Pozycje Orwella. A z ostatnich najnowsza Kapucinskiego.
-
-
Ksiązki
Ma ktoś może pozyczyc ksiązke "Mein Kampf". Mam wielka ochote ja przeczytac, najwyzej mnie babcie na nowym kleparzu w autobusie zjedza:)
od dzisiaj w kioskach rewelacyjny "paragraf 22" za 15 zł.
pmx7. jednak chyba gruba ta książka....
;)
4 dni później
Pani Maniexowa zapytała sie mnie, czy mi kupić tego Łysiaka
no więc przeczytałeś czy nie??
Kurde - nawet nie zacząłem - podobnie No Logo i pare innych - wisi mi nad głową taka jedna mała robota co to wymaga zaangazowania intelektualnego i na czytanie czasu nie mam. Inna sprawa, ze gdybym czas poświecony na 'przegladanie' forum poświecił na czytanie, to juz dawno mógłbym o tym Łysiaku coś powiedzieć...
Jeden kolega poprosił mnie o zakupienie u bukinistów pod dworcem książki wydanej jeszcze za PRL, pana Bartolomeo Diaz De Castillo pt. "Pamiętnik dobrego żołnierza Corteza, czyli prawdziwa historia podboju Nowej Hiszpanii". Jak ją dopadnę to kumatym pożyczę :)
Adieu. Przypadki księdza Grosera oraz Trufle, autor Jan Grzegorczyk. Pewnie mają u Dominikanów - polecam. No i mistrz Fiodor Dostojewski Zbrodnia i kara, Biesy kultowe książki.
[img]http://n0_name.w.interia.pl/Brygada.JPG[/img]
"Zbrodnia i kara"
heh, <> książka ;-))
14 dni później
Czy ja juz mówiłem, ze do kolekcji ksiazek, ktore czekaja u mnie na przeczytanie dołączyli Uchodźcy H. Grynberga ?
*** (Maniex, niniejszym sam podnosze temat - nie pytaj kiedy przeczytam - mam nadzieje, ze zanim chłopaki wybiegna na pierwszy mecz rundy wiosennej na naszym El Paso - wtedy Ci o nich opowiem (ksiażkach) przy piwsku, świętując zwyciestwo- a tak off topic - czy karnecik zakupileś i czy aby na B??)
no to czekam z niecierpliwością
karnecik na B, ale napisze tak:kasa z konta zeszła, ale czy goniec (Ł.) dotarł na Wielicką, to bym sie nie zakładał...
łyknąłem ostatnio "PL + 50. Historie przyszłości"
czyli opowiadanka fantastyczne w wyborze Jacka Dukaja o tym "co będzie" za 50 lat w Polsce
połowa jest całkiem niezła, czyli warto!
Wiadomość zmieniona (13-03-05 23:55)
Dukaj to by druga czesc pisal/wydawal zamiast opowiadania wybierac :)
Karolo co ostatnio przeczytal "Najlepsze dla mezczyzny", fajna opowiastka - polecam zwlaszca facetom dzieciato-zonatym :)
No to Dukaja chyba też sobie sprawię... a jak juz zabiorę sie za czytanie to niniejszy watek, ostoja wymiany mysli nieskrepowanej i wolnej od zawistnych tekstów, spadać w HP nie będzie :-)
Dan Brown-" Anioły i demony"
Ja zglaszam wniosek o zalozenie sekcji bibliofilskiej przy KS Cracovia!
Jak wielosekcyjnosc to wielosekcyjnosc! Zadne klub w Polsce takiej sekcji nie ma :)
A pozniej przyjedzie czas aby federacje zalozyc :)
wniosek o założenie sekcji bibliofilskiej popieram gorąco!
i bibliotekę w paski!
no malo nas, dorzucmy do tego komisky to juz bedzie reprezentacja
88 dni później
czyż można podnieść wątek lepszą książką niż 'Futbolowa gorączka' Nicka Hornby???
No po prostu rewelacja!!! To rzeczywiście najlepsza książka o piłce i o kibicach - :D
ps Czytałeś już Maniex? :)
Ja tam żadnej książki w życiu nie przeczytałem, ale za to jak przypierniczę!!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)