w poprzednim temacie dot. artykulu RoMana ktorys z zacnych forumowiczow Cracovii zamiescil wczoraj link do spiewnika - zapewne tenze link byl inspiracja dla Romana dla nastepnego artykulu.
Kto usunal wpis z tym linkiem?
czyzby bylo to niezgodne z jedynie sluszna wizja kibica Cracovii jakod "dobrego chlopaka" ktory nie donosi?
Taki post byl niewygodny w dyskusji n/t sprawy szalika "smierc Wisle?" - prawda Karvin i Depesz?
Dlaczego Roman nie wspomnial ani slowem w swoim artykule o 520 samurajach o tym ze kilkuset tychze samurajow grozilo nam smiercia spiewajac WISLA WY HUJE CRACOVIA WAS WYMORDUJE? Kilka dni po tym meczu kibic(e) Cracovii zamordowali Wislaka - czy te fakty byly juz niewygodne dla romana? i artykul nie mialby juz takiego "fantastycznego" antywislackiego wydzwieku?
Zadziwia mnie hipokryzja tych ktorzy uwazaja ze Rafal Romanowski nie powinien sie podpisywac pod tym artykulem - tzn donosic wolno, byle anonimowo lub pod innym szydlem - tak panowie? Ciekawe stwierdzenia jak na forum niepokalanych.
-
-
RoMan raz jeszcze,czyli skończ Waść...
Jędrek76, tu nie chodzi o to, że kibice Pasów są kryształowi. Wszyscy wiemy, że tak nie jest i tu nie ma o czym deliberować. Jest jak jest. Gdy jednak krytyka dotknęła waszego klubu, podnosicie lament. Konfidenci, donosiciele, a sami jacy są. No i tak w kółko. Powiedz mi zatem tylko czy ta wlepka powinna być sprzedawana w oficjalnym sklepiku klubowym? Jeżeli tak, no to chyba nie mamy o czym już rozmawiać. Jeżeli jednak nie, to do kogo można mieć pretensje za ten incydent. Do osób odpowiedzialnych za to, czy do tego kto zwrócił na to uwagę.
ździebełko... he, he dobre...
No a unas to chyba nie belka, tylko przynajmniej całe lasy państwowe :)
Ku.rwa! Zamknijcie juz ten temat! To staje sie nie do wytrzymania! Sama napinka! Juz mam dosc ujadania psow!
TSW - szczyt hipokryzji.......
a ponadto, nie śpiewano "HUJE" tylko zgodnie z regułami ortografii i prawidłowo "CHUJE" :):)
Wiadomość zmieniona (25-02-05 11:54)
Mentny nie nie powinna... co więcej powiem jeszcze, że nie powinna powstać... tak jak i flagi typu "Wyczyścimy..." "Święta wojna niech trwa..." czy kilka flag z przekreślonymi Białymi Gwiazdami, nawet Wasza ulubiona "Nigdy nie zejdziemy na psy" , gdzie ostatnie słowo jest "ubrane" w Wiślackie barwy... jak też flaga "Wiśle gratulujemy...." wywieszona w parę dni po zamordowaniu kibica Wisły. Jakoś tego dziwnie nie Zauważacie... mało tego w Wiśle potrafiono natychmiast na to zareagować i zachować się jak najbardziej w porządku a jak zachowywali się działacze Cracovii wobec powyższych sytuacji?? Najczęściej chowaniem głowy w piasek... bądź też jak profesor na fecie śpiewając "J... Wisłe, j..."
ale jaja... nie no wpis TeDe mnie rozwalił :D:D:D
Od tej pory każdy wpis (kibiców obu drużyn) - będący bluzganiem albo napinką WYLATUJE!!!. Poprzednie zostają - dla potomności - a wpis TeDe na wpis roku :D
Po co spiewac! I tak kazdy wie ze tak jest! ;)))))))
Długo się wstrzymywałem z komentarzem że by nie palnąć czegoś pochopnie.
Tekst w GW jest typowy dla tej gazety.
