Przeklejam z ulubionej mojej gazet - Organu Ludzi Rozumnych:
Marsz odbędzie się w rocznicę proklamowania III Rzeszy (15 marca 1933 r.). - Chcemy przypomnieć ludziom, do czego mogą doprowadzić skrajne nacjonalizmy. To ważne teraz, gdy w naszym kraju w majestacie prawa działają organizacje siejące nienawiść wobec wszystkiego co inne lub obce - tłumaczy Jan Hoffman, student II roku prawa, działacz Unii Wolności.
Inicjatywę marszu poparł prof. Jan Widacki. Jeśli będzie miał czas, sam przejdzie wśród demonstrantów ulicami Krakowa. - Nacjonalizm, obok komunizmu, jest najcięższym grzechem XX w. Tym bardziej niebezpiecznym, że w przeciwieństwie do komunizmu pokazywany jest często jako coś pożytecznego. Na dodatek dobrze współgra z realnym socjalizmem i mało inteligentnym, przedsoborowym katolicyzmem. Patrząc na poparcie jednej z partii, widać, że cieszy się też coraz większym uznaniem - tłumaczy Widacki.
Marsz rozpocznie się w najbliższy wtorek o godz. 15 przed Collegium Novum na Plantach. Potem demonstranci przejdą pod pomnik Nieznanego Żołnierza, gdzie złożą kwiaty ofiarom nacjonalizmu
-
-
To jak? Maszerujemy? :-)
to na serio czy dla jaj??
oczy trę i nie wierzę....
halihajlułajla halihajlułajla:-)))))))))
:)
Cóż więcej dodać.....
Nie widzę u Was entuzjazmu!
A ja pójdę! Muszę to zobaczyć. Paradę "gejów" widziałem to i tych cudaków muszę zobaczyć. Może tym razem nie oberwę od policji :-)
o 15 to kiepska pora, jak dla mnie
ale postaram sie - ustawmy sie mg pod Kopernikiem;
i inni chętni forumowicze też :)
"i mało inteligentnym, przedsoborowym katolicyzmem"-
no rece opadaja... 900 lat polskiej panstwowosci opiera sie na malo inteligentnym fundamencie. Jak ja tych skurwysynow z UW nienawidze!!
Zubereg- planujecie jakis linczyk?? Bo bym w to wszedl chyba ;)))
Wiadomość zmieniona (12-03-05 07:49)
szczytem bezczelności jest: [i]"Potem demonstranci przejdą pod pomnik Nieznanego Żołnierza, gdzie złożą kwiaty ofiarom nacjonalizmu"[/i].
Pomnik ten symbolizuje tych wszystkich, którzy życie oddali dla Polski, symbolizuje PATRIOTÓW POLSKICH..... a przecież wg inicjatorów marszu: Patriotyzm jest przedsionkiem nacjonalizmu
nie wypowiadam sie w tym temacie
:/
coś czuję że zakończy sie parada UWulaków podobnie jak pedrylska... ale kto wie...
Poprostu żenada
Ale będzie do kogo porzucać kamieniami:)
Wiadomość zmieniona (12-03-05 16:33)
miejmy nadzieje ze nie, w zasadzie jedyny sens takiej kretyńskiej akcji jak ten marsz to jakaś reakcja, któą można pokazać w TV
atak łysych ksenofobów czy cóś
trzeba ich całkowicie zlać
niech idą w dziesięciu i niech swiat o nich zapomni
Miejmy nadzieję,że mróz jeszcze potrzyma;-)
No co za k..wy:-(
Najlepiej byłoby ich obśmiać. Wmieszać się z czerwonymi szturmówkami, portretami Stalina, Gomułki i hasłami walki z reakcją, nacjonalizmem i syjonizmem (to też forma nacjonalizmu). Zrobić im pochód 1-Majowy z dawnych lat.
"Imperialiści - ręce precz od Prezia!", "Pederaści popierają PD", "Syjoniście Wildsteinowi mówimy NIE", itp. Mieliby niezły ambaras :-)
Maniex- będę pod pomnikiem. Poznasz mnie po tęczowej kurtce i różowej torebce. Pa!
mg
Masz racje najlepiej ich obśmiać, tego poważnie traktować nie można...
Już sobie wyobrażam:
Widacki w pochodzie po tych samych ulicach po których szli studenci po zamordowaniu Pyjasa. Widacki, który za pieniądze i z premedytacją motał w procesie sprawców zbrodni Pyjasa. Widacki, który stał się obrońcą ubeków, którzy usiłowali ukryć prawdę o śmierci Stanisława Pyjasa. Widacki, który bronił tych ubeków z lubością.
I on będzie nas uczył demokracji?
Jeszcze uwaga na temat Widackiego. Mało kto dziś pamięta, że Widacki przed laty wystąpił w procesie, ktory urzedowy ekspert na usługach komunistycznej prokuratury i kolega Widackiego - prof. Zdzisław Marek wytoczył Bronisławowi Wildsteinowi (w sprawie Stanislawa Pyjasa). To własnie dzięki jego ekspertyzie komunistyczny sad uznał zabójstwo Staszka Pyjasa za wypadek.
Wildstein tak to wspomina w TV Puls :
[i]W innych jeszcze, licznych sprawach Marek był powoływany przez SB jako ekspert, i wydawał ekspertyzy jak była potrzeba. Jak ja wróciłem do Polski, okazało się, że on jest szefem Zakładu Medycyny Sądowej. No i ja wtedy napisałem taki list na temat jego do gazety "Wyborczej"... już mniejsza o to, jak to tam wyglądało... już nie będę wchodził... opublikowaliśmy wreszcie... No w każdym razie on zmuszony był mnie podać do sądu, też chciał uniknąć tego, był zmuszony podać do sądu... Zostałem skazany wtedy, a w apelacji, sędzia apelacyjny powiedział, że miałem prawo to myśleć, co napisałem, ale nie miałem prawa tego mówić. Miałem wszelkie podstawy...miałem prawo...no dobra. [b]I tam Widacki występował jako jego, Marka, świadek, który mówił o tym jak wzorową postacią był Marek, jakim on był autorytetem moralnym dla ludzi takich jak Widacki. A więc ubecki ekspert był autorytetem moralnym dla autorytetu moralnego III RP, bardzo interesująca konstrukcja[/b]. Właśnie tu podpisał, widziałem ostatnio, list intelektualistów krakowskich nawołujący do walki z radykalizmem.[/i]
Od takich "autorytetow moralnych" jak Widacki trzeba sie trzymac z daleka.
Wiadomość zmieniona (12-03-05 14:04)
Jak zobaczyłem i usłyszałem w telewizji tego Jana Hoffmana, to przekonałem się że jednak istnieją w Polsce ludzie aż tak tolerancyjni‚ że chętnie rozstrzelaliby wszystkich nietolerancyjnych.
Szajbus nie żyje - niech żyje Jasio
Ja nie mam nic przeciwko nacjonalizmowi, pod warunkiem ze nie idzie w parze z rasizmem
D :czyli wywyzszanie sie nad np Słowaków- tak
ale juz wywyższanie sie nad murzynów to nie??
wywyższanie to wywyższanie niezależnie od tego nad kogo sie wywyższasz
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)