W RMF podali, że wg ich informatorów Cupiał w poniedziałek ogłosi, że wycofuje się z Wisły, co oznacza upadek klubu.
Nawet trochę mi się przykro zrobiło ale chwilę później puszczono wypowiedź jakiegoś dupka, będącego szefem stowarzyszenia kibiców czy czegoś takiego. Palant oświadczył, że Wisła upada a sprawcą tej zagłady jest "jeden człowiek - niejaki Henryk Kasperczak". Co za chamstwo! Jaki brak klasy!
Komuna w Polsce chyli się ku upadkowi, coraz więcej dobrych wiadomości w mediach!
-
-
Cupiał grozi Wiśle / Era się niepokoi / Cupiał odchodzi
To dziwne,ale mnie tez się żal ich zrobiło,chyba mi się atmosfera świąt udziela....
Z jednej strony chciałbym żeby poczuli jak to jest,a z drugiej.......Święta Wojna w pierwszej lidze....
Obwinianie Kasperczaka to sk....two.Przecież to zawodnicy graja a nie on.Niech Cupiał zatrudni sobie cały klan Basałajów i Kapek to sukcesy będą nieuniknione.
Bogusław Cupiał zamierza zrezygnować z finansowania piłkarskiej drużyny Wisły Kraków - poinformowało radio RMF FM.
Informacji tych nie chciał potwierdzić prezes Wisła Kraków S.S.A Janusz Basałaj, który zapowiedział jedynie, że wszystko wyjaśni się w poniedziałek.
Według Wojtka Słonia z RMF FM, który jako pierwszy dotarł do infromacji o rezygnacji Cupiała z finansowania Wisły, zamieszanie to może być kolejnym etapem "wojny" z trenerem Henrykiem Kasperczakiem.
- Może to być elementy gry, której kartą przetargową jest zwolnienie Henryka Kasperczaka. Jednak biorąc pod uwagę wiarygodność źródeł moich informacji, wydaje się, że jest to sprawa więcej niż tylko prawdopodobna - powiedział INTERIA.PL Wojtek Słoń.
wybacz mg ale swoim zachowaniem H.K.pokazuje ze po pierwsze jest nie powaznym czlowiekiem bo co on chce osiagnac kase ????? i co???? jak doastanie wszystko to przez 5 lat nie moze pracowac i watedy jest skonczony w swiecie pilkarskim
jezeli ktos mi powie ze za taka kase nie musi pracowac to niech popatrzy na ile oszwabil juz Cupiala
a po drugei to wg mnie czlowiek z choc odrobina godnosci nie odwala takiej farsy jak HK
Farse to odpier..ą Basałaj i reszta tych gamoni. Sami sa sobie winni nie musieli podpisywac z nim tak długiej umowy umowa jest umowa i należy ja przestrzegać . H... z nimi nie jest mi ich żal niech gnija w III LIDZE
Chyba wiedzieli co podpisuja ?
Arkapina, mowisz ze Kasperczak oszwabil Cupiala na kase...
Za darmo mial pracowac ?
Jesli w kontrakcie jest klauzula o odszkodowaniu za zerwanie umowy to chyba powinna byc zaplacona jezeli zrywa sie umowe ?
Oddalbys 900 tys euro ktore Ci sie naleza ?
Pozdrawiam
panie cupial,
ja tez zbankrutowalem w kanadzie jak mnie okradli no i zabrali wszystko
potem daja specjalne kursy aby sie nauczyc jak to nie wydawac kasy "na prozno"
no i po okresie "oziembienia"
mozna zaczac od nowa
-kupujac za 1 grosz licencje na matrixball tm albo na total soccer tm
i
-zakladajac swoja wlasna lige niezalezna od pzpn i uefa
-ta liga moze byc mlodzierzowa ktora by przynosila zyski
a potem
-liga dla zawodowcow a w "pilke" niech sobie graja kolesie "kaspercZAKOWIE & listkiewicze"
arivederci boguslavo!!!
To zle wiem, ale ciesze sie.
szkoda, ze 10 tysiecy osob w Krakowie bedzie mialo popsute Swieta...
hehehe zato drugie 10 tyś b ędzie miało zajebiste..(a przynajmiej ja)>>>oby tylko psiury nie zaczęły grac roli męczenników, w poniedziałek zżynka i robią swój psi protest
Ja wlasciwie tez sie ciesze bo patrze na te wydarzenia z takiej oto perspektywy: chyba pierwszy raz w naszej historii mamy do czynienia z sytuacja gdy kluby sportowe - by nie wchodzic w szczególy- funkcjonujac jako np. SSA staja sie firmamy, które powinny sobie radzic w warunkach rynkowych. Biorąc pierwsza lepsza ksiazke o biznesie mozna przeczytac, ze srednio 50% firm, ktore istnieja w danym momencie upadnie w ciagu kolejnej dekady - oczywiscei nie musi to dotyczyc 'firm'/klubów sportowych ale bywa, ze i je dotyka - chocby problemy, które ma Leeds Utd. , by dać pierwszy z brzegu przykład... A ja ciesze się, ze jeśli ma cos podobnego wydażyc sie w naszej lidze to ta bolesna lekcja nie dotknie nas tylko akurat rywalke zza Błoń, która jak dotąd miała zawsze z górki...