Jakie są fakty:
- Wisła używa antyżydowskiej retoryki do walki z Pasami;
- nie jest to jakaś antysemicka kampania lecz zwykłe kibolskie napinki;
- "antyżydowskie" teksty były obecne na oficjalnych stronach Wisły;
- RR jest dziennikarzem GW :-( i równocześnie aktywnym kibicem Pasów :-)
Moim zdaniem RR jako aktywny uczestnik sporu nie powinien pisać tekstu na ten temat - to sprawa jego wyczucia ale też profesjonalizmu redakcji. Redakcja zgadzając się na to wystawia się na zarzut bycia narzędziem w kibicowskich wojnach, nie mówiąc o tym, że osobiste zaangażowanie autora osłabia wymowę tekstu.
Nadawanie ideologicznego znaczenia gówniarskim walkom kibiców to część kampanii GW mającej udowodnić, że jesteśmy narodem antysemitów, ksenofobów i rasistów. Wolałbym nie być w to g... wpychany.
Wstydem dla profesjonalnego klubu z ambicjami gry w LM (he, he, he) jest obecność głupich, prymitywnych "antyżydowskich" haseł na stronie internetowej oraz równie kretyńskich wlepek w sklepie klubowym.
Jeśli już walić w Wisłę za głupie teksty to trzeba było się zająć okrzykami podczas derbów (Hitler, cyklon B itp.) - za to należy surowo karać gówniarzy a nie za jakieś Ku Klux Klany. Za "hitlerowskie" okrzyki bez reakcji spikera i porządkowych klub powinien płacić potężną karę i publicznie przepraszać ludzi, których osobiście dotknęły.
Po co Ci to wszystko RoMan było?
Mam chwilami wrażenie, że jesteś masochistą i lubisz jak Cię tak tarzają po glebie.
Wiadomość zmieniona (25-02-05 12:17)
Panowie zasada jest prosta
Pisza zle o Pasach my sie napinamy
Pisza zle o Wisle Oni sie napinaja
i tak w koło macieju -ale Fijałek czepia sie k...s w dosc perfidny sposob i ukierunkowany jest w co innego
No właśnie i o to chodzi. Powstało coś idiotycznego, ktoś to zauważył i napisał. Klub zareagował właściwie i na tym sprawa powinna się zakończyć. Wyzywanie od konfidentów jest nie na miejscu.
A przy fladze w stylu "OCZYŚCIMY...." nawet nie usiądę. To dla mnie zbyt niepojęte. Nienawiść, bo ktoś kibicuje innemu klubowi - to przekracza moją wyobraźnię.
MENTNY!!! I TO JEST ISTOTA CALEJ SPRAWY!!! NIE CHCIALEM TEGO PISAC BO BY MNIE NASI ZBLUZGALI OD PSICH KONFIDENTOW!!!! Mozna ich nie lubic lub nienawidzic ale niepojete jest dla mnie walic w ryj zenic kose czy mordowac dlatego ze on jest psem! Jest glupi to chodzi na psiarnie i jego sprawa! Maze o mecz na ktorym nie uslysze ze Wisla to stara K.urwa! Nie chce tego juz sluchac! Chce ogladac mecz mojej druzyny i dopingowac ja a nie .......!!!! Dosc juz tego!
north specjalnie dla Ciebie 3 fotki... tak jakoś dostałem mailem ;-)
[url]http://img211.exs.cx/img211/355/gtsmini1new3uj.jpg[/url]
[url]http://img219.exs.cx/img219/985/gtsmini2new9gk.jpg[/url]
[url]http://img145.exs.cx/img145/1354/gtsmini3new9vw.jpg[/url]
MisioPas napisał:
> I TO JEST ISTOTA CALEJ SPRAWY!!! NIE CHCIALEM TEGO
> PISAC BO BY MNIE NASI ZBLUZGALI OD PSICH KONFIDENTOW!!!!
Toś się z choinki urwał! Piszemy o tym na forum od 100 lat a Ty Amerykę odkrywasz!
> Mozna
> ich nie lubic lub nienawidzic ale niepojete jest dla mnie walic
> w ryj zenic kose czy mordowac dlatego ze on jest psem!
Baaardzo odkrywcze. Piszesz o tym jakbyś trafił do grupy nożowników i próbował ich nawracać. O co Ci właściwie chodzi? Po co Ci te kombinacje? :-)
> Maze o mecz na ktorym nie uslysze ze Wisla to stara K.urwa!
