Czekam na wypowiedzi o różnych winiakach a szczególnie o tym co sądziecie o winie Zamkowe ???? Według mnie jak na wino za 3,60 zł to pierwsza klasa !!!! :D
Wiadomość zmieniona (01-03-05 22:31)
-
-
ZAMKOWE i inne trunki przed meczami ...
zamkowe miażdzy !!! chociaz osobiscie wole Cavalierka !!! to jest dopiero sponiewieracz !!! najlesze smaki to wisienka i pozeczka :) kiedys pilem to pod Algą !!! i na meczu mialem kurwa zwidy !!! haha chcociaz ostanio podrozalo to i i tak uwzam ze to najlepsza klasowa nalewka w Polsce !! trzymcie sie KIPERZY !!!
ZAMKOWE jest po prostu zajebiste jak za taka cene to winko 1 klasa a dodatkowy plus ze nie ma siary i pije sie jak soczek. Poleca Zamkowe wszystkim:)
PROKOCIM NOWY
nie jak soczek tylko jak kompot !!! :)
Brawo!
Dawno się tak nie uśmiałem :-)))
Kącik smakosza się zrobił :-)
Panowie, z Was to prawdziwi sommelierzy (kiper jest tylko od mocniejszych trunków)!
ech gdzies juz był taki temat o róznych napojach
niestety nie moge go znalezc ://
Dawno już niepiłem wińsk ale najlpiej wspominam Sangrie :D Cavaliery też dobre, zamkowego niestety niekosztowałem.
Ehh Cavalliery... Ilez to sie czlowiek po nich nacieszyl :-)
Do kompletu nalezaloby jeszcze dodac Goliata produkowanego w chyba w 10 smakach.
wiśniowy lub leśny dzban tez przejdzie :)
Zamkowe - przednie, Cavalliery również (zwł. jabłko-mięta), Goliaty to już klasyka (czekoladowy! - osłupiałem, a po dojściu do siebie kupiłem, swoim zwyczajem obejrzałem dokładnie butelczynę, i co widzę: [i]"wino [b]białe półsłodkie[/b]"[/i], a ciecz w śroku była słodka i brązowa)
do listy dopisałbym Kapitańskie (poziomka!), oraz "Wermachty" - nie wiem, jak to sie nazywało, miało na czarnym tle białe W gotykiem (stąd nasza nazwa). dobre toto nie było, ale tanie i siekało okrutnie!
wlasnie sie obudzilem !!! i jak na zlosc zawsze pozamkowym mam je ba ną zgage !!! ale i tak miażdży !!! teraz przed meczem z lubinem trzeba rozkminic jakis nowy trunek !!!
Proponuje zrobić sobie porterówke :)
składniki: 1l spirytusu ; 1 l portera (najlepiej żywiec) ; 1 szklanka cukru ; 1 łyżeczka cukru waniliowego ; można jeszcze dać dwie duże łyżki miodu (żeby dłużej trzymało:) )
Wszystko dokładnie zmieszać i zostawić na około dwa dni ( po kilku godzinach też jest dobre)
Otrzymujesz alkochol , który ma około 65% i kopie jak żaden inny. POLECAM
PS. niech was liczba promili nie przeraża bo przechodzi lepiej jak wódka.
Wiadomość zmieniona (26-02-05 12:27)
pilem to juz !!! mniam mniam !!! :)
Sebo napisał :
"wiśniowy lub leśny dzban tez przejdzie :)"
Heh,piłem dzban w parku w wieliczce,bo nie było mocnej wiśni;)
Ale się uśmiałem jak zobaczyłem opakowanie:D:D:D
No ale szczerze mówiąc nie za bardzo mi smakował.
Za młodych lat piłem " TAJNEGO AGENTA"
... skradał sie cicho i obalał z nienacka ;-)))))
Ale i tak nic nigdy nie przebije wina marki "WINO"- patykiem pisanego rzecz jasna !
Tak LiPt0oN :)))
opakowanie rzeczywiscie jest nietypowe :)
Przysmak aptekarzy GRZYBOWO-ZIOŁOWY ewentualnie Gloria lub Komandos winiacze pierwsza klasa;)
Dla mnie nic nie przebije nazwy winiaka "Sperma szatana" !!!! Nie miałem okazji tego próbować ale kumple o takim wynalazku mówili.U nas to chyba jest ciężko dostać !!!!
ja tam preferuję ukochaną "Wisienkę" , pożeczkowe lub miodowo - lipowe ..... ;-)) reszta to straszna siara :|
"Chcesz wiedzieć coś o winie?....najlepiej zapytaj fiorego" ;-))
[b]Autor: Łukasz_KSC (---.crowley.pl)
Data: 26-02-05 14:00
Dla mnie nic nie przebije nazwy winiaka "Sperma szatana" !!!! Nie miałem okazji tego próbować ale kumple o takim wynalazku mówili.U nas to chyba jest ciężko dostać !!!![/b]
piłem na Słowacji :)))))
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)