Szczerze mówiąc to co teraz się dzieje z Wisła może rzeczywiście być jedynie elementem gry prowadzonej przez pana Cupiała, gry w której on nie planuje jednego czy dwoch kolejnych kroków ale znacznie wiecej - chodzi przeciez o duże pieniadze.
Czy ktoś z Was zwrócił uwage na wypowiedz trenera Liczki, który przyznał, ze Wisła kontaktowała się z nim już od 2 lat? Mysle, ze wypuszczajac przeciek o wycofaniu się z Wisły pan Cupiał tworzy teraz odpowiednia atmosfere pod kolejne działania, które już zaplanował - co nie zmienia sytuacji, ze Wisła ma problemy finansowe i to poważne.
Co do trenera Kasperczaka to nie wiem dlaczego miałby ulegac szantażowi Wisły? W imie czego? Bo ktos sie pomylil podpisujac taki a nie inny kontrakt? Bo ktoś sie przeliczył?
Dziwne jest że w obliczu doniesień o wycofaniu się Cupiała, Wisła zatrudnia Sobolewskiego zwiększając zobowiązania spółki a to jest chyba nie na ręke Bogusiowi.
To cale zamieszanie troche zaczyna męczyć... ale mimo wszystko fajnie popatrzec jak nasza sasiadka ma problemy. Nie wierze w to zeby skonczyly sie one odejsciem cupiala ale mam nadzieje ze to co obecnie sie dzieje znaczaco wplynie na wisle zarowno pod wzgledem pilkarskim jak i sponsorsko-dzialaczo-trenerskim... Slowem: wisla moze byc na wiosne duzo slabsza pod kazdym wzgledem...
Coraz czesciej slychac glosy ze to poczatek konca "wielkiej" wisly... Mam nadzieje ze to stanie sie faktem... Chetnie posmialbym sie (tak samo jak robily to pieski) czytajac gazete i widzac relacje np. z meczu Niedzwiedz - wisla (z całym szacunkiem dla Niedzwiedzia)
A i jeszcze jedno:
Chetnie zobaczylbym te 10 tysiecy wiernych kibicow na meczach 3 ligowej wisly...
krzysiu ja bym chetnie zobaczyl to samo u was, mialem okazje i nie zobaczylem ;]
arkapina napisał:
> wybacz mg ale swoim zachowaniem H.K.pokazuje ze po pierwsze
> jest nie powaznym czlowiekiem bo co on chce osiagnac kase ?????
> i co????
Niezbyt mnie interesuje to, do czego dąży HK. Nawet jeśli nie jest poważnym człowiekiem (?) to nie można mówić, że on odpowiada jednoosobowo za upadek Wisły. To śmieszne. Ta firma przez lata mocno przeinwestowała i nie rozwijała się. Odpowiadają za to jej właściciele! Tylko oni! Bo właśnie oni zatrudniają menedżerów kierujących tym biznesem i sprawuję nad nimi nadzór. Zły Kasperczak? Widziały gały co brały. A jak nie widziały to po co podpisywano taki kontrakt? Teraz próbują zrzucić winę na Kasperczaka - to jest tchórzostwo i podłość. Ale trudno oczekiwać klasy od takich buraków.
> niech popatrzy na ile oszwabil juz Cupiala
W karty go orżnął czy sprzedał mu kradzioną beemkę?
> a po drugei to wg mnie czlowiek z choc odrobina godnosci nie
> odwala takiej farsy jak HK
Człowiek z odrobiną godności rozmawia z takimi pracodawcami wyłącznie przez swoich prawników.
Hostyle , nie zobaczyłes bo miałeś zamknięte oczy. Łatwiej i wygodniej wam było widzieć 500 osób na jakimś meczu niż 10 tysięcy. Role się odwracają. Widziałem dziś wściekłość i bezsilność w oczach kibiców wisły. I nie kryłem satysfakcji bo przypomniały mi się słowa powtarzane przez was przez lata. Teraz nasza kolej. Nadchodzi nasz czas. Wasz się kończy...
Moim zdaniem Cupial nie odejdzie- to chyba tylko proba wywarcia nacisku na Kasperczaka. Szantazujac kibicow zakreceniem kurka, cinkciarz mysli, ze sklonia oni bylego menedziera- w mniej, lub bardziej brytalny sposob- do zmniejszenia lub wycofania swych roszczen...
Ale gdyby to byla prawda, gdyby Wisla miala sie rozpasc, gdyby wszyscy odeszli, a sezon konczyli juniorzy, a w nastepnym roku broniliby sie przed spadkiem... az milo pomarzyc :)
Bo odchodzacy cinkciarz, zabralby im troche wiecej niz pieniadze i fikusny herbik z korona. Zabralby wszystko co do niego nalezy, a znajac tego typu ludzi, moze byc to nawet litera "W" w nazwie, ktora ostatnio wykupil :)
To narazie pogłoski to nie jest nic pewnego zobaczymy jak to się potoczy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)