Marzysz? To się nie maż tylko pomóż zakrzykiwać "to" dopingiem (jak robi bardzo wielu ludzi z forum) a nie jojcz o tym w temacie o wlepkach Wisły i tekście GW.
No i wiedzialem ze dostane zjebke!
Mentny Wiesz dobrze, że ze zwykłym zwróceniem uwagi to nie ma nic wspólnego. roMuś zwrócił uwagę dzwoniąc do Jurczyńskiego, i gdyby na tym poprzestał, sam powiedziałbym "chwała mu za to" ale nie on oczywiście musiał sporządzić swój osobisty donosik na łamach swej gazetki jakim to Wisła jest "rasistowskim klubem". Zresztą to już nie pierwszy tego typu "wybryk" roMusia, vide jego pożal się Boże "dekalog" czy też wypociny pod tytułem "520 samurajów w jaskini smoka". Wszystko to wskazuje iż chłopaczyna ten, ma na punkcie Wisły jakąś chorobliwą manię, rzekłbym schizofreniczną!!
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia... Ciekaw tylko jestem jaki szum byłby na tym forum i ile "jobów" by padło gdyby to na temat Cracovii, podobnego rodzaju artykuły sporządził dziennikarz aż tak kojarzony z Wisłą ;)
Ktos od was podniosl argument ze flagi dot scierwa czy psow nie dotycza ludzi, wiec jako takie nie niosa przeslania przemocy.
w takim razie podobnie sprawa ma sie ze zwierzetami z rodziny "pies" zyjacymi na terenie panstwa izrael (ZYDOWSKIE PSY)
A ze Jurek Jurczynski nie chce zadzierac z Izraelskim Zwiazkiem Kynologicznym wiec tekst zostal usuniety
Widać że cenzura działa dalej. Komuna jak sie patrzy. :-)))
8-) zapowidziane zostało że napinka poleci... i tak jest... komuny szukaj... sam dobrze wiesz gdzie ją znaleźć!
wiemy wiemy dlatego tu jest nas tak duzo ;)
Jakie znowu napinanie ? :-) Jak dla mnie to było śmiesznie i chciałem się tym podzielić z kolegami Pasiakami. :-)
Dementor
W takim razie zwracam honor w tej kwestii.
Zasugerowałem się tym co się śpiewa, do śpiewników rzecz jasna nie zaglądam.
Dziwię się że Roman zagląda.
I to do cudzych
"Boją się nas żydowskie Psy"
buhahahaha, dawno się tak nie uśmiałem, tekst stulecia:)))).
skoro RoMan się nie wypowiedzial i w poprzednim temacie i tutaj (zapewne z braku możliwości "technicznych") to może by już zamknąć temat?
z dobrze poinformowanych źródeł wiem, ze Ro Man wypowie się wkrótce w temacie o zacniejszym niż te wcześniejsze tytule..
pozdrawiam w imieniu swoim i własnym..
Wiadomość zmieniona (25-02-05 14:34)
Moje poparcie dla Ro mana - zrobił to co uznał za słuszne .
hipokryto już ci wstyd jest pod własnym nickiem pisać.....
ramadan - za co poparcie?
zeby chociaz byl rzetelny w tym co robi, ale gdyby napisal to inn ydzienniakrz - owszem sprawy by nie bylo ale napewno nie omieszkalby wspomniec ze zydami zwane sa pasy i ta wlepka ma na celu trafic w kibicow pasow a nie narod zydowski w polsce i nie przeinaczal fatkow piszac ze na wlepce jest napis "white power" skoro jest napis "white star power" co jest subiektywna roznica!
ani rzetelny, ani obiektywny, ani dziennikarz, ani kibic, spoleczniak :)
Szkoda że nie widzicie że Roman zrobił dokładnie to samo co nie donosiciel Fijałek i Dodo mi tu nie pierdol że się na was wyżywa. Fijałek zrobił wywód na piosenke "wisła to stara ku..." a Roman na waszą przyśpiewkę, Fijałek zrobił z flagą (afere z szalikiem śmierć wiśle zrobiła jakaś suka ale nie pamiętam jak się wabiła) a Roman na waszą vlepke.
I kto ci Jedrek powiedział ze Filipiak śpiewał na fecie "jebać wisłe", czekam z niecierpliwością na odp.
Jedruś również napisał:
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia... Ciekaw tylko jestem jaki szum byłby na tym forum i ile "jobów" by padło gdyby to na temat Cracovii, podobnego rodzaju artykuły sporządził dziennikarz aż tak kojarzony z Wisłą ;)
Już takie teksty się pojawiły
TSW piszesz o naszych flagach, które od bardzo dawna nie wisiały na stadionie i to co starałeś się przekazać to ja mogę się odnieść do palenia przez was szalików a ktoś inny jeszcze do czegoś innego. Jak nie lubisz tych klimatów nie chcesz czuć nienawiści to proponuje się przerzucić na inną dyscyplinę.
Ciekawe, ze nie powstał jeszcze wątek, w którym dyskutowalibyśmy problem opisany przez RoMana przynajmniej tak gorąco, ze proporcje pomiedzy pietnowaniem jego osoby, a raczej tego co zrobił, a tym czego swym pisaniem dotknął, byłyby właściwe.
Szczerze mówiąc dla mnie wątek dotyczący tylko sylwetki RoMana się już dawno wyczerpał - nic nowego nie jestem w stanie znaleźć w kolejnych postach.
Uderza mnie jednak wybielanie ze strony gości z Reymonta sedna sprawy - te kretynskie i prymitywne vlepki, rasistowskie okrzyki i cała masa innych zachowań były, są i bedą zawsze godne potepienia i nie ma tu znaczenia czy RoMan zapomniał dopisać słówko 'Star' czy nie. Przynajmniej nie w tym kontekscie.
Pchnijmy moze ta dyskusje do przodu - pochylmy sie nad problemem, a nie tematem zastepczym jakim jest to sam RoMan.
hipokryzja Wislakow siegnela szczytu. tyle w tym temacie.
JR, north
Afera to by była jakby ktoś napisał co robiły na waszym plocie dresy ukradzione Jończykowi....
A co do Romana to nie powinien się podpisywać pod tymi tekstami....ponieważ jeśli jest kibicem Cracovii to jest stroną w odwiecznym sporze z Wisłą:)...Wybiłby wtedy wislakom argument o donoszeniu itd.
Pastor a kto jest ten Fijałek?? Nie znam gościa, czy on wogóle jest za Wisłą?? Czy za kimkolwiek on jest?? Ja nie wiem tego... W każdym razie nie jest tak identyfikowany z Wisłą, jak roMuś z Cracovią... roMuś, który wielokrotnie podkreślać pragnie jaki to on nie jest "ekumeniczny" a zapewne w redakcyjnym biurku trzyma laleczkę w barwach Wisły i co rusz dźga ją szpileczkami, sprawiając sobie orgastyczną satysfakcję ;)
Jeżeli chodzi o Filipiaka, to przecież była o tym mowa nawet na Waszym forum...
Wiadomość zmieniona (25-02-05 15:42)
Przeczytałem tematy RoManowskiego na obu forach. Wiele wypowiedzi ,zwłaszcza na wiślackim , u nas pewnie mody wycinają, dno i żenada.
Wiele ludzi ma trudność z rozróżnieniem między tym co może, wypada Klubowi a co mogą sobie kibice produkować.
Najazd Wiślaków na RoManowskiego jest po prostu śmieszny wobec tego co robili i jak bardzo się świnili wiślaccy dziennikarzo-działacze jak Gaberle Batko Przybyło. Gaberle w nagorodę za wyzywanie Cracovii w prasie to nawet od TS order dostał;-)
Jedrus, trzeba bylo reagowac na teksty prasowe takich kolesi jak Skowronski, Batko, Gaberle, Mrowka. wtedy siedziales cicho razem z reszta kibicow Gwardyjskiego Towarzystwa. wiec teraz tez masz (macie) okazje milczec.
Chyba wszystko już zostało powiedziane. RoMan zapowiedział odpowiedź w oddzielnym temacie.
Zamykam więc temat jak TD sugeruje bo ewidentnie do wzajemnej napinki i roztrząsania pretensji zmierza. Poczekajmy na post RoMana w tej sprawie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)