Nie jestem ani nazista, ani faszysta ani antyliberalem ani socjalista ani lewicowcem i wbijcie sobie to w koncu do glowy.
[EDIT]
Co to sie podziewa na swiecie, ze nazywa mnie antyliberalem ktos kto chce wprowadzic planowana gospodarke, rowne zarobki dla kazdego i przymusowy zakaz palenia zeby czasem biedni wyborcy sie nie truli.
-
-
Spory polityczno - ideowe
''Powiedz jeszcze gdzie mam meldować jak jakiegoś Żyda, Murzyna, pedała, komucha czy czytelnika Gazety Wyborczej spotkam''
Do mnie pisz , na PW .
Naziści byli tak lewicowi ,że aż byli przeciw
Jak jesteście liberałami, to musicie wiedzieć, że (przynajmniej według neoliberałów) faszyzm niemiecki miał swoje źródła lewicowe. Skrajni polscy narodowcy byli też antykapitalistyczni, czyli byli lewakami. Mam tu książkę o tym, ale nie chce mi się odwracać i wyciągać z półki.
[quote]Jak jesteście liberałami, to musicie wiedzieć, że (przynajmniej według neoliberałów) faszyzm niemiecki miał swoje źródła lewicowe.[/quote]
Zaczyna mnie to nudzic. widzisz tutaj gdzies niemcow ?
Jeden Niemiec się wybiera. Nawet mówi trochę po polsku.
[url]http://www.furiat.net/skrewdriver.htm[/url]
Fajny wywiad, m.in. o przesladowaniach ludzi ktorym zalezy na ojczyznie i postepie, prowadzonych przez pedalow, komuchow, lewakow i czarnych.
Posłowie "Samoobrony", nie od dziś wiadomo, zadłużeni są po uszy. Podobno zgłosili już w Sejmie odpowiednią ustawę, na mocy której te długi spłaci im rząd (i przy okazji, dla zachowania pozorów, parędziesięciu tysiącom innych naciągaczy - kraj bogaty, wytrzyma, jak mawiał powieściowy Mateusz Bigda), ale nawet przy najsprawniejszej koalicyjnej współpracy zanim wejdzie ona w życie, chwila musi minąć.
A tu już komornicy siedzą na łbie. Więc lepperowcy idą na bezczelnego: wymachują komornikowi przed nosem poselskimi legitymacjami, straszą znajomościami z ministrem...
Konkretny przypadek opisuje dzisiejsza "Gazeta Wyborcza", i oczywiście trudno się z nią nie zgodzić co do oceny całej sprawy. Tylko ja mam jedno ale - przecież ledwie co i ta gazeta, i szereg innych, zachwycały się "obroną" warszawskiego klubu "Le Madame". Jeszcze tydzień temu pogonienie precz komornika, i to bez prawnej podkładki, którą posłowie "Samoobrony" przynajmniej sobie załatwili, tylko tak, po prostu, było czynem, któremu ta sama gazeta, bodaj czy nie ci sami dziennikarze, zawzięcie kibicowali.
Nieważne, że komornik przyszedł do "Le Madame" z prawomocnym wyrokiem, bo zresztą przecież inaczej być nie może. Dziennikarze, aktywiści i "celebrities" protestujący pod drzwiami wiedzieli lepiej niż sąd, wydali inny wyrok i uznali, że to sąd powinien słuchać ich, a nie odwrotnie.
Nie wnikam, czy właściciel głośnego gej-klubu miał rację, twierdząc, że długi namnożyli mu sztucznie urzędnicy, czy nie, chodzi mi tylko o to, że formalnie rzecz biorąc obie sprawy były identyczne. Jedyną różnicę stanowi tzw. orientacja seksualna dłużnika.
Jak Kali ukraść krowy, to dobrze? Przykładów hołdowania tej filozofii mamy tyle, że trudno zliczyć. A potem się media bardzo dziwią, że im ludziska nie ufają, że w Polsce panuje podejrzliwość względem elit, co utrudnia nam budowanie demokracji.
