Malarzu - u konatkowskiego bohaterem jest kibic czarnych koszul i w każdym tomie są pro polonijne wstawki
-
-
Ksiązki
Na książki to już nie mam czasu, robota, dzieci, muzyka, filmy i mecze, trza by dobę naciągnąć o jakieś 8 godzin ! :(
[quote='jurassic' pid='1191974' dateline='1475868279']
Na książki to już nie mam czasu, robota, dzieci, muzyka, filmy i mecze, trza by dobę naciągnąć o jakieś 8 godzin ! :(
[/quote]
Zawsze można czytać w kiblu :)
[quote='knur' pid='1191957' dateline='1475863125']
Malarzu - u konatkowskiego bohaterem jest kibic czarnych koszul i w każdym tomie są pro polonijne wstawki
[/quote]
No w tej o Lądq nie było żadnych,na pewno za to nie brakowało antykrakowskich.
ŚWIEŻO MALOWANE
"Patton vs the panzers " coś pieknego dla miłośników broni pancernej , wydawnictwo Stackpole . :D
Na dobrą książkę zawsze jest czas. Ja teraz się wezmę za "Krakowscy Wyklęci" :D
- Edytowany
Ja w odróżnieniu od niektórych forumowiczów, jestem zdecydowanym przeciwnikiem czytania w kiblu .Trochę szacunku dla literatury . Bardacha to nie czytelnia (chyba, że ktoś używa prasy codziennej zamiast papieru z godłem rzeki, to zawsze może strzelić prasówkę )I jeszcze taka kwestia dotycząca tych co spędzają dłuższą chwilę na tronie. 3 to jest tak, że oni udają się w odosobnione miejsce (do kibla)i czekają aż ich szanowna dupa ra3 się wysrać? Bo u mnie to jest pełna współpraca. Message z dupy-Potrzebuję .Reply-OK. Jak coś znajdę to podbiję. Znajduje, podbijam, załatwiam, wychodzę. Jedyne na co mam czas, to prze3tać napisy na ścianach i to też nie zAwsze.
ŚWIEŻO MALOWANE
Czy nazwisko Mróz cos wam mówi? Zamierzam sięgnąć po " Immunitet". Recenzje w necie w miarę pozytywne.
[quote='craco8878' pid='1192434' dateline='1476197183']
Czy nazwisko Mróz cos wam mówi? Zamierzam sięgnąć po " Immunitet". Recenzje w necie w miarę pozytywne.
[/quote]
Z Mrozów tylko Siekiera :)
- Edytowany
I Jacek Mroz... Ostoja naszej defenswy przez okolo 7-8 sezonow!
Czy czasem on nie byl "bardziej zaglebionym" zawodnikiem naszej porazki w Derbach 0-2??
Kto to wtedy gral"malo ambitnie"??
Bajoki, bajoki... :)
Mroza trylogia z Forstem dobrze wchodzi. Trochę kalek z literatury gatunku, ale sprawnie napisana i w sumie sympatyczna rozrywka; ma chłopak lekkie pióro.[i] Immunitetu [/i]jeszcze nie czytałem.
Jakoś jak lisłik poleca to mi się odechciewa
[quote='craco8878' pid='1192434' dateline='1476197183']
[/quote]
Czytałem kilka książek (thrillery prawnicze) i mnie się podobały. Polecam.
W Immunitecie wątek (kibica) Cracovii.
[quote='the Painter' pid='1191985' dateline='1475870813']
[quote='knur' pid='1191957' dateline='1475863125']
[/quote]
No w tej o Lądq nie było żadnych,na pewno za to nie brakowało antykrakowskich.
ŚWIEŻO MALOWANE
[/quote]
jako żywo nie pamiętam. ale ta londyńska mi się najmniej podobała. te warszawskie moim zdaniem są ciekawsze, bo autor lepiej czuje miasto, a i intrygi złożył imo lepsze. no i własnie tak mi się kojarzy, że są fajne akcenty polonijne (łącznie z tekstem, że - cytuje z pamięci -[i] "oprócz nas tylko Cracovia się nie skurwiła"[/i]. ale tu mogę mieszać ze spektaklem Czarne Serca. pamięć już nie ta...)
W takim razie zwracam honor Czarnemu Sercu z Czerniakowa czy innego Marymontu i przepraszam, że nazwałem Go łazienkowską parówą. Nadal jednak uważam, że na dwór chodzą tylko chamy wychowane w czworakach. Natomiast szlachta chodzi z dworu na pole (mylone przez rolników z rolą).
ŚWIEŻO MALOWANE
Ja z całego serca polecam "Komu bije dzwon"! zaczęłam wczoraj i przeczytałam juz 3/4 ksiażki, a to chyba najlepsza rekomendacja
- Edytowany
Ian Hughes - Belizariusz wódz Bizancjum - znakomita biografia / wraz z tłem historycznym epoki / słynnego aczkolwiek nieco zapomnianego wodza Bizantyjskiego .Polecam .
36 dni później
- Edytowany
Coś dla miłośników lotnictwa i przygód :
https://ksiegarnia.bellona.pl/books/covers/8835.jpg
Ostatnia walka to autobiografia Jana Zumbacha, polskiego asa myśliwskiego (13 pewnych zestrzeleń) i dowódca legendarnego Dywizjonu 303. Nie ma tu papierowych bohaterów ani ludzi bez skazy - jest natomiast dynamiczny opis walk z niemieckimi messerschmittami pokazany z fotela hurricane'a, nieznane anegdoty o znanych pilotach i odbrązowianie mitów, np. tych dotyczących czeskiego asa Josefa Franiska i sposobu, w jaki zaliczył 19 zestrzeleń.Równie ciekawie przedstawione są powojenne losy jana Zumbacha. Ten podpułkownik RAF, odznaczony najwyższymi polskimi i brytyjskimi odznaczeniami, imał się różnych zajęć, zajmował się przemytem złota i luksusowych zegarków, był restauratorem w Paryżu oraz najemnikiem podczas secesji Katangi i Biafry. Zmarł w 1986 roku. jest pochowany na cmentarzu Powązkowskim w Warszawie.
Sz.Twardoch -Król. Warszawa lata 30, koks, wódka, dziwki i boks. Dobre, bardzo dobre.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)