujących się sportem, wszyscy sobie mogą poużywać na "dzielnych" kibicach Pasów. Pokazali prawdziwą odwagę.
Adam, chyba nikt nie sądzi aby to zrobili JG, jedynie zastanawiają się jak zareaguje JG, na ewentualny transparent na stadionie. Nawet sobie nie wyobrażam, aby mogło dojść do jekiejś rozróby wewnątrz kibiców Pasów!
"Autor: Rock (---.netia.com.pl)
Data: 17-03-05 02:23
A jak mi sie ma podobac pomysł rodem z kosmosu?
Wiadome jest ze sytuacja w miescie jest tragiczna, wiadomo to juz bylo przed ostatnimi wydarzeniami w Biezanowie. "
No właśnie, wiadomo jak jest i po co to starać się zmieniać? Jest fajnie, niech tak zostanie. Po co wogóle o tym rozmawiać, skoro i tak nic się nie zmieni. Tak było, jest i będzie...
Widzisz Rock, chodzi o to żeby to starać się zmienić. Uwazasz pomysł z transparentem za głupi i naiwny. Może i tak, ale część kibiców ma już zdecydowanie dosyć i chcą aby się coś zmieniło. Nie bardzo wiedzą co mogą zrobić i starają się coś wymyślić. Jeżeli więc masz jakiś lepszy pomysł, to podziel się nim. Jeżeli będzie dobry, to postaram się ze wszystkich sił pomóc. Zapewne nie tylko ja. Nie pisz tylko, że nie róbmy nic, bo tylko się ośmieszamy.
Senior- Blues
Tak, sa dwie Cracovie. Ty kibicujesz tej drugiej...
mg
Mi raczej chodzilo o to, ze takie opinie, ktore sa najczesciej wypadkowa wyssanych z palca z bzdur, oraz kretynskich, tvn-owskich stereotypow, sa bardzo chwytliwe, zwlaszcza dla ludzi, ktorzy nie siedza w klimacie. I staram sie z tym zawsze walczyc, np tu na tym forum. Bo kierujac sie takimi stereotypami, tylko oddalamy sie od rozwiazania problemu. Uwazasz, ze obraz "kibica- bandydty" jest korzystny i pomocny dla tych, ktorzy chca to zmienic?? Bo moim zdaniem takie opinie, podchwytywane przez wiekszosc tylko poglebiaja przepasc miedzy nami...
Mentny
Czyli uwazasz, ze taka akcja z transparentem jest mozliwa, przyniesie efekty i zostanie wlasciwie odebrana przez kogos innego niz jej autorzy??
A tak wogole to nie ma o czym mowic. Bo roznica miedzy "napisac, ze fajnie by bylo zrobic transparent", a "wywiesic transparent w czasie meczu", jest mniej wiecej taka, jak miedzy kompromisem, a kompromitacja :)))
Ale czy to o transparent w tym temaci chodzi??
Sorry za OT: Adam co to za szalik, to jeszcze z czasów gdy nie mieliśmy zgody z Arką, mi by było wstyd za taką sygnaturkę :P
jesli jest taki problem z napisam to cholera co dawal napis "...jestesmy z toby" i od kogo mieli zgode ci ktorzy go wywiesili?????a moze zgody nie mieli i czy to nie byla kompromitacja .
I prosze o podanie adresu drugiej Cracovii bo pisanie ,ze sa dwie to kazdy potrafi ...
I juz ci pisalem ,ze nie mam o czym dyskutowac Ferenc wiec nie szukaj zaczepki ...
Moze potrafisz mnie przekonac ze zabicie 17 latka po derbach i pobice teraz to wymyslone historie....
A takie sugestie jakie Ty robisz pod moim adresem to sa zywo wziete z ubeckich starych metod i teraz mozesz sie cieszyc ,ze ci odpisalem .
Bo oczywiscie mozna nic nie robic i jeszcze pisac ,ze to "Amerykanie morduja murzynow" a "w Rosji brak chleba" i dalej udawc ,ze nic sie nie stalo...
I po raz kolejny napisze czy do cholery to ja bije i katuje kibicow innych druzyn ??????czy ja popieram tych ktorzy uczestnmicza w bojkach ?????zastanow sie co ty piszesz ....i o co mnie oskarzasz .
Ferencvaros, nie wiem czy pomysł z transparentem przyniesie jakieś efekty. Wiem natomiast, że nie robienie niczego, nie przyniesie żadnych efektów. Powtórzę więc jeszcze raz. Jeżeli ma ktoś jakiś lepszy pomysł, to niech się nim podzieli. To faktycznie, nie chodzi o transparent. Chodzio o to, że nie chcemy aby to się powtórzyło.
Ludzie nie rozróżniają dwóch Cracovii. Dla wszystkich jest jasne, że kibice Cracovii omal nie zatłukli na śmierc chłopaka. Tej Cracovii o barwach biało-czerwonych, z ul. Kałuży. Niby której drugiej?!! Jeszcze kilka takich akcji i akcjonariusze Comarchu (lub sam Filipiak) uznają, że kojarzenie z tym klubem szkodzi wizerunkowi i firmy. Wtedy możemy nawet nie zatrzymać się w 3 lidze... Jeżeli ktoś ma na sobie barwy Cracovii, to niech to weźmie pod uwagę.
Mentny juz napisalem ,ze to powinna byc wspolna akcja z klubem Wisla i oficjalne wystapienia prezesow ,kibicow i pilkarzy a tak to wszystko potoczy sie swoja znana droga i beda kolejne trupy i pobica o ktorych tak naprawde nikt nie wie ile jest rocznie ,poniewaz dowiadujemy sie tylko o tych ze skutkiem smiertelnym albo prawie smiertelnym.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)