Mam dla posłów Pilarza i Dębickiego radę: zostańcie, panowie, gejami. Rozumiem, że to może was brzydzić, pewnie też na początku trochę boli, ale za to "Gazeta Wyborcza" i inne opiniotwórcze media się od waszych długów odwalą natychmiast.
Rafał A. Ziemkiewicz
Dzisiaj w Wyborczej wyczytałem w wywiadzie z prof. Pomianem że MW to tradycja ONR-u a Bolesław Piasecki był sympatykiem nazizmu ( tylko czemu przez całą wojnę ukrywał się przed Niemcami ??) .
RoMan rozumiem że prezentujecie poglądy o 180 stopni inne od moich ale czy musicie zakłamywać historię ??
"[quote]Wladze Oklusza zapowiadaja zlozenie protestu w sprawie falszowania historii przez izraelski instytut yad vashem. Na stronie internetowej instytutu w jerozolimie, w rozdziale miesiace holocaustu przedstawiono fotografie z pacyfikacji w 1940 r wszystkich mezczyzn mieszkajacych w Okluszu. Tymczasem podpis pod fotografia glosi, ze policja sprzedzila, a potem bila na olkuskim rynku wszystkich mezczyzn zydow.(...)"
"
5 dni później
Dinthalion - miałeś w sygnaturce link do Red Watch. jak skomentujesz doniesienia o pobiciu (i wbiciu noża w klatkę) przez skinheadów Macieja Dowhyluka? był na "liście"...
sorry knur to nie do mnie pytanie, gdyby Redwatch robil liste ludzi do pobicia to napewno nie mialbym jej w sygnaturce, ale tak sie sklada ze Redwatch robi czysto informacyjna liste, zwykle osob publicznych, ktorzy sa pedalami albo lewakami i spoleczenstwo powinno sie o tym dowiedziec.
Knur jak skomentujesz skatowanie na śmierć 18 letniego skina w Warszawie w 2001 roku przez grupkę 'Antify' Macieja Dowhyluka ??
Jak skomentujesz złamanie kijem bejsobolowym ręki barmance która pracowała w knajpie w której był organizowany koncert skinowski ?? Łysych się bali więc wyżyli się na barmance.
Jak skomentujesz pobicia harcerzy w Warszawie przez grupę Dowhyluka ''bo mundury kojarzą się z faszyzmem '' ??
Jak skomentujesz pobicia graczy paint-bola przez grupę Dowhyluka'' bo to faszystowska gra'' ??
Przykładów jest więcej, niechce mi się wszystkich opisywać.
Knur a skąd wiesz ze to skini mu wbili nóż ??
R/S - jeśli to prawda (a musze poczynić to zastrzeżenie, bo mam niestety spore zastrzeżenia do Twojej wiarygodności) - to są to zwykłe przestępstwa, które trzeba zgłosić na policję. miejsce zabójców i bandytów jest w więzieniu.
zauważ, jednak, że ja nie miałem w sygnaturce linka do strony Dowhyluka, ani żadnej głoszącej konieczność "oczyszczenia" społeczeństwa z faszyzujących matołów.
a skąd wiem: czytałem Dziennik, widziałem gościa w dzisiejszych Faktach - wystarczy. co prawda Dziennik pisze, że dostał w klatkę, w Faktach widziałem, że rane ma na plecach, ale to szczegół - mógł facet zginąć.
Dinth - nie rozśmieszaj mnie. język i kontekst tej strony jawnie nawoływał do przemocy...
Knur nie dziwię się że o tym niesłyszałeś , ''wybryki'' tolerancyjnej i antyfaszystowskiej młodzierzy są rzadko opisywane w prasie i w TV.
[quote]REDWATCH
Inicjatywa Redwatch jest w prostej linii kontynuacją udanych akcji tego typu, jakie mają miejsce w Wielkiej Brytanii i Niemczech. Redwatch Polska jest informacją, że środowiska patriotyczne istnieją i mają się dobrze. To także odpowiedź na inicjatywy spod szyldu „Nigdy Więcej”, ich przyjaciół w mediach i wszelkich ugrupowań mieniących się jako Antifa oraz kłamstwa wypisywane na nasz temat. Celem Redwatch Polska jest zbieranie wszelkich możliwych informacji (zdjęcia, adresy, nr telefonów, nr tablic rejestracyjnych samochodów etc.) na temat osób trudniących się działalnością antyfaszystowską, antyrasistowską, kolorowych imigrantów, działaczy lewackich stowarzyszeń i wszelkiego rodzaju sympatyków i aktywistów szeroko rozumianego lobby homoseksualnego oraz pedofili. Poprzez Redwatch chcemy uświadomić środowiskom, które są nam przeciwne, że to, co wiedzą na nasz temat, jest niczym w stosunku do wiedzy, jaka posiadamy o nich.[/quote]
Gdzie tu widzisz jakiekolwiek nawolywanie do przemocy wobec osob z tych list ?
a te cytaty z nagłówka? a po cholere adresy czy numery rejestracji? ewidentnie celem zastraszenia. nie udawaj, że tego nie widzisz.
weźmy taki hipotetyczny przykład. pojawia sie strona judewatch.pl, a na nim nazwiska, zdjęcia, telefony, adresy itp. kibiców Cracovii mieszkających na wiślackich osiedlach. nie ma nigdzie wprost nawoływania do przemocy. po jakimś czasie ląduję w szpitalu z kosą w dupie. widzisz związek?
R/S - to jakiegoś linka z info poproszę. z ciekawości.
[quote]weźmy taki hipotetyczny przykład. pojawia sie strona judewatch.pl, a na nim nazwiska, zdjęcia, telefony, adresy itp. kibiców Cracovii mieszkających na wiślackich osiedlach.[/quote]
Takie bazy danych o kibicach Cracovii istnieja, z ta roznica ze dostepne tylko dla zainteresowanych a nie publicznie. I co to zmienia?
Dinth - to jest chore. zaczyna sie od języka, kończy na nożach.
nie odpowiedziałeś - po co im adresy, numery rejestracyjne? po co informacja - kto jest groźny w starciu bezpośrednim? żeby przypadkiem nie zaatakować, bo to obiach dostać wpierdol od lewaka? czy też jak sie go zobaczy na horyzoncie to brać nogi za pas i meldować w najbliższym ośrodku RW?
świeżutko z RW: Czy popieracie ten atak?
Nikt z nas nie ma zamiaru płakać za skrzywdzonymi lewicowcami, antyfaszystowskimi aktywistami i przyjaciółmi pedałów. Jeśli ten atak miał podłoże ideologiczne, to miejmy nadzieję, że teraz Maciej D., jutro cały lewacki pomiot. [b]Czyli odpowiedź brzmi – popieramy ten jak i wszystkie inne ataki na lewicowców![/b]
Ty też?
Knur linków ci nie poddam bo nie mam ( jak chcesz to sobie poszukaj informacji w necie, ostatnio nawet w gazetach pisało jak 11 XI grupa ANTIFY pobiła na cmentarzu w Wawie jakiś narodowców( w tym jednego niepełnosprawnego na wózku) gdy składali kwiaty na grobie jakiegoś polityka, przy okazji zbezczescili kilka grobów ) , o tych atakach wiem bo rozmawiałem kiedyś z ofiarami spotkania grupy anty-nazi w Warszawie. Tam toczy się na ulicach ''mała wojna'' , media jedynie o niej donoszą gdy zostanie trafiony ktoś z lewej strony.
A Maciej D. w obliczu kamer szybko zapomniał o swojej ''ulicznej'' działalności i teraz występuje jako niewinna ofiara nazistów